Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abimin beni dövmesini affedemiyorum

volkano39

Üye
Konular
166
Reaksiyonlar
10
ben 27 yaşında psikoz hastasıyım bundan yedi yıl önce abim beni çok kötü dövdü hastanelik oldum. 7 yıl geçmesine rağmen ondan hala nefret ediyorum. özür de diledi ama onu affedemiyorum

Et tirnakdan ayrilmaz.bence affet ve niye dovdu durduk yeremi.

geçmiş olsun kardeşim ama herkes gider ailen kalır yanında bunu unutma senin kılına zarar gelse en başta üzülecek ailendir yaptıgını savunmuyorum ama oda birgün hatasını anlar canını sıkma

ama öyle böyle değil çok dövdü kafamda 3 gün şişliklerle gezdim. ayrıca bundan ders almış gibi de değil. hala bana acımasızca davranıyor

Şiddetin affedilir yanı olamaz elbetteki ama neden dövdüğüde önemli bir soru işaretidir.
Eğer kadın olsaydınız o zaman durum daha farklı şekillenebilirdi gözümde...
ama şuda bir gerçektir ki kardeşim olsun kanlım olsun...

tartıştık beni psikiyatriye götürmeye kalktı senin psikolojin bozuk dedi kabul etmedim dövdü .sonra gittik psikiyatriye. onun dediği oldu

Acaba dövdükten sonra mı engelli kaldınız ?

Bir abi bunu kardeşine nasıl yaparki kardeş çoçuğun gibidir ya şahsen benim kardeşim aramda 7 yaş fark varamızda ama o benim çoçuğum gibidir saçına zarar gelmesini istemem
allah şifa ve sabır versin

tartıştık beni psikiyatriye götürmeye kalktı senin psikolojin bozuk dedi kabul etmedim dövdü .sonra gittik psikiyatriye. onun dediği oldu

Eeee yani tedavi olmak istemiyomusun?
abine sen karşılık verdiysen kendini bence savunması normal yani...
klinikte yatmak çok kötü bir şey değil senin tedavin için gerekliyse kalmak zorundasın zorluk çıkarırsan insanlara ee tabiki yersin şamarı onlarda senin kötülüğünü istememeiş ki iyi ol diye yatırıyorlar seni

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun :( Benimde bir abim var asla vurmadı ama konuşurken benim iyiligim için çok agır ifadeler kullanır olaylara bakış açısı farklıdır elbette tasvip etmiyorum ama belkide ona göre o anda en dogrusu buydu ....
şimdi burdan abin haklıydı haksızdı fetvaları vermek çok anormal olur ne onu tanıyoruz nede seni ama şayet saglıklı bir kişilige sahipse sana zarar vermek için asla vurmaz... Sen onun kanından canından bir parçasın affedip affetmemek tabiki sana kalmış bir durum ''Abi candır'' diyebiliyorum... Tekrar çok geçmiş olsun.

kardeşim öncelikle rahatsızlığın için allah acil şifalar versin ve tez zamanda kalbini yumuşatsın sizleri tanımadan bir şeyler söylemek zor gerçekten ama ne olursa olsun haketmediğin bir şey yaşadığın tartışmasız bir gerçek ama biraz empati kurmaya çalış senin iyiliğin için tek bildiği yöntemle davrandığını düşünüyorum cahilliğine ver...affetmek yada affetmemeek olayın sende bıraktığı etkiye bağlı,senin kararın...

Son düzenleme:
yorumlara bakıomda milletin tuzu kuru hep anasını satayım

Aile bağlarında iyilik denilen şey asla ve asla kaba kuvvet,şiddet olamaz.Kimse kimseyi iyilik için dövemez ne ağbi kardeşi ne koca eşini yok böyle bir hak.Şöyle düşünelim Bir tedavi için Psikolog Dr lerine gidiyorsunuz eğer farkındaysanız bu Dr sizi döverek değil konuşarak sabır göstererek tedavi etmeye çalışıyor değil mi.Tamam bu Dr nin görevi sonunda para kazanıyor ama ailenin sevgisi çıkarsız olduğu için bunu seve seve yapmalı.Sen ağbini kırmış olabilirsin yada herhangi bir sözlü karşılık vermiş olabilirsin ama bunun karşılığında senin haksızlığını döverek göstermek zorunda değil.Zaten düşünceli bir aile bireyi yapmaz bunu.Düşüncelerimi ne kadar ifade edebildim bilmem ama kimse dayak yiyerek yada atarak hıncını almaya çalışmasın.Ailede ne kadar saygı varsa o kadarda ince düşünce ve sevgi vardır.Saygılarımla...

kafa goz yarip sisiren abimi olurmus. hastaysa doktora goturecek iyi ama sabirla ikna etmeliydi olduresiye dovecegine. ne kadar cahil adammis bu abi. adamin dusmani bile dovup kafasini sisirmez. kiniyorum boyle aileleri.

evet abin bi cahillik yapıp sana karşı bi şiddet uygulamış olabilir belkide seni haksız yerede dövmüş olabilir seni çok iyi anlıyorum ama ne olursa olsun insanları sevmelisin ve hataları affetmelisin gece gibi örtmelisin ki gönlün huzurlu olsun ..

