Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

86 yılında sigortalı oldum. 3700 gün primim ve %40 raporum var. Emeklilik..?

lütfis

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
ben lütfiye. herkese selam.
ben 2008 ağustos ayında ani işitme kaybı tanısıyla hastaneye yattım ve tedavi sonucu duyma yetimi kaybettim ve bana yüzde kırk özürlü raporu verdiler.
ben bunu sadece belediye ulaşımında indirim için kullandım ve bu kartı aldım. 3700 günüm var. ssk dan işe başlama yılım 1986. şu an her hangi bir vergi indirimi yaptırmadım. bu yüzde 40 raporla acaba emekli olur muyum?
şu an maaşım kesintisiz net elime geçen 1500 lira. fakat çalışmakta zorlanıyorum. çalışmayı da seviyorum ama duyamıyorum, herkes rahatsız durumda.n acaba emeklilik haklarım neler? ne kadar maaş bağlanır?

bi bilen varsa lütfen cevaplasın sıkıntıdan uyku uyuyamıyorum.üteşekkür ederim.

1.Rapor aslı
2.İşyerinden çalıştıgınıza dair belge (kaşeli olması lazım)
3.Kimlik fotokopisi
4.Vergi indiriminden faydalanmak istedigini belirten dilekçe

BU SENİN HAZILAYACAGIN DİLEKÇE ÖRNEGİ:
........... VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 2454 sayılı Kanunla değişik 31.maddesi ile getirilen Sakatlık İndirimi’nden istifade etmek istiyorum.
Dilekçeme ilişkin Nüfus Kâğıdı suretim ve çalıştığım işyerinden aldığım çalışma belgem ve Sağlık Kurulu raporum ilişiktedir.

Gerekli işlemin yapılması hususunu saygılarımla arz ederim.
BU DA İŞYERİNDEN ALACAGIN ÇALIŞTIGINA DAİR YAZI ÖRNEGİ
T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı
(Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü)[/CENTER]

.......Vergi dairesi.......nolu ........ünvanlı .........ssk numaralı işyerimizde ....ssk numaralı ......(çalışanın adı)..../.../...... tarihten itibaren çalışmaktadır.Engelinin tespiti,vergi indiriminden yararlandırılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

şirket kaşe
yetkili imza
adres bilgileri

bu belgeleri hazırladıktan sonra bulundugun ilin vergi dairesine ve veya mal müdürlügüne müracatınızı yapınız..
egerki vergi ind. %40 olarak onaylanırsa hemen emekli olabilirsiniz... tahmini söylüyorum 1000 tl ve üstü maaş alırsınız....

selam

cevabınıza teşekkür ediyorum,
bu gece rahat uyurum herhalde,

ii geceler.

size iyi uykular ama ihmal etmeyiniz........

merhaba ; bu vergi indirimini almadan emekli olunamazmı...ben vergimi paşa paşa vermek istiom sadece artık çalışamıcam dediiimde emekli olabilmek istiom, başabakanlık özürlü kartına da başvurdum haftaya salı elimde olcakmış kartım,vergi indirimi olmadan emekli olabilen yokmu hiçç.....

Emeklilik zamanınız yaklaştığında başvurursunuz vergi indirimi için... Önemli olan şey emeklilik talebinde bulunmadan önce vergi indirim hakkı elde etmiş olmanızdır. İster bugün ister on sene sonra...

Aynı şekilde, bugün vergi indirim hakkı elde edip bunu uygulamaya koymayabilirsiniz de. Vergi indirim hakkını elde edin, uygulatmak size kalmış

çok teşekkür ederim,aydınlatıcı bilgiler için.

İşitme kaybınız önemli inşallah emekli olursunuz önce doktora muane ol bence heyete giren doktora normal muane sonra heyete gir ki sallamasın seni % 40 üzerinde alman lazım %45 gibi kırpıyorlar ankara alışkanlık yapmışlar Allah yüzlerini güldürmesin diyorum sanki burdaki doktorlardan daha iyi bilirler marifetmiş gibi

kırpma yok hakanaca neyse hakkını veriyorlar hastane bana verdigi oranı maliye bakanlıgı merkez saglık kurulu bozarak %41 olarak onaylamış nedenide iştme kaybımın %40 üzerinde olmasıdır gel sen bunu hastaneye anlat işte bu hastanenin keyfi uygulaması

merhaba sadece kulağımda sorun var derken kullanılan kortizonlardan bide avasküler nekroz çıktı başıma. onla ilgili tetkikler yapılırken bide cam kemik çıktı! yani ne olduğumu bile anlamadan bi sürü hastalık...

