Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişim ve %50 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
yuzde 50 bedensel engelliyim 24-8-1998 yilindan beri sigortali calisiyorum 4980 gun prim odemem var halada calismaya devam ediyorum 1998 yilindan beride vergi indiriminden yararlaniyorum t-3 katagorisi olarak kayitlarda gorunuyor cok yoruldum halende buyuk bir azimle calismaya devam ediyorum acaba ne zaman kesin olarak emekli olurum saygilar

16 numaraya tabisin:

2008_oncesi.PNG

storm43 arkadaşımızın verdiği tabloya tabiisiniz: Doğum tarihi + 18 şeklinde hesapladığınızda sigorta girişinizde doldurmuşsanız, yani önceki bir tarihse sigorta tarihinizden ve -staj değil- tam primden giriş yapıldığını varsayarak 1998 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimiyle, 18 yıl 4080 günle 1998+18=2016 yılında emekli olabilirsiniz. Prim gününüzü doldurmuşsunuz yılınızı çalışmadan bekleyebilirsiniz..

yatan primler hepsi tam prim staj falan yok ise giris tarihi--24-8-1998
dogum tarihim--25-01-1974
prim gun sayisi--4980 2 ay haric geriden geliyor ozaman ise 5050
ozur orani ----yuzde 50
katagori--- t-3

ben yuzde 50 bedensel engelliyim 1998 yilindan beri sigortaliyim 5200 gun primim var halende devam ediyor ssk li olarak emeklilik tarihim bir aksilik cikmazsa 2016 yili olarak biliyorum acaba emekli olunca normal olarakmi emekli yoksa malulenmi emekli olucam hangisi maas yonunden daha avantajli bu emeklilik katogorisi nasil degisiyor benim avantajli olani hangisi su anki maasim asgari ucretin herzaman cok ustunde yatiyor t-3 katagorisi olarak calisiyorum vergi indirimim 1998 den beri var yas-37 malulen emeklilik mi yoksa erken emeklilikmi avantajli ben hangi turden emekli olmaliyim maddi olarak

Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız (malulen emeklilikle hiç bir ilginiz yok).

Erken emekli olmaktan daha avantajlı hiç bir şey olamaz.

polio sekeli

yuzde 50 polio sekeli sol ayak uzun bacak yurume cihazi kullaniyorum raporum surekli bu durumu agir ozurlu olarak yapilabilirmi heyete girsem alabilirmiyim acaba

zor biraz ama denemen lazım ağır özürlü raporunu ancak yatalak olana veriyorlarmış

Ağır özürlü ibaresi oranla yada cihaz kullanmanızla alakalı değil.

30 Mart 2013 tarih 28603 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek SağlıkKurulu Raporları Hakkında Yönetmelik

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) Ağır özürlü: Özür durumuna göre özür oranı P ve üzerinde olduğu tespit edilenlerden günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine özürlü sağlık kurulu tarafından karar verilen kişileri,

şeklinde tanımlanmıştır kendi durumunuza göre bir tahmin yapabilirsiniz.

kismen de olsa kendi yasam aktivitelerimi yerine getirebiliyorum ama yasa olarak yuzde 50 ve ustu deniliyor buradan yola cikarsak ne olur sonuc nedir

Hayır hayır, başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu olmadığı için mümkün değil.

ne zaman emekli olurum

18-07-1998 ylından beri sigortalı çalışıyorum yüzde 50 bedensel engelliyim 5450 gün sigorta primim var 1998 yılından beri vergi indiriminden yararlanıyorum raporum sürekli maaşım asgari ücretin çok çok üstünde yatıyor doğum tarihim 25-01-1974 acaba ne zaman emmekli olur ne kadar maaş alırım

Yukarıda yazıldığı üzere, 18-07-1998 + 18 = 18-07-2016 yılında emekli olabileceksiniz.

