Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 sigorta girişim var. Çeşitli rahatsızlıklarımla hangi şartlarda emekli olabilirim?

Sugaremro

Yahu neden evrağın gelmediğini söylüyorsunuz ki. "vergi indirimini hak ettim" deyin geçin...

@OturanBoğa selamlar,

Belgeyi görmeden işlem yapmıyorlaröış.yeni gelişmeyi sizinle paylaşayım.Kuzen İstanbul vergi dairesini aramış bugün.Evrağınızı şirketinizin muhasebesi e*vergi dairesi üzerinden çıkartabilir demişler.

Şirketin muhasebesini arayıp kontrol ettirmiş ve gerçekten internet üzerinde e-imza ile evrağı görüntülemişler.Şirket kuzene belgeyi mail atmış.O da mailden çıktısını alıp Kadıköy vergi dairesine gitmiş.Yarım saat içinde işlemlerini tamamlamış ve 2 aya kadar takibini yapın demişler.

Sanırım benimki de bugün yarın düşer sisteme.Aynı gün başvurmuştuk çünkü.

Vergi indirimim şirkete elektronik olarak tebliğ edilmiş.Yarın gidip muhasebeden belgemi alacağım inşallah.

Arkadaşlar bir sorum olacak.Vergi indirimiyle emeklilik için başvuru yaptıktan 1 gün sonra tekrar eski işyerimde çalışmaya başlayabilir miyim?Eğer cevap evet ise iş yerime emekli olarak mı yeniden giriş yapacağım.

Bilgisi olan paylaşabilir mi rica etsem.

Sugaremro

SGK'ya emeklilik müracaatı yapıp tahsis numarası aldıktan 1-2 gün sonra işvereninize bu durumu bildirerek çalışmaya devam edebilirsiniz. İşveren artık destek primi ödeyecektir.

Sugaremro,
Sürece bakar mısınız? ilk mesaj tarihiniz 25.12.2016 ve son mesajınız dün gelmiş.. hemen hemen 1 yıla yakın bir zaman birde engelliyiz işlerimizin çabuk bitmesi lazım iken basit bir müracaat için 1 yıl bekliyoruz..
Emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun. Tahsis no aldıktan sonra eski iş yerinizde SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz.

Arkadaşlar ben 2 yıl süreli vergi indirimiyle emekli oldum.Aslında bu 2 yılın 1 yılı geride kaldı dolayısıyla 1 yıl sonra belge geçersiz olacak.
SGK emekliliğimi bu şekilde 1 yıl olarak mı başlatır.Yoksa hiç bir şeyi dikkate almayıp raporumu inceledikten sonra ömür boyu da emeklilik verebilir mi.

Böbrek nakli ve Tip1 şekerim var.Bunlar ömür boyu geçmeyecek sorunlar.(Zaten neden senelik rapor verdiklerini bir türlü anlamıyorum)

Sugaremro

nakil olduğu için sürekli olarak onaylaması çok daha muhtemeldir. Eğer süre kısıtlaması verirse sgk da, bbir dilekçe yazar ve sürekli olacak şekilde revize edilmesini istersin

OturanBoğa Bülent Bey teşekkürler cevap için.Bir soru daha geldi aklıma bu durumda.SGK sürekli emeklilik verirse vergi indirimim bittiğinde tekrar başvuru yapmama gerek var mı.Eğer varsa yine iş yerinden belge mi götürmm lazım çalıştığım için.

Emekli olarak çalışan da vergi indirimi için belge götürüyor mu.

Sugaremro

hayır, sgk sürekli dediğinde vergi indirimi ile işiniz bitti demektir.

Hayır, çalışmaya devam etmek için rapor yeterlidir. vergi indirim hakkı uygulanıp uygulanmaması ayrı bir şeydir. vergi indiriminden yararlanmazsınız olur biter...

Ve unutmayın, emeklilik sonrası alınan her rapor sgk'Nın gözetimine takılabilir ve olası bir oran çakışmasında sgk kontrole çağırabilir. önerim, emeklilik sonrası yeni rapor alınmaması yönündedir.

@OturanBoğa Kesinlikle rapor almayı bende istemem ama son verilen rapor da 1 senelik olduğu için yenilemek istiyorum diğer haklardan yararlana bilmek için.Umarım 3. raporum sürekli olur.

Sugaremro merhaba,
Sizin emekliliğiniz sgk tarafından kontrollü mü yoksa sürekli mi bağlandı? Size gelen evrakta herhangi bir kontrol tarihi var mı? Çünkü bana gelen bir sayfa evrakta sadece ne kadar emekli alacağım yazıyor.

Üst Alt