Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9 aydır emeklilik için rapor süreci devam ediyor. Maaşım birikiyor mu?

moverek

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Herkese hayirli gunlr diliyorum ben yuzde 52vergi indirimi aldim ama 150 gun ssk oldugu icin olmadi 92 yili bagkur başlangici 2004 yili terk var vergi indirimi bagkurda gecersiz miş tekrar beni hastaneye sevk ettiler 9 ay oldu ugraşyorum heyete girdim yeni bitti sormak istedigimemekli olursam bu gecen 9 ayin maaşini alabilirmiyim

Aylığınız başvuru tarihi değil rapor tarinizi zileyen ayın 1. gününden itibaren başlayacaktır.

Ben bir vergi indiri icin rapor aldim bir yil oldu ssk kabul etmedi başka hastaneye yolladi ona ugraşyorum 9 aydir

Vergi indirimi için harcadığınız süre dikkate alınmaz malesef, siz vergi indirimi ile değil, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre emekli olacaksınız.

Ah be birader o kadar guzel cvpladinki bende hukuk fakultesini bitirdim ya 5510 28 maddesini bilim ben tamirciyim ne bilim ben yasayi

Zaten başta açıklamasını yapmış sonra yasa maddesi vermişim, emekliliğiniz Bağkur statüsünden olacağından vergi indiriminin emekliliğiniz için bir fonksiyonu yoktur, o yüzden de vergi indirimi almak için harcadığınız süre emeklilikten sayılmayacaktır.

Hayir ben vergi indirimi aldiktan sonra bagkur beni hastaneye sevk etti ben onu soryorum

Emekli aylığınızın Bağkur için alacağınız rapor tarihini izleyen ay başından itibaren geçerli olması lazım.

Cok teşşekkur ederim arkadaşim bilgilendirdiginiz vede ilgilendiginiz icin son aklima takilan heyete girerken kapici dediki bugun malulen başvurulara bakyoruz yarin engellilere bakacagiz ben malul olmak icin başvurmadim burda bir karişiklikmi oldu far edermi yoksa ikiside aynimi benim oranim belli 52 kafam karişti zaten bagkur her yeri proplem

Arkadasim benim yaptigim hatayi sen yapa eger bu 9ay baglur borcu n birikmisse borcunu odemeden maad baglamiyor ededigin gun dilekceyle tekrar basvuru aliyorlar borcunu odedigin gun maas baslangici olarak baz aliyorlar kurum sana ret yazisi gonderiyor borcundan dolayi sana borcun varsa 9 ay boyunca haber vermiyor cunku ben yasadim

Yani bi 9 ay zarfinda faal olark gozukuyorsan muhemelen pirim borcun olacktir varsa eger kurum sana b borcundan dolayi red yazisi gondermeden borcun varmi yokmu bir kontorol ettir

Raporunuz onaylanip maas baglama servisine gitiginde 1ay pirim borcun olsa dahi red ediliyor taki borcunu odeyip tekrar emekli dilekcesini verdigin gun maasin basliyor ben bunu yasadigim icin biliyorum

Yok ben bagkurdan ilişkimi kestim 2007 yilinda gecen hafta yine sordum borcum varmi diye yok dediler kafama takilan malul olmassa engelli icinmi başvuracam yoksa kendilerimi engelli stadüsunden emekli yapacaklar

emekli olacaklara adana ilcesinde bizzat yardim edilir

Arkadaşlar ben tam iki yildir emekli olmak icin ugraşyorum sanirim başardim başarana kadar inanin kanunlari hastaneleri hepsini ezberledim. Bu konuda adana ilinden yardim isteyen varsa bana yazabilir

Bagkur'dan engelli emeklisi ne kadar maaş alir?

Arkadaşlar 1992 bagkur girişim 2007 terkim var 50 oraninda alinmiş raporum bugun emekli olsam ne kadar maaş alirim bilen varmi

moverek

Hayırlı olsun. Nasıl sonuçlandı? Detayları yazarsanız buraya, başkaları da yararlanabilir

Yok editörum yalnizca evrak işini bitirdim daha emekli olamadim ssknin cevabini bekliyorum ret gelecek 28 maddeden tekrar başvuracam henüz ret gelmedi 15 gun oldu

ssk kolay kolay malulen emekli etmiyor sizi üniversiteye gönderdimi ordan rapor istiyor orada kırk dereden su getirtdiyor kendimden biliyorum her gidişimde tekrardan tedaviye başlanıyor bir türlürapor onaylanmıyor yani ha bide şu var balcalı doktoru söyledi biz emekli etsek bile başka hastaneden rapor istiyorlar diyor ben 2010 dan beri ugraşıyorum şüreç yorucu

Allah kolaylık versin.
bir arkadaşım kaza geçirdiği sırada bağkurluydu ve bu süreci 3 yıl devam ettirdi bir yandan da bağkur primlerini ödemeye devam etti. ne oldu sonunda malulen emekli olursun fakat biriken bir maaş olmaz çünkü senin iş verenliğin devam ediyor yani sen çalışıyorsun nasıl sana maaş biriktirelim dediler. kibarcamı değil bilmem ama güle güle oldu yani. çok beklentiye girmişti ama kimse onu uyandırmamış maalesef.

blov
Durumlarınız farklı, bu arkadaş zaten malulen değil erken emekli olacak.
Malulen değerlendirmesi sadece sgk nın uyguladığı prosedür o şekilde olduğu için göstermelik.
Red geldiğinde arkadaş itiraz etmeyecek zaten, 5510/28. maddeye göre erken emeklilik için değerlendirilmeyi talep edecek, onun için de %40 yeterli olmaktadır.

