Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AB: 'Engelliler için şunları yap!'. TC: 'Gerek yok' [Tartışma]

Sevgili Mehmet kardeşim...

Seninle dertleşme ihtiyacı hissettim. Bazı insanlar vardır, olayları, öğrenmeye anlamaya çalışır. Varsa bilgileri paylaşır, yoksa susar. Bunlar çoğunluktur, ama sesleri az çıkar. Bazı insanlarda vardır, hep konuşmak isterler, asla ve asla okumazlar, dinlemezler... Hatta ve hatta konunun özüne bile vakıf değildirler, kim ne demiş, nasıl demiş onlar için önemli değildir. Onların bir misyonu vardır yada onlar kendilerine bunu misyon edinirler.
Bu insanların cevizi azıcık kurumaya başlamıştır yada bulundukları toplumdan azıcık farklılaşmaya başlamışlardır. Ve hasbelkader bulundukları yerde duruşları kabeleri değişir. Ve en kötüsüde içinde bulundukları toplumun değilde, ÖTEKİLERİN İÇİNDE BULUNDUKLARI TOPLUMA KARŞI AVUKATLIĞINA soyunurlar.
Kafa karıştırmaya çalışırlar.
saygılar
.

SEVGİLİ KUYUCAK KARDEŞİM

AYNEN KATILIYORUM DEDİKLERİ NE BAZI ARKADAŞLARIM ANLAMAMAK KONUSUNDA ÇOK ISRARCI YADA İŞLERİNE ÖYLE GELİYOR YİNEDE HAYAT BÖYLE , HER RENKTE İNSAN LAZIM HAYATIN İÇİNE YOKSA GÖKKUŞAĞININ BİR ANLAMI OLMAZ....

O YÜZDEN SİYAH DA GEREKLİ HAYATI ANLATMAYA SADECE AK OLMUYOR HAYAT......

BU NEDENLE SEVGİLİ YUNUS EMRENİN DEDİĞİ GİBİ
"YARADILANI HOŞ GÖRDÜK YARANDAN ÖTÜRÜ"

MEHMET
NEYİ TAM ANLAMI İLE ELEŞTİRDİĞİNİ BİR DÜŞÜN. AB İSTEDİĞİ İÇİN BUNLAR YAPILIYORMUŞ. YAPILSIN KARDEŞİM AB.İSTESİN ABD İSTESİN ADD İSTESİN KİM İSTERSE İSTESİN YAPILANLAR YETERLİMİ DEĞİL Mİ EKSİKMİ DEĞİL Mİ BEN BUNLARI TARTIŞIRIM.

BUNLAR ELBETTE YAPILACAK VE BİRİLERİ İSTER İÇERİDEN İSTER DIŞARIDAN BUNA SEBEP OLACAK.

AB İSTEDİ BİZ YAPTIK. SANA BİR SORU KAÇ AB ÜLKESİNDE ÖZÜRLÜLER YASASI VAR.

BAK ARKADAŞ SENİ ENGELİN NE BİLİYORUM :evil: AMA DÜNYAYA NE GÖZLE BAKTIĞINIDA ANLAMIŞ DEĞİLİM :evil: DİYECEKİN NİYE BEN ÇOÇUK FELÇİYİM VE VARSAYALIM AB DEDİ DİYE OLDU KABUL ETTİK DİYELİM :!: KARDEŞİM NEYİ ANLAMIYOSUN ANLAMIYORUM :!: BEN HALEN SOKAKLARDA RAHATLA DÜŞMEDEN YÜRÜYEMİYORUM VE HİÇ BİR KURUMA RAHATÇA GİRİP ÇIKAMIYORUM NEDEN ACABA :!: :!: AK PARTİNİN :!: TÜMMMMMMMMMM BİNA VE YOOOLLLLLLLLLL LARI :idea: ENGELLİLERE GÖRE DÜZENLEDİĞİ İÇİN Mİ :?: AÇAYİP KIZDIM HABERİN OLSUN :evil: AKP NİN NEYİ OLUYOSUN ONUDA ANLAMADIM :idea: VE BU MUHABETTEN SIKILDIM BU SON YAZIŞIM HER HALDE SEN SON ZAMANLARDA HİÇ BİR KALDIRIMDAN DÜŞMEDİN :!: YADA.... FENA DÜŞTÜN KAFANI ÇARPTIN HATIRLAMIYORSUN :idea: YA ARKADAŞ AB MABE ANLAMIYORUM SADECE YASALAR VAR UYGULAMA SIFIRDAN DA ÖTE BENİM ŞU AN YAŞADIĞIM YERDE SON 5 YILDA 2 KERE YOLLAR DÜZENLENDİ VE NE KOMİK Kİİİ 50 CM OLAN KALDIRIM NOKTALARI VAR YA SEN TÜRKİYEDE YAŞAMIYOSUN SANIRIM :!: HANGİ İLDE BİR ENGELLİ ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA DOLAŞABİLİYOR SEN GEZİYOSAN O BAŞKA :idea: BEN GEZEMİYORUM BEN 200007 YILI İTİBARİYLE HALEN KALDIRIMLARI EMEKLEYEREK ÇIKMAK ZORUNDA KALIYORSAM SENİN GİBİ :idea: :idea: :idea: SİYASİ DÜŞÜNCEDE OLAN ARKADAŞLARA CEVAP YAZMAYA ZAMAN AYIRIYORSAM YAZIK ZAMANIMA ................ :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