şu an yürümede zorluk çekiyorum. işimle ilgili hiç bi problem yokken şimdi işten çıkarılacağımı öğrendim. yani müdürümüz böle bi karar almış. şu an raporluyum vergi indirimi almadım. daha doğrusu şimdi kırpılıp gelecek die hiç başvurmadım. sadece yeniden heyete girdim, onun sonucunu bekliyorum. muhtemelen daha yüksek gelecek sonu.ç fakat bu arada işten çıkartılırsam nerden başlamam lazım, ne yapmam lazım?

bilen arkadaşların yardımını rica ediyorum.

----------

bi de benim bi kör inadım vardı vergimi veriiim 3 kuruş paradan nolcek die bak neler oluomuş onu almış olsadım hiç uğraşmıcektim forumdan anladığım 1 haftadır emeklilikle ilgili internette ne varsa okudum fakat kafamı toplayıp bi nerden başlayacağımı bulamadım bide şu bilgisayarı ii bilmemek var habire dolanıp duruyom.

Çok geçmiş olsun...

Yeni rapor için kendiniz mi başvurdunuz hastaneye yoksa sevkle mi gittiniz?

Vergi indirim hakkı elde etmek için güncel alacağınız rapor genelde işe yarar. Ama bazen defterdarlıktaki memurlar ille de kendi sevkleri ile alınan rapor olması gerektiği konusunda direnirler. Bu yüzden, aslında en doğrusu bugünden tezi yok vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa başvurmanız ve oradan alacağınız sevkle hastaneye gidip rapor almanızdır.
Ama, işinize son verilmeden önce bahsettiğiniz raporu alabilecek ve onunla defterdarlığa başvurabilecekseniz, o zaman o raporu bekleyin derim. Şansınız yaver giderse defterdarlık işleme alır...

Yok, defterdarlığa başvurmadan işten çıkartılma riskiniz varsa, o zaman işler biraz zora girer. Çünkü kural gereği defterdarlığa başvurmak için o anda çalışıyor olmanız gerek. İşinize son verilirse başvuru için yeniden bir yerede 3-5 gün çalışıyor görünmeniz ve o arada başvurmanız gerekecek.

ben raporu aldığım hastaneye başvurdum onlar beni il sağlık müdürlüğüne yönlendirdiler ora bana 1 hafta sona mektup yolladı ve ben geçen hafta yeni rapor için işlemi bitirdim fakat raporu bana vermediler ve yüzdesini de sölemediler il sağlık müdürlüğü kanalıyla bana raporlar yolanacakmış bu arada işten çıkarsam emeklilik haklarımı kaybedermiyim acaba .

Hayır hayır, hak kaybı söz konusu değil. Sadece emeklilik için vergi indirim hakkı elde etmiş olmanız şart ya. İşte, bu vergi indirimini hak etmek için çalışıyorken defterdarlığa başvurmanız gerek. Çalışıyor olmak onun için önemli; vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa başvuru yapabilmek için...

peki bu vergi indirimi olmadan emeklilik için işlem yapılmıyomu, yani vergi indirimim yok ama gider ssk ya başvurup raporumuda ibraz edip dilekçemi versem emeklilik işlemi başlamazmı onu merak ediyorum şimdi ptesi ben vergi indirimi için başvurcam zaten yetişmezse naparım.

Maliyeye vergi ind. için müracat yaptıktan sonra işten ayrılırsanız sorun olmaz. Sadece vergi ind. müracat yaparken çalışıyor olmak şart ...
Vergi ind. müracatına giderken yukardaki dilekçeleride hazırlayın varsa saglık kurulu raporunuzun aslını alın ve size odyo test sonuçları varsa onlarıda ekleyip maliyeye öyle gidin belki memur raporunuz yeni tarihli diye kabul eder kabul etmez ise yetkili hastaneye sevk alınız...

yeni rapor elime geçince gideyim o halde elimde eski raporun aslı gibidir die fotokopisi var yeni raporda muhtemelen daha yüksek oran çıkacak die bekliyorum yüzde kırk sadece işitme içindi yada yine hastane sevki yapılsın desem olurmu sağlık müdürlüğü ne zaman yollarki cevabı bi kafamda şu işleri sıraya koyamadım hiç tahmin etmediğim bi olay yaşıyorum hastalıklarla uğraşırken bi de bunu halletmenin düşüncesi var...
sağlık kurulu raporumun eskisini yani ekimde aldığım yeni raporu alırken alındı onu geri verirlermi bilmiyorum...

merhaba ;

vergi indirimi için başvurdum nihayet iş yerim yazıyı verdi fakat 31 ağustos itibariyle de iş ten çıkarıolar bana bizzat sölediler iş yerimden son senelik izin haklarımı kullanıom. Şimdi ben çalışıoken vergi dairesine hizmet erbabı belgesinle başvurdum heyet raporum 4 eylülde elimde olcak muhtemelen alır almaz da vergi dairesine teslim edecem oran önceki hastanede %63 tü bu hastanede nasıl oldusa cam kemik çıkmadı %42 gibi çıkcak bu maliyeden kırpılıp gelirse itiraz hakkım varmı nereye itiraz edecem yeniden emeklilik için başvurmak için bi yerde çalışmam lazımmı bi bilen varsa bi aydınlık rica edicem kafam durdu ne yapacağım bilemiom ....

