Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%89 rapora rağmen malulen emekliliğin reddedilmesi halinde ne yapmalıyız?

fatma yaka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
9 Temmuz 2010 Güncel: Bugün internette Yaşlılıktan Emekli olunduğuna dair ibare yazıldı.

hastanenin %89 raporuna karşı emkli olamıyor!
bu durumda emeklilik için ne yapmalıyız?

Fatma hanım babanız tek rahatsızlık tan %60 ve üzeri alır ise malulen emekli olur burda iki hastalık söz konusu olduğu için malulen emekli talebi ret edilmiş..
Yapmanız gereken 5510 sayılı kanunu 28.maddesine göre erken emeklilik talebinde bulunmak..
Babanızın yaşı
ilk bağ kur lu veya ssk lı olduğu tarih gün ay yıl olarak verebilirseniz emeklilik hesabı yapalım..

babamın doğum tarihi 07 03 1958
ilk bağkur girişi 20 04 1982
bağkur çıkış tarihi 04 08 1999
o tarihten beri herhangi bir işte çalışamıyor aldığımız rapor sonucunu yazıyorum:tip 2 diabetus mellitus esansiyel hipertansiyon %28 koroner arter hastalığı cx stent uygulanmış mitral yetmezlik orta derecede ef %45 mitral darlığı,orta derecede aort yetersizliği,hafif pulmoner hipertansiyon(pap55mmhg) mevcut olup kardiyolojik yönden %85 işgücü kaybı mevcuttur.
buna göre nasıl biryol izlemeliyiz yardımcı olursanız çok sevinirim.ilginiz için şimdiden çok teşekkürler

Babanız 15 yıl 3960 güne tabi Prim ve süre şartını tamamlamış..
Yapmanız gereken 5510 sayılı kanunu 28.maddesine göre Bağ kur a erken emeklilik talebinde bulunmak..

ilker bey bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim erken emeklilik için bağkura mı müracaat edeceğiz bu şartlarda erken emeklilik şansı varmı?

Evet bağ kur a müracaat edeceksiniz..

Şu dilekçeyi verin:

.................. 'na
......................

.../.../...... tarihinde başlayan Bağ-Kur'luluğum bulunmaktadır.
5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince sigortalılığa esas faaliyete son verdiğimi bildirir; 5510/28. madde ile bu maddenin uygulamasına dair SGK Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan B.13.2.SGK.0.11.00.02 / 784243 Sayı ve 18.11.2008 tarihli "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Tahsis Mevzuatına İlişkin Hükümleri" konulu genelgesi ve sevk işlemlerine dair tüm detaylar düzenleyen 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge gereğince sakatlık sonucu meydana gelen işgücü kaybımdan dolayı emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini arz ve talep ederim..

Kendinize göre düzenleyip bağ kur a bu dilekçeyi verin...

Birden fazla hastalığın toplamı ile malulen emekli olunamıyor artık. Bağkur malulen emeklilik başvurunuzu bunun için reddetti.
Şimdi yapmanız gereken, İlker'İn yazdığı gibi, 5510/28. maddeye göre emeklilik talebinde bulunmaktır. Yüzde yüz emekli edilir babanız.

sayın ilker bey ve oturan boğa herikinizede bilgilendirip zaman ayırdığınız için sonsuz teşekkürler biz şimdi dilekçeyi verip bekleyeceğiz umarım herşey yolunda gider iyi haberlerden sizi haberdar ederim

iyide ilker kardeşim benim tek hastalıktan yüzde 88 raporum vardı yüzde 60 ile geri döndü nasıl olucak şimdi

peki arkadaşlar biz şimdi bağkura dilekçe vereceğiz ama merak ettiğim bişey var erken emeklilik için bağkura giriş tarihinde özürlü olmakmı gerekiyor.babam sonradan hastalandı budurumda değişen bişey varmı?

Hiç bir sorun olmaz siz dilekçenizi verim ama 5510/28 kanunu na göre buraya dikkat etmeniz gerekir...

Sonradan sakatlanmanın bağkur'dan emekli olmaya mani bir yanı yok.

