Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişim var. Şizofreni rahatsızlığından %80 raporluyum. Malulen emeklilik?

afatsum81

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamlar benim %80 şizofren raporum var sıgorta başlangıcım1996 2004ten beri rahatsızım 2750sgk pirim günüm var sgkya malulen emeklilik için başvurdum acaba emekli olabilirmiyim ?

Evet büyük ihtimalle olursunuz. çünkü tamamen düzelmeyenlere % 80 verirler sakatlık oranı cetveline göre, maluliyet cetveline görede düzelmeyen durumda olanların malulen emekli edileceği belirtiliyor. Sigorta başlangıcından sonra rahatsızlandığınız içinde olursunuz.

slm kelebek bir sorum daha olacaktı doktorum %80 i bulur demişti ondan öyle yazdım bugün raporumu aldım ordaki yazıda atipik pisikoz (tedavi ile çalışma olanağı vermeyen yazıyor) budurumda sonuç ne olur acaba saygılar

Bakırköy ruh ve sinir h.hastanesi verdi raporu sgk dan reddedilme durumu söz konusu olurmu acaba

Tedavi ile calisma olanagi vermeyen %70 dir rahatlıkla olursunuz endişe etmeyin bende tipik psikozum ama calisma olanagi veren %45 benim vergi indirim var ben onla olucam senin için hayirlisi olsun burada paylaş süreci örnek olur herkez bilgilenir

tamam paylaşırım ikimiz içinde hayırlısı olsun

2750 günüm var askeri ücretten ödenmiş maaşım nakadar olur

Çalışma olanağı vermediği için malulen emklilik onaylanacaktır. Bekleyip görelim bakalım.

cevap için tşkler Bülent abi

Bülent abi tahmini maaş nakadar olur acaba

Maaş için en önemli kriter ödenen sigorta priminin miktarıdır. Tahminde bulunmak mümkün değil maalsef.

slm Bülent bey bir sorum daha olacaktı annem bağkur dan bide babamdan sığortadan maaş alıyor sağken veya öldüğü zaman benim bu maaşı veya maaşları almam mümkünmüdür böyle bir haber duydumda bekar olunduğu zaman alınıyormuş

Rapor süresi bilgi?

selamlar atipik piskoz raporum var (tedaviyle çalışma olanağı vermeyen) bir ay önce sgkya emeklilik için başvurdum emekli olursam bu emekliliğin süresi varmı yoksa süresiz bir emeklilikmidir bu?

malulen emeklin onaylanacak sayısal loto degil bu<şu an maluler 940 tl alıyor saygılar

cevap için tşkler sevkat ta süresi varmı yoksa devamlımı maaş alınıyor

psikiyatri hastaları sürekli aylık alır sasygılar

emekli olduktansonra 5 yıl düzenli kontrolunu ol gerisini kafana takma

tşkkürler bilgi için saygılar

zaten 10 yıldır tedavi görüyorum askerden gelince yakalındım bu hastalığa devamlı kontrollerime gidiyorum

Psikiyatrik gerekçelerle malulen emekli olunduğunda genelde birkaç yolda bir kontrol muayenesine çağırır kurum. Ama bunu bugünden bilebilmek de mümkün değil. Biraz şans...

teşekkür ediyorum cevaplarınız için

selamlar 18 şubatta başvurdum emeklilik için daha haberyok daha çok beklermiyim acaba

selamlar sgkdan bugün cevap geldi arakarar verip başka hastaneye sevkimi verdiler bakırköy gibi biryer rapor veriyor %80 halan daha uğraştırıyorlar insanı bu konu hakkında bilgisi olanların cevaplarını bekliyorum saygılar

Sevk ettikleri hastaneye gidip prosedürü tamamlamaktan başka yol yok maalesef. Canınızı sıkmayın. Güç olsa da sonu iyi olsun...

bülent bey gittim ve prosedürü tamamladım yine 2 3 ay beklemem gerekirmi acaba yoksa 1 ay gibibir sürede onaylanırsa maaşı alırmıyım çarşamba günü yollarız dediler raporu bu arada

Bu sefer o kadar beklenmez diye umuyorum. Ama evrak gitti-geldi derken yine 1-2 ayı bulur

tamam bülent bey tşkler

yeni raporumda kronik şizofreni başkasının bakımanı muhtaç olduğu yazıyor bu durumda negibi olanaklardan faydalanabilirim

oturanboğa bey;
AFATSUM81 kardeşin aldığı malülen emeklilik raporu değilmi? ( benim bildiğim malülen emeklilik raporu oransız olur ve malülen emeklilik raporu biryerde kullanılabilir mi oransız ve bu haliyle) MALÜLEN EMEKLİLİK İÇİN ALINAN RAPOR BAŞKA AMAÇLA KULLANILABİLİR Mİ? (örneğin, başkasının bakımına muhtaç, ağır özürlü=EVET, vesaire gibi)

aydın bey siz yazdıklarımı okumadınız galiba baştan ilk raporumda malüllük için (tedaviyle ile çalışma olanağı vermeyen) yazıyor buda cetvele göre %80 yapıyor saygılar

Tamam doğrudur "TEDAVİYLE ÇALIŞMA OLANAĞI OLMAYAN" %80' dir. Ama bu malülen emeklilik için aldığın raporda yazıyormu %80, ben onu merak ettim sadece. Yazmaması gerek malülen emeklilik için aldığın raporda %80 diye. Dediğim doğrumu acaba. Oturanboğa bey bu işe ne der acaba.

evet doğru yazmaz engelli kimlik kartı için verilen raporda yazıyor ama bilginiz olsun

selamlar 18/02/2014 te emeklilik için başvurdum mart dan itibarenmi başlar acaba maaş birikmesi ?

bide ehliyetime al koyulurmu acaba b+a2

Yasa şöyle der:

a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise
takip eden ay başından itibaren başlar.

Malulen emeklilik tespiti yapan sağlık kurulu büyük olasılıkla durumunun sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olmaya elverişli olmadığına karar verir ve bu durumu Emniyet'e bildiri. Emniyet de sürücü belgeni iptal eder.
İlle de böyle olacak diye bir şart yok. Ama genelde böyle olur kardeşim.

tamam bilgiler için çok tşkler bülent bey

Üst Alt