Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 engelli raporu olan kişi sadece minibüs tipi araç mı getirtebilir?

metehan50*

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim % 90 üzeri engelli oğluma 2007 yılında Almanyadan vw sharan araç getirtmiştim.Araç 10 yılını dolduruyor.Türkiyeden almayı düşündüğüm arabalar çok pahalı.Aslında yurt dışını kesinlikle düşünmüyordum.Almanyada bir araba buldum.2017 model 216.000 km de.(üç ayda bu km nasıl yapmış düşündürücü doğrusu) Arabaya BMW X3 9500 euro istiyor.Arabayı daha önce getiren aracıya söylüyorum şimdi yasa değişti % 90 ve üzeri engelli kişiye ancak minibüs tipi araç getirtebilirsin diyor.Ben de araştırıyorum öyle bir değişiklik bulamadım.Arkadaşlar Avrupadan % 90 ve üzeri engelliler için sadece minibüs mü getirtilebiliyor.Yukarıda yazdığım arabayı getirmemiz yeni yasa ile mümkün değil mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

metehan50*

Araca binip-inmeyi sağlayan özel donanım bulunmak zorunda. Teorik olarak otomobilde de bu mümkün. Ama bunun için Ankara Naklihane'nin onayını önceden almak lazım

Bülent bey çok teşekkürler.Dediğiniz gibi Nahlikhaneden ony almalıyız.Yoksa sonra sorun çıkarabilirler.

OturanBoğa Bülent bey,

Ankara gümrük muayene müdürlüğünü aradım.Bana olumsuz cevap verdi.Ben engellinin tekerlekli sandalye kullanamadığını,oturma pozisyonunda duramadığını,engellinin 22 yaşında olmasına rağmen 45 kğ civarında olduğunu bu nedenle araç içine konulan küçük yatakla kucakta taşıdığımızı söyledim.

Yetkili muayene memuru siz o zaman heyette bu durumu söyleyin özel izin alın dedi.Ben 2007 de aynı engelli kişi adına Almanyadan vw sharan getirttim siz de olur verdiniz dedim.Yetkili şimdi sharan dahi getirmeniz kanunen mümkün değil dedi. Ben de 2007 den sonra böyle bir kanun çıkarıldı yada düzenlemeyi mi gidildi dedim.Yetkili hayır aynı düzenleme dedi.

Benim mantığımın almadığı o zaman yapılan tescil şimdi aynı mevzuat ve yönetmelikler uygulanmasına rağmen şimdi neden uygulanmıyor?Bülent bey bu konuda neler yapabilirız?

metehan50*

Naklihane'deki komisyonu ikna etmeniz lazım. Yapılabilecek tek şey bu maalesef

Üst Alt