Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 üstü araç satışları yüzünden tertibatlı araçların engellenmesi

nickneymi

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
değerli forum üyeleri,

sokaktan birine sorsak engelli arabası nedir diye, hemen içinde bi aparat olan normal birinin kolayca kullanamadığı, farklı arabalar akla gelir.
peki biliyor musunuz, türkiyede satılan araçların çoğu bayiden direkt çıkan normal arabalar. hasta ve yüksek oranlı rapor sahiplerinin yakınları, çoğunlukla rapor sahibi kişiler kullanacak durumda olmadığı için herkesin kullanabildiği normal arabalar.
peki bu kadar aşırı satılan bişeyin vergisiz olarak sürmesi mümkün mü, elbette değil.
ama kısıtlama yapılırken yasada ayrı bentlerde yazan tertibatlı araçlar da maalesef tertibatıszlarla aynı tutuldu.

Maalesef öyle oldu, önce bu hakkı suistimale açık bir şekilde genişlettiler, sonra da suistimal yapılıyor gerekçesiyle bizim elimizdeki Hakkı da aldılar daha doğrusu gasp ettiler. Bizim topluluk sessiz nasıl olsa ne gösteri yapar ne sesini duyurur, ben birkaç kere cimer'e yazdım fakat oradan da kopyala yapıştır mahiyetinde cevap döndüler.

Elimde sadece tepki olarak gösterebileceğim bir oyum var, onu da bu hakkımı gasp edenlere kesinlikle vermeyeceğim

Bu işin "engelliler baş tacı oldu çünkü devlet para veriyor" durumuna geleceği belliydi. Engellisi olana ucuz araba verilsin, engelli birey ne yaparsa yapsın. %92 raporum var. 2017'den önce içine sığacak araba alabilirdim. Ortopedik engeli olanlar da istediği arabayı alabilirdi. O yüzden birbirimizi yemenin anlamı yok.

birbirini yemek ile bir ilgisi yok.
ben kimsenin mağdur olmasını da istemem, kimsenin mevcut hakkında daha geri gitmesini istemem.
ama bir de önümüzde dağ gibi bir realite var, bir dönem satılan hele lüks araçların her 3-4 tanesinden biri ötvsiz hale gelmiş. bunu söylryen bayi üstelik tertibatlı sürecini doğru düzgün bilmiyordu bile.
şimdi böle bir şey nasıl sürsün? bu forum kendine hayali bir düşman yaratmış, suistimal. otsa suistimal dedikleri şey çoğunlukla bazı uç durumlar hariç insanalrın her normal ünsan gibi ailesiyle araç kullanması. hatta %90 zaten kendi kullanmıyor çoğunlukla, veriliş amacı bu.
kanunda tertibatlı ve tertibatsız ayrı bölümlerde geçiyor, tertibatlsızın bir sürü ekstra kolaylığı ve avantajı var. ve çok satılan o. avantaj verirken %90’ı ayırmışlar ama limit getirirken tertibatlıyı ayırmamışlar

nickneymi

Nickneymi, bu seferde burada mı ağlıyorsun?
Sende başka bi durum var. Ak partinin adamı felan mısın? İsminde yazmıyor zaten. Sürekli papağan gibi aynı şeyi söyleyip %90 engellide kısıtlama olsun diyorsun. Sen şu limit ile 450 bin ile araç almak istediğinde sana vermiyorlar mı? Gerçi senin zihniyeti biliyorum. Sana göre %90 egea ya layık ama ortopedikte limit kalksın çünkü onlar milyonluk Mercedes’lere BMW lere layık. Ben hayatımda senin kadar kinci bir insan görmedim. Gerçi azda olsa insaflısın en azından %90 engellileri egea ya layık görüyorsun!!! “Büyük adamsın” Bu bakış açınla Ak parti seni yakında ekonomi bakanı felan yapar heralde. Sonuçta aynı kafadasınız. Onlarda senin gibi kısıtlama ve limit koyma derdinde.

buranın moderatörü olacak zat bunları görmüyor mu?

ben diğer başlıkta doğruları yazdığım için engellendim. %90 yakınları sürekli sürekli yazıp durdu, ve moderatör olacak zat beni engelledi