Kardeş kardeştir , bir gün zorda kalınca anlaşılır !. onun dediğinin çıktığını yazmışsın bak , hepimiz abilerimizden dayak yedik , affet ve unut !

ne arkadaşı nede abisini tanımıyoruz tek taraflı bir anlatımla nasıl karar verebiliyor abiyi tenkit edebiliyorsunuz üstelik hikaye anlatan kişininde rahatsızlığından dolayı güvenilir bir kaynak olmadığı aşikar akıl hastalığı olmayan hiç kimse durup dururken kardeşini hastanelik edecek seviyede dövmez bende bir kez kardeşimin canını çok feci yaktım şimdi gelip size o dayağın nedenini anlatsa ben haksız çıkarım sonuçta kimse kolay kolay kabahatini anlatmaz eleman ota sanayide çalışıyordu tamire gelen arabayı gece gidip alıyor tabi arabada yağ yok motoru yakıyor bununla da yetinmiyor o aracı bırakıp başka araba alıyor onunla da kaza yapıyor kirayı nasıl ödeyeceğiz diye düşünürken bir motor iki kaporta hasarlı arabanın masrafları geliyor siz olsanız kafayı yemezmiydiniz tabi bide işyeri ve araç sahiplerinin önünde iki büklüm olup şikayetçi olmamaları için dökülen dilleri anlatmaya gerek yok işin özü iki tarafıda anlayıp dinlemeden kimse hakkında kesin hükümde bulunmayın kardeş can olmayan candır ama bazen sabrın sınırlarıı çok zorluyorlar

kardeşini döven yarın birgün karısını çocuğunu da döver, fiziksel yada psikolojik şiddetin hayvanlara dahi yapılmaması gerektiğini düşünüyorum en azından bu yüzyılda..

Valla ya dediğiniz gibi milletin tuzu kuru ne demek dövmek ya elleri kırılsın abiyse abilini bilsin manyak hastanelik edene kadar dövülürmü yorumlarda ne kadar acaip yok abiymiş olmaz olsun öyle abi namus davası yok bir şey yok neymiş doktora gitmiyecekmiş neyse çok sinirlendim daha fazla bir şey yazmayım.

Öncelikle konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun.Ya arkadaş şu yorumların çoğunu okuyunca Türkiye'nin neden yerinde saydığını ve ileriye gidemediğini daha iyi anlamaya başladım.Yok kız olsaydınız daha farklı yorumlardım,yok kardeşim olsun kanlım olsun,yok tedaviyi kabul etmediğin için dövmüşler haklılar bilmem ne.Birde bunları söyleyen forumun moderatörü ha yetkili de bir kişi.Çok ilginç... womanizer dediği gibi milletin tuzu kuru herkes döver de sever de demiş.İyilik içinde olsa kardeş kardeşe ve ya insan bir sevdiğine bunu yapmaz bu cesareti göstermez.Hadi döversin anlarım ama abartmadan dövmek başka hastanelik olacak kadar dövmek başka ki ben en basit tokat atmaya bile karşıyım. dart1970 dediği gibi en azından şu yüzyılda. Aysun Yaşar da dediklerinde haklıdır.Şiddetle kaba kuvvetle bir şeyler çözülecek olsa kaldırın kafanızı bakın etrafa önce terör belası çözülürdü.Hani 40 yıl oldu düzeldi mi? Türkiye dahil en az 20 ülkede iç karışılık ve terör var hemde yıllardan beri.Eline silah alan gördüğünü indiriyor.Hani çözdüler mi düzeldi mi herkes huzurlu ve mutlu mu? Seven insan dövermiş.Sen annene babana tecavüz et o zaman neden olarak da annemi çok sevdiğimden tecavüz ettim de? Olabilir mi böyle şey.Sizin savunduğunuz mantık aynı mantık ama ne oldu? Böyle bakınca hemen geri vites atarsınız.Bir insan birini seviyorsa örneğin bir güvencin besliyorsunuz ve onu çok seviyorsunuz.Onu özgür bırakır gök yüzüne salarsınız.Ne zaman döner gelir size o zaman sizindir.Zorla güzellik olmaz.Güzellik özgürlükle oluşur.Sen kardeşine,eşine,dostuna neyse doğruyu yanlışı öğretirsin gerisine karışmazsın.Uyup uymamak onun tercihi akıl ve mantığına kalmıştır.O zaman herkes günlük hayatında bir birini dövüp öldürsün ifade olarak da seviyordum dediğimi yapmadı dövdüm ya da öldürdüm desin.Böyle bir şey olabilir mi? Ya bu hangi akla mantığa insanlığa sığar siz nasıl böyle saçma bir düşünceyi savunabilirsiniz ben anlamıyorum,anlamak da istemiyorum.Yaptığınız isterse doktora olsun siz bu yanlış düşünceyi savunuyorsanız o zaman cahilsiniz demektir ve cahil toplumlar üst akıllar tarafından çok kolay yönetilir ve Türkiye'de çok kolay yönetilmekte sizin gibi cahiller yüzünden.İslamın neresinde şiddet caizdir savaş hariç? Dinimiz bize kardeşinizi,eşinizi,dostunuzu,çocuğunuzu hastanelik edin dövün demiş mi ki siz bu davranışı yapıyorsunuz? Yarın öldüğünüz de ne hesap vereceksiniz mahşer günü? Ne olursa olsun savaş durumu hariç kimse kimseye şiddet uygulayamaz.Şiddetin başladığı yerde adalette biter özgürlükte.Ben olsam affetmem.Yüzüne bile bakmam.Kardeşlikten silerim.Gerekirse tek başıma sokakta donarak ölürüm gene de bu cahil ve yanlış davranışı affetmem.Çünkü kardeşim de olsa abim de olsa kim olursa olsun bana bunu yapmaya hakkı yoktur.En azından hastanelik olana kadar dövmeye hakkı yoktur.Ne sebeple olursa olsun.Tekrar geçmiş olsun diliyorum.Sinirlendim gene...

