Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 yılından beri Bağkur'luyum. Emekli olmak istiyorum..?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
31 Ekim 20011 Güncel:

merhaba kader dostlarım.. beklenen haber bugün nihayet geldi. inanması zor ama Allahıma şükürler olsunki emekli oldum..
bağkurdaki memurlar "emekli oldun ve hazirandan itibaren maaş ve yatırdın primleri geri alcaksın bu en fazla 2 ay sürer" dediler..

ben 30/11/1972 dogumluyum..
bağkur başlangıcımsa 18/04/1994 ve halen aralıksız devam etmekteyim (esnaf bağkuru)
benim hastalığım. m45.0 ankilozan spondilit. m16.6 sekonder koksartroz.. m17.4 sekonder gonartroz.. h91 işitme kaybı..
2006 yılında malulen emeklilik talebim kurum tarafından reddedildi.. 2009 yılında yeni yasadan faydalanmak için muracat ettim yine malulen olarak değerlendirdi kurum ve yine red geldi..

benim siz değerli kader dostlarımdan öğrenmek istediğim ben nasıl emekli olabilirim.. bana bir yol gösterir misiniz.. yüzde kaç raporla emekliligi hak ediyorum ve izlemem gereken yol nedir bi cevap yazarmısınız.

Siz malulen değil, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız. Hangi şartlarda emekli olabileceğiniz ise sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor alabileceğinize bağlı. En son hastaneden hangi oranda rapor verildi size?

bagkur.PNG

sevgili bülent bey ..öncelikle hemen cevap yazdınız için size ne kadar teşekkür etsem az..

2009 yılında ankara numuneden aldıgım raporun oranını bana söylemediler.. numune hastanesinde devamlı tedevi görmekteyim .. nevşehir devlet hastanesi kişisel muracatım sonucu tüm vucut fonsiyon kaybı oranı yüzde 71,2 diye rapor verdiler..
ben şuan yeni yasada hangi yıla tabiyim bu ayın 18 inde 17 yıl bitecek sizden alcam bilgiler dogrultusunda. bağkurdan yine sevk alcam..

%60 ve üzeri rapor alabilecekseniz, yukarıda da aktardığım üzere, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün prime tabisiniz. Bu kriterleriniz zaten tamam.

Sizin yapmanız gereken tek şey sigorta müdürlüğüne gidip, 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için dilekçe vermektir. Sizi hastaneye sevk edecekler... %60 ve üzeri rapor aldığınızda da emekli edileceksiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken şey o bağkur çalışanlarının edepsizlik edip yine malulen emeklilikten işlem yapmamalarını sağlamanızdır. 28. madde kapsamında sevk etmeliler sizi. Memur saçmalarsa, müdürüne çıkın. O da saçmalarsa il müdürlüğüne gidin...

bülent bey ..

bağkur başlangıcım 18/04/1994 . yani bu ayın 18 inde 17 yıl bitip 18 den gün alcam o yüzden yüzde 40 ve üzeri rapora tabi olmuyormuyum..

gelelim memurların işgüzarlına benim 2009 daki muracatımda yaklaşık 8 ayıma ve bir o kadar da emek ve paradan cıkmama sebep oldular.. malum kurum emeklilik talep edince hiç bir masrafı karşılamıyor.. ama bu defa sizin tecrubeniz ve yardımlarınızla iyşallah emekli olma mutlulugunu bende tatcam..

