Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

98 sigorta girişimden sonra rapor aldım. Emeklilik şartlarım nedir?

[font=verdana]11[/font][font=verdana]03.12.2015[/font][font=verdana]aksaray sgim evrak servisine[/font][font=verdana]taahhütlü gön. üzere işlendi[/font]
[font=verdana]12[/font][font=verdana]03.12.2015[/font][font=verdana]aksaray sgim evrak servisine[/font][font=verdana][/font]
[font=verdana]13[/font][font=verdana]04.12.2015[/font][font=verdana]aksaray sgim emeklilik işleri servisine[/font][font=verdana]elden sevk edilmek üzere işlendi[/font]
[font=verdana]14[/font][font=verdana]04.12.2015[/font][font=verdana]aksaray sgim emeklilik işleri servisine

[/font]

Terk AçıklamaEmeklilik bilgisi alınamadı.
bilgisi olan varmı bu konuda

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MİTHATPAŞA GENEL EVRAK SERVİSİNE
ankarayamı gitmiş şimdi evrak
lar bilgisi olan arkadaş
cevap verse mutlu olcam saygilar ;)

OturanBoğa[FONT=sans-serif] abi bakmayım diyom gene bakıyom bu gun baktım evrak degişmiş ankara olan evrak öle duruyo ama yeni bi evrak açılmış evrak tekrar konyay gönderi yo ne iş anladım konya gidip gelmişti .. konya emekli yapma hesaplama yetkisi varmı ki acaba abi[/FONT]

[FONT=Verdana]27[/FONT][FONT=Verdana]30.12.2015[/FONT][FONT=Verdana]EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.YÜKSEK SAĞLIK KURULU KARARLARI ŞB.MD. KURUL KAYIT DESTEK[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]28[/FONT][FONT=Verdana]30.12.2015[/FONT][FONT=Verdana]EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.YÜKSEK SAĞLIK KURULU KARARLARI ŞB.MD. KURUL KAYIT DESTEK

sona yaklaştımı artık acaba 2 ay oldu

[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]

kamil42

Durumunuzun maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek halde olmadığı gerekçesiyle 25. madde kapsamında malulen emeklilik başvurunuz reddedilmiş. Doğru mu anladım?

Eğer böyle ise, ve sizin sigortalılık süreniz ile prim gün sayınız aşağıdaki tabloya göre emekli olmaya yetecek seviyede ise, "başvurumun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında Yaşlılık emekliliği statüsünde işleme konmasını arz ederim" diye bir dilekçe yazın sigorta müdürlüğüne.

bagkur.PNG

OturanBoğa dediniz gibi bu gun gitim red kararina karşi.. sosyal il mudurlune malulen emekli kararım %60 aşmadıgından red gelmesinden dolayı 28 madeye göre iç gucu kaybımın ögrenilmesi ve gereginin yapilamsini arz ederim diye dilekce yazdirdilar...
dogrumu yapmişim... raporum hiç %60 dan düşmedi şimdiye kadar aldım raporlarda
nedeen %60 aşmadından diye malulen red geldi anladım işe girmedene rahatlzım vardi ondanmı red oldu acaba

kamil42

Doğru yapmışsınız. Eğer prim gün sayısı ve sigortalılık süresi tamamsa, 28'den Yaşlılık emekliliğini onaylayacaklardır.

OturanBoğa malumendee neden peki %60 olmadi için red dediki deevamli bu ibaremi kullanilir...4063 prim tescil tarhim 02.03.1998

kamil42

kurum maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybınız olmadığından dolayı malulen emekliliği reddediyor önce, sonra siz yeniden dilekçe verince 28'den emekli ediyor.

hayırlısı bakalım abi bekleyelim 2.5 ay daha:D eger olurdsam emekli 3960 gunle ilk olcam galiba sitede
hiç görmeidm sitede 3960 gunle emekli olan

Ufukalp bagkurdan heç sitede 28 maddeden 3960 primle emekli olan varmı

kamil42
Sitede var mı bilmiyorum ama olmaması için bir neden yok.
15 yıldan beri sigortalı olmak ve %60 ve üzeri raporu bulunmak yeterlidir.
%60 ve üzeri raporla malul durumda olan, ancak engeli ilk sigorta tarihinden önce mevcut olup malulen emekli olamayanlar bu maddeden faydalanarak pek tabi emekli olurlar.