Vergi indirim hakkı elde ederseniz, prim gün sayılarınız da tamamsa, emeklilik için yeniden çalışıyor olmaya gerek yok.
Vergi indirim hakkı elde etmek ve prim gün ve sigortalılık süresinin dolması halinde en son çalıştığınız işyerinin bAğlı olduğu sigorta müdürlüğüne emeklilik için başvuru yapabilirsiniz

Vergi indirim başvurunuzda rapor oranı düşürülüşrse itiraz etme hakkınız tabii ki var

cevap için teşekkür ederim , maliyede oran düşürülürse nasıl itiraz ederim yani nereye başvurmam gerekir benim inanın beynim durdu. hiç çalışmıo bide şu kuvvetli ağrı kesicilerle ilgili sanırım bu durum ,31 ağustos itibariyle işsizlik maaşına başvurcam o engel teşkil edermi acaba.....

Hele sonuç belli olsun da...

İşsizlik maaşı almanın bir sakıncası olmaz sanırım. Maaş için başvururken sorun bunu da

çok teşekkür ederim , 31 ağustos itibarıya işsizim ya vergi dairesi hastaneye beni 26 ağustosta sevk etti sonuç elime geçtiğinde ben iş yerinden ayrılmış olcam bu bi engel teşkil edermi sizce ...

Hayır, engel olmaz. Ama vergi indirim başvurunun sonucu o işyerine yazılı olarak bildirilecek. Ekim sonunda işyerine gidip evrağın gelip gelmediğini sorup takip et. Ya da doğrudan defterdarlığa gidip takip edebilirsin... Ama bir terslik olursa bu durum işyerine bildirilir... İşyerinden takip etmen en iyisi

anladım bende yana döne beni sigortalı göstercek yer arıyodum bi de abim beni asgari ücretten arkadaşımın yanında sigortalı gösteriim dedi şimdiki maaşım yüksek ya asgari ücretten yatsa sigortam emekli maaşım maaşım düşermi abim en azından 3 veya 5 ay fazlan olur dio ben bilmeden bişi yapmak istemiyorum...ne dersiniz

Emeklilik şartları olumuşsa bence sigortalı olmaya gerek yok. Siz bilirsiniz...

toplam 3848 günüm var 1 kasım 1986 ssk girişim var son brüt maaşım 2143 tl şimdi şu gelen vergi indirimi belgesinle ssk ya başvurcam emeklilik için doğru anladım de mi

kusura bakmayın ben bu aralar baya kafamı karıştırdım heral allah razı olsun şu forumlarımızdan ve bilgili sizlerden bi raz rahat nefes alıom biri bişi sölüo aklım gene karışıo
çokkkk teşekkür ederim gelişmeleri yazarım bi de şu heyet te nasıl olduda var olan cam kemik çıkmadı anlamadım....

:):):)çok teşekkkür ederimmmmmm ben daha çok rahatsız ederim sizi bende bu zeka varkennn gerçekten rahatladım biraz:D:D:D size mutlu güzel günler diliyorum iyki bu site var çooooook saaooolun ;)

Merhaba,

Bu gün ssk ya gittim ve %65 özrüm olduğunu ama vergi indiri minden faydalanmadığımı söledim bana yeniden işe girip vergi indirimi alman lazım yoksa emekli olamazsın dediler,bi ihtimal
demiştim belki hastaneye sevk ederler de kısa yoldan halle-
derim şu emeklilik işini olmadı.bakalım vergi indirimine ankara-
dan oran % 65 ten düşüpmü gelir nasıl gelir iş beklemeye kaldı..... :confused:

merhaba,teşakkür ederim;

bugün maliyeden raporumun %67 olarak onaylanıp geldiğini öğrendim.Sgk ya gidip emeklilik dilekçemi verdim sgk vergi dairesinden iç yazışma ile vergi indirimi belgemi isteyecekmiş.

Yardım eden bu yolu endoğru şekilde takip etmeme yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Oturan boğa,İlker,Eshat iyiki varsınız teşekkürrrrler.

Üst Alt