şu herifin bir üsluba bakın, ne akplilik kalmış ne başka bişey

burada durum net, zibil gibi yuzde doksan rapor var, hasta yakını var. araç tertibatlı olsa o yakınların çoğu almaz bile

bu kadar araç ötv siz olmaz!

olmaz!

olmaz!

ama yuzde doksancıöar hem de edep yoksunu bir şekilde şunu demeye getiriyor aşırı fazla satılan yuzde doksan araçlar yuzunden evet bu olay engellendi ama biz alamayorsak siz de almamalısınız, alamamalısınız!

bu yazıda yuzde doksan düşsün,hak kaybetsin diye bişey var mı? yok. niye o zaman ne papağanı kaldı ne siyaseti ne bilmemnesi böle kusarca kiniyle nefret saçıyor?

eyy mod. bunu görmüyor musun?

böle terbiyesiz yazıyor neden, hak kaybetsin mi dedik? hayır, ya tertibatsız satılan bi sürü araç yüzünden tertibatlı da engellendi ya, ya tertibatlı bir hak kazanır da daha iyi olursa..

ismim de yazmıyormuş, aklı sıra beni araştıracak.. neden? milyonluk araba hayalinin arka planını yazdık diye mi?

çıkan her 3-4 alman araçtan biri yüzde doksan yakını haline gelmiş, ya böle bişey sürer mi, bu mümkün müdür, imkanlı mıdır?

bu çıkarken zaten kanunda tertibatlu ile tertibatsız farklı yazıyor, dernekler insanlar orada izah edecekti ama tertibatlı sayıdı o kadar az ki zaten bunu anlatacak insan da yok

tertibatsız araçlar prosedürsüz şıp diye alınıyor, şıp diye satılıyor, herkes kullanabiliyor, tertibatlıdan bir sürü ek hakkı varken hersey iyiydi, adildi de tertibatlı limit konusunda farklı olursa mı böle saldırıyorlar?

%90ların çoğu kendi kullanmıyor. Tertibatlılar kullanabiliyor. Aracın geniş olması iki grubun yararına, yardımcı sürüş sistemleri ise tertibatlılar için gerekli. Şu an engelli yakını hariç kimse arabaya binemiyor. Halkın keyfi yerinde, devlet "özürlünüz var. kıymetini bilin" diyor. Engelliyi takan yok. Limit illa ki gerekliyse vergi hariç 35 bin euro + tertibat bedeli belirlenir. D sınıfı araçlar rahatlıkla işimizi görür.

Moderatör iyi yapmış seni engellemekle çünkü sen mantıklı bir çözüm sunmak yerine hep saygısızca karşındaki diğer engellileri suçlayıp onlar yüzünden senin hakkını devlet vermiyor zannediyorsun. Ak partinin bu konudaki izlediği yolu hepimiz biliyoruz. Bu hakkımızı tamamen elimizden almaya çalışıyor. Sen birlik olalım, bu haksızlığa engel olalım diyeceğin yerde 100 defa %90 engelliler yüzünden benim hakkım alındı deyip onlarda limit olsun, kendinde olmasın istiyorsun. Sana tek bir şey sorayım. Ak parti yarın deseki bir kanun çıkartıyoruz tüm engellilerden limiti kaldırıyoruz. O zamanda itiraz eder misin acaba?

Bedri6868

Mılyonluk mercedes alacak kaç kısı var bu forumda ? memleketın halı boyle ıken ? Arabayı gectık arabaya yakıt koyamayacak hale geldık. fızıksel englellıler ıcın donanımlı araba sart otomatık olması kminie kör nokta görüş sistemı vs vs . Ama % 90 uzerı olan adı uzeırnde hastamı tasıyıcam dıye alıtyor ve saglam kişi sürüyor egea al sa da olur .

