Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%86 raporum var. Vergi avantajlı araç alabilir miyim?

dogan4556

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar

Arkadaşlar benim %70 onkolijik rahatsızlığım
%25+4 kas iskelet sistemi rahatsızlığımdan rapor aldım toplam oran olarak %86 verdiler raporumun arkasında ötv ve bazı vergilerden muafdır ibaresi mevcut.
Kas iskelet olarak sol ayak 8cm kısalık var ama araç kullanmamda sıkıntı yok A2-B ehliyetimde var.
bugün araç almak için bayiyle konuştum h sınıfı ehliyet almanız gerekli dediler gerçekten gerekli mi yardımcı olurmusunuz iyi forumlar

Rapor fotoğrafları linkte arkadaşlar

http://prntscr.com/dlf8ab
http://prntscr.com/dlf934

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim H sınıfı ehliyet kalktı yeni prosüdüre göre engelli B sınıfı ehliyet alabilirsin bunun içinde ilk olarak aile hekimine başvuruda bulunmak gerekiyor seni uzman doktora sevk edecek uzman doktor kontrolünden sonra ise kendi ilçendeki sağlık kuruluna sevk edileceksin ve komisyonun toplanacağı günü bekleyeceksin. bu şekilde elindeki ehliyeti değiştirebilirsin araç almak istiyorsan. dogan4556

Onkolojık rahatsızlıktan alamazsınız bu oran ile. Ancak kas iskelet sistemi rahatsızlıgınızdan doktor gerekli görürse alabılırsınız.

Cevaplarınız için teşekkürler egemmm cometepe32 Kas iskelet yüzde 25 ile alabiliyorum fakat ehliyette yazması gereken bişi var mı direk h sınıfı ehliyet mi alıcam yoksa otomatik vitesli araç kullanır ibaresi vb olacak mı şuan tertibatsız manual araç kullanabiliyorum bayi araç alman için ehliyeti h yapman şuanki adıyla b engelli yapmanız gerek dedi

Siz önce aile hekımıne gıdeceksınız .. O sıizi ilgili hekime yonlendırecek. O size bakacak eğer ki arac kullanmakda sıkıntı görür ise uzuvlarınızda Otomatık ya da özel tertıbatlı yazacak. Siz o raporla il sağlık mudurlugune gıdıp orada da heyete gıreceksınız oradaki doktor larda sizi görecek durumunuza göre ilgili tertıbat yada otomatık vıtes vs ilgili kodları yazacaklar. O sekılde aracınızı alabılırsınız

dogan4556

Sol bacaktaki 8cm kısalık size otomatik vitesli aracı ötv-mtv indirimi ile satın alma hakkı sağlar

Bunun için;
1- Ehliyetinizi B-engelli sınıfı ehliyetle değiştirmeniz gerek: aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet
Not: A2 ehliyetiniz iptal olur

2- Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden ötv indirimine dair değerlendirme bulunan engelli sağlık kurulu raporu almanız gerek. Raporunuzda "otomatik vitesli araç kullanır" vb. bir değerlendirme olmalı. İlk mesajınızda yer alan raporda sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu belirtilmiş olsa, o da işe yarardı aslında...

OturanBoğa egemmm abi yorumun için teşekkür ederim
Benim sol bacakta kısalık olmasına rağmen böyle çıktı bende anlamadım şuan yukardaki yani elimdeki rapor ve h ehliyeti alarak araç alabilirmiyim
Birde Ehliyet için il sağlık komisyonu mu ilçe sağlık komisyonu mu?

dogan4556

İsterseniz önce raporu vergi dairesine götürüp "bununla araç alabilir miyim" diye sorun. Ama bana pek olası gelmiyor. Çünkü raporda sol alt ekstremitede kısalık olduğuna dair bilgi yer almıyor.

Ehliyet için ilçede komisyon kurulmuşsa, olur tabii.

OturanBoğa egemmm ufacık bi doktor hatası nelere mani oluyor kabul etmezlerse ne yapmalıyım daha dün çıktı raporum

Birde benim bundan önce süreli vermişlerdi %92 çift bastonla yürüme heyete çağırdılar hiç bir dr beni görmeden 20 gün sonra raporu alın dediler aynı hastane araç almak için 6 aydan az olduğu için yenilemeye gittiğimde yeni aldığım raporda oranı %86 çektiler çok tuhaf buna itiraz etsem elime ne geçer

dogan4556

Raporunuza sol alt ekstremitede kısalık olduğunu eklemelerini isteyin. Şans! Belki insan evladı doktor/başhekim çıkar...

dogan4556

Başhekim inisiyatif kullanıp rapora sol alt ekstremiteden dolayı verildiği ibaresi ekletebilir. Zor, ama imkansız da değil.

Yukarıda dediğim gibi, önce bu raporun araç almayı sağlayıp sağlamayacağına dair vergi dairesinden görüş isteyin, sonra gerekirse yeni rapor sürecine başlayın.

OturanBoğa abi sordum vergi dairesine %90 altı oldu mu özel tertibat yaptırman gerekli yoksa olmuyor dedi yani ehliyet otomatik araç kullanabilir ibaresi eklettim mi olur mu ortapedik engele filan bakmadı direk orana baktı bende anlamadım söyledim ortapedik diye h ehliyeti almalımıyım diyorım yok özel tertibat taktırcaksan olur diyor dediğinden bişi anlamadım adamın

dogan4556

Sol alt ekstremitede otomatik vites özel donanımdan sayılır. Memur yanlış değerlendirmiş demek ki...

OturanBoğa memur ne zaman doğru değerlendirdi ki abi..

Şimdi araç için ehliyet almam yeterli olacak mı abi vergi dairesi memur kekelemekten başka bişi demedi otomatik vites özel donanım sayılıyorsa alabilirim yani

OturanBoğa teşekkürler bilgilerin için abi

Ortapedi sol ayak engelli raporum var bayiye verdim raporu h sınıfı ehliyet al gel araç verilir dedi ehliyet işlemlerini yaptım uzm dr sol bacak kısa ve bilek geri bükülmüyor tarzı bişi yazdı il komisyonu toplanacak onu bekliyorum il komisyonu illa otomatik vites kullanır mı yazması lazım yoksa sadece otomatik vites araç kullanır kodunu yazsa Yeterli olur mu?

OturanBoğa
Rapor ve ehliyetle mi gidicek abi vergi dairesine yoksa ehliyet için çıkardığım raporda gidicek mi?

OturanBoğa bülent abi il sağlık kurulu raporuyla oranlı rapor birbirini tamamlama özelliği varmış doğru mu benm oranlı raporda ötv ve diğer vergilerden muaftır diyor şimdi il sağlık raporunda sol alt kısalık ve otomatik vites kullanır diyecek

dogan4556

Evet, engelli sağlık kurulu raporu farklı amaç için alınmış da olsa, eğer sürücü belgesi raporunda destekleyici kodlar varsa, iki raporla birlikte araç alımı için vergi daireleri işlem yapabiliyor. Bu konuda ısrarcı da olmak lazım...

OturanBoğa

abi % 90 rapor alındığında şartsız ötvsiz araç alınabiliyormu.yoksa %90 rapor alsa bile belirli şartlar olması gerekıyormu..

@enesulaş
%90 raporun varsa direk başvurup araç
Alabilirsin

@OturanBoğa

Abi raporu değiştirmeden aracı aldım sıkıntı çıkmadı herşey için teşekkürler

Üst Alt