Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 yılından beri Bağkur'luyum. Emekli olmak istiyorum..?

Mehmet bey, oraya bir daha gidin ve onlara 2009/67 sayılı genelgenin C/5 maddesini okumalarını söyleyin!

"5- 5510 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin dördüncü fıkrası (ilk defa sigortalı olarak çalışmaya başladığı tarihte bu Kanuna göre malul olanlar) ile beşinci fıkrasına göre (çalışma gücü kaybı % 60'ın altında olanların çalışma gücü kayıp oranlarının %40-49, %50-59 arasında olup olmadığı) yapılan değerlendirmelerde, çalışma gücü kayıp oranlarının mutlaka belirtilmesi gerekmektedir. Çünkü söz konusu fıkralara göre 1/10/2008 tarihinden sonra tahsis talebinde bulunan 4 (b) sigortalılarının aylıkları hesaplanırken, aylık bağlama oranlarında esas alınacak prim gün sayıları, çalışma gücü kayıp oranlarına göre belirlenecektir."
Görüldüğü üzere 28. maddenin 4. fıkrası ile 5. fıkrası birbirinden çok net olarak ayrılmış ve 4. fıkrasının ilk defa sigortalı olarak çalışmaya başladığı tarihte bu Kanuna göre malul olanlar'ı kapsadığı özellikle belirtildikten sonra, 5. fıkrası için hiç bir kısıtlama getirmediği gibi, aksine, çalışma gücü kaybı % 60'ın altında olanların çalışma gücü kayıp oranlarının %40-49, %50-59 arasında olup olmadığı değerlendirilirken, mutlaka oran yazılması gerektiği de belirtilmiştir!

Nitekim bu ayrım, aynı genelgenin EK:4 evrağında da karşılık bulmuş ve orada da çok net ayrım yapılmıştır. EK:4'de Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürü'ne, "GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nden ........ Bağ-No, ........ tahsis numaralı ........ hakkında aşağıda (X) ile işaretlenen maddelerde belirtilen konulara ilişkin görüş isteyin" denmiştir.
( ) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünü kaybeden sigortalının 28/dördüncü fıkrasına göre değerlendirilmesi,
(X) Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün % 40 ila % 59 oranında kaybedip kaybetmediği (5510/28-5),
Ayrıca Ek:1 ve EK:1A'da maluliyete dair hastaneye sevk düzenlenirken, EK:2'de, hastaneye sevk ederken "( ) Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiğinin tespiti" istenmiştir.

Madem herşey maluliyete endeksli, neden bunca ayrım yapmış kanun ve genelge?!

Yani 28-4 ile 28-5 birbirinden bağımsız iki fıkradır ve uygulaması da birbirinden tamamen ayrıdır. 28. maddenin 5. fıkrası için yapılacak işlemlerin maluliyetle hiç bir ilgisi kurulamaz. İl müdürlüğüne düşen şey, kişiyi EK:2 ile hastaneye sevk etmek ve %40 üzeri raporu varsa, EK:4 ile tahsis işlemleri için ilgili Daire Başkanlığı'ndan karar talep etmektir...

Eğer bu açıklamayla da iş görmezlerse, il müdürünü ve o memuru Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na Başbakanlığa ve Valiliğe şikayet edeceğinizi söyleyin. Bu kadar sözden anlamayan kişiler için başka yol yok!

Bagkur_Sakatliktan_Yaslilik_Emekliligi_Sevki.png

Bagkur_Sakatliktan_Yaslilik_Emekliligi_Sevki_EK2.png

Bülent bey vermiş oldunuz bilgiler için tekrar teşekürler..hafta içi bidaha gidip tekrar söylüycem yine kabul etmezlerse gerekli yerlere dilekcemi yazıp durumumu izah etcem..ankaraya dahi gitmeyi düşünüyorum ..sizin yazdıklarınızın bi cıktısını alıp göstercem bakalım nolcak..gelişmeleri sürekli paylaşcam..

Bende aynen onu iddia ediyorum Oturan Boğa.

Beni28 e 4 ten malulluktan değerlendiremezler görüşündeyim.

Pardon 28 e 5 ten demek istedim.

Başbakanlık,Çalışma Bakanlığı,2 kere TBMM ye,en son Cumhurbaşkanlığına yazdım.Sonuç 0000.Sağlık kurulunun kararı:Maluliyet tesbiti:çalışma gücünün %20 sini kaybettiğineden işe devamına diye.Bundan dolayı TR de bazı şeyler tıkanıp kalıyor,adamların dediğim dedik.Onun için sağa sola dilekçe vermek boş bence.Ancak çözerse mahkeme çözer.