çok teşekkürler şimdi rahatlıkla dilekçeyi verebiliriz olanları adım adım paylaşacağım görüşmek üzere

arkadaşlar bugün ilker beyin dediği dilekçeyi yazıp gittik bağkur bu dilekçeye gerek yok deyip tahsis talep ve beyan taahüt belgesi diye bişey tutuşturup verdi elimize ve tahsis talep çeşidi ne özürlüğü aylığı yazdık.ayrca şöyle bir dilekçe verdiler maluliyet tespiti için hastaneye sevk edilmemiz için

()sürekli iş göremez duruma girdiğimi
(*)çalışma gücümü iş kazası veye meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücümü enaz%60 oranda kaybettiğimi
(*)sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığım tarihten önce malul olduğumu
()erken yaşlandığımı
()başka birinin sürekli bakımına muhtaç çocuğum olduğunu
()başkasının bakımına muhtaç olduğumu

bu şekilde işaretleneceğini söylediler hiç bişey anlamadım bu yine malulen emeklilik işlemi değilmi 5510/28. maddeden yararlamak istiyorum diyorum böyle yönlendiriyorlar hiç bişey yapmadan geri geldim lütfen yardımcı olurmusunuz bu işlem doğrumu sizce?

Aman aman aman, yanlış yönlendiriyorlar, sakın o şekilde başvurmayın! Size o yanlış bilgiyi veren memuru paz geçin ve şefine, olmazsa müdürüne çıkın ve durumu anlatın. Siz malulen emeklilik için değil, 5510&28. madde kapsamında emekli olmak için başvuracaksınız ve hastaneye sevkiniz de aşağıdaki forma göre yapılacak.

Şu başlığı inceleyin bir de: http://www.engelliler.biz/forum/eme...n-emeklilik-islemi-yapmakta-israr-ediyor.html

Evrakta yer alan "Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiğini" kısmı işaretlenecek...

1515g.jpg

merhabalar
bülent bey,öncelikle yardımlarınız için çok teşekkürler.bugün güç bela da olsa derdimizi anlatabildik en sonunda ordaki memurlarında bişey bildiği yok ayrıca sinir oldum.neyse sizin yazdığınız forma göre hastaneye sevk kağıdı aldık almasına ama bu seferde çalışma gücünün ne oranda kaybedildiği maddeyle beraber sigortalı olarak ilk işe başladığım tarihten önce malul olduğumu maddesini de işaretlemişler.oysa üstüne basa basa sonradan sakatlandığını söylemiştim.şimdi durum bu iki maddede işretli evrakta bu şekilde hastaneye gitmemiz söylendi o madde bir sorun teşkil edermi acaba?yoksa hastaneye böylece gidebilirmiyiz?
bu konularda hiç bilgim olmadığı için herşeyi sormak zorunda kalıyorum.sizleride yorduğum için özür dilerim.yardımlarınız için hepinize şimdiden teşekkürler:)

Bu memurlar adamı katil eder ya bilmiyorsa acar okur öğrenir.
İşleminizi hala kabul etmiyorlar ise şikayette bulunacağınızı belirtin..

Aman aman, o evrakla da gitmeyin. O işgüzar memura deyin ki:

Ben malulen değil, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre işgücü kaybından dolayı erken emekli olmak için başvuruyorum.
Malulen emeklilik için başvursaydım, evet, ilk işe başladığım tarihten önce malul olup olmadığıma dair tespit önemli olurdu. Zira ilk sigortalı olduğu tarihte maluliyet derecesinde işgücü kaybı bulunanlar Malulen emekli EDİLMEZLER.
Ama ben malulen değil, %40 ve üzeri işgücü kaybım olduğu için erken emekliliğe başvuruyorum. Ve bu başvuruda ilk sigortalı olduğum tarihte sakatlığımın olup olmamasının da hangi oranda olduğunun da hiç ama hiç bir önemi yok.
5510/28. madde ve Kurum tarafından 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge bu söylediklerimi aynen teyit etmektedir. Beni, adı geçen genelgenin EK 2'sinde yer alan belge ile sevk etmelisiniz.
Bu nedenle hastane sevkimi yaparken sadece ve sadece "Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiğini" seçeneğini işaretlemelisiniz.
Malulen emeklilikle ilgili olan sigortalı olarak "ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce malul olduğu" seçeneğini boş bırakmalısınız.

