Merhabalar,
Durumum hakkında askerlikten muafiyet açısından yorumlarınızı almak istiyorum. Çok detaylı şekilde ifade edeceğim:
3 kez AVNRT (slow-slow tipte) nedeniyle kateter ablasyon ameliyatı geçirdim. Son ablasyon işlemi e-Nabız sisteminde "başarılı şekilde gerçekleşti" olarak belirtilmiş olsa da atakların tamamen geçtiğinden emin değilim. Elimde Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından taşikardi atağı sırasında çekilmiş, imzalı ve "aslı gibidir" mühürlü resmi EKG görüntüleri mevcut.
Ayrıca tansiyon holter sonucumda sınırda hipertansiyon tanısı kondu; tansiyon değerlerim gün içinde sürekli 150-160 mmHg civarında seyrediyor. Nabız holter sonuçlarıma göre nabzım da gün boyu yüksek seyrediyor (100-150 atım/dk arası). Bu holter sonuçları ablasyon öncesi döneme ait olsa da, tansiyon değerlerim halen yüksek seyretmekte ve kontrol altına alınamamakta.
Bunların yanında alerjik astım rahatsızlığım da bulunuyor ve bunun için düzenli ilaç kullanıyorum.
Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği kapsamında:
- Ablasyon işlemleri ve aritmi (ritim bozuklukları) yönetmelikte Hastalıklar Listesi'nde değerlendirilmektedir.
- Hipertansiyon (kontrol altına alınamayan veya sınırda) yönetmeliğin Hastalıklar Listesi (EK-C) kapsamında değerlendirilen bir durumdur ve bu durumlar için "Askerliğe Elverişli Değildir" kararı verilebileceği belirtilmektedir.
- Alerjik astım rahatsızlığımın sürekliliği ve ilaç kullanım durumu da yönetmeliğin ilgili maddelerine göre değerlendirilir.
Tüm bahsettiğim rahatsızlıklarıma ilişkin resmi tıbbi belgelerim mevcut olup, askere alınmam durumunda herhangi bir sağlık problemi yaşarsam, bu belgeleri önceden teslim etmiş olduğumdan oluşabilecek sağlık sorunlarından dolayı doktor veya ilgili yetkililerin sorumluluğu bulunur mu?
Belgelerimi ve sağlık durumumu göz önünde bulundurarak askerlikten muafiyet durumu hakkında nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.