O senin dediğin tüm şeyleri denedim.

Oturan Boğa şu yönetmeliğin bana faydası olmaz mı. Malul sayılmaya ilişkin usul ve esaslar yönetmeliğinin 12, maddesinin 2, fıkrası: Sigortalı olarak işk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünün % 60 ını kaybettiği önceden veya sonradan tesbit edilen sigortalılar hakkında bu hastalık veya özürleri sebebiyle malulluk sigortasına ait hükümler uygulanmaz.

Bu yönetmeliğin faydası olmazmı mahkeme de.

Yukarıda dedim ya, 28. maddenin 4. fıkrası ilk defa sigortalı olarak çalışmaya başladığı tarihte bu Kanuna göre malul olanlar içindir. Bu kişiler, 25. maddenin 2. fıkrasında ifade bulduğu üzere 1800 günle malulen emekli olamasın diye yazılmıştır 28'in 4. fıkrası: (25'in 2. fıkrası: "Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz")...

merhaba kader dostlarım..buğün yine bağkura gittim.direk müdürle görüşmek için yukarı odasına cıktık sekreter sıvasa gitti ama müdür yardımcısı burda onla görüşün dedi..ımcısın odasına gittik ve ben durumumu oldu gibi anlatıp ankaradn gelen kagıdıda gösterdim ..bu kagıda göre bana red kararı veriyor memur ve seni 28 madde kapsamıyor diyor dedim..müdür iyi niyetli biri..ben 28 maddedin cıkış amacını ve bildiklerimi anlattım.müdürde kendinde olan kitaba baktı ve memuru cagırdı ..sonrasında memur yine tutturdu olamaz diye ..inan müdür yardımcısı dahi bilmiyor kanunu..baya bi dil döktükten sonra ben sinirlendim ..müdüre ben 25 maddeden emekli olamıycam 28 dende olamıycam nasıl olcam o zaman dedim.. bu kanunu yasayı bilen bi allahın kulu yokmu koca kırşehir bağkurda dedim..
müdür bide sıgortadaki memurlara bi soralım dedi.. tabi bu arada memur hala olmaz diye başka bişey demiyo..müdür sıgorta bölümünün emeklilik memurunu cagırdı durum böyle böyle gelen kagıtlar bu diye gösterdim.. ben adamı hiç tanımıyorum adam beni dinledikten sonra sen haklısın kardeşim dedi.. müdürede kanun ve yasa geryi hakkı var emeklilik için dedi.. tabi bu arada itiraz eden memur hala olmaz diyo.. sıgortadan gelen memur ben size bi dilekce yazayım sonrasında mecburen göndercekler dosyayı ankaraya dedi.. ve dilekceyi yazdı dosyaya ekledik ve teslim ettik

bende bu dosya bir haftaya kadar gitmezse ankaraya ben kendim gidip gerekli yerlere şikayet etcem dedim..bakalım nolcak..

benim dilekcenin dikkate alınıp dosyanın gidip gitmedini nasıl ögrene bilirim..

Bu konuda ayak direyen memurları ben olsam bir dakka bile tutmam! Aldıkları aylık haramdır! Hadi bilmiyorsun, bari inadetme de anlamaya çalış!..

merhaba kader dostlarım..az önce kırşehire bi yakınıma telefon edip dosyanın gidip gtmediğini ögrenmesini istemiştim..bizim dilekce dikkate alınıp dosyayı göndermişler..yakınım hem dilekceyi bizzat yazan sıgorta bölümünün memuruna hemde olmaz diye ısrar eden memura sormuş dosyayla birlikte dilekceyi gönderdık 15 güne kadar cevap gelir demişler.. bundan sonraki gelişmeleri nasıl takip edebilirim ..ankaraya nerelere telefon etmem lazım bıde telefon ederken adımı ve tc nomumu söylemem lazım..herşeyin gönlünüzce olması dilegiyle görüşmek üzere..

yazmış olduğum dilekcem ve dosyam ankaraya gitti bundan sonraki işlem nasıl devam etcek ankara tekrardan rapormu istiycek yoksa dosyadaki mevcut raporlara göremi degerlendirme yapcak ..dilekcemin gitti yerden nasıl bilgi alabilirim..bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bi zahmet yardımcı olurmusunuz..

Varolan raporla işlemi yapacaktır. Sonuçta raporu kurum sevki ile almıştınız...

