Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporu ile araç alan kişi aracını kendi kullanabilir mi?

arkadaşlar ehliyetniz varsa raporunuz yüzde kaç olursa olsun kullanabilirsiniz ağır engelli olmanız durumu değiştirmez önemli olan ehliyet alabilir raporu alıp h sınıfı ehliyet alabilmek ehliyetniz varsa hiçbir sorun teşkil etmez

@ozcanerkus Abi bu yazını görünce umutlanmıştım. Benim engelim 8 yıl önceki kanser hastalığım, konuşma engelli olmam ve de boynumdaki ortopedik engelim. Boynumda hareket kısıtlılığım var o yüzden komisyonda;

[FONT=sans-serif]42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz (Geri görüş kamerası)[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları (Elektrikli sağ-sol yan aynalar) , bu kodları yazdılar.

Ama bu kodlarla ötv indirimli araç alamıyorum.(El-Ayakta engelim olmadığı için)

Aracımda tertibat olacak çünkü boynumu sağa-sola tam olarak çeviremiyorum. Normal görüş açıları için yukarıda yazdığım kodlara karşılık gelen tertibatları aracıma taktırmam lazım. Bu kodlar ehliyetimde de mevcut.

Benim bu kodlara karşılık gelen tertibatlarla aracı kendim kullanmam için nasıl bir rapor almalıyım onu araştırıyorum. Ehliyetimi 1 ay önce aldım araç kullanmamda herhangi bir sıkıntı yok. Ama Ötv indirimli araç almak istiyorum. Araç fiyatları son zamanlar anormal yükseldi. İndirimli 0 bir araç alırsam ciddi bir indirim olacak.

Bu durumda nasıl bir rapor almalıyım abi sence?
Tek çıkış yolu şu galiba hem 90 ve üstü oran hem de özel tertibatlı araç kullanabilir yazılı bir rapor. Heyete girmeden önce bu durumu doktorlarımla paylaşsam özellikle fizik doktoruyla bana yardımcı olurlar mı acaba. Çünkü araç kullanmama engel bir ağır hastalığım yok. Ehliyetimi de yeni aldım zaten beni gördüler komisyonda da sıkıntı çıkmadı.

[/FONT]
qvdgQQ.jpg

arkadasım bende 91 engellıyım ama arac kullanmaya manı bır durumum yok ve kullanıyorum.Bugune bır sorun cıkmadı.kullanamazssın dıyende olmadı.ortopedık rahatsızlıkta anlıyorum ama genele vurup kullanamazsınız demenı dogru bulmadım sadece.
selamlar.

ugir inşallah bundan sonra da hiçbir sorun çıkmaz abi. Allah kaza-bela vermesin.

Benim durum biraz karışık bakalım ne olacak. Hayırlısı diyorum.

Furkan_81 kardeşim öezl tertibat için heyete girmeden önce doktarla görüşmende tavsiye var birde sinin taktıracağın gaz pedal tertibatı olmayacak o yüzden onuda sorman gerekiyo tertibat işleri ile uğraşan birine sormandada fayda var eyüpte bu işi yapan biri var telefon aç sor yardımcı olurlar sayaroto firma adı

ozcanerkus Merhaba abi. Konuşma engelliyim ben o yüzden aramıyorum. Düzce'de oturuyorum, rapor almadan önce burada tertibat işleri ile uğraşan kişilerle görüşeceğim. Şu anda kafamdaki en büyük sorun raporumun nasıl olacağı. Hem %90 ve üstü oranlı hem de özel donanımlı araç kullanabilir yazılı rapor almamda sorun olur mu. Bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak :)

Furkan_81 kardeşim 90 üstü rapor olunca illa yakını kullanacak diye birşey yok benim raporum 91 ama ortapedik engelliyim ve araba kullanabiliyorum eğer senin taktiracağın tertibat gaz fren tertibatı gibi değerlendirilip kabul görürse araç alınıp kullanmada sıkıntı olmayacaktır İnşallah'ta öyle olur ama önce tertibat işi yapanlarla görüşmende fayda görüyorum sana yol gösterirler durumundan bizi haberdar edersin selametle

Üst Alt