Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

97 SSK başlangıcım, 9 yıl bağkur, son 3 yıldır SSK ile emeklilik..?

RECAİ1978

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar ben 1997 kasım ayında ssk girişim ver 9 yıl bakurlu aldukta sonra son 3 yıldır yine ssk lıyım vergı indirim belgesi 42 olarak henuz yenı aldım ben nezaman emeklı olurum sizce degerli arkadalarım

İlk işe giriş tarihinde 19 yaşından gün almış olmak kaydı ile,
3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre,
18 yıl 4080 güne tabi olursunuz
../10/1997+18 : .../10/2015 yılında emekli olabilirsiniz..

İlker'e ek olarak, unutmayın, son 2520 primin fazlası hangi statüde ise o statüde emeklilik başvurusu yapılır.

peki emekliligimi isterken tekrara rapor çilesi çektirilermi

Hayır vergi ind. belgesi 1 kere alınır ve o hak ile emekli olunur. Tekrar rapor çileniz olmaz ...

formuma cevap yazan ve okuyan tum arkadaşlara teskkur ederım

peki vergi indirimi belgemi şimdi den ssk ya bildirmem için işkurdan bi belge almam gerekıyormuş bu ne işe yarar ve deyip istiyecegim işkudan

Böyle bir bildirim söz konusu değil. Emeklilik zamanınız geldiğinde beyan edeceksiniz sakatlık indiriminden yararlandığınızı...

Zaten sakatlık indiriminizi vergi dairesinden aldınız, yani zaten onların kayıtlarında bu var.

oturan boğa 2520 gun statu derken mevki anlamın damı yoksa ssk ve bagkur anlamındamı son 2520 gune bakar ben son 1754 gundur ssk lı olarak çalısıyorum 9 yıl da bagkurum var aslın da gunlerım doldu ama ben yıne de vergı ındırımı belgemı yenı aldıgım için 1 veya 2 ay daha iş gunum görüsün dıyorum ondan sonra işten ayrılacam zaten toplam gunlerım 4976 tam hatta bu aykını eklersem 5005 gun falan yapacak

Bağ-kur dan sonra ssk ya 1261 gün prim ödediğiniz için ssk şartları ile emekli olacaksınız. 1-2 ay sonra ssk ya emekli olmak için müracaat edebilirsiniz...

NOT: Bağ-kur dan ayrıldıktan sonra ssk ya diyelim ki 1100 gün ödediniz 1261 günden az olduğu için bağ-kurdan emekli olurdunuz. Siz 1261 günden fazla ödeme yaptığınız için ssk şartlarına göre emekli olursunuz..

Recai kardeşim işyerinine bıldır vergı ındırımınden yararlandıgınızı vergı dılımınızı sınıf olarak deşiştirsinler .

Engellilerle ,sağlam olan kişilerin vergi dilimi farklı

bu müracattan sonra 3 yıl yanı 2015 aralıkına kadar bekleyıp dırek maaşamı baglanacagım yanı dıyelım kı işten ayrıldım işsizlık maşımın bıtımın de mı bıldıreyım emeklı olacam dıye yok sa işten ayrılı ayrılmaz mı işsiz lık maşın dan sonra dırek emeklı lık için mi sadece dilekçe verecegım degıl mı sadece dılekce hiç inanamıyorum yaaaa

ewet abi zaten sonucun geldıgı gun muhasebecının basını yedım ama vergı ındırımı belgesını yenı aldıgım için henuz bı fark göremedim

peki birşey daha aklıma takıldı emekli olduktan sonra da vergı ındırımın den faydalanacakmıyız yanı şuanda normal emekliden yapılan kesıntıler emekli olduktan sonrabızden de kesılecekmı ?