anlaşılan biz yarın yine önce bağkura gidip bu evrağı tekrar düzelttireceğiz.tabii derdimizi anlatabilirsek insanı çıldırtır bunlar.oysa üstüne basa basa sonradan hastalandığımızı söyledik niye böyle yapıyorlar anlamak mümkün değil.inşallah budefa doğru evrağı alabilirim.hepinize çok teşekkürler olanları yine aktaracağım :(

bugün yine bağkurdaydık.ama değişen bişey olmadı.bugün elimdeki sevk kağıdıyla şefe gittim.bu evrakta işaretlenen" sigortalı olarak ilk işe başladığım tarihten önce malul olduğumu''maddesinin benim başvurduğum özürlülük ten dolayı işgücü kaybından emeklilikle ilgisi olmadığını zaten sonradan sakatlandığımızı bildiğimizi söyleyip düzeltilmesini istedim.ama ne varki işe yaramadı bizim için önemli olan da iş gücü kaybından gelecek olan oran ama diğerini de tespit edip dosyanıza koymamız gerekiyor.korkmayın işleminiz malulen emeklilik işlemi değil bu şekilde hastaneye gidin yapacak başka işlem yok dediler.artık bu şekilde yarın gideceğiz hastaneye bakalım ne olacak?

Hastaneden alınan raporun bir sorun yaratacağını sanmam. Yeter ki kurum işlemi doğru maddeden yapıyor olsun. Hadi hayırlısı...

teşekkürler arkadaşlar umarım artık kurumda doğru maddeye göre işlem yapıyordur.okadar anlattım 5510/28 maddeye göre emeklilik istiyorum diye ama anlayana memurlar insanı çileden çıkarıyor inanın bıktım.babamda benimle beraber perişan oldu.sinirden kalp krizi geçirecek diye korkuyorum.bülent bey sizinde dediğiniz gibi hadi hayırlısı... inşallah emeklerimiz yine boşa çıkmaz

Takipteyiz gelişmeleri paylaşın.....

herkese merhabalar;
hastanede koşturuyoruz şimdide.bu ülkede hiç bişey kolay değil işimiz uzun daha.. bazı tetkikler için ocak ayının 15 ine gün verdiler,yine bekliyoruz gelişmeleri paylaşacağım umarım iyi sonuçlanır bu mücadele....

nihayet uzun hastane mücadelesi bugün son buldu.son kez heyete girdi babam bugün ama yine sonuç yok.önceden hastane rapor sonucunu bize vermişti.bu defa biz sonucu kuruma göndericez kurum size yazı gönderip bilgilendirir dediler.ama nezaman bilmiyorum.anlayacağınız hala bekliyoruz arkadaşlar bakalım inşallah hayırlı haberleri paylaşırım sizlerle ama pek de umutlu değilm....:(

yahu arkadaşlar şu kurumdaki memurların bilgisizliğinden hepimiz bıkmadıkmı imza toplayın SGK genel müdürlğüne yollayalım ve şu memurlara bir hizmet içi eğitim versinler bizde kurtulalım onlarda nedir bu yahu allah aşkına

valla ne desen haklısın artık bişeyler yapmak lazım yeter bu çile öyle değilmi...

yok ya insan çıldırır bu kurumla uğraşırken.
bizim hastane raporlarından,bağkurdan bugüne kadar ses çıkmayınca babam cuma günü gidip bağkura soruyor. ne deseler beğenirsiniz; sizin dosyanızda evrak eksiği var beklettik o yüzden. peki hangi evrak eksik bu zamana kadar niye bir bildiri göndermediniz cevap yok.
neyse şimdi istenen maliyeden vergi indirim hakkı almak. babam cuma günü gidiyor vergi dairesi çalışmayan insana vergi indirimi olmaz dyor .babam aktif bağkurlu değil 1999 yılından bu yana çalışmıyor.

şimdi merak ettiğim 5510/28 maddeye göre böyle bişeye gerek var mı? varsa da nasıl alıcaz bunu

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

birde bize ne yapmalıyız yol gösterirseniz sevinirim. bu iş bir an önce sonuçlansın istiyorum artık beklemek çok zor

Üst Alt