Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 engelli belgesi ile ötv indirimli araç alımı..?

orcun35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar öncellikle bu konu ile cok arastırma yaptım sitenizlede bu sekilde tanıstım
annemin %94 engelli belgesi ile araç alımı yaptık sıkca sorulan sorulara cevap anlamında yazıyorum yazımı
öncelikle otomobil markasını secıyorsunu begenıyorsunuz alacagınız arabayı biz binek arac aldık 1600 motoru gecmıyecek dizel benzinli otomatik farketmez

aracı alacagınız yetkılı satıcı sizden vekalet alıyor ve adınıza faturayı kesıp vergi dairesine basvuruyor sonuc 2-3 günde cıkıyor ve sonucu yetkılı satıcı bilgisayar üstünden online goruyor

daha sonra trafik tescile basvuruyu yapıyor plaka cıkarmak amaclı oda 1 gunde hazır oluyor

fakat engelli raporunda piskolojik bolumunde tanı ve puan var ise trafik il saglıga sevk edıyor dilekce yolluyor hastanın akıl saglının yerınde olduguna dair rapor istiyor ptt yoluyla
il saglıkta raporunuzu aldıgınız hastaneye sevk edıyor 2 gunde sevk ıslemı suruyor onlıne olarak islem yapıldıgında telefonla bilgi veriyor hangı gun basvuracagınızı hastaneye

daha sonra hastane ye gıdıp evrak kayıttan onaylatıyorsunuz sevkınızı ve piskiyatri dokturuna gözukuyorsunuz aklı denge raporunu hazırlayıp ımzalanması ve hastanenın saglık kuruluna verılmesı yarım gun alıyor

hastane il saglıga tekrar raporu onlıne olarak yolluyor

il saglık ta gelen rapora istinaden trafik tescile yazı yazıp yolluyor ptt kanalıyla

il saglıgın hazırladıgı yazı trafik tescile ulastıgında plaka islemlerimizi baslatıp ruhsat plakanızı alıyorsunuz

Not: herkes farklı seyler soluyor bu bızım ızledıgımız yol yasanmıs deneyim

Üst Alt