Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 oranlı rapora rağmen araç alımında sorun çıkartıyorlar!?

unltkz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Anneannem %91 engelli. Zihinsel bir problem yok. Vasi karari da istenmedi. Kanser hastasi ve dizlerin problemi var yuruyemiyor. Bayiden aldigimiz evraklarla tescil subeye gittik. Dizlerinden dolayi ortopedik engelli gorunuyor raporda. Gorevli polis memuru saglik bakanligi nin yayinladigi saglik raporlarina iliskin usul ve esaslar dokumaninin 5.1.2 basligi altinda bulunan maddeyi one surerek rapora ekleme yapilmasinin gerektigini beysn etti ve isleme almadi. Ilgili maddede "ortopedik engellilerde sadece ozel tertibatli arac kullanmasi gereklidir veya ozel tertibatli arac kullanmasina ihtiyac yoktur" cumlesinin yazilmasi gerektigini belirtti.

Ilgili basligi ve referans gosterdigi ayni dokuman icerisinde buluna IV kisimda surucu adayi ve suruculerde aranacak ozelliklere atifta bulunuyor. Saglik raporunu aldigimiz heyet bu maddenin bizim icin gecerli olmadigini zaten araci bu kisinin kullanmayacagini belirterek ekleme yapmayi kabul etmedi. Aslinda dogrusu da bu. Anneannemin zaten ehliyeti yok. Basvursa bile rapor almasi imkansiz.

Islemler burada tikandi. Buna benzer bir tecrube yasayan var midir nasil cozume ulastirabiliriz. Arac icin odeme yapildi. Tescilde kaldik suanda. Ic yazismalarin ne kadar surecegi belli degil ya da cozume kavusacagi da.

Nasil bir yol izlemeliyiz. Yardimci olursaniz memnun olurum. Saygilarimla.

Cahil bir memur,amir müdür itiraz haksızlık.ne yapıla bilir red gerekçesini yazılı almanız ve daha üst merci olmadı bu yazı ile idari mahkeme yolu ,başka yol var mı ?

Ben anlamadım nokta bunların işlemlerin takibini bayi yapmıyor mu?Benim de bu tür bir sorun var siz takip edemesin söylendi bana!

Merhaba

Gecikmeli yanitim icin kusura bakmayin.

Bir dilekce yazdim. Saglik mudurlugunden yanit bekliyoruz. Ancak pek umidim yok. Ic yazismalar cok uzun surebiliyor. Yasal bir dayanak da bulamiyorum. Bildigim kadariyla hic bir kosul olmadan bu raporla arac alabiliyor olmasi lazim. Bayi de caresiz kaldi.

Ikametgahi baska yere alin diyor ancak rahatsizilgindan dolayi anneannemi hastane haricinde evden cikarmiyoruz. Yasal bir dayanak var midir acaba referans gosterebilecegim? Vergi dairesine ozelgeyle basvursam kac gunde yanit geliyor?

Yanlış giden bir şey var sizin vergi dairesi ile ilgili bir sorun yok,dilekçeyi nereye yazdınız Trafik tescil mi veya İl Sağlık Müdürlüğüne mi,

peşinen neden mahrum oluyorsunuz Trafikten yazılı red gerekçesi isteyin sonra direk idari mahkemeye,yasal dayanak sizin var fakat Trafik Tescil neden ve hangi yasal dayanak varmış onu yazsın,veya bizim bilmediğimiz başka bir ibare var mı Sağlık Raporunuzda?

Mahkeme surecleri cok uzun. Anneannemi evden pek cikaramiyoruz hastane haricinde.
Yaziyi trafik tescile yazdim. Il saglik mudurlugunden dilekcemle birlikte gorus isteyecekler. Yasal dayanak olarak saglik bakanliginin dokumanini gosteriyorlar. Onlara da gitmis yazi. Asagidaki linkten girilebiliyor. Saglik raporlarina iliskin usul ve esaslar 5.1.2 basligi altinda bulunuyor.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...JBCUQFggnMAA&usg=AOvVaw0PGa1IBDFWkfegthyLXqVm

Engelli raporu %91. Kanserden %80 var bir kac rahatsizligi daha var ancak takildiklari nokta kas isketlet sistemi %24 ve engel durumu ortopedikte evet yaziyor. Zaten oyle yazmasi da oran verildiginden dolayi normal diye dusunuyorum.

Vergi dairesi de sizin dediginizi belirtti. Bizim acimizdan sorun yok diyor.
Saglik bakanligini aradim. Onlar da vergi dairesine yonlendiriyor yada trafik tescille yine konusun diyor. Ortada kaldik. Yasal bir dayanak gostermem lazim.

Tamam anladım, bende daha önce bilgi edinme başvurusu yaptım o konuda, Emniyette Genel müdürlüğüne,bana da aynı şekilde yanıt gönderildi İl Sağlık Müdürlüğü görüş alınması gerekebilir, şeklinde Sizin sorun 99% çözülür!

Üst Alt