Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

A-f ablasyon oldum. Askerlikten muaf olur muyum?

onurkara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2020 Ocak ayında ATİRAL FİBRİLASYON AF tanısı konularak Ablasyon oldum 2 saat kadar sürmüş. Ama tam anlamıyla düzelmiş degilim çarpıntılarım ara ara geliyor nefes darlıgı yorgunluk halsizlik yapıyor. Hızlı yürüyüşlerimde veya merdiven çıkışlarımda nefes nefese kalıyorum ayrıca kalbim çok hızlı atıyor. Bugun içinde askerlik şubesine gidip sordugumda hastaneye göndereceklerini söylediler. Ayrıca geçirdigim oparasyonuda özel hastande oldum. Gerekli bütün evraklarım var ameliyat raporlarım mevut. Sizce Muaf olurmuyum.

yarın nasip olursa sevkim olucak saglık ocagından durumu sizlerle paylaşırım

Askerlik Muaynesi Doktor Muaynesi

Umarim dogru yere acmisimdir. Bugun askerlik muaynesi icin kardiyolojiye sevkim istendi ve muayne oldum. AF hastaligim vardi ve 2020 ocak ayinda ablasyon oldum 2 saat kadar surdu. Hala ek atimlarim carpintilarim devam ediyor. Nefes darligi spor yapamama kosu felan yapamama merdiven cikamama gibi durumlarim var. Nabzim yukseliyor bayilacak gibi oluyorum. Doktorum bugun ablasyon raporunda basarali yazdigi icin sikayetlerimi goz ardi ederek bana elverislidir demekte bulundu. 12sinde ritim holteri takilip izlenip ona gore karar vericekmis sizce napmam gerekiyor?

Süreç uzar bazen, holter sonucuna göre bir karar verecekler,

Birliğine yollasalarda değişmez,elverişsiz kararı çıkar. Sadece süreç uzar ...

Holter sonucunda neye göre karar veriliyor peki

Holter 24 saatlik ekg takibidir,

Daha çok ritim bozukluğu takibi için kullanılan bir yöntem.
Ritim bozukluğu varmı yokmu,veya kasılmalarda bir problem varmı. Onlara bakılacak..

Benim 48 saatlik istediler çarşamba günü takılıp cuma günü sonuclara bakacakmış doktor

Askerlik Sağlık Raporu !!!

Ritim bozuklugu nedediyle AF tanisi konup ablasyon olmustum. 2020 Ocakca. Çarsamba günü 48 Saatlik holter takildi sonucum. Maksimum 192 / 2006 taşikardi atım sayisi. Erken atimlarim var sikayetlerim hala devam ettigi halde nabzim 100 ün üzerinde. Bugun kardoyoloji doktoru 42 A F8 maddesine gore elverislidir komando olamaz yazdı. Sizce dogrumudur hastaligimda. Ayrıca ben bu rapora itiraz edebiliyormuyum.

onurkara

Size A'dan elverişli vermiş. A Dilimi komando olamaz, ama askerlik yapar. Şu maddeye dayanmış:

8. Elektrofizyolojik çalışma ve kateter ablasyonu ile komplikasyonsuz ve nüks görülmeden tedavi edilmiş çeşitli aritmiler.

Ablasyondan doktorun elverişsizlik verebilmesi için hayati tehlikenin olduğunu veya nüks ettiğini ispatlamanız gerekecektir. Rapora elbette itiraz edebilirsiniz, 30 gün süresi var. Siz askerlik şubesine itiraz edebiliyorsunuz. Sizin durumunun yönetmeliğin bulunduğu PDF de 76-77 sayfalarda mevcut. Şu şekilde askere gitmek sizin için bence sıkıntılı.

Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın.

Son düzenleme:
Peki karar değişebilirmi ben rapora itiraz ettigimde beni başka illerdeki hastanelere sevk ediceklermiş.

Başka ile sevk etmemeli, sizin ilinizde başka üçüncü basamak mı yok? Kararın değişmesi ile ilgili bir yorum yapamam.

Supraventricular taşikardi tanısı ile ablasyon oldum. Yaklaşık 4 saat sürdü. Heyet muafiyet vermiyor. Senin gib banada zorluk çıkarıyorlar.

Allah eğitimli işinin ehli doktorlarla karşılaştırsın.
Normal hastanede doktorlar muafiyet yazamakta gevşeklik gösterirken ameliyat doktoruma ulaşıp durumu anlattım. Ablasyonun tekrar ortaya cikabilecegini eğer askere gidersem daha vahim sonuçlarla karsilacabilecegimi anlattı. askere gitsem bile farkedildiginde hemen terhis edeceklerini söyledi. Sağolsun heyet doktoruna ulaştı üstüne yarım sayfa bir not yazıp tekrar heyete gönderdi.
Sonuç muafiyet.

Ablasyon

Askerliğimin bitmesine 3.5 ay var ve tasikardi tanısı konup ablasyon oldum Hacettepe üniv Hastanesi'nde. Muafiyet için nasıl bir yol izleyebilirim avnrt ile yavaş yollu ablasyon

Üst Alt