Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişimden sonra rapor aldım. Emeklilik şartlarım nedir?

kamil42

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamun aleyküm
bagkurluyum
10.04.1978 dogumluyum.
işe giriş tarhim..02.03.1998 işe giriş tarihim.
işe girdimde rahtsizlim vardi ama rapor almamiştim
1999 % 68 rapor aldım 10 aylik prim yatirtmişlim var
Acaba nasıl ne şekil ve ne zaman malulen veya özürlü emekli olabilirim ..
1999 la 2013 arsinda prim yatirmadim bu aralikta şimdi gün sayimi tamamlamak için para yatirabilirmiyim
bilgisi olan arkdaşlar yardimci olursa çok tşk ederim

OturanBoğa abi emekli olma şansım varmidir yardimci olursan bu kardeşini çok mutlu etmiş olursun saygilar

Şuan çalışıyormusunuz ssk,bağ-kur ???

officer öncelikle cevap yazın için tşk ederim abi şü an saglik nedeni ile çalişamiyom sadece işe girşim var 10 aylik yani 300 gün prim yatirmişlim var

İyi akşamlarım hemşerim 300 gün primle emekle olma şansın yok.Şayet çalışamayacak kadar ağır özürlüysen 2022 maaşı alabilirsin.Maluluen emekli olabilmen için %60 ve üzerinde rapor alman ve 1800 gün 10 yıl sigortalılık süresini doldurman şart.aramak istersen 5338192815

ibrahim abi 1800 günle olamam ben işe giridimde engeliydim 3960 gün 15 yıl sigortalik istiyoda merak etim benim kalan prim günümü toplu para yatirabilirmiyim emekli olabilrimiyim yatirsam

Toplu halde sigorta primi yatırmak sadece sgk'ya sigorta prim borcunuz varsa mümkün olaiblir. Onun dışında mümkün değil.

OturanBoğa abi 4b ( esneaf bagkuru ) heç bi ysadan faydalanamazmiyim ardaki borçlu doldurmak için 3960 günü doldurmam için tekrar aylik primi yatirmam lazım malumen degilde özürlü erken emekliden yararlanmazmıyım heç bi yolu yokmudur 10 yıllık priğm borçlanmasi filan yapsam heç bi ysak hakak sahip degilmiyim bagkurdan tpolu para yatripta emekli olanlar var zaman ayirdin için çok teşekkur ederim saygilar OturanBoğa abim

Dediğim gibi, tahakkuk eden bir prim borcu yoksa, toplu ödemeyle prim gün sayısını arttırmak mümkün olamaz.

Bağkur affı gelirse geçmişe dönük borç ödemesi yapabilir miyiz?

af gelirse geçmişe donuk borçlanma yapabilcekmiyiz prim gun sayimizi doldurmak için saygilarimla bilgisi olanlar cevap verse sevinirim

OturanBoğa abim
Selamun aleyküm
esnaf bagkurluyum
10.04.1978 dogumluyum.
işe giriş tarhim..02.03.1998 işe giriş tarihim.
işe girdimde rahtsizlim vardi ama rapor almamiştim
1999 % 68 rapor aldım 10 aylik prim yatirtmişlim var
Acaba nasıl ne şekil ve ne zaman malulen veya özürlü emekli olabilirim ..
1999 la 2013 arsinda prim yatirmadim bu aralikta şimdi gün sayimi tamamlamak için para yatirabilirmiyim
OturanBoğa abim yeni bi af var gundemde geçmişe nokuk bu af gelirse durumum ne olur emekli olma şansım varmı abim

Amaç o zaten geçmişe dönük ödenmeyen borçları af kapsamında ödemek...

abi gecen sene durmumu yazmıştım ben ilk işe giriş tarimde raporum yoktu ama hastaydım rahatsizdim sonar bikaç amliyat gecirdim 3 sne once rapor aldım %60 ilk işe giriş tarihim 1998 ..10 ay prim yatrmişlim var ne kadar primle ne kadar süreyle hangi şartlarla nasıl emekli olabilrim bilgi versen sevinrim

officer abi bide ne kadar para yatri
m aşagi yukari bagklur esnafi şu an aylık prim sanırsam 350 var galiba ama o zmanki primlemi öderim 10 yıl yatirsam yoks aşu anki primlemi tahmini ne kafar borç çıkarırlar bana 10 yıllık saygilar vaktinialdım için özür

Aradaki prim boşluğunu doldurmak mümkün değil.

