Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%90 raporu olan kişi ÖTV'siz aldığı aracını kendisi kullanamaz mı?
Emniyet Genel müdürlügüne yazı yazdım %94 raporum var B sınıfı ehliyetim var şuan araç kullanıyorum engelli aracı aldıgımda aracı kullanabilirmiyim diye yazdım. Gelen cevapta yurt içinden satın alınan %90 ve uzeri engelli adına tescil edilen özel tertibatı olmayan araçların sahibi dışında surucu belgesi olan herkes kullanabilir. arac Sahibinin mevcut sürücü belgesi ile kullanabilmesi için ibraz ettiği sağlık kurulu raporu ile birlikte ilgili saglık müdürlüğüne sevk edilerek adına tecilli aracı kullanmaya yeterli bir sürücü belgesi alabileceğine dair sağlık raporu verilmesi halinde, adına tescilli aracı kullanmasıda bir sakınca bulunmamaktadır denilmektedir gelen yazıda.
Arac aldıgımda Aracı kullanmak için yeniden rapor mu çıkartmam gerekiyor bilgisi olan var mı?
Yani şöyle mi diyelim ki rapor oranı %90 üzeri ama ehliyeti var B sınıfı veya H Sınıfı oto vites kullanabilir ibareli bu engelli aracı trafikte kullanabilir mi
Kullanır arkadaşım. Ben %93 oranla kullanıyorum rahat ol. Zihinsel bir engelin yoksa araba kullanmana engel teşkil edecek bir durumun yoksa kullanırsın.
Eyvallah çok sağol içimi rahatlattın yani o zaman %90 raporla arac alınca otv den yararlanarak Rapor sahibi eğer ehliyeti varsa aracı kullanabilir diyoruz gönül rahatlığıyla