Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 SGK, 2003 Bağkur ile emeklilik şartlarım nedir?

i.mired

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar benim bir sorum olacak.

1997 den başlayan 5 yıl ssk + 2003 de başlayan 10 yıl bağkurum var . şuan bağkurum devam edyor.

sağ gözüm kör. kulaklarda işitme kaybı var + dalak yok
bunlar için rapor aldım. göz % 24. kulak % 33. dalak % 10.
malulen için başvurdum kabul etmediler.özürlü emeklilik için başvursam sonuç ne çıkar.eğer sonuç olumlu çıkarsa ne yamalıyım.

bilgileriniz için şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.

bagkur.PNG

Son 7 yılın 3,5 yılı Bağkurdan olduğundan emeklilik şartlarınız yukarıdaki tabloya göredir.
Emeklilik için başvuru yaptığınızda hastaneye sevk edilirsiniz ve hangi oranı alırsanız o şartlara tabi olursunuz.. Vergi indirimi alma şartı yok, Bağkur'dan emekli olacağınızdan. Emeklilik zamanınıza kadar alacağınız raporun yada vergi indiriminin önemi yok, emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevkiyle yüzde kaç oran alırsanız o şartlara göre emekli edilirsiniz.

balthazard formülü ile toplandığında 33 + 24 + 10 = % 54 yapar. Yani emeklilik için (gün.ay.1997 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 4320 gün prime tabisiniz. Bu şartlar tamam olduğunda emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru ypabilirsiniz demektir.
Eğer şartlar tamamsa ve bağkur başvurunuzu erken Yaşlılık emekliliği değil Malulen emeklilik olarak değerlendirip reddetmişse, o karara karşı itiraz edip, başvurunuzun 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre YENİDEN değerlendirilmesini isteyin. Kabul görecektir.

ibrahim

selam arkadaşlar bi sorum olacak

01.01.1997de başlayan 5 yıllık ssk
01.08.2003 de başlayan bağkurum var. bağkur halen devam ediyor

özürlü emeklilik için başvurdum hastane raporuna göre % 30 kulak. % 32 göz. % 15 dalak. toplam % 77 ediyor.

sizce sonuç ne olur ve kaç günde belli olur. emeklilik şansım var mı.

yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

baltazara göre galiba %59 ediyor yanlışsam düzeltin lütfen

işe başlama 01.01.1997 prim gün sayısı 5500 yeni rapor oranlarım 32+30+15 sence sonuç ne olur oturan boğa cevaplarını bekliyorum teşekkürler

(01.01.1997 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve 4320 gün prime tabisiniz. Yani01.01.2013 itibarı ile emekliliği hak etmiş durumdasınız. Hemen erken Yaşlılık emekliliği talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz

başvurumu yaptım acaba tahmini kaç günde netleşir bi bilginiz varmı

Hastaneye sevk ettiler, değil mi? Hastane işlemlerinizi bitirdikten sonra en çok 2 ayda süreç tamamlanır. Yalnız, unutmayın, emekliliğinize temel olacak işgücü kaybına dair tüm tetkikleri vs. tam yapsınlar hastanede. Yoksa aylar süren "eksik işlem" geyiğiyle karşı karşıya kalırsınız...

peki kardeş bu rapor sonucunu bizim takip edebileceğimiz bir yer veya bir internet sitesi falan yokmu oradan arasıra takip etsek böyle bir şansımız yokmu

1 ay geçtikten sonra şuralardan şansınızı deneyebilirsiniz:

Ankara kocatepe sağlık kurulu 0312 415 0100 dan 349
Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 415 32 03-4-5-6 (eskisi: 0312 207 88 66-67)

kardeş sana bi sorum daha olacak ben hastane raporlarını yaptırdım erken yaşlılık emeklilik için işleme girdi sonuç bekliyorum ama aynı zamanda bağkur primimi yatırmaya devam ediyorum acaba bağkuru sonlandırmam gerekirmiydi yoksa devam etmesinin bi sakıncası yokmu .teşekkürler saygılar

Emeklilik maaşının başlaması için sigortalılığınıza son vermeniz lazım. Aksi halde emekliliği hak ettiğinizde bağkur'dakiler size "dilekçe verip sigortalılığınıza son verin ki emekli maaşınızı başlatalım" diyeceklerdir...

peki kardeş bağkurumu sonladırırsam sağlıktan faydalana bilirmiyim

Geriye dönük 1 yıl içinde 90 gün ve üzeri priminiz varsa, aynı zamanda sgk'ya prim borcunuz da bulunmuyorsa, sigortalılığınız sonlandıktan sonra 90 gün boyunca siz ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edersiniz

peki kardeş ben bağkuru sonlandırmasam ne olur bi problem teşkil edermi zaten emeklilik için başvuru yapalı bir ay oldu bir ay sonra bi cevap gelir galiba yani bide onun için uğraşmasam diyorum ama illaki sonlandıracaksın diyorsan başka çare yok.saygılar

Siz bilirsiniz... Dediğim gibi, en çok 1 aylık emekli maaşından olursunuz o kadar... Emekliliğiniz kabul edildiğinde sizi çağırıp "sigortalılığınıza son verin" derler. Maaşınız da o tarihi takip eden ay başı itibarı ile başlatılır...