Adamın demek istediği doksanlıklar yüzünden kondu bu sınır., Doksanlıklar almasın biz alalım değil. Ama İşin gerçeği de kabullenmek istemeseniz de bu, kendi engelli kişi zaten kendisi için alıp kullanıyordu başkasının kullanması mümkün değildi. doksanliklarda ister kabul edin ister kabul etmeyin suistimal vardı, bizzat çevremde 2 kişi söyeyebilirim size, aldıkları araca engelli bir defa bile binmemiştir. Siz suistimal etmemiş olabilirsiniz o zaman üzerinize alınmanıza, kızmanıza gerek yok zaten. Bizim kızdıklarımız önce bu kanunu suistimale açık bir şekilde şuursuzca genişleten ve sonra bunu bahane edip hakkımızı gasp eden akp, sonrada suistimal eden doksanlıklardır, akp sandıkda vereceğim tepkimi, diğer kesime de diğer tarafta varsa hakkım alacağım. Onun dışında bunu hakkıyla kullanan doksanliklarda kimsenin birşey dediği yok, en azından kendi adıma konuşayım .

Akp burada ne yazık ki uyanıklık yaparak suistimal var gerekçesi ile ve bizleri aptal yerine koyar gibi kimseye danışmadan araştırmadan koydu bu limiti, gerçekten bu durum gerekli ise devleti zor duruma sokuyor olsa sesimi çıkartmam ama suistimal ile kullanılan milyonlarca makam aracı ve vekillerin yağlı avantajları var, bunlar cari açık yapmıyor da sadece engellilerin 1600 CC ye kadar olan ve 5 sene geçmedikçe satamadiklari ve yenisini alamadıkları araçları mi yapıyor bu cari açığı?

Ama neyi hak ediyorsak öyle yönetiliyoruz yapacak da birşey yok

Suistimal yapanlar elbette vardır ama bu suistimal yapanlar yüzünden komple sınır-limit olsun demek suistimal yapmayanlara haksızlık değil mi? Benim %96 engelli babam var. Arabanın içerisine uzanmadan veya tekerlekli sandalyesiz binemiyor. Bagajı düz, yüksek, koltukları yatırarak altına sünger koyarak bindirebiliyoruz sadece. Bizim gibi veya daha ağır binlerce %90 engelli olanlar var. Birkaç ortopedik arkadaş kendilerine layık görmediği limitleri veya düşük araçları bize layık görüyor. Onlara kalsa bu kişiler evden hiç çıkmasın. Hatta mümkünse ölsünler diyecekler. Keşke benim babamda ortopedik engelli olsa. Keşke kendisi arabaya inip binebilse. Keşke. Biraz insaf arkadaşlar. Suistimal yapanlar için bir kanun çıksın. Uymayanlardan devlet alsın aracı. Ama suistimal yapmayanları onlarla aynı kefeye koymayın.

olayın bir sürü boyutu olabilir. işin aslı her türlü acisal yansıtmaya vs de müsait bir konu. diğer taraftan %88, %89 %85 %80 raporlu olanlar çok mu iyi durumda? eğer hastalıklar için aracın çok gerekki olduğuna inanılıyorsa bu yüzde doksan rapor sahipleri diğer yüksek oranlı rapor sahipleri için hiç haksızlık demişler mi?

suistimal meselesi ortada boş bir itham. herkes bişeylere suistimal diyor, herkes milyonluk araç alsın ama suistimal edenler almasın diye bir geyik türemiş. hadi diyelim doğuda falan varsayalım ki böle gelişigüzel dağıtılan araçlar olsun, hadi o engellendi diyelim, sonra ne olacak? insanların mülkşyet hakkı mı kısıtlanacak? suistimal nedir, suistimal etmeyen %90 lar o araçları tren rayı gibi hastane ev arası mı kullanıyor? o zaman arabayı tren gibi kullanmayanlar suistimalci mi, engelli bireyin ihtiyacı dışında hiç mi kullanılamayacak, her aile 3-5 araç alacak kadar zengin mi?

yasalar yazılırken temel değerler dikkate alınır, mülkiyet hakkı vb gibi çok daha anayasal kaideler vardır. suistimal deyip don kişotun yel değirmenleri gibi olmayan şeylerle boş bir mücadele kazanım sağlamaz.

matematik ortada ve ben bunu açıkça yazıyorum, türkiyenin hele şu döbem bu kadar aracın ötvsiz çıkmasına izin verebilmesi imkansız. çıkan lüks araçlardan 3 4 tanesinden biri %90 hale gelmiş, mümkün mü bunun sürmesi?

mümkün değil. bu suistimal de olsa mümkün değil, aile kullansa da mümkün değil, bu kadar tertibatlı araç çıksa gene mümkün değil. zaten tartışacak bişey de yok, limit gelmiş, bu durum kadük hale zaten düşmüş.