Ve emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz (defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmeniz lazım):

2008_oncesi.PNG

Bağkur'dan emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz.

Emeklilik zamanınız geldiğinde sgk'ya başvuracaksınız ve sizi hastaneye sevk edecekler. Alacğaınız rapor yeterli orana sahipse ve sigortalılık süresi ile prim gün şartını da tamamlamışsanız, emekli edileceksiniz.

bagkur.PNG

02.03.1998 işe
giriş tahim var. ve 300 günlük prim ytmiş .tescil durmu terk etmiş gözkuyor %68 raporum var torbaysadan faydalanma şansım varmı geriye donuk borçlanm olarak filan? nelr yapmak gerek bilgi verseniz tşk ederim şimide vakit ayirdniz için tşk ederim yârin torba yasa 1 ekimde resmileşecek galiba malunen veya erken emekli olma istiyom 1978 d0gumluyum Oturanboga abi ?

Öncelikle defterdarlığa gidip sakatlık indirrim hakkı elde etmeniz lazım. Eğer % 60 ve üzeri rapora karşılık 2. dereceden sakatlık indirimi hak ederseniz, o zaman prim gününüz 3840 olana kadar sigortalı çalışmanız lazım. Ancak o zaman erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Geçmiş döneme ait toplu prim ödemek maalesef mümkün değil.

Askerlik yapmışsanız o süreyi borçlanıp prim gününüze ekletebilirsiniz (askerlik yapmışsanız hangi tarihte yaptığınız da önemli)

abi bunla ilgili bişeyden yaralanmacakmıyım bu torba yasadan:

Sigortalılık süreleri durdurulmuş olanlar
Bağ-Kur’lular ve Tarım Bağ-Kur’lulardan tescilleri yapıldığı halde prim borçları nedeniyle daha önceki ilgili kanunları uyarınca sigortalılık süreleri durdurulmuş olanlardan torba yasanın yayımlandığı tarih itibarıyla ihya edilmemiş olanların kendileri veya hak sahipleri, maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden ay başından itibaren üç ay içerisinde SGK’na müracaat ederek, durdurulan sigortalılık süreleri için ödeyecekleri prim tutarının, sigortalılık süreleri durdurulmamış gibi değerlendirilerek sosyal güvenlik mevzuatının ilgili hükümlerine göre hesaplanmasını talep edebilecekler.
Hesaplanan borç aslının tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde durdurulan süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilecek ve sosyal güvenlik mevzuatına göre ödeme tarihine kadar hesaplanan gecikme cezası ve gecikme zammı tahsil edilmeyecek. Hesaplanan borç aslının tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmemesi halinde ihya işlemi geçerli sayılmayacak ve bu madde kapsamında ödenmiş olan tutarlar ilgilinin bu madde kapsamı haricinde başkaca prim borcunun bulunmaması kaydıyla faizsiz olarak iade edilecek.

Prim affından yararlanabilmek için sgk'Nın sana "Kamil bey xxx prim borcunuz var" demesi lazım. Eğer bu tür bir borç tahakkuk etmemişse, af kapsamında geriye dönük prim ödemek de mümkün olamaz demektir.

Bülent abi dün bagkura gitim yapilandirma yapabilmeniz için sicil vergi dairesi ve mal mudurlunden kayitim olup olmaid istediler varsa yapinadirmadna faydalabilrsin deedi taahku edne borcum gözukmuyo 5 yıldna fazla olanlar için borçlan silinmniş yârin tekra gitcem belgeleri yaptirdim 10 yıllık borçlanabilrimiyim artık sizce saygilar cevaplairn için tşkler şimdeideen

3359 gun borçlanma çıktı bugun itibari ile + 300 gunumd
e vardi

slmlar bilgisi olanlar cevap yazarsa sevinirim
1998 esnaf bagkuruna kaydim var 9 ay 29 günlük yatiridm ve bir da yatirmadım.
torba ysadan faydalanarak bu gun gitim ve 3359 gun borçlanmaçıkartılar 26 bin ytl borcumu kapatri sikortalık süreme ekletirsem toplam 3359+300= 3659 gunum oluyor .nerde nasıl hangi yola emekli olabilrim h raporum var şu an elimde şimdide tşkler cevap veren arkadaşlara :(

ne zamanm emekli olurum

02.03.1998 işe giriş tarih.... doğum tarih 1978 ...hizmet 300 yatirdim + şu an da bagkura gitim 3359 gun borç çıkartılar... esnaf bagkuryla girdim sonra isteğe bagliya geçmiş
durmum nedir.. naısl ne şekildeemekli ne kadar güne yaşa ihtiyacım vardir :( saygilar cevaplariniz için şimdiden tşkler