ufukalp [FONT=sans-serif]%60 ve üzeri raporla malul durumda olan, ancak engeli ilk sigorta tarihinden önce mevcut olup malulen emekli olamayanlar bu maddeden faydalanarak pek tabi emekli olurlar. işe başladan 60 mı olması lazim yani işe başladında 40 sa 3960 emekli olamazmı[/FONT]

işe girmedene once ve sonra etkisi varmi 60 raporun

Son düzenleme:
kamil42

Kafanızı karıştırmayın. Yukarıda yazılan şekilde süreci işletin...

muratoto[FONT=sans-serif] bekliyom red geldi malulugekten dilekce verdik 28 madeden 1 ay oldu ses yok

[/FONT]
[FONT=Verdana]35[/FONT][FONT=Verdana]01.02.2016[/FONT][FONT=Verdana]AKSARAY SGİM EMEKLİLİK İŞLERİ SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]36[/FONT][FONT=Verdana]01.02.2016[/FONT][FONT=Verdana]AKSARAY SGİM EMEKLİLİK İŞLERİ SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]37[/FONT][FONT=Verdana]08.02.2016[/FONT][FONT=Verdana]AKSARAY SGİM EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]38[/FONT][FONT=Verdana]08.02.2016[/FONT][FONT=Verdana]AKSARAY SGİM EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]39[/FONT][FONT=Verdana]08.02.2016[/FONT][FONT=Verdana]KURUM DIŞINA[/FONT][FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]40[/FONT][FONT=Verdana]09.02.2016[/FONT][FONT=Verdana]KURUM DIŞINA[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]41[/FONT][FONT=Verdana][/FONT][FONT=Verdana][/FONT][FONT=Verdana]EVRAK KAPANDI..[/FONT]

Son düzenleme:
OturanBoğa abi bu gun kagit gelmiş ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 deydi en son evrak ama rapor oranımı %40 düşürmuşler ..bende ÜRODİNAMİ RAPORUMDA FLASK TİP NÖROJEN MESEANE MEVCUR .SAG AYAK TOPUKTA 1CM LIK ALANDA GRADEN III DEKÜBİT ÜLSERİ MEVCUR + AYKALRIMDA KÜVVET KAYBİ MEVCUT. ... normalmi %40 düşmesi raporumun, fikir almak istedim. şimdi benden 18.yıl 4680 istiyolar benim 4090 gunum mevcut

evrak bagkura geldi sadece %40 rapor verildini söylediler

kamil42

Önceki mesajlarda da yazdığım gibi, malulen emeklilik reddedildiğinde 5510 sayıllı yasanın 28. maddesi kapsamında erken Yaşlılık emekliliği için işleme konmasını talep edersiniz. Sigortalılık süresi ve prim sayısı yeterliyse, o kapsamda emekliliğiniz onanır.

şimdiye kadar mesajların için vakit ayırıp cevap verern tum arkadşlara sonsuz tşkler. Allah razi olsun %40 raporla 4680 beklecem artık tşk ler herşey için..

OturanBoğa
Bu arkadaşımız 25. maddeden malulen emekliliğe sevk edilip red gelmişti zaten ve 28 maddeden başvuru yapılmıştı.
Emekli edimemesinin sebebi %60 üzeri olan raporu ile emekliliği hak ederken raporunun %40 a düşürülmesi ile prim gün sayısının eksik kalmasıdır.
Ya sgk sağlık kurulunun kararına itiraz edilecek, ya da %40 rapora karşılık gelen şartların oluşması beklenecek.
Allah kolaylık versin kardeşim.

Ufukalp sa ol sıkıldım artık git gelden %60 aşagi heç düşmeyen raporum %40 düşmesi şok eti ben dah once belki 5 kere rapor çıkardım heç %60 aşagiya düşmemişti :( + bu %60 rapor baltazar formulu uygulanrak 60 di hep :(

sonunda e devlette emekli yazısını gördum şükürler olsun...Alllah herkese nasip etmesi dilegiyle

tuncay sorma çok çileli bi yol .. edevlette emekli yazısı banka beli oldu maaş ne zaman belli olur acaba

Üst Alt