şimdi yuzde doksancılar farklı bir yanıltma yapıyor, sanki bakın bu raporla çok araç çıkıyor bunlara limit getirin demişiz gibi bir yaygara. oysa adamlar bakmış, bu durum sürdürülemez. topyekün limit getirmiişler. kanunda zaten ayrı yazılan tertibatlı aracı ayırma zahmetine bile girmemişler. şu an diyoruz ki ee bari bu durum düzelsin çünkü tertibatlı araç zaten çok az satılıyor. bunun neyine itiraz edilip yaygara yapılıyor anlamak imkansız!

kimse de kusura bakmasın ucuz acitasyona da gerek yok. bu kişiler evden hiç çıkmasın falan, ne oldu egea crossla çıkılamıyor mu? gitmiyor mu o araçlar? hastane otoparkına mı almıyorlar? o zaman yuzde 88 rapor sahipleri belediye otobüsüne mi layıktı?

ayrıca mesela %90 rapor sahiplerinin dediği gibi hastaneye gidip gelirken boyutsa buyrun size limitsiz hak

• 87.04 tarife pozisyonunda yer alan, eşya taşımaya mahsus, 2800 cm³ veya altında motor silindir hacmine sahip van, panelvan, kamyonet, pick-up, vb. taşıtların,

olay şu,

matematik ortada. limit geldi artık bundan geri dönülmez. arada olan zaten çok az satılan tertibatlı araca oldu.

bakın bu işleri hiç bilmeyen birine sorun, engelli aracı nedir deyin. size gelip ya tertibatlı aracı ya da gerçekten gereken minibüs gibi platformlu araçları söyler. kimsenin aklına normal araba gelmez.

satılan araçların tamamına yakını %90 statüde bayiden gayet normal çıkan araç olduğu için, kanunda minibüsler vs istisna ama tertibatlı araç da alınamaz hale geldi. bunda hiç mi bşr gariplik yok???

Bedri6868

Ezbere konuşma kardeşim bu limit işi arkadaşın yakındığı suistimal sebebi ile oldu.
O tatihte ötv siz satışların engelli adına %95 yanii anlamazsın diye yazıyorum, 100 arabadan 95 tanesi %90 üzeri raporlara satılmış ve sendeki kafa nasıl çalışıyor bilmiyorum benim omurilik felçli biriyim ve bazı fiziksel sebeplerden yüksek araç ihtiyacım var onuda söyleyimde sağa sola çekme (kireçlenme sebebi ile oturma açısı kaybı)
Şimdi ben tutki ülkede ekonomi malum sana göre lüks ama bana göre zaruri ihtiyaç olan suv araç alamaz hale geldim ve geldik şimdi ikinci el araç almak yoluyla zaruriyetimi giderdim şimdi ben milyonluk suva binsem ne olur binmesem ne olur, ama sen ve gibiler
Nasılsa kullanıcı sağlam egea olsa ne olur BMW olsa ne olur demeyeceğim çünkü senin ve gibilerin amacı belli hasta adına araç alırsınız ama belki o 5 yıl kısıtlamasında 5 kere hastayı gezdirmezsiniz.
Ben aslında akılsız kanuncuların yerine olsam hastasız trafikte gezen tertibatsız araçların tespiti halinde bağlanması hükmünü koymayı akıl edememişler ve seninle aynı düşünceye sahip kibar olayım insanlara (kara delik) açık bırakmışlar.
Buna engelli scooter yerine elektrikli bisiklet alanlarda eklenmeli plaka ve vergi uygulanmalı, sırf bu yüzden 13 yıldır aynı aracıma scooterıma binerken Allah’ım aracım bozulmasın dışarı çıkamam yoksa veya
İkinci el aldığım araç bozulup yolda kalmayayım diye dua ile araçlarımıza biniyoruz. Bizim haklarımızı kim art niyetli olarak istismar ediyorsa, Allah bana yaşattığını onada yaşatsın inşallah diyorum.