Evet ufuk kardeş dedigin gibi yapacam retti bekliyorum 15 gun oldu hayla gelmedi hastaneye gittim oranima bakim diye onlar yazmiyormuş ssk kurumundaki dr lar karar veryorlarmiş.arkadaşimin dedigi balcali hastanesi gercekten sikintili bir yer ama beni numune araştirma hastanesine sevk ettiler

Acaba bagkurda dilekce hazirmi yoksa benmi yazip verecem ufuk kardeş

moverek

Haır bir dilekçe yok diye biliyorum. "Başvurumun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi bağlamında işleme konmasını arz ve talep ederim" diye basit bir dilekçe işinizi görecek

bagkur engelli emeklilik icin başvurdum heyeti bitirdim ama cvp gelmedi

Selam arkadaşlar işlemleim bitti diyorum yeni baştan işlem cikyor heyeti bitirdim 18.08.2015 de hayla cvp bagkura gelmemiş bilen varmi kacgunde geldigini bana 20 gunde sonuc evine gelir dendi

Forumda okuduğum kadarıyla beklemekten başka çare yokmuş.

Evet arkadaşlar bugun hastaneye gittim ve raporum nerde dedim 10 ayin birinde yolladik dedi sevk numarasini istedim verdiler bagkura gittim ilgili memur gelmedi dedi sevk numarasini verdim dosya onundeymiş haberi yok cok şukur bulduk.oran kaybini sordum bilemeyiz dedi dosyanla birleştirip ankaraya yollayacagiz dedi sanirim oranim az gelmiş olsa herhalde yollamazlar ankaraya yanilyormuyum bilen varsa yazsin birde acaba maaşimiz başlamişmidir bilen varmi

moverek

Hastane, üzerinde oran olan yeni bir rapor yazmışsa, evet, oran %40'In üzerinde olmalı ki Ankara'ya göndersinler...

Bende ankaraya yollayacaklar sanyordum ama rapor bölge kurulu kurulmuş adanada ve diger illerde itiraz edersek ankaraya yolluyorlarmiş .yani adana da bakyorlar dr varmi yokmu bilmiyorum ama üc memur inceliyormuş inşşalah bir ayda gelir

Dun sordum ret gelmiş neden dolayi ret geldi bilmiyorlar bende 5510 .28 maddeden emeklilik istiyorum dedim oyle bir kanun yok dedi memure hanim şefe söyledim evet var dedi talep tahsis dilekcesi istedi oraya 28 maddeden işleme koyulmasini talep edyorum dedim sicil numarami yazdim imzaladim verdim umarim dogru işlem yapmişimdir

moverek
Yaptığınız işlem doğrudur.
Bağkurlu engellilere erken emeklilik hakkı getiren 5510 sayılı yasanın 28. maddesinden haberi bile olmayan sözde memurları, yetkili olsam iki dakika oturtmam o masada, ya temizlik yaparlar ya da gidip pazarda limon satarlar.

Ufukalp.tum evraklarimi toplayip askerlik borclanmamida yaptilar gun yetmesse şayet ankara kocatepeye yolladilar şimdi sonucu bekliyecegiz sana sormak istedigim kabul edilirse hangi aydan başlicak aylik ilk saglik kuruluna girdigim gundenmi itibaren yoksa kendi saglik kuruluna girdigi gundenmi itibaren yoksa ankaraya gittigi gundenmi itibaren

moverek[FONT=sans-serif] hakında hayırlısı kardeş takipteyim seni malumen gönderildim bendee red gelmesi bekliyom şu anda red gelince 28 madeden göndercem bende[/FONT]

Maalesef bende Adana da bu malulen emeklilik çilesini çekenlerdenim.Size Red gelmiş kurtulmuşsunuz.Yani en azından başka bir işlemle yolunuza devam edebileceksiniz.Ben 1 seneden fazladır uğraşıyorum.Bölge sağlık kurulu sürekli ara karar isteyip değişik tetkikler vs ile süründürüyor beni.2 defadır ara karar istediler değişik hastanelerden her ara karar arası 3-4 ay zaman geçiyor.Bu işten sıkıldım artık.Ne yaptıklarını kendileride bilmiyor.Beni şimdi yeni bir ara kararla,Adana numune araştırma hastanesine yolladılar.Uykuda solunum durması yani uyku apnesinden polisomnografi raporu istediler.Oysa zaten dosyamda aynı hasteneden yapılmış polisomnografi raporu var :)Tekrar yapılacak dediler,paşalar emir verince malum uymak zorundayız.Aynı hastaneden aynı raporu tekrar uykuya yatarak aldım.Ahi oranı 38 iken şimdi 82 olmuş.Hastalık 2 kattan daha fazla artmış.Ama tabi aradan sürekli zaman geçmekte mağdur da ben olmaktayım sürekli.Sanırım daha çok uzun zaman oyalayacaklar daha.Üstelik malulen müracaat ettiğimde kalp rahatsızlığımda yoktu.Şimdi kalptende rahatsızlıklarım çıktı.Kalp raporlarınıda dosyaya ekleyip yollayacağım.Bakalım tekrar yeni raporlar önlerine geldiğinde bu defa ne isteyecekler.

Üst Alt