Süreç çok da uzun sürmez diye umuyorum. 2-3 hafta içinde bir ses çıkar.

merhaba kader dostlarım ..ankara sgk müdürlügünden bi tanıdık aracılıgıyla benim dosyanın ne aşamada oldunu ögrendik .dosya şuan komusyon tarafından inceleniyormuş..bu iş daha ne kadar sürecek bilmiyorum ama beklemek baya bi sitrese sokuyo insanı..herhangi bi gelişme olursa sizlerle paylaşcam..herşey gönlünüzce olsun ..görüşmek üzere..

Dilerim bunca uğraşın ardından sonuç güzel olur...

Dilekçe HakkıBİMER02.08.2011 14:58:53ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
Dilekçe HakkıÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI09.08.2011 12:20:31SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Dilekçe HakkıSOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI09.08.2011 14:00:41SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Dilekçe HakkıSOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 10.08.2011 08:33:08SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Dilekçe HakkıSOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI10.08.2011 09:03:00ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
Dilekçe HakkıÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI10.08.2011 16:01:19NEVŞEHİR VALİLİĞİ
Dilekçe HakkıNEVŞEHİR VALİLİĞİ11.08.2011 13:23:31SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
Dilekçe HakkıSOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ12.08.2011 10:41:05NEVŞEHİR VALİLİĞİ

Başvuru TürüGönderen KurumGönderme TarihiAlan Kurum

sevgili kader dostlarım..bimere dilekce yazmışdım dosyamdaki mevcut raporlarımın 5510 yasanın 28 maddesine göre degerlendirilmesini talep etmişdim..ve dilekce sonrası yapılan işlemleri sizlerle paylaşdım ..ama henüz bi cevap almış deyilim..sizce bu ne anlama geliyor bi zahmet cevap yazarmısınız..görüşmek üzere..sonsuz selamalr..

Hiç bir fikrim yok maalesef. 150 numaralı BİMER hattını arayıp bilgi edinmeye çalışın bence.

bülent bey herşey gönlünüzce olması dileklerimle..ben BİMER e yazmış oldugum dilekceyi e devletten takip ettim ve yukardaki yazdıgım şeyler yazıyo ama bana henüz bi cevap dönmüş deyil..her hangi bir cevap alırsam veyada bi gelişme olursa yine sizlerle paylaşcam.ben aslında BİMER e yazış amacım acaba gercekte ilgi varmı dikkate alıncakmı yazmış oldugum dilekce diye yazmışdım..görünen o ki bizim dilekce baya bi yer dolanmış durumda bakalım sonucda ne gibi bi cevap gelcek ..

cem bey rahatsızlıgım bağkur başlangıcından sonra olan bi durum ..ama öncede sonrada olsa önemli olan kayıtlı oldugun sgk memurların yasayı tam olarak bilp ona göre hareket etmesi bence ..neden sormuştunuz öncemi sonramı diyeki..

Hacı mehmet bey genelde dilekçe cevapları adrese yazılı geliyor.evrak takibi için önce 312 4150100 den 349 u ara eğer orada yoksa 312 2078869 dan sorabilirsin

benim rahatsızlığım sonradan olduğu için problem oluyorda oyüzden sordum aynı durum damıyız diye bilmek için

öncelikle geçmiş olsun mehmet bey bende esnafım ve 2002 3 . ay bagkur gırıişim var işitme engelliyim ve raporumu yeni ( bu hafta ) aldım ve ses gerektıren ortamlarda calışamaz diye yazı var bu ay içinde gitmiş oldugum bagkur il merkezinde bana 10. yıl doldugunda 2012 3. ayında ( 5 ay sonra ) emeklılık için basvuru yapmamı ve benı hastaneye sevk edeceklerını soyledıler özurluluk oranı nedır bılmıyorum bnm özur oranım %52 dır daha once bu emeklıık yılı 15 sene idi şimdiki bana söylenen bu fakat ben malul emeklı değil de engelli memur olarak çalışmak istıyorum ssk da bagkurun maası ssk ya oranla daha düşük

Dilekçe HakkıBİMER02.08.2011 14:58:53ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
Dilekçe HakkıÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI09.08.2011 12:20:31SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Dilekçe HakkıSOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI09.08.2011 14:00:41SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Dilekçe HakkıSOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 10.08.2011 08:33:08SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Dilekçe HakkıSOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI10.08.2011 09:03:00ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
Dilekçe HakkıÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI10.08.2011 16:01:19NEVŞEHİR VALİLİĞİ
Dilekçe HakkıNEVŞEHİR VALİLİĞİ11.08.2011 13:23:31SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
Dilekçe HakkıSOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ12.08.2011 10:41:05NEVŞEHİR VALİLİĞİ
Dilekçe HakkıNEVŞEHİR VALİLİĞİ15.08.2011 14:55:31KIRŞEHİR VALİLİĞİ
Dilekçe HakkıKIRŞEHİR VALİLİĞİ15.08.2011 16:21:15SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Hareketler Listesi
Başvuru TürüGönderen KurumGönderme TarihiAlan Kurum

SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜGereği Yapıldı16.08.2011 00:00:00

İşlemler Listesi
İşlem Yapan KurumYapılan İşlemİşlem Tarihi

sevgili kader dostlarım e devlette bu gün yazanlarda bunlar..yazmış oldum dilekce baya bi yer dolaşıp en sonunda baglı oldugum sosyal güvenlik il müdürlügü kırşehire gelmiş..orada gereği yapıldı diye yazmış..şimdi kırşehir bağkura gitsem ne oldunu öğrene bilirmiyim sizce..yoksa bana yazılı bişeyler göndermelerinimi bekliyeyim..

Bence gidip sorun durum nedir diye. Ya da öncesinde 150 numaralı BİMER hattını arayın ve bilgi edinmeye çalışın.

bülent bey şuanda dosyamı ve almış oldugum bütün raporları red kararlarını dosyanın tamamını yüksek sağlık kuruluna göndermişler..bundan sonraki süreç nasıl olcak bilmiyorum..ama artık iyce yoruldum inanın..yüksek saglık kurulu nasıl bir karar alabilir sizce..

Dileyelim de onlar lehinize karar versin. Bekleyip göreceğiz.

merhaba kader dostlarım bu güne kadar bir gelişme olmadıgı için yazmıyordum..bu gün öğlen kırşehir bağkurdan aradılar acil gelin tekrar dilekce yazmanız lazım diye ..bizde gittik ve dosya en son yüksek sağlık kuruluna gitmişdi..ordan gelen cevap siz 5510 28 maddenin 4 fıkrasından yararlanamazsınız fakat dilekce yazarak 28 maddenin 5 fıkrasından yararlana bilirsiniz diye belirtmişler..memur sonunda yazı gelince hatasını anladı ve 28 maddein 5 fıkrasından değerlendirilmek üzere dosyamdaki mevcut raporlarımın incelenip gereyinin yapılmasını diye dilekce yazdık tekrar ankaraya göndercek dosyamı..artık bundan sonra ne olur mevcut raporlarla bi karara bağlanırmı yoksa tekrarında hastaneyemi sevke uygun görür ankara sizce.

Mevcut Rapor Ankara'da değerlendirilecek,kriterlere uyarsa sakatlık oranı emeklisiniz....

allah allah savaşınızı şimdi okudum baştan sona resmen eziyet bu..müslümana gavur ezziyeti..pes yani..bu nedir ya?bedavaya mı çalışıyo bu memurlar,bişeyden haberleri yok...benim eşimde sizinle aynı durumda 1995 bagkur girişli..bende gecen hafta başvurdum..salak memura anlatamadım malulen değil,erken yaşlılık dedirtmedi.biz olmasa sevk etmeyiz hanfendi olur olur dedi.kendimi kapıda buldum..bi tanıdık bulduk adam bu sefer vergi indiriminden faydalanacaklar demiş..özelmi seçiyolar bu memurları ben anlamadım..gözüm korktu valla yazdıklarınızdan..allah yardımcımız olsun...

Tamemen yıldırma politikası, erken emeklilik için müracat çok olduğu için bu yola başvuruyorlar.Özellikle ilk seferde indirim alamayanları şutluyorlar.

emrullah abi nasılsın ..umarım iysidir ve herşey yolundadır..abi benim almış oldugum en son raporda herhangi bir oran yazmıyordu sadece tıp dilinde şu şu hastalıgı ve son durumu bu halde diye yazıyordu ..iyşallah tekrarında oran belli olması lazım dıye bıda sevk etmezler..çünkü iyce canım sıkılmaya başladı valla..bu işi memur bilmiyosa ankaradamı bilmiyo lanet olsun böyle kurumada calışanınada ..ama az kaldı allahın izniyle mutlu sona..sonsuz selamlar herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle..

Varolan raporlarla emekliliğinizin çok kısa bir süre içinde gerçekleştirileceğini düşünüyorum. Bugün-yarın emeklilik ile ilgili müjdeli haberinizi bekliyoruz :)

Şuraları arayarak bilgi edinmeye çalışabilirsiniz: Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6

Üst Alt