Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 SGK, 2003 Bağkur ile emeklilik şartlarım nedir?

Bugünlerde size gelir evrak... İşlemler yapılıyordur, işlenmemiştir henüz evrak takibine....
Ankara kocatepe sağlık kurulu no su, 0312 415 0100 dan 349 tuşlayarak bilgi edinmeye çalışın..

* Buradan sonraki işlemler, kocatepe evrak gelen giden servisine, oradan ilk başvuru yaptığınız yere oradanda şahsa gönderildi ve zimmetten çıkarıldı diye yazıp evrak kapatılır....

emeklilik

arkaşlar size birşey danışacağım iş yerinde bir iki arkadaş kafamı karıştırdı

şimdi bu 5510\28 maddeye göre emekliliği belirleyici sakatlıklar varmı yoksa % 40 ve üzeri bütün sakatlıklarda emekli olabiliyor muyuz ,tabiki şartlar oluşunca.

mesela benim özür durumum daha önce değim gibi .sağ göz görmüyor.kulaklarda işitme kaybı var.dalak yok.bunlardan dolayı % 32 + % 30 + % 15 rapor almıştım. baltazar formülüne göre % 59 ediyor.

benim hesabıma göre yanlışsam düzeltin lüfen bu rapora göre sizce emekli olma durumum varmı. bağkurlu olduğumu söylemişti. tekkürler saygılar.

özürlü

peki arkadaşlar bu evrak takibi bölümünde sonucu yazarlarmi olumlu yada olumsuz teşekkürler

Hayır elinize ulaştığında görebilirsiniz sonucu.

ibrahim

kısmet hanım merhaba öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim size bi şey daha sormak istiyorum iş yerinde bir iki arkadaş kafamı karıştırdı şimdi bu 5510\28 maddeye göre emekliliği belirleyici sakatlıklar varmı yoksa % 40 ve üzeri bütün sakatlıklarda emekli ola biliyormuyuz .mesela benim özür durumum daha önce değim gibi .sağ göz görmüyor.kulaklarda işitme kaybı var.dalak yok.bunlardan dolayı % 32 + % 30 + % 15 rapor almıştım bu rapora göre sizce emekli olma durumum varmı.

Erken emekli olacağınız için raporu hangi hastalıklardan alacağınız önemli değil.

merhaba kısmet hanım size bi sorum daha olacak ama bu 5510\28 ci maddeye göre emekli olursam belli bi toplu para alma şansım varmı tabi emekli olabilirsek şayet.tekkürler

Bağkur'dan emeklilikte bir toplu para/tazminat söz konusu olmaz.

erken emeklilik

[FONT=Verdana]13[/FONT][FONT=Verdana]30.09.2013[/FONT][FONT=Verdana]KONYA SGİM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİ-3[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]14[/FONT][FONT=Verdana]30.09.2013[/FONT][FONT=Verdana]KONYA SGİM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ SERVİSİ-3[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]

arkadaşlar evrak takibinde nihayet bi gelişme var.yukarda görülen tabloda ne demek istiyor acaba bi bilgisi olan varmı acaba bilgileriniz için şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım

yakında elinize ulaşır sonuç, işlemler bitmiş. bundan sonraki ibarelerde size gönderilme servisine gönderildiği yazar, ve size gönderildiği yazar. dosya kapatılır.

[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]09.10.2013[/FONT][FONT=Verdana]KONYA SGİM PRİM TAHAKKUK VE TAHSİLAT SERVİSİ-4[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]09.10.2013[/FONT][FONT=Verdana]KONYA SGİM PRİM TAHAKKUK VE TAHSİLAT SERVİSİ-4[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI

[/FONT]

arkadaşlar mrb bu yukarıdaki yazı ne anlama geliyor bilen varmı acaba bi yardımcı olursanız sevinirim . birde yukarıdaki yazının bulunduğu dosya başlığında (SSK DAHİLİ İSTENDİ)diye bi başlık atmışlar yani bi eksikmi varki acaba İSTENDİ diye yazılmış teşekkürler saygılar.

kısmet hanım sizden cevap bekliyorum lütfen

kısmet hanım bişey daha soracağım size biraz önce (e_devlet) ten hizmet durumuma bakarken TESCİL DURUMU terk etmiş sigortalı diye yazmişlar daha önce aktif sigortalı diye yazıyordu+TERK AÇIKLAMASI [FONT=Tahoma]#07-Yaşlılık Ayl.Taleb[/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=2] diye yazmışlar acaba ne anlama geliyor [/SIZE][/FONT]

bülent kardeş seninde yorumlarını bekliyorum saygılar

10 gün içerisinde anlamlı bir gelişme olacaktır bence.

selam arkadaşlar sizlere bi sorum olacaktı ama ben5510\28. maddesi gereği erken yaşlılık için başvurmuştum başvuru yapalı 4 ay oldu sonuç hala netleşmedi bu 4 ay içerisinde bağkur pirimlerimi ödemedim şuan hataneye gitsem muayene olabilirmiyim teşekkürler.

60/g sigortalısı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen tescil işleminiz yapılmıştır .arkadaşlar bu yazı ne anlama geliyor bilen varmı .teşekkürler saygılar

60g dediği genel sağlık sigortalı sayılmanıza atıfır. Ama emeklilik süreci kpsamında mı genel sağlık sigortalı sayıldını yoksa bir gelir tespiti yapılacak ve ona göre mi sağlık güvenceli sayılacaksınız, onu anlamadım.

[FONT=Tahoma]60/g sigortalısı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen tescil işleminiz yapılmıştır. Yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız gerekmektedir.[/FONT]

bu yazıda ne demek istiyor bilen varsa lütfen bi açıklama yapsın

Sağlık güvencesi açısından genel sağlık sigortası kapsamına girmek zorunda herkes ya, size de "gelir tespiti yaptırın ve prim ödeyerek sağlık güvenceli olun" denmiş.

kısmet hanım, mrb sana bişey soracağım e.devletten kendi sayfama giriyorum Tescil Durumu.terk etmiş sigortalı yazıyor borcum gözükmüyor terk açıklaması.Emeklilik bilgisi alınamadı diye yazıyor ne demek istiyor bi yardımcı olurmusun saygılar,en

emeklilik maaşı

arkadaşlar merhaba uzun zamandır siteye giremedim iş dolayısıyla bir buçuk aydır konya dışındaydım

emeklilikle ilgili bir gelişme olmuş iş yerine sgk dan bir kağıt gelmiş emekli oldun diye nihayet mutlu sona ulaştım galiba tabi sizlerin yardımı ile
yanlız bi sorum olacak sizlerde biliyorsunuz ben bağkurdan engelli emekli oldum normal emekli maaşı en az 750tl diye biliyorum yanlışsam düzeltin lütfen ama kağıtta (emekli maaşı+ek ücret 647 tl)
yazıyor sizce normalmi birde iş yerim olduğu için kesinti yaparla rmı kesinti varsa ne kadar olur

bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler saygılar

Bağkur maaşları maalesef düşük oluyor. Dİlerseniz maaşın yeniden hesaplanması için sigorta mdüürlüğüne başvuru yapın.

mrb bülent kardeş bu temmuz zammında biz engelli emeklilerde zam alıyormu sagılar

Üst Alt