2.dereceye geçiş olurmu?

sevgili arkadaşlar ben yüzde 50 bedensel engelliyi 1998 ssk başlangıcı 5460 prim günüm bulunmakta halende devam ediyor 3.dilim vergi indiriminden yararlanıyorum acaba bu oranımı 2. dilime çekme şansım olurmu böyle olursa emekliliğime etkisi nedir saygılar

en az % 60 oranında yeni bir rapor alıp vergi dairesine verirseniz yükselir, 1 yıl geriye çekmiş olursunuz...

ne kadar emekli maaşı alırım

sevgili arkadaşlar
yüzde 50 bedensel engelliyim 3. derece vergi indiriminden yararlanıyorum prim gün sayısı sgk- 5483 halen devam ediyor şu an toplam sgk kazanç 241.798.34 olarak görünüyor aylık baglanma oranı 1 - 61.00 yine aylık baglanma oranı 2- 45.00 yine aylık baglanma oranı 3- 30.84 olarak yazıyor bu durumda 2016 yılına kadar çalışmam gerekiyor vede çalışıyorum acaba 2016 yılında tahmini ne kadar emekli maaşı alırım bilgilerinize cok ihtiyacım var saygılar

emekli maaşı

sevgili arkadaşlar
yüzde 50 bedensel engelliyim 3. derece vergi indiriminden yararlanıyorum prim gün sayısı sgk- 5483 halen devam ediyor şu an toplam sgk kazanç 241.798.34 olarak görünüyor aylık baglanma oranı 1 - 61.00 yine aylık baglanma oranı 2- 45.00 yine aylık baglanma oranı 3- 30.84 olarak yazıyor bu durumda 2016 yılına kadar çalışmam gerekiyor vede çalışıyorum acaba 2016 yılında tahmini ne kadar emekli maaşı alırım bilgilerinize cok ihtiyacım var saygılar

Yukarıdaki bağlantılardan yararlanmak dışında bir bilgi edinemezsiniz maalesef.

emeklilik için yeniden muayene olma

işe giriş-18-05-1998 emeklilik için yeniden muayene olacakmıyım vergi indirimimde var

98 sigorta girişim ve vergi indirimim var. Emekli olurken yeni rapor alacak mıyım?

olmayacaksınız.

SSK (4a) statüsünde emekli olacağınız için yeniden rapor almanız gerekmiyor. Var olan vergi indirim hakkı size erken emeklilik hakkını da sağlamış oldu

diğelimki 1999 yada 2000 yılında sigorta girişi olan birisi 2014 yılında emekli sandığına girdiğinde ve emekli zamanı geldiğinde kuruma yeni rapor vermek zorunda mı ?

Evet Poli, 4c statüsünde emekli olacaklar emeklilik zamanları geldiğinde yeni rapor almak zorunda.

emeklilik hakkında

sevgili arkadaşlar
ben yuzde 50 bedensel engelli biriyim 1998 yılından bu yana sigortalı olarak çalışıyorum 18-05-1998 sigorta girişim var .3 derece vergi indiriminden faydalanıyorum SÜREKLİ RAPORU .sigorta toplam kazancım 257 milyar prim ise 5665gün sigorta primim mevcut halende çalışıyorum emekli olmaya 16 ay gibi bir zaman var diye düşünüyorum ama buarada polıo sekeli uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum tekrar hastaneye gidip rapor oranı almayı düşünüyorum bu arada bir takım rahatsızlıklarımda son yıllarda nüksetmeye başladı örnek. L1. L5 vertabre kırıgı oldu kalçamda yürürken rahatsız ediyor bunun yanında eklem yerlerim el kol bilek yerleri açılmıyor yarım açıyorum bazen elimi agzıma götüremeyecek duruma geliyorum ramatoid artit diye bir hastalık var diye düşünüyom bunun yanında boy 152 kilo 90 obezite oranı alınabilirmi bunların hepsini toplayıp derecemi yuzde 60 orana cıkarıp 2. dereceye sürekli ibareli rapor oranı alabilirmiyim ozaman ise 4 ayım kalacak erken emeklilik için yoksa hiçbirşeyi karıştırmayıp oynamayıp kalan 16ayımı beklemeliyim saygılarrr