BAK MARE KARDEŞ KAÇ AB ÜLKESİNDE NE YASASI OLDUĞU BENİ ALAKADAR ETMEZ SEN HELE ÇEVRENE BİR BAK TÜRKİYEDEKİ MEVCUT YASININ UYGULAMASI KAÇ TC. İLİNDE VAR ÖNCE ONA BAK ... HİÇ BİR ŞEY YAPILMADAN HERŞEYİN KAĞIT ÜZERİNDE KALDIĞI ÜLKEMİZDE NEYİ ANLATIYORSUN ANLAMADIM.................................. :idea: :idea:

:D :) :( :eek: :shock: :? 8) :lol: :x :p :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow:

MEHMET BEN AKSARAYDA YAŞIYORUM VE YAKIN ZAMANDA KALDIRIMLARIMIZ YAPILDI.

BELEDİYEMİZ KALDIRIMLARI YAPARKEN BANA TELEFON AÇTI VE RAMPA YAPACAĞIZ ACABA BU RAMPALARIN YÜKSEKLİĞİ NE KADAR OLACAK BUNUNLA İLGİLİ BİLGİNİZ VARMI DİYE SORDU.

BELEDİYE AK PARTİLİ.

KUSURA BAKMA SAKATIN PARTİSİ OLMAZ. AMA YAPILANLARIDA İNKAR ETMEM. NANKÖRLÜK YAPMAM. YENİ ÇIKAN YASA İLE BÜTÜN KAMU KURUM VE KURULUŞLRINA 7 YIL İÇİNDE BİNALARINI ÖZÜRLÜLERİN KOLAYCA ÇIKABİLECEĞİ EKSİKLİKLERİNİ TAMAMLAMASI ŞARTI GETİRİLDİ.

BENDE ÇOCUK FELCİ GEÇİRDİM VE ELİMİ KOLUMU SALLAYA SALLAYA GEZİYORUM AKSARAY DA.

ÇÜNKÜ BENİ VE ÖZÜRLÜLERİ İLGİLENDİREN BİR ŞEY YAPILACAĞINDA BANA VE ARKADAŞLARINA SORULUYOR.

LAMBALAR HOŞUMA GİTTİ. :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

kuyucak' Alıntı:
Bizlerin içinde bulunduğu durum ne olursa olsun, SORUMLUSU DEVLETTİR.

Sorumluluğu bu kadar kolay üstünden atmamalısın. :) Devleti meydana getiren millettir. Milletin istemediği bir sistem geçerliliğini sürdürmez.
Hep tam tersini düşünürüm. Engellilerle ilgili olsun ya da olmasın içinde bulunduğumuz durum neyse sorumlusu biziz.

Hak ve sorumluluk beraber gider. Eğer sorumlu sen değilsen zaten herhangi bir talep hakkın da olmaz. :)

ikinci bahar' Alıntı:
Babam ''hak verilmez alınır hakkını almak için bekleme git al ''derdi..
Türkiye deki özürlü nüfusunu düşünürsek,bu kesimin ailesi ,dedsi akrabası vs.. ,epey bir çoğunluk eder sanırım.
Bu çoğunlukla aramızdan bi başbakan seçelim .
Bülent Bey,bence bir parti kurun parti kurma prosedürleri nedir ,
ne değildir? bilmiyorum ama siteye üye olduğumuz gibi partiye de üye oluruz.

