Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 90 zihinsel engelli kardeşim üzerinden ÖTV'siz araç aldım. Süreci paylaşıyorum

Merhaba arkadaşlar, sağ el baş parmak ampute benim, ehliyetim manuel araç kullanımına yasak ve hastane raporumda özel tertibatlı araç kullanmayı gerektirir ibaresi olmasına rağmen, vergi dairesi sorun çıkarttı ve hastaneden yeniden raporun düzenlenmesini engelle ilgili ayrıntı istedi, bu durum normal mi? Beni aydınlatabilecek var mı?

@eerste,
evet normal. şimdi verdiğiniz bilgiler eksik biraz. Sizin bu elinizdeki raporun tarihi nedir. "özel tertibatlı araç kullanmayı gerektirir ibaresi olmasına rağmen" dediğinize göre rapor barkodlu değil ve eski bir rapor olduğu ortaya çıkıyor. Öyle olunca da evet raporu yenilemeniz gerekiyor ve yeni alacağınız raporun açıklama kısmında "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazması gerekiyor.

arkadaşlar ilk defa engelli aracı alacağım. etrafta çok fazla bilgi kirliliği var. şimdi belirlenen bir limit var. ama bazıları bu limitin üstündeki araçlar içinde aradaki farkı ödeyip araç alıyorlarmış. böyle birşey mümkünmü. mümkünse süreç nedir. peki bu denetlenmiyormu

@tinygames,

denetleniyor tabiki,

şimdi limit 1.591.255 TL

bu aracın sana kesilen faturası ötv li hali ile 1.591.255,00 TL yi geçmemesi lazım.

bayi aracı almış bilmem kaç ay önce koymuş depoya örneğin 1 milyona getirmiş yurt dışından, beklemiş beklemiş zamlar gelmiş aracın fiyatı olmuş 1.700.000,00 TL örneğin.

şimdi bu bayi aracı sana 1.590 a satarsa zarar eder mi yoksa % 50 karmı etmiş olur.

vergi dairesi sana kesilen faturayı denetliyor limitin altınsa ise fatura çokda bir araştırmaya girmez. Senin dediğin niye stokculuk yapıyor bunun önüne niye geçilmiyor diyorsan o çok farklı bir mevzu.

Üst Alt