bülent kardeş bi sorum olacak sana 1.işe başlama 01.01.1997 2.prim gün sayısı 5500 3.hastane rapor oranı göz%35.kulak%30 dalak%15
bu şartlarda emekli olmama olasılığım varmı
rapolarımı vereli 2ay kadar oldu.teşekkürler saygılar

merkezi hastane sağlık kurulu raporunuzu rd edebilir düşürebilir yükselteblir yada tekrar sizden bir kaç tetkik istiyebilir yada raporunuzu olduğu gibi kabul edebilr.bu ihtimallere hazırlıklı olmalısın

merkezi hastane sağlık kurulu dediğin neresi oluyor ankaramı.peki red eder yada düşürürse ne yapmalıyım bi tafsiyen varmı.teşekkürler

bülent kardeş son sorum için yorumlarını bekliyorum.saygılar

merkezi hastane sağlık kurulu neresi oluyor ankaramı.peki roporu red eder yada yüzde oranını düşürürse ne yapmalıyım bi tafsiyen varmı.itiraz hakkımız varmı.birde tek gözüm görmediği için ehliyetimi iptal ederlermi. teşekkürler.saygılar.

mrhb bülent kardeş peki bu rapor oranlarını neye göre hesap edip düşürüyorlar belli bi sebebi varmı.birde benim raporları vereli 2 ay kadar oldu ve bu 2 ay içinde bağkur primimi ödemedim bi sıkıntı olurmu verdiğin bilgiler için teşekkürler

Belirleyici olan sakatlık oranı cetveli'dir. Herkes buna uymak zorundadır. Uymayan kurum olunca, itiraz hakkı doğar.

Bağkur primi ödemiyor olsanız da büyük olasılıkla o süreler için borç birikiyordur. Olası bir emeklilikte o borçların ödenmesi şarttır.

bülenr kardeş ben raporu konya eğitim ve araştırma hastanesinden aldım yani sgk nın gönderdiği hastane bu hastane (sakatlık oranı cetveline )göre rapor vermiştir tahminimce yani( ben hiç bir şekilde müdahale etmedim)senin anlayacağın torpil falan yok yani devletin hastanesinin verdiği raporun %oranını ankara düşürürmü.birde anladığım kadarıyla prim borcumun bi mahsuru yok herhalde ama o borcu nasıl olsa ödeyeceğim diyorsun.kusura bakma biraz masraflı oluyorum galiba.teşekkürler

Ankara'Nın ne yapacğaını kestirmek zor! Ama cetvele uygun raporların düşürülmeyeceğini umalım...

bülent kardeş daha önce anlatmıştım 01.01.1997 ssk 01.08.2003 bağkur girişim var şuan bağkurum devam etmekte 5510\28 gereğince sgk ya başvurdum cevap bekliyorum 2 ayı geçti sanırım ama siteden okuduklarım kafamı karıştırdı şimdi benim sakatlığımın sigortalı olmadan önce veya sonra olması birşey farkedermi

bülent kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim sana bi şey daha danışacağım iş yerinde bir iki arkadaş kafamı karıştırdı şimdi bu 5510\28 maddeye göre emekliliği belirleyici sakatlıklar varmı yoksa % 40 ve üzeri bütün sakatlıklarda emekli ola biliyormuyuz tabiki şartlar oluşunca.mesela benim özür durumum daha önce değim gibi .sağ göz görmüyor.kulaklarda işitme kaybı var.dalak yok.bunlardan dolayı % 32 + % 30 + % 15 rapor almıştım bu rapora göre sence emekli olma durumum varmı. bağkurlu olduğumu söylemişti

[font=verdana]1[/font][font=verdana]03.07.2013[/font][font=verdana]konya sgim emeklilik işlemleri servisi-3[/font][font=verdana]elden sevk edilmek üzere işlendi[/font]
[font=verdana]2[/font][font=verdana]03.07.2013[/font][font=verdana]konya sgim emeklilik işlemleri servisi-3[/font][font=verdana]zimmetten çıkarıldı[/font]
[font=verdana]3[/font][font=verdana]23.07.2013[/font][font=verdana]konya sgim giden evrak servisine[/font][font=verdana]elden sevk edilmek üzere işlendi[/font]
[font=verdana]4[/font][font=verdana]23.07.2013[/font][font=verdana]konya sgim giden evrak servisine[/font][font=verdana]zimmetten çıkarıldı[/font]
[font=verdana]5[/font][font=verdana]23.07.2013[/font][font=verdana]ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine[/font][font=verdana]taahhütlü gön. üzere işlendi[/font]
[font=verdana]6[/font][font=verdana]23.07.2013[/font][font=verdana]ankara sgim kocatepe sağlık sgm destek hizmetleri-1 (gelen/giden evrak) servisine[/font][font=verdana]zimmetten çıkarıldı[/font]
[font=verdana]7[/font][font=verdana]29.07.2013[/font][font=verdana]ankara sgim kocatepe sağlık sgm sağlık kurulu büro işlemleri servisi-1[/font][font=verdana]elden sevk edilmek üzere işlendi[/font]
[font=verdana]8[/font][font=verdana]29.07.2013[/font][font=verdana]ankara sgim kocatepe sağlık sgm sağlık kurulu büro işlemleri servisi-1[/font][font=verdana]zimmetten çıkarıldı

[/font]

bülent kardeş burda görünen evrak takibi ne anlama geliyor bi açıklama yapman mümkünmü acaba.saygılar

birde 29.07.2013 tarihinden sonra bi işlem yok bu tarihten sonra 40 gün geçmiş ama hiç işlem yapılmamış bi fikrin varmı acaba

bülent abi lütfen bi açıklama yap yorumlarını bekliyorum.saygılarımla

Üst Alt