Hocam işin içine obezite girince sürekli rapor alamayabilirsin

erken emeklilik hakkında 2

sevgili arkadaşlar
yüzde 50 bedensel engelliyim .raporum ise maliyeden sorguladığımda 50 olarak teyitini almış bulunuyorum
rahatsızlığım ise polio sekeli uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum
tekrar muayene olup vergi indirimimi yüzde 60 yapıp 2. dereceye çekmeyi düşünüyorum. mevcut oranımın düşeceğini biliyorum en az yüzde 42 olur diye sakatlık cetvelinde araştırdım. geriye 18 puan gibi bir eksik kalıyor bu eksiği şu rahatsızlıklardan tamamlayabilirmiyim.
1- L-5 VERTEBRA KOMPRESYON FRAKTÜRÜ (düşme sonucu oluştu).
2- L-4,L-5 SANTRAL POSTERİOR DİSKAL BULGİNG

Bu rahatsızlıklarımı gösterip herhangi bir oran veya rapor almadım (2008 yılında düşüp omur kemiklerimde fıtık ve kırık medana gelmişti) raporumu yüzde 60 çekmem demek emekliliğime 4 ay kaldığını gösterir beklersem 15 ay var demek siz olsaydınız ne yapardınız pirince giderken evdeki bulgurdanda olmayayım ne kadar bir oran verirler yuzde 42 üstüne yoksa hiçbirşeyi karıştırmayıp böyle gitsin devammı etsin acil cevap yazarsanız sevinirim

arkadaşım sigortan askerden öncemi sonramı. yada askerliğinizi yaptınızmı . yaptıysanız sigortanız askerden sonraysa askerlik borçlanmasıyla öne çekebilirsiniz. yada yapmadıysanız 15 ayı bekleyiniz derim. çünkü oradan çıkacak sonuç çok daha kötü olabilir. yada sevinebilirsiniz onun içindirki mantıklı karar ver. bekleyin derim

polıo sekeli emeklilik

arkadaşlar ben polıo sekelıyım rapor oranım 50 (98 yılında başvuru) oranları düşürüldüğünü hepimiz görüyoruz işe giriş 18-5-1998 yılı ssk prim 5665 rapor vergi indiriminden 1998 yılında bir kere başvurup o zamanlar 50 olarak gelmişti o zaman dan beri bir daha hastaneye falan gitmedim rapor sürekli 3.derece vergi indiriminden yararlanıyorum ve çalışıyorum rahatsızlığım çocuk felci polıo sekeli uzun bacak yürüme cihazı kullanıyorum bacak ince ve hiç can yok cihazı cıkarttıgımda evde dizimi tutmadan yürüme yapamıyorum dışarı ise cihazla rahat çıkıyorum .emeklilik için gün sayıyorum 14 ay kaldı bu süreç içinde benden tekrar rapor istenirmi istenirse oran düşermi 17 yıldır çalışıyorum sizce izlenen süreç nasıl olacak endişelerim doguyor

1-Sizden emekli olurken yeniden rapor istenmez.
2-Yeniden rapor alıp vergi indirimimi yükseltecem derken düşürülmesin. (Hiç kurcalamayın oranlar hep düşürülüyor)
3-Hep aynı soruları soruyorsunuz yukarıda zaten bilgi verilmiş sizin için bizim yapacak olduğumuz bir şey yok sizin emeklilik krterleriniz bu maalesef..

Son bir sorum daha olacakti ssk çalisma hayatim 1998 yilinda başladi halen devam ediyor full olarak yatiyor işe giriş 18-5-1998 emekli olmak icin tam olarak 18 yili bitirmem mi lazim veya18 yildan gun almam yeterlimi prim 5695 gun ssk

Üst Alt