Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
97 SSK başlangıcım, 9 yıl bağkur, son 3 yıldır SSK ile emeklilik..?
yani bir iş yeri açmak istesem şu an da mesela 18 yılın dolmasını beklıyorum pirim gunlerım tamam oldugundan saglık işlerimi de hanımdan faydalanıyorum butun bu haklarımdan olurum degılmı işyerı açmak istesem
Kural 1: son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemi o statüde gerçekleştirilir. Yani, beklerken 1261 gün bağkurlu olursanız, emeklilik için bağkura tabi olursunuz (hayatınız kayar! )
Kural 2: Primler içine bağkur girmişse, emekli maaşları düşer (bilmem dememe gerek var mı )
dur şimdi ya ben bagkurdan 9 yıl yatırmışım sonra 1800 gun ssk çalıştıktan sonra iş yerinden ayrıldım 3. derece vergi indiriminden emekli olacam 4080 gun tamam ama 18 yılı beklemem gerekıyor onun dolmasına da 3 yıl falan var ben şimdi bagkurdan mı ssk danmı istiyecegim emeklılık bu ne yaaaa
yanı oturanboğa ben şu anda son olarak 1800 gun ssk lı olarak işten ayrıldım bundan once de 9 yıl bagkurum var ben ssk lı olarakmı bağkurlu olarak mı emelılık işlemlerini başlatayım şu statu mevzu kafamı karıştırdı
arkadaşlar acil cvp ne yapmam gerekir emeklilik zamanım yaklaştı vergi indirim raporum oldugu halde ssk beni bu sefer de emekliligi hak etmişmiyim diye tekrar rapor için hastaneye kendilerinin sev edecegini sölüyorlar ne yapmam lazı
SSK 4a statüsünde erken Yaşlılık emeklisi olacaksanız ve elde edilmiş vergi indirim hakkınız varsa, sgk'nın sevki asla söz konusu olmaz. Memurun yanlış bilgisi...
SGK sadece malulen emeklilik söz konusuysa sevk eder. Ya da Bağku 4b statüsü söz konusu ise hastaneye sevk eder
[FONT=sans-serif]sanırım burdakı memurlar benı ugratıracak çünkü 42 derece engelim var ve vergi indirimi aldim ama benim şimdi bu memurlara ne demem gerekiyor bülent abi günümün tam dolmasına 3 ay var o zamanı mı bekleyeyim yoksa şimdiden gidip bunun derdine mi düşeyim[/FONT]
[FONT=sans-serif]bülent abi ne yapacagım bi fikir ver bana lütfen[/FONT]
Vergi indirim hakkı ile emekli olacak ssk'LIlar emeklilik süreli dolmalı ki emeklilik başvurusu yapabilsinler. Eğer emeklilik 3 ay sonra dolacaksa, doğal olarak başvuru da 3 ay sonra olmalı.