Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporlu üzerinden rapor alanlar yüzünden engellilerin hakkı gasp edildi!

gtrcgokhan

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Anasının babasının kardeşinin üstüne araç alanlar ya da almaya çalışanlar yüzünden 5 yılım gitti. Yeni araç almak için iki yıl bekleyecekken 7 yıl bekleyeceğim. Hiç birine hakkımı helal etmiyorum.

@gtrcgokhan,

Evet sevgili kardeşim büyük bir suistimal vardı. Anladığım kadarıyla sizin arabanız var. Benim de var. 2019 yılında aldım 30 bin kilometrede daha sıfır gibi. Yani 10 yıl cok rahat kullanılır. Bu nedenle araba alım hakkı 10 yıla çıkarmakla çok iyi oldu çünkü bunun ticaretini her engelli yapıyordu. Şöyle yapıyorlardı 2019 yılında 1 Nissan Qashqai 140.000 liraya geliyordu engelliye. şu anda satsa 1.600000 ediyor. Satıp 1 milyona yeni bir araba alacak 600.000 kazancı olacak yani bu bir ticarettir. çoğu engelli bu ticareti yapıyordu.
Yeni düzenlemede kötü olan şu... engellilerin kullanımı için çoğumuza gerekli büyük araba alım hakkımız yok edildi önemli olan o. Büyük araba almamıza yeniden imkan sağlanması gerekmektedir

Suistimal değil aslında kardeşim, bakma sen. Hep aynı şeyi yazıyorum:

"Koltuk altında 2 karpuz taşıyanlar ötv'siz araç alabilir" dese devlet, herkes karpuzla gezse, "ama bu karpuz sevmez aslında" demek ne kadar mantıksız olursa, var olan bir hakkı kullananların da teknik olarak bir kabahati yok. Bu hakkı kısıtlama yetkisi hükümettedir ve hükümet bu çıkar çarkının dönmesinden gayet de memnun olduğu için bu sistemi değiştirmiyor. Yani ortada bir suistimal varsa bu karpuzla gezen değil, karpuzla gezene araç alma hakkı verendedir.

Bu konular tartışıldığında bir öneriler metni yazmıştım. Unutuldu gitti, kimsenin umurunda da değil zaten. Ne hükümetin, ne bürokrasinin, ne memurların, ne de engellilerin... Onun için, bu düzenden nemalananlara değil, bu boktan düzeni kuranlara söylenmek lazım. Bile isteye düzeni değiştirmeyenler onlar zira

Üst Alt