Ezbere konuşma diyen arkadaş sen ikinci el almışsın kendin kullanıyorsun onun babası kullanamıyor bile hiç bir ihtiyacını karşılayamıyor beninde yüzde yüz engelli kızım var yatalak senin gibi burda kimseye cevap veremiyor fikirlerini söyleyemiyor araba kullanamıyor beslenemiyor daha yazayım mı ayrım yapmaya kalkarsak sizin gibi hanginiz daha engelli çözüm üretin devletin isiney suistimal miş hakkınızı arayın başkasının acısını kendinizden az görmeyin ben kızımı hastaneye veya gezmeye gituremiyorum taksi bile almıyor arabası sığmıyor otobüs rampayı indirmiyor bu arada çok paramda yok bmw alamam kredi çekip kızımı rahat ettirecek büyük bagaj li bir araç istiyorum

MUR37
Siz beni yanlış anladınız. Ben o arkadaşın düşüncelerini diğer forumlardan bildiğim için o şekilde konuştum. Belki ona yüzlerce kez söylüyorum ortopedinin limitsiz olması gerektiğini. En iyi olanı hak ettiklerini. Ama o ısrarla %90 engelliler vatan haini gibi konuşuyor. Hani iyi niyetli birisi olsa ortopedikte limitin kalkmasını istiyoruz der. Ama iyi niyetli olmadığı için sürekli %90 engellilerin egea neyine yetmiyor diyor. Eğer bu arkadaşın dediği gibi egea yeterli ise o zaman tüm engelliler sadece egea kullansın. Böyle saçmalık olur mu?

Bedri6868

sen kimsin de milletin niyetini sorguluyorsun? sen ne hadsiz bişeymişin! yanıt verince biz anormal oluyoruz mod yasaklıyor.

kimse egeaya binilsin diye durup dururken yazmıyor yazılar öle bir hale geliyor ki sanki %90 aracı suistimsl etmediğini söleyenler, diğer %90 cılara suistimalci diyenler sanki tren rayı fgibi bu araçları hastane ev arası kullanıyor o yüzden lüks lazım gibi bir modda. ee öle de değil egeada aynı yolu gidiyor biliyoruz deeyince bu sefer de bize egeaya bin dendi diye yaygata kopuyor.

bir defa bu konu nerden çıktı, her defasında şunu duydum bunu duydum deyip biraz da iyiniyetle paylaşan ama asla tutturamayan bir arkadaş belki tertibatlıyla %90 limiti farklılaşır deyince hemen itirazlar geldi. ayrımcılık vb dendi, o durum üstüne daha önce kimsenin de demediği ama bildiği bazı gerçekler artık yazılır hale geldi

O zaman bütün engelliler egea alsın sadece. Senin neyine yetmiyor egea

Senin kafada olanların niyeti belli. Ak parti tüm engellilere adaletsiz bir şekilde limit getirmiş. Sende aynı kafayla tüm suç %90 da deyip onların sırtına basarak kendi önünün açılmasını istiyorsun. Sana göre tüm %90 olanlar Mercedes ve bmw kullanıyor. Ne içiyorsun bilmiyorum. 450 bin ile hangi lüks araç alınabilir. Onu bırak bu fiyatlara şu an o kendine layık görmediğin egeayı bile alamazsın.

