Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

9 yıl önce alınan aracı satmak ve yenisini almak istiyorum. Mahkeme kararı nasıl olur

kömür

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SAYIN arkadaşlarsize bir takım sorularım olacak inşallah net bir şekilde cevapları anlaya bilirim.

Bizim ötv muaflı aracımız bulanmaktadır.Bu aracı 2008 yılında babam özürlü kız kardeşi üzerinden kendi imkanlarıyla aldı. Araç şuanda yıpranmış olup araç şuanda (9) yaşındadır.
Biz aracı satmak istiyoruz. Yine kendi imkanlarımızla yeni bir araç almak istiyoruz. Fakat önümüze bir takım büroklatik engeller konuldu. Ben zaten aracı kardeşim adına bütün masrafları ödeyerek aldım. Onun zaten imkanı yok ben zaten onun bütün hakkını hukukunu koruyorum aracın bütün parasını ödeyerek ona olan güvenimi ortaya koydum.
Yeni alacağım aracın bütün masrafları bana ait olacağına göre diğer aracıda en üst limit den satmak istedim. Ben zaten onun bütün hakkını hukukunu koruyorum (vasisiyim). Sadece bana aracı değiştirme yetkisi vermesi yeterli. ( Bizim şuandaki yaptığımız tek işlem hakime dilekçe yazıp verdik mahkeme sonucunu bekliyoruz sonuç ne zaman gelir ve en kısa sürede sonuçlanır mı)

işlemleri yapmışınız zaten, şuan bekliceksiniz başka yapıcak birşeyiniz yok, belirli bir süre vermek sizi yanıltır, beklemekten başka cir çare yok ama yakın zamanda sonuçlanır.

sizin taminizce kaç gün yada kaç ayı bulur arkadaşım

birde bişey daha sormak istiyorum arkadaşlar mahkeme sonucu geldikten sonra satış için başka hangi uygulamalarım olacak

kömür

Dostum bu olay tahminlere kalırsa olmaz, hadı 5 ay dıyeyım :D

mahkeme satışı yapabılırsınız diye size bir yazı vericek. sizde bu yazıyla notere gidip kime satmak istiyorsanız, satış işlemini yapıcaksınız.

hm anlaşıldı arkadaşım bizim beklemekten başka çaremiz yok birde bişey soracağım mahkeme o yazı verdikten sonra işlemleri sıralayapilirmisin bana rica etsem noter ve sayre

birde bişey daha var aracı sattıktan sonra aracın parası kişinin hesebına geçiyomuş tekrar mahkemeye başvurulup o parayı çekmek için izin isyemeye gerek varmı noterden satmak yeterlimi

Üst Alt