Şaka gibi geliyor başta ama oldukça doğru bir yaklaşım. :)
Engelliler ile ilgili bir kol, bir grup kurulabilir. Siyasi bir parti olabilir, ya da bir belediye olabilir.
Siyaset dışı olunması istenirse sivil toplum örgütleri olarak yine partilerle ve belediyelerle ilişkiye geçilebilir. Gereksinimler gruplandırılıp ilgili odalarla, mimarlar odası, tabip odaları vs gibi örgütlerle işbirliği yapılabilir. Kendi tüzüklerinin, yönetmeliklerinin uyarlanmasının sağlanmasına çalışılabilir, vs

Ama bunların yapılabilmesi için birleşip harekete geçmek gerekir. Oturup da "sorumlusu devlettir" demek çok anlamlı olmaz. :) :)

Arkadaşlar bu konuyu dahada derinleştirmek gerek bence.
Dün gelen AB heyeti ile görüşülen konularda yine biz es geçildik.
Gözlemlerime dayanarak,bu AB süreci başından beri şöyle işlemekte;
1-AB ye mutlak bir şekilde, ne olursa olsun katılmak isteyenler...Ki bunlar bu süreçte ,Türkiye'nin AB kanalıyla eğitileceğini,değiştirileceğini savunurlar. Bu kişiler her yaptıkları işe AB parlementerlerini ,kurum ve kuruluşlarını davet ederler.
2-AB ye mutlak bir şekilde karşı çıkanlar ise;sürekli olarak AB cilerin işbirlikçi olduğunu,bağımsızlığımıza müdahale ettiğini,AB nin son amacının bizi parçalamak, sömürgeleştirmek olduğunu savunurlar.
3-Birde AB fonlarına göz dikenler vardır.Hani sürekli projeleri ellerinde, fon arayanlar.

İşte AB le ilişkimiz bundan ibarettir bizim. Türkiye iç dinamikleriyle gelişmesini sağlayamamıştır. Bunun çeşitli nedenleri vardır... Ümmet toplumundan çıkıp, vatandaş olamamız,örgütsüz bırakılmamız,bireylerin gelişiminin olamaması,vs.vs
Türkiye'nin gelişiminde şimdiye kadar Dış dinamikler fazlasıyla rol oynamıştır, oynamaya da devam etmektedir.

Önce şunu belirteyim; Karşımızda tek,salt bir Avrupa yoktur. Bir sürü Türkiye olduğu gibi bir sürü de Avrupa vardır. Bizlere ulaşanda (zorla kakalananda) AB nin bütün derdinin buradaki insan hakları ,etnik sorunlar,soykırım vs olmaktadır. Hayır,böyle bir şey yok. Sadece ve sadece bu işlerle uğraşanlar daha iyi çalışmaktadır. Bunların Avrupa ayakları ve Türkiye ayakları tam bir işbirliği içinde, ortalığı velveleye vermektedirler. İşin en kötü yanı AB karşıtlarıda aynı konulardan nemalanmaktadır. Ortalıkta ayıklanması uzun sürecek bilgi kirlenmesi vardır.
Şimdi böyle bir fotoğrafta, bizlerin yeri ve mücadelesine gelelim. Hükümet tam bir şark kurnazlığı içinde imzaladığı şeyleri kendi halkından gizlemektedir. Bu sürecin nasıl işlediğini en iyi bilen ,yine kendisidir. AB parlemontasında yada kurumlarında bizlerle yakın ilişki kuracak, bu işlere yakın ilgi duyan bir sürü gurup yada kişi mutlaka vardır .Bizlere düşen görev,bu insanlarla yakın ilişki kurup,birlikte hareket etmektir.

selam

tam benim konuya parmak bastınız nerden başlayacagımıda bilemiyorum
ben devletin verdigi maaştan memrun dedigilim 3 ayda 470 ytl sanki sadaka veriyolar bu parayla ne yaşanır nede ölünür ben çalışamıyom ben gibi 2 milyon engelli var diyelim ayda 500 ytl verseler türkiye çökermi
çökmez bugün babamla konuşuyodum gelmiş devleti savunuyo engellilerle dalga geçiyo kavga ettim gelmiş en öncedikiler koya hiç ikgilenmiyomuş bu devlet iyimiş 150 ytl yetmiyomu diyo neyine yetcek ya
bence ailemiz bizler hakmızı aramasak devlet hiç düşünmez bizi.bu halimle çalışmayı düşünüyom ya çalışcamda devletimiz utansın ya ben bide bişey sorcam evde bakım için 400 ytl veriyolarmış acaba banada verirlermi şünkü çalışamıyom maaşımda yetersiz babamda laf eder para isteyince 150 ytl yetmiyomu der bende yetmiyo desem laf der para vermez bende laf derim kavga ederiz yada döver

Üst Alt