Hacı Mehmet bey yeni dilekçenizde 2009 da aldığınız rporu dayanak göstererek 5510 sayılı yasanın 28.maddesinin yaşlılık fıkrası gereği emekliliğinizi talep edin.Onlar sizin raporunuzu Ankaraya gönderecek ve emekli olacaksınız.Eğer siz 2009 da malulen red geldiğinde dediğimi yapsaydınız bu kadar kaybınız olmazdı....

bütün sitedeki kader dostlarım sizleri seviyorum..bizler bir aileyiz..Emrullah bey şimdi kurum beni tekrar hastaneye sevk etmeden almış oldugum mevcut raporlarımı ankaraya göndercek..iyşallah sizin dediniz gibi olur ..
sizler daha önceden bu rapor çilesini cekmiş kişilersiniz.. beni en cok yoran bu rapor süreci.. malum işitme sorunu ve ankilozan spondilit illeti yüzünden koltuk deynekleriyle yürüme inanın bir azap oluyor.. ama iyşallah bu defa sizlerin yardımlarıyla mutlu sona ulaşcam.. ben şimdi 18 yıl yüzde 40 ve üzeri raporamı tabi oluyorum.. yoksa 16 yıl yüzde 50 ve üzeri rapormu almam lazım..

Yukarıda Oturan boğa cetveli yazmış hesabını ona göre yap....

bülent beyin yazdıgı cetvele göre 16 yıl ve yüzde 50 ve üzeri rapor almam lazım galiba..ama bu ayın 18 indede 17 bitip 18 inden gün alcam .yüzde 40 rapora tabi olmam için 18 yıl hizmetin bitmesimi lazım yoksa 18 yılın içinde olmakta yeterli oluyormu onu cözmüş deyilim..bu konuda bi bilgisi olan arkadaş varmı..

Hacı bey %71 oranındaki raporunuza göre prim ve süre şartınız tamam siz 15 yıl 3960 güne tabisiniz..
18/04/1994 +15: 19.04.2009 bağ kur a 5510/28 kanunundan faydalanarak emekli olmak için müracaatta buluna bilirsiniz..
Neden 18 yıl olayına takıldınız..

ilker bey vermiş oldunuz cevap için teşekürler..

benim bağkurum şuan aktif durumda .. kurum 2009 yılındaki almış olduğum dosyadaki mevcut raporlarımı degerlendircek yoksa beni sevkle tekrar sil baştan rapor mu istiycek.. şayet raporumu yenilememi istiyceklerse şuan prim gün ve yıl olarak 17 yıl bitmiş olcak o yüzden rapor yüzdem aşşa cektigi için sordum.. 2009 daki muracatımı malulük olarak değerlendirip red cevabı vermişlerdi..
şuan ise tekrar sevk alsam bu şartlarda 18 yıla tabi olurmuyum onu ögrenmek istiyorum..malum emeklilik işlerinde yüzde 1 le bile bütün emekler boşa cıkıyor.. red cevabı gelmesi olayından bir yıla yakın bir zaman geçti..
bu devaki muracatımda siz degerli kader dostlarımında yardımlarıyla daha tecrübeli bir biçimde hareket ederek emekli olmak istiyorum . kurum hak ettimiz haklardan biz özürlüleri mahrum etme cabasında ..

2009 yılında aldığınız raporların size şuan hiç bir faydası olmaz. Bundan kurtuluşunuz yok ilk olarak Bağ-kur a 5510/28 kanunundan faydalanmak için müracaat edeceksiniz ve Sevk sonuç alacağınız rapor sizin emekli tarihinizi belirleyecek ...
Elinizde mevcut %71 oranında zaten raporunuz var neden düşürülecek kanısına vardınız müracaatınızı yapın ve bekleyin derim...

vermiş oldunuz bilgiler için tekrar teşekkürler..en kısa zamanda bağkurdan sevkimi alıp hastaneye rapor için muracat etcem..ve gelişmeleri yine sizlerle paylaşıp gerektinde yardımlarınızı istiycem..bu hastane ve rapor işleri inanın beni o kadar yoruyorki..malum iştme sorunu (cihaz takmama ramen bazen yazı yazarak anlaşma durumu )birde bu ankilozan spondilit illeti yüzünden cift taraflı koltuk deyneğiyle yürüme tam bir eziyet ..neyse hayırlısı ..iyki sizler varsınız bu sitedeki bütün emeği gecen kader dostlarımın mevlam gönlüne göre versin..umarım sevk işlerinde bir aksilik cıkmaz ..

