Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abimin beni dövmesini affedemiyorum

Ben de kardeşimi kötü dövmüştüm. Öyle böyle değil yani. Sebebi ise, sigara içmesi ve çöpten bir şeyler topladığı haberini almam. Akşam eve gelince banyoya soktum, eşşek sudan gelinceye kadar dövdüm. Eşeğin ayağı mı topaldı neydi bayağı geç geldi. Düzelmedi. Sonra evden kaçtı ve uzun bir süre bulamadık. En son bir oyun salonunun önünde çökmüş ileri geri sallanarak sigara içiyordu. Gizlice yanına yaklaştım ve ona seslenince beni görünce renk attı tabi. Buraya gel ulan dedim. Gelmedi. Ben gittim yanına sıpanın. Ağlayarak sımsıkı sarıldım, öptüm kokladım. Öpe öpe, şakalaşarak eve götürdüm. Güzelce yıkadım ve ondan sonra hem sözümden çıkmadı hem de sigarayı bıraktı, efendi bir çocuk oldu. Diyeceğim o ki, sevgi her türlü zorluğun ilacıdır. Kaba kuvvet ile düzelme bir zamana kadar olur ancak ya başka sorunlar çıkar veya aynı şeyler tekrarlanır durur. SEV KARDEŞİM, SEV.

cezaevlerinde bi laf vardır
ölen veya dövülen haksızdır die
gerçi masum ölenlerde oluo ama

Sırf kan bağı olması et ve tırnak olmak demek değildir her türlü şeyi haklı göstermez.Sizin yazdıklarınız sadece kuru avuntudan ibaret.Sen o dayağı atmak için ne fedakarlıkta bulundun e deyyus?Nasıl kendini abiyim diyerek haklı gösterirsin?O zaman kızına tecavüz edende baba,anasını pazarlayanda evlat,çocuğunu satanda anne sayılır sizin görüşünüze göre?Yok böyle bir dünya.Her attığınız adımın izi kalır bu hayatta.Bir adım atarken düşünmek lazım.

Kötü daha ne yazacaktınız ki, "zorluk çıkarırsan yersin şamarı" demişsiniz, "karşılık verirsen savunması(döverek) normal" demişsiniz,

konunun eski olması neyi değiştirir ki bakın hala aynı zihniyettesiniz,

ayrıca da konuyu baştan okudum, bakın bugün bile hastanın psikolojik bir hasta olduğundan yola çıkarak yazdıklarınızı savunabiliyorsunuz ve sağduyudan söz ediyorsunuz, enteresan.

Bana anlatmayın o ailr martavalını.. Yok efendim aileymiş de, Yok kol kırılır yen içinde kalırmış ta. Bana bakın sizden herhangi bir menfaati yokda eğer yetişkin olduğınuzda ananız babanız bile yüzünüze bakmaz.. Aksini iddia eden gelsin çıksın karşoöa tartışalım.. Sırf engelli maaşı var diye psikolojik sorunları olan çocuğuna katlanan adamlar var
Rapor yüzünden genç bir delikanlıya dul bir kadını reva gören şeref yoksunları nı gördü bu gözler. Kimse namus ayağı yapmasın çıksın karşıma tartışalım. Ayrıca engelli bir kişiye şiddet uygulamanın da mazereti yoktır, Haklılığı yoktur cezası da çoktur.. Bu böyle biline haydi selametle

Kader insanların isteklerine deyil Allahın isteğine göre olur bizim ve bizlerin aklı beyninden cıkacak olsada yinede cenabı Allaha karşı gelinmez tıpkı senin can abine karşı koyamadığın gibi, koysaydın belkide daha kötü sonuçlar olurdu, şükret
Fakat abinde sonsuza kadar ebediyen o hatanın kurbanı olacak, Babana rahmet, sen yeni yaşamına ayak uydur, belkide senin için en hayırlısı buydu, bırak o pişmanlığını sonsuza kadar taşısın, belki bir evlad acısı deyil ama insanlık günahı
Abini affetsen yada etmesen o tahlihsiz olayı hiç bir zaman unutamazsın, şunu unutma madolyanın bir yüzü daha var oda yazı, bırak turarayı yani abinin kaderini o tiple o turayla turşuculuk bile yapamaz, sen yazı nın keyfini çıkar
Yaşamda engellilerin çok büyük ve onurlu bir yeri var, Abinin o unutulmuyacak hatası senin olduğu kadar onunda hayatının başlangıcı olmuştur bundan sonraki adımlarını o can abinin deyil senden sonraki kardešlerinle olsun Babana rahmet

Bir İnsan nasıl hastanelik edene kadar dövebilir ? ben bir tane karıncanın bilmeyerek üstüne bastığım zaman yüreğim sızlar.. bugüne kadar kimseye 1 tokat bile atmadım.. acıma duygusu, merhamet duygusu her insanda olmuyor.. Allah merhametli insanlarla karşılaştırsın

Ne olursa olsun hangi gerekçeyle olursa olsun. Kimse kimseye ! Şiddet uygulayamaz. Hele ki muhtaç bi insana kadın erkek farketmez ! Asla affedilemez. Ama ne var ki muhtaçsak kabullenmek zorundayız !

Abim hep mi haklı çıkacak?

Abim evde sürekli tartışma çıkarıyor ne desek boş hep kavga var evde ve haksızlığı hiç kabullenemiyor acaba psikiyatri ye mi gotursek hiç huzurumuz kalmadı ben de şizofreni hastasiyim ama onun kadar sorun çıkarmıyorum

volkano39 ne söylersek boş laf olur :) Abinizin karakterini bilmiyoruz , agresif mi , bencil mi , ukala mı , ben bilirim ben yaparım diyen mi , hayal aleminde yaşayan mı , gerçekten mağdur olup hakkı yenen mi , görmezden gelinip ezilen mi ?

Bu konuyu aile içinde konuşman ve çözüm bulman gerekir . Bu tavırlarının kökeni bulmanız gerekir , her hoşumuza gitmeyen kişileri bireyleri psikiyatriye götüremeyiz :)

Üst Alt