Kızım ipek

Kardeşim anlamadan konuşup insanları kırmayın bir,
İkincisi benim dediğim açık ve net istisnayı suistimal edenlere,
Bu kanun sana ne getirdi ne götürdü önce onu bir düşün bana göre benden daha çok aldı. Bak ben ne diyorum bana yüksek araç lazım ve ikinci el aldım diyorum, yani devletin bana tabiri caizse anamın ak sütü gibi hak verdiği imkanı sırf az önce açıkladığım sebepten alamadım diyorum.
Herkesin derdi ve yükü kendine ağırdır Allah şifa versin.
Ayrıca üstüne basa basa yazdığım eksik kanun senide mağdur etmiyor ama önce okuyup anlamak gerekiyor.
TERTİBATSIZ ARAÇLARA KONTROL YAPILDIĞINDA İÇİNDE “ALINMA SEBEBİ OLAN HASTAYI SOSYAL HAYATA ADAPTASYON” ANLAMI TAŞIYAN ARAÇLARIN İÇİNDE KONUYA BAHSİ OLAN DURUM YOKSA ARAÇ TRAFİKTEN ÇEKİLSİN VE DEVLETİ ZARARA UĞRATMAKTAN İŞLEM İLE BERABER YAPTIRIM UYGULANSIN” diyorum. Burada sana dezavantaj olacak bir durum olduğunu sanmıyorum, haa diyeceksinki geçici olarak araçta yoksa o zaman ne olacak!
Onuda açayım bir örnekle;
Bulundurma ruhsatlı bir silah sahibisiniz diyelim kanun ne diyor ikamenin dışında taşıman yasaktır.
Hatta tamire poligona veya adres değişikliğinde diyor, gelip emniyetten belirli bir süre izin alman lazım diyor ve aksi taktirde kaçak muamelesi uygulanır diyor.
Şimdi ben bu silahı evden dışarı çıkaramıyorum doğrumu yani anlamanız için diyorum içinde hastasız gezen arabada trafiğe çıkmasın diyorum. Bu kadar açık ve net bir konu,
Ama sizi durumunuzu belirttiğiniz için tenzih ediyorum bu suistimali kullanan üst yazımda yazdığım oranda ben biraz nokta koyarak kelimeyi yazayımki ……. .. ler yüzünden site edebini bozmayalım dimi!

O zaman bütün engelliler egea alsın sadece. Senin neyine yetmiyor egea

tebrik ederim yüzde doksan yakınlarının düşüncesini çok güzel yazmışsın.

doğru, eğer satılan her 3-4 araçtan biri tertibatlı olsa, zibil gibi tertibatlı araç satıldığı için bu olay sürdürülemez hale gelse aynen öle derdim, yapacak bişey yok egeayla yetinilsin olmadı egea cross

ama durum öle değil. zibil gibi satılan %90 araç yüzünden kanunda farklı tarif edilen, farklı koşullara tabi tertibatlı da engellenmiş. tertibatlının bir sürü ek kısıtı var. yani satılan araçların yuzde 95 i tertibatsız, çok araba ötvsiz çıkıyor diye olay herkese engellebmiş bu hala neyin laf dalaşı?

şunu da belirteyim ben %90 yakını suistimal ediyor olayını da umursamıyorum herkes elbette ailesinin refahını artırmak ister. vergiler bu kadar anormal olunca herşey karışıyor.

ama %90 araçların da hakkı çok fazla,

ben buraya desem ki tüm limitler kalksın, herkes sırayla dese kalkacak mı? kalkmayacak! ben bu işin ekonomik ve matematiksel gerçeğini yazıyorum, alırı fazla satılan %90 raporlu araçlar yüzünden tertibatlı da limitlenmiş durumda.

Bedri6868

Arkadaş adamın dediği şu bunun neyini anlamıyorsun; tertibatsız alınan araçlar ve amacına uygun kullanmadıkları için biz mağduriyet yaşıyoruz konu bu!
Yoksa sana devlet egea alma ama hastanıza biraz uygun doblo tarzı araç alabilirsin diyor

moderatör bunu görünce acaba utanıyor mu?

sürekli hadsizce terbiyesizce kişisel yazıyorsun. üstelik kendince alakasızca siyasi suçlama yapıyorsun.

sen matematik biliyor musun? buradaki herkes dese kalksın, kalkacak mı?

satılan her 3-4 özellikle premium araçtan biri %90 raporlu hale gelmiş, bu sürdürülebilşr mi? mümkün mü? zibil gibi satılan %90 yüzünden tertibatlı yasaklanmış hala arabam da arabam limit bana düşsün diyor.

iki iki daha dört, bu kadar sıfır ötvsiz araç çıkmasına izin vereceek olsalar ecevit zamanı %35-40 fln olan ötv yi yuzde 80 yaparlar mı?