Mehmet bey bende işitme sorunu yaşıyorum sizin odyo testinizi görmek isterim ona göre de tam hesap yaparız..Ayrıca 2 bir rahatsızlık söz konusu bence rahatlık ile alırsınız ve 5510/28 kanununa göre emekli olursunuz..

ilker bey benim işitme sorunum her iki kulaktada ileri derecede . sol kulak 101 db sag kulak 111 db odyo testimi şuan gönderebilmem için hariçi makınam yok.ama bi yolunu bulup en kısa zamanda odyo testini burda paylaşcam..her iki kulaktada sinirsel bozukluk mevcut (bana doktorumun söylemiş oldu tanı bu )işitme cihazı takıyorum ama duysamda cogu kelimeleri anlamıyorum..bide diger hastalımdan dolayı kullanmış oldugum ilacların baya bi yan teysiri oluyor kulaklarıma..cınlama ugultu hiç eksik olmuyor kulaklarımdan.

Verdiğiniz db oranlarına göre zaten %52 oranında işitmenden rapor alırsınız ama en net hesabı yapabilmemiz için odyo testini görmemiz gerekir..Ayrıca sizin 2. bir hastalık söz konusu ve daha yüksek alırsınız diye düşünüyorum...
Biran önce bağ-kur a 5510/28 kanunundan faydalanarak emekli olmak için müracaatta bulunun derim zaman kaybetmek size sadece prim ödemenize sebep olur..

ilker bey . en kısa zamanda odyo testini ve elimdeki mevcut raporumu (nevşehir devlet hastanesinden kişisel muracatımla almış oldugum raporu )bir yolunu bulup burda paylaşcam..ayrıca bana vermiş oldunuz bilgiler dogrultusunda bagkurdan gerekli sevkimi almak için en kısa zamanda muracat etcem..bu defa iyşallah siz degerli kader dostlarımında teçrube ve yardımlarıyla mutlu sona ulaşcam.

herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle sevgili kader dostlarım..

bugün bağkurdan hastaneye sevk almış durumdayım bana vermiş oldukları kagıdın "sıgortalı olarak ilk defa calışmaya başladığı tarihten önce calışma gücünü kaybettini" yazan kısmı işaretleyip öyle sevkimi yaptı memur .. sizce dogru yolda mıyım..
"söz konusu iddanın tespit edilemesi için 5510 sayılı kanunun 95 inci maddesi gereğince sağlık kurulu raporunun düzenlenmesi gerekmektedir .. maluliyet durumunun tespitinde ,muayene ve müşahede masrafları ile bu muayene ve muşahede için gerek görülen tıbbi test ve tetkik edilerek ,sağlık kurulu raporunun düzenlenerek müdürlümüze gönderilmesini arz ederiz "

diye de yazıyor .. sevkte bi yanlışlık yok deyil mi..

bi cevap yazar mısınız..

Prosüdur gereği doğru sevk....Hayırlı mücadeleler...Gazan mübarek olsun....

yüce allahın izni ve siz kader dostlarımın yardımıyla bu defa mutlu sona ulaşcam..carşamba doktor çilesi başlıycak ..gelişmeleri sürekli paylaşcam...herşey gönlünüzce olması dilegiyle..

merhaba kader dostlarım..bugün bağkurun vermiş oldugu hastane sevkiyle hastaneye muracat ettim.. saglık kurulu beni ortapedi,fizik tedevi ve kulak burun bogaza sevk etti ..ortapedi ve fizikten salı gününe randevu aldık .. kulak burun bogaz doktoru yokmuş hastanede.. (2 tane doktorun ikiside millet vekilli adaylıgı icin istifa etmiş görevinden) bize fizik ve ortapedi işlerini halledene kadar yeni doktor gelir dediler bakalım..
hayırlısı bakalım bekliycez elden başka bişeyde gelmez zaten..herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle ..

hayırlı akşamlar kader dostlarım..almış oldugum sevkle hastanede ortapedi doktoruna muane oldum ,fizik doktorunada baya bi filim cektirip gerekli kan tahlillerinide yaptırdım ..kulak burun bogaz doktorunada muane oldum yine odyo testimle birlikte bütün filim ve tahlillerle birlikte sağlık kuruluna teslim ettim..bu perşembe allah izin verirse heyete gircem..bakalım sonuç nolcak..
heyet sonrası yine gelişmeleri burda paylaşcam..

herşeyin gönlünüzce olması dilegiyle..