Hayır. Emekli olduktan sonra çalışırken sosyal güvenlik destek primi ödeyeceksiniz

başa döndük yine vergi indirimi belgesi bana hiç gelmedi sadece çalıştıgım yere geldı yanı benım de bu belge ile ilgili hastaneden veya vergi dairesin den almam gereken birşey varmı zaten işyerıne gelen belgenın aslını ben aldım muhasebeci fotokopısı ıle işleri yapıyor

yanı ver ındırım belgesı benım kendı elıme resmen geçmedı sadece çalıştıgım iş yerıne yuzde 42 engellı 3. derece vergı ındırımın den faydalanır yazıyor ama gecen gun stemız de engellı kısıyede bu belgeden hastande alıyormus yanı kendıne aıt bı belge

Yok yok sıkıntı olmaz o belge zaten iş yerinize gelecek size gelmesine gerek yok ama siz illaki bende de bu belge olsun diyorsanız iş yerinizden belgenin fotokopisini alın elinizin altında dursun.

arkadaşlar heycanımı bagışlayın ama ben şu hesabı çözemıyorum 25-11-1997 ssk başlangıcım var 01-01-1999 bagkur geçisim var sonra tekrar ara vermeden 01-01-2007 den bu gune kadar ssk yatıyor vergı ındırımınden faydalanmaya baslayalı 3 ay oldu ben yılbasın da işyerınden ayrılıp işsızlık ması alma hakkım da dolduktan sonramı emeklı olmak için dilekçe vereyım yani 9yıl bakur odemem 1806 gun ssk odemem var bugunıtıbarı ıle işten ayrılırken de tamını 60 gun eklenmış olacak nasıl işler bu yollar daha deteylı bılgı istiyorum teşşekürederim dogum tarıhım 14-03-1978

Recai bey,
Heyecanlanmaya gerek yok siz 5510 sayılı kanun çıkmadan evvel ssk lı olduğunuz için kademeli geçişe tabi oldunuz bu süreçte 18 yıl 4080 güne tabi olarak emekli olacaksınız prim sıkıntınız olmasa bile 18 yılın dolmasını bekleyeceksiniz bu süreyi ister çalışarak ister çalışmayarak bekleyebilirsiniz.
Şimdi tekrar hesaplayalım,
3.derece vergi ind. hakkın olduğuna göre;
18 yıl 4080 güne tabi oluyorsunuz.
25.11.1997+18: 26.11.2015 yılında emekli olabilirsiniz...

Şu tablodan faydalanabilirsiniz..
engelliemekliliktablosu.jpg

çok çok teşekur ederım pekı işsizlık masının bıtımıden sonramı işlemleri baslatayım yoksa işten çıkar çıkmazmı emeklılık işlemlerıne başlayayım

İşten çıkar çıkmaz işlemlere başlayın bence. Beklemeye gerek yok ki.

arkadaşlar bişi sorucan gecenlerde engelli bır arkadasım kendısıne aıt arabası ve evı var yuzde 40 oranın da vergı ındırımı almış şuan da emeklılıgını beklıyor fakar bundan oncede englli maaşı aldıgını soyledı benım de kendıme aıt arabam ve evım var su andaişsizlik maaşı alıyorum fakat engelli maşına hıç bas vurmadım dogruluk payı varmıdır nasıl işlem yurutebılırım bu maaş benım emeklılıgımı beklerken alabılırmıyım.

Sürekli iş göremezlik geliri ya da emekli aylığı olan kişiler 2022 maaşı alamazlar.

arkaşlar bişi sorucam yaaa ben şu anda emekliligimin sure kısmını beklıyorum yanı 2. derece engellınını 18 yılık sure kısmını vergı ındırımını de aldım pekı benım su an da kendıme aıt bır iş yeri açsam emeklılıgıme herhangı bır zararı olurmu yanı vergı ındırımı raporunu ssk lı ıken aldım yarın iş yerı işletırken emeklılık ıstedıgım de bana gıt tekrar rapor al derlermı lutfen acıl cevap istiyorum

Bağ-kur emekli maaşınızın düşmesine neden olur. Çalışmak istiyor iseniz ssk lı olarak çalışın..

Üst Alt