%90 aracın elli tane ek avantajı vardı alırken satarken, herkes akraba koşulu bile aramadan kullanabiliyordu, ee aşırı fazla satıldığı için limit konusunda da dezavantajı oluversin satılan ötvsiz araçların yuzde 5i 10 u olan tertibatlıların suçu ne?

Sana sadece tek bir şey soruyorum. Madem o kadar adaletlisin cevap verde matematiğini görelim. Ortopedikte mesela limit yükseltilip 1 milyon olsa kabul eder misin? Yoksa seni 1 milyon kesmez mi? Hani %90 engellilere egea yı kayık görüyorsun ya seni acaba limitinin ne kadar olması tatmin eder. Hedefinde 3-5 milyonluk araçlar mı var yoksa? (Ortopedik olan arkadaşlar yanlış anlamasın sözlerim sadece bu nickname için)
nickneymi

Hala prmium diyorsun arkadaş sen hangi ülkede yaşıyorsun. Hiç araştırmıyor musun? Şu an en düşük Polo bile 500 bine yaklaştı sen tutturmuş premiuma biniyorsunuz diyorsun. Ha unutmuşum sen %90 engellilere sadece egeayı layık gördüğün için sana polo bile premium gelir doğru!!

Biraz empati yapalım bakalım ben kendi üzerimden örnek vereyim,
Ben omurilik felçli olarak hayatımı sürdürmeye çalışan bir sade vatandaşım, yani ayaklarımın görevini ellerim ile yaparak hareket ettirici tertibat ile araç kullanıyorum. Şimdi premium demek segmentinde özellikleri fazla demek bunuda genelde ünlü markalar yapıyor.
Mesela dedim ya iki elimide kullanmak zorundayım.
Arabamı bir yere park etmek istiyorum ve bu özellik o dediğiniz sınıflarda sunuluyor.
Otomatik bagaj; ben tek başıma bir şey taşımak istiyorum bagajımda bana bu özellik kolaylık sağlıyormu evet,
Otomatik uzun kısa far,
Dediğim gibi iki elim meşgul ama trafik kuralları ve kaza riskini azaltmak için araç bunu kendi yapıyor, bana kolaylık verirmi evet,
Şerit takip asistanı, bu özellik beni yolumda gitmek için kolaylık sağlıyormu evet,
Lastik basınç sensörü; ben araçtan inip bakamadığım için yolda giderken lastiğin birisi arıza yaptı bunu önceden görüp kaza riskini azaltabiliyormuyum evet,
Yorgunluk tesbiti; uyarı verince durup dinlenmek gerektiğini aksi taktirde dikkat dağınıklığı sebebi ile kaza yapma şansımı azaltıyormu evet,
Çarpışma önleyici; önümüzdeki aracı fark etmedim ama bu özellik bana kaza yapmamam için aracı ve beni koruyormu evet,
Yeni araçlarda kızıl ötesi özellik ile yola yakın olan bir canlı uyarısı veriyor mu evet,
Telefon özelliği ellerim meşgul ama telefonu açabilmem için bu özellik bana fayda verirmi evet,
Daha bilmediğim bir sürü özellikler;
Ülke ekonomisinde bir de enflasyon ile mücadele ederken üretken toplum olmadığımız için bu özellikleri barındıran kaç marka var sence,
Velhasıl uzun lafın kısası evet bu limit yasasının müsebbibi, tertibatsız araç alarak önce ülke ekonomisini sonrada bizim gibi mümkün olduğunca özellikleri çok araç alma hakkımızdan mahrum ettiler.
Şahsım adına amacına uygun olarak alınan isitsnalı araçlara sahip olanları tenzih ederek,
Nerede ise akrabalık bağını hatırlamayacak derecede olup konu menfaatli araç alırken eşini dostunu hatırlayan ve hakkımızı gasp eden tüm kişilere hakkımı helal etmiyorum. Allah daha beterini onlara versin inşallah

sen gerçekten yazılanı algılayamıyorsun.

