Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 yılında memur oldum. Yakın zamanda %78 rapor aldım. Emekli olabilir miyim?

beyoglubeyy

2013 tarihinden itibaren özür oranları cetveli değiştiği için bu tarihten önce alınmış raporlardaki oranlar Ankara'dan düşürülüyor diye biliyorum. Ben 2013 ten sonra aldığım için yeni cetvele göre ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK Sayfanın en altında EKLER var oraya tıklayın cetvel orada
ve balthazard formülüne göre hesaplanarak verildi.

Her hastalığın karşısında özür oranı yazıyordu. Raporu ücretsiz olarak Devlet hastanesinden(Eğitim ve Araştırma Hastanesi) aldım. Memurlar kurum aracılığı ile gitmiyorlar. Kişisel başvuru ile hastaneden gün alıyorsunuz, o gün geldiğinde sıra ile heyet polikliniklerine gidip muayene olup oran alıyorsunuz. Aynı gün öğleden sonra heyete girip raporunuzu alıyorsunuz. Aynı gün raporunuzu alıp kurtulmak istiyorsanız heyet günü gelene kadar hastalıklarınızla ilgili her ne varsa ( ilaç raporu, tedkik, tahlil, rapor vs.) hepsini hazırlayın . Fakat hepsi devlet hastanesinden alınmış olsun diğer özel hastanelerin hiçbir şeyini kabul etmiyorlar. Doktor bunlara bakıp oran yazabiliyor. Belki yeni tahlil de isteyebilir.

Bu arada ilk müracaatta hastanedeki memur kurumun gönderecek seni falan derse Biz emekli sandığına bağlı memuruz kurum göndermiyor diyeceksiniz.

Son satırları yeni rapor almak isteyenler için ek bilgi olarak yazdım.Kolay gelsin

Üst Alt