4b isteğe bağlı sigoretam var yapilandirdim yapilanan borcumu ödedm an salıktan faydalanıp aylıp prim gelmeye başlarmi otamatık yoksa yapmam gerek bagkuru açtırmami gerek yapilandirmadna once terk gözukuyodu saygilar tşkler

bagkur.PNG

tablosuna göre emeklilik gün ve prim dolmuş ise başvuru yapın emeklilik için, sizi hastaneye sevk ettikelrinde gerekli oranı da alırsanız emekli edilirsiniz. bağkur'dan emeklilikte kurum sevkiyle rapor almak şart. elden aldığınız raporlar kabul edilmez.

kamil seninle aynı durumdayız... telefoınla görüşmemiz mümkün mü ?

vuralh ana sayfada kamerali sohbet yazıyor oraya gel kardeş rahatrahat konuşuruz

kamil42 kardeşim

Bugün SGK ile ve 170 sgk hattı ile yaptığım görüşme sonucu
97/01 de SSK girişim. var ve pirim ödemişimi 97/03 aynıda bağkur girişim var ve 98/02 ayına kadar da isteğe ağlı ssk ödemelerim var toplamda 305 gün pirim ödemişim.

ödemelerin sonunda ssk ve bağkuru kapattım. örneğin 97/12/31 de bağkuru kapattığıma dair elimde yazı var ama her nedense sistemde bağkur kaydım bile yok. SGK personeli içeride borcun bulunmadığı ve primleri ödedikten sonra kendim kapattığım için geriye dönük yapılandırma yapamazsınız dediler. en iyi ihtimalle 1500 gün pirim ödersin emekli olabilirsin dendi... bu yapılandırmadan da faydalanamıyoruz anlaşılan..

OturanBoğa abi çok uzun süre once4 san danişmiştim 5010 kanun 28 madeden emeklılık için şu an borçlandım borçlanma ile şu anki gunum 3980 işe griş 1998 raporum 68 ssg gitim emeklilık için 28 madedene yolayın dedeimsede ikna edemeidm mejurlari 25 madeden sevk etiler işe giridmde raporalmmıştım ama hastalım vardi durmumj hakında bişlgi vermsin pazartesi hastaneye gitcem Ufukkalp abi bayagi bi yardımcı oldu sendende fikir almak istiyorum mumkunse vaktını almacaksam şimdideen tşk
ler

kamil42
Ben bi giriş yapayım da OturanBoğa abin yine cevaplasın :)
Bağkur bunu alışkanlık haline getirdi, mutlaka önce malullük için sevk ediyor, red gelince siz bu sefer raporumun 28.maddeden yeniden değerlendirilerek tarafıma yaşlılık aylığı bağlanması şeklinde dilekçe veriyorsunuz, bu kez 28. maddeden değerlendiriyorlar.

ben şimdi 25 maddeden sevkedildim ya işe girmeden rapor almamıştım işe grişim 1998 rapor tarigihım 2010 da filan ilk rapor aldım.ama işe girmedne once rahatsızlıgım vardi. şimdi bu bagkur işe girmedne raporum olmadiiçin direk malumen emekli edermi sizce ... saygılar )

kamil42

Bence emekli etsinler de hangi statüde olurs aolsun :) Emekli olduktan sonra yeniden çalışmaya dair bir planınız yoksa, malulen emeki etmelerinde bir sakınca yok.

OturanBoğa[FONT=sans-serif] abi etsinlerde nasıl etsler kabulum keşke etselere ama etmezler ki bakalım rapor filan tamam bagkura gelmexini bekliyom heyet işi biti 501025 giti hayırlısı bakalım bide forumdan baktım kadaıyla 3960 emekli olan görmedim hep 4320 le emekli herkes:) 330 gun laızm bana öle olursa daha 3990 gunum var şu an[/FONT]

OturanBoğa[FONT=sans-serif]abi bi sorum olcaktı..bu 4 b tarim bagkurundan malumen emekli olunamazmı..son 7 ayım 4b tarim bagkuru.. 7 aydan öncekiler esnaf bagkurundan yatmişti ..[/FONT]

Üst Alt