yahu şu an heralde premium alınamaz. bırak premiumu şu an araba alınamaz.

ama cidden yazanı algılayamıyorsun. tek tek ilkokul öğretmeni gibi mi yazıcaz??? llimit yokken satılan her 3-4 premium araçtan biri %90 raporlu araç oldu. bak bu 1, bu sebep. bu yüzdn zaten limit geldi bak bu 2 bu da sonuç. dolayısıyla bu sebep sonuç limiti doğurdu. limit varken heralde premium alınamaz zaten amaç bu. bu sebep sonuç yüzünden de zaten onbinlerce yuzde 90 hak sahibi varken limit kalkmaz

Nickname. Sadece işine gelenlere cevap verip papağan gibi aynı şeyleri tekrar etme sen sorduğum soruya cevap veremiyorsun. Tekrar sorayım bak şu süper matematiğin işe yarasın.

Ortopedikte mesela limit yükseltilip 1 milyon olsa kabul eder misin? Yoksa seni 1 milyon kesmez mi? Hani %90 engellilere egea yı layık görüyorsun ya seni acaba limitinin ne kadar olması tatmin eder. Hedefinde 3-5 milyonluk araçlar mı var yoksa? (Ortopedik olan arkadaşlar yanlış anlamasın sözlerim sadece bu nickname için)

sen kimsin de bana soru soruyorsun? sen ne hadle yanıt bekliyorsun? bu saçma salak soruya yanıt versem ne vermesem ne, senin cidden algı problemin var sanki ben desem limiti 5 milyon yapcaklar yok 1 milyon yeter dersem bir yapacaklar :)) valla ne tiplerle uğraşıyoruz

nickneymi

İşine gelince yarım sayfa yazmayı biliyorsun ama. Neyse cevap veremediğinden belli zaten niyetinin ne olduğu. Seni bilenler diğer forumlarda ne kadar kırıcı, aç gözü, bencil olduğunu biliyor zaten. Diğer forumda engellenmişsin ama sen durmayıp yeni bir başlıkla yine %90 engellilere saldırıp duruyorsun. Umarım şu bizim adminler seni komple silerlerde senden kurtuluruz. Gerçi o zamanda kickname tickname diye yeni fake hesaplarla yine saldırmaya devam edersin. Senin gibi birisi “zibil zibil” birilerine saldırmadan rahat edemez zaten.

aferin arkadaşlar...

limitleri koyanlar, yasaklayanlar yerine birbirinizle kavga edin; birbirinize düşün.

kudurdun mu yuzde doksanlar limit olur ama tertibatlıda limit olmazsa

ne kadar edep dışı olduğun şurdan belli, senin gibi bir tiple muhatap bile olmadığım halde yazıp duruyordun ve sürekli filir yerine kişisel yazıyorsun adminler admin olsa bu tipi gönderir.

kişisel yazıyorsun çünkü 3 yaşında çocuk bile bu kadar fazla ötvsiz aracın çıkmayacağını, bunun ekonomik sürdürülebilir olmadığını bilir. bu kadar çok satılan da y
uzde doksan raporlu ç araç bunu da sağır sultan bile biliyor

o zaman sen yaz şimdi, bu kadar babanı hastaneye konforlu götürmek için mi yazıp duruyorsun? o araç hastane ev arası tren gibi gidip geliyor mu?

nickneymi

Hem cevap vermeyip hemde soru mu soruyorsun nickname. Önce sen sorduklarımı bir cevapla. Senin anladığın dilden konuşunca zoruna gidiyor heralde. Bir gram adaletli olsan dersinki limit herkezden kalksın ama sıkı kurallar ve şartlar getirilsin uymayanların aracına devlet el koysun… sen şimdi bu yazdıklarımada cevap vermeyip yine zibil zibil deyip %90 da komple limit olsun diyeceksin. Olayı kisişelleştirmenin bir anlamı yok. Sen devam et çalışmalarına. Hedefine ulaşırsan belki %90 engelliler yüzünden alamadığın!!! mercedesine bmw ne ulaşırsın. %90 engellilerde senin lütfettiğin egealar ile rahat ederler!

Üst Alt