Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abizol kullanan var mı?

@republix,
Akatizi yapıyor mu sizde 2.5 düşük doz gibi geldi.

@Hayaoo,
Ben 20 mg kullaniyorum bende huzursuzluk yapiyor sabah içiyorum selectra ile birlikte artık akşam almayı düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Psikoterapi, Akşam içiyordu.

Huzursuzluk dediğiniz iç sıkıntısı ise akatazi yapmış olabilir doktorunuzla konuşun akatazi için akineton veriliyor.

Eğer akatazi yaptıysa akşam içtiğinizde de yapabilir ama yatmaya yakın içirseniz o sıkıntı daha az olur.

En yakın zamanda doktora söyleyin bu durumu.

@Anonim_1, Hayır bilmiyorum.

@Psikoterapi, Daha önce defalarca söylediğim gibi ilaçlar her bünyede farklı etki yapar onun için bu soruların cevabına forumda aramayı bırakın doktorunuza söyleyin bunları.

Sizin OKB ilaçlar hakkında sanırım bütün sorularınıza cevap verilsede ikna olmuyor sonsuz bir döngüye giriyorsunuz.

@Psikoterapi,

Abizol sabah içilir doktor bana sabah iç demişti ayriyeten huzursuzluk abizolden kaynaklanıyor. Eğer psikozun yoksa antipsikotik içmek istemiyorsan içmeyebilirsin ama doktorun dediğini yap ben şahsen ses şüphe duymazsam antipsikotiklere ilişmem tabi okb dirençli ise iş başka . Bu konuda karar doktorun tabi ki . "Tavsiye değildir".

Her sabah 30 mg abizol içiyorum.Bende huzursuzluk gibi bir etki yapmıyor.İlaçlar herkeste farklı etkiler yapar.Doktorunuza danışmadan ilaç azaltma ya da bırakma gibi kararlar almayın.Ben hastalığı tamamen kabullenip,ilaçlarımı düzenli kullanmaya başlayıncaya kadar birçok kez ilaç bırakmayı denedim.İlaçları her bırakışımda hastalık daha ağır bir durumda geri döndü.
Önemli olan düzenli şekilde ilaç kullanmak.İlaçların türü,dozu ya da içilme zamanı herkeste farklı olabilir.

Ben de 20 mg Abizol kullanıyorum. Akatizi değil tam olarak ama yürüme oldu bende. Ama sürekli değil. Huzursuzluk hiç yapmadı. Bana çok iyi geliyor. 17 senedir kullanıyorum. Herkeste aynı etkiyi yapmayabilir ilaçlar.

Ben 16 senedir kullanıyorum abizol 30 mg ı.Tek olumsuz etkisi çoğu zaman yarı uykulu gibi olmam.Zaten günde 10 saat kadar uyuyorum ama yine de bir uyku hali oluyor gün içinde.

Ben şunu farkettim; normalde antidepresanlar bipolarlarda maniyi tetikliyor. Ben de ise korku bunu yapıyor. 3.5 senedir çesitli anti depresan lar kullandım ama hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ancak 2014te dideral kullandım, 2021 abizol kullandım atak geçirdim. Her ikisinde de yoğun korkum vardı.

Üst Alt