Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
96 sigorta girişim var. Şizofreni rahatsızlığından %80 raporluyum. Malulen emeklilik?
selamlar benim %80 şizofren raporum var sıgorta başlangıcım1996 2004ten beri rahatsızım 2750sgk pirim günüm var sgkya malulen emeklilik için başvurdum acaba emekli olabilirmiyim ?
Evet büyük ihtimalle olursunuz. çünkü tamamen düzelmeyenlere % 80 verirler sakatlık oranı cetveline göre, maluliyet cetveline görede düzelmeyen durumda olanların malulen emekli edileceği belirtiliyor. Sigorta başlangıcından sonra rahatsızlandığınız içinde olursunuz.
slm kelebek bir sorum daha olacaktı doktorum %80 i bulur demişti ondan öyle yazdım bugün raporumu aldım ordaki yazıda atipik pisikoz (tedavi ile çalışma olanağı vermeyen yazıyor) budurumda sonuç ne olur acaba saygılar
Bakırköy ruh ve sinir h.hastanesi verdi raporu sgk dan reddedilme durumu söz konusu olurmu acaba
Tedavi ile calisma olanagi vermeyen %70 dir rahatlıkla olursunuz endişe etmeyin bende tipik psikozum ama calisma olanagi veren %45 benim vergi indirim var ben onla olucam senin için hayirlisi olsun burada paylaş süreci örnek olur herkez bilgilenir
slm Bülent bey bir sorum daha olacaktı annem bağkur dan bide babamdan sığortadan maaş alıyor sağken veya öldüğü zaman benim bu maaşı veya maaşları almam mümkünmüdür böyle bir haber duydumda bekar olunduğu zaman alınıyormuş
selamlar atipik piskoz raporum var (tedaviyle çalışma olanağı vermeyen) bir ay önce sgkya emeklilik için başvurdum emekli olursam bu emekliliğin süresi varmı yoksa süresiz bir emeklilikmidir bu?
Psikiyatrik gerekçelerle malulen emekli olunduğunda genelde birkaç yolda bir kontrol muayenesine çağırır kurum. Ama bunu bugünden bilebilmek de mümkün değil. Biraz şans...
selamlar sgkdan bugün cevap geldi arakarar verip başka hastaneye sevkimi verdiler bakırköy gibi biryer rapor veriyor %80 halan daha uğraştırıyorlar insanı bu konu hakkında bilgisi olanların cevaplarını bekliyorum saygılar
bülent bey gittim ve prosedürü tamamladım yine 2 3 ay beklemem gerekirmi acaba yoksa 1 ay gibibir sürede onaylanırsa maaşı alırmıyım çarşamba günü yollarız dediler raporu bu arada
oturanboğa bey;
AFATSUM81 kardeşin aldığı malülen emeklilik raporu değilmi? ( benim bildiğim malülen emeklilik raporu oransız olur ve malülen emeklilik raporu biryerde kullanılabilir mi oransız ve bu haliyle) MALÜLEN EMEKLİLİK İÇİN ALINAN RAPOR BAŞKA AMAÇLA KULLANILABİLİR Mİ? (örneğin, başkasının bakımına muhtaç, ağır özürlü=EVET, vesaire gibi)
aydın bey siz yazdıklarımı okumadınız galiba baştan ilk raporumda malüllük için (tedaviyle ile çalışma olanağı vermeyen) yazıyor buda cetvele göre %80 yapıyor saygılar
Tamam doğrudur "TEDAVİYLE ÇALIŞMA OLANAĞI OLMAYAN" %80' dir. Ama bu malülen emeklilik için aldığın raporda yazıyormu %80, ben onu merak ettim sadece. Yazmaması gerek malülen emeklilik için aldığın raporda %80 diye. Dediğim doğrumu acaba. Oturanboğa bey bu işe ne der acaba.
a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise
takip eden ay başından itibaren başlar.
Malulen emeklilik tespiti yapan sağlık kurulu büyük olasılıkla durumunun sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olmaya elverişli olmadığına karar verir ve bu durumu Emniyet'e bildiri. Emniyet de sürücü belgeni iptal eder.
İlle de böyle olacak diye bir şart yok. Ama genelde böyle olur kardeşim.