"(Halka) merhametli olmayan kimseye (Hak tarafından) rahmet edilmez.”(Buhari, Edeb 18; Ebu Davud Edeb 66)

"Herhangi bir zîruha (ruh ve hayat sahihine) kim işkence yapar, sonra da tövbe etmeden ölürse, kıyamet günü, Allah da ona işkence yapar."(Müsned-i Ahmed, II/92)

"Küçüklerimize şefkat etmeyen bizden değildir.”(Hakim, El-Müstedrek, I/62)

"Şefkatli olmayana merhamet edilmez."(Buhari, Edeb 18)

“Büyüklerine saygı göstermeyen ve küçüklerine merhamet etmeyenler bizden değildir.”(age., II/485)

Eeee yani tedavi olmak istemiyomusun?
abine sen karşılık verdiysen kendini bence savunması normal yani...
klinikte yatmak çok kötü bir şey değil senin tedavin için gerekliyse kalmak zorundasın zorluk çıkarırsan insanlara ee tabiki yersin şamarı onlarda senin kötülüğünü istememeiş ki iyi ol diye yatırıyorlar seni

Ya siz nasıl forum moderatörü olmuşsunuz anlamadım, hani çok önemli bir ünvan değil biliyorum ama yine de aklı selim sahibi, az çok okuyan, müzakere eden insanların böyle yerlerde olup sağduyuyla insanlara yol göstermesi gerekir, şu yazdığınız yoruma bakın inanılır gibi değil

murathan +1 anlam vermek zor moderatör dahil yorumların hemen neredeyse hepsi şiddeti savunmuş,kimse kusura bakmasın bugün bunu savunan yarın öbür gün terör propagandası da yapar şaşırmamak gerek.

murathan

Ben ona kötü bir şey yazmadım...
Çok eski bir konu bu ayrıca...
Baştan okusaydınız anlardınız...

[FONT=sans-serif]tartıştık beni psikiyatriye götürmeye kalktı senin psikolojin bozuk dedi kabul etmedim dövdü .sonra gittik psikiyatriye. onun dediği oldu[/FONT]

Kavga sebebi olarak bunu gösterdi.. Gördünüz mü bilmiyorum..
Burada psikolojik bir hastanın tedavisinden bassediliyor...
Önemli bir tedavi kesinliklede tedavi edilmesi gereken rahatsızlıkların başında geliyor.
Şiddeti savunmuyorum tabiki... Böyle bir şeyin affedilir yanı olmadığını söylemiştim..
Sebebini sordum ve cevabını verdi bende yorumumu yaptım..
+ psikolojik bir hastadan bassediyoruz burada doğruluk payı % kaç?
Kardeşine iftira atma olasılığını düşünüyorumda...
her şey göründüğü gibi de olmayabilir beyler..
sağ duyuysa buyrun size sağ duyu?
ayrıca et tırnaktan ayrılmaması gerektiği, kin gütmemesi gerektiğini de bilmesi gerekir.
Buda benim bakış açım...
Bakış açınızı genişlettiğinizde yorumlarımı algılayacaksınız...

08,10,2014 Tarihli bir konuyu tartıştığınızın farkındasınız umarım. 01,12,2016 yılındayız' bunlar 10 defa kavga edip tekrar barışmışlardır.
piskiyatri sorunu olan arkadaşlarım cok var 1 saati 1 saatine uymuyor.slm verirsin günü gelir a.s der slm verirsin öyle an gelir neden bana slm verdin diye kavga cıkartırlar.kimse durduk yere birisini dövmez tabikide hoş birşey değil ben bile yeri geldiğinde kardeşime tokat attığım zamanlar olmuştur. ama et tırnaktan ayrılmaz abisidir olmaması gereken birşeydir ama olmuştur özür dilenmişse uzatılmaması gerekir...

Üst Alt