Dilerim olumlu bir sonuç çıkar. Takipteyiz...

merhaba kader dostlarım..dün heyete girdim .haftaya perşembeyede sonucu alcam..bakalım nasıl bi sonuç cıkcak..
bir hafta gecmek bilmez artık..
ama hayırlısı bakalım..sonuç elime gecer gecmez yine burda siz degerli dostlarımla paylaşcam.

.sonsuz selamlarımı iletir herşeyin gönlünüzce olmasını temenni ederim..

Sonuçlar bildiğim kadarı ile direk Bağ-kura gönderilir,sen eldenmi alacaksın?

daha önceki raporları il dışındaki hastanelerden almıştım ..o zaman kendileri gönderiyordu postayla..ama şimdi kırşehir devlet hastanesinde heyete girdim ve yine kırşehir bağkurda kayıtım..bana haftaya perşembeye gel al raporunu elden teslim et dedi heyetteki memur daha cabuk işlemin başlamış olur dedi..bilmiyorum haftaya tekrar gitcem ..artık verirlermi kendilerimi gönderir postayla bende tam anlamış deyilim..

merhaba kader dostlarım..dün hastaneye raporu ögrenmek için gittim raporu biz postayla göndercez dediler..
ordan bag-kura gittim henüz bize gelmedi geldi zaman gerekli işlemleri yapar bizde ankaraya göndercez dediler .. memurun biri de kayseri bölge saglık kuruluna göndercez ora degerlendircek dedi.. valla kafam karıştı .. bende ben raporu baya bi zahmet cekip aldım benim işim aksamasında dedim ..bize ulaştı an en kısa zamanda biz gidece yere gönderriz merak etme dedıler..
pazartesi bida gidip sorcam rapor geldimi diye.. malum hastaneyle bağkurun arası beşyüz metre var yok.. bizim rapor ne günü bağkura gelir artık orasınıda ALLAH bilir..

herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle..yine gelişmeleri paylacam..görüşmek üzere..

Raporunuz hastane tarafından sigorta müdürlüğüne gönderilecek, orası da sgk bölge sağlık kuruluna. En geç 1 ayda süreç tamamlanır... Şuradan bilgi edinmeye çalışın 15 gün sonra:

Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 207 88 66-67

merhaba kader dostlarım..dün rapor geldimi diye bağkura gittim ama halen gelmemiş rapor..hastaneyle bağkurun arası inanınki 500 metre ya gelir ya gelmez nasıl iş anlamadım gitti..nolurdu sanki perşembe bana veripte elden aynı gün teslim etseydim raporumu..neyse hayırlısı bakalım..

bu rapor sürecinde yine pirimlerimi aralıksız yatırayım de mi.. b ide bülent bey vermiş oldunuz telefonu ararken isim ve tc nomu belirtipmi sorcam yoksa bağkurdan giden evragın numarasınımı alıp ona göre sormam lazım. bi zahmet bu konudada yardımcı olurmusunuz..

herşeyin gölünüzce olması dilegiyle ..görüşmek üzere sağlıcakla kalın..

Bağkur'dan emekli olabilmek için sigortalılığınıza son vermeniz gerek. Ama madem şimdiye kadar bu işlemi yapmadınız, o zaman rapor sigorta müdürlüğüne varana dek ödemeye devam edin isterseniz (siz bilirsiniz). Rapor olumlu olursa, sigorta müdürlüğünden sizi çağırıp, sigortalılığınıza son vermeniz istenir zaten...

Üst Alt