Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablam ve yeğenlerimi yanımıza aldık. 2022 için sorun olur mu?

nextby01

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
melek abla ablam ve 2 cocuğu bizde mısafır adresınıde bıze aldık okula gidebilmeleri icin 2 cocuk icinde şartlı egıtım parası alıyor şu an adresleri bizde görunuyor eşi başka adreste ve işssiz bu durumda bana etki edermi

ablan ve 2 çocuğu sizde yaşıyorlarsa ve ikamet adreslerini de size aldırmışlarsa haneden sayılır ve gelir hesabına dahil edilirler. hanedeki kişi sayısı arttıgından ona göre gelir durumu uygun çıkabilir. bu durumda olumlu olur. yani hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçmezse 2022 aylığı almaya devam edersiniz.

melek ablam belkı hatırlarsın ben de cok sıkıntılı gecmişti en sonda aldım allah diger engelli arkadaşlar yardım etsın demek ıstedıgım her hangi bir gelırlerı yok eşi başka adreste ama oda gelırı yok ben onları kendımın adresıne almadan öncede aylık alıyordum yegenlerımın oturdugu mahalle de okul sıkıntılı oldugu için benım adrestekı okula kaydını ve nakılını almak ıcın adresı me mısafır olarak aldım
zaten okul kaydı yapıldıktan sonra onlara dedım adreınıze alın dıye yoksa kayıt olamıyorlardı
tekrar eskı adreslerıne alsalar veya almasalar bı sıkıntı olurmu

gelirleri yoksa sorun olmaz ablam.
misafir olarak aldım dedin. anlamadım bu kısmı? ikametleri sizde değil mi? sizle yaşamıyorlar mı?

okula nakıl olabilmelerı icin okul mudur okula yakın bır adrese kaydını yapın yoksa alamayız ablam bana soyledı bende onla berber nufusa gıttım adresını bıze aldım öyle okul naklını yaptık şu an bende ler ama evede gıdıyorlar

gelirleri yok zaten, bir sorun olmaz bu. gelirleri olsaydı hane gelirini etkiler ve sorun olurdu. çocukların aldığı şartlı egitim desteği fazla miktar tutmuyor zaten. gelirini fazla etkilemez o yardımlar.

tşkler ablam daha öncelerı de vakıf yani kaymakamlık her 3 ayda 200- cıvarı nakdı yardım edıyordu son bı sene dır başvurdugum halde uygun degıl dıye artık nakdı yardım da etmıyorlar kaymakam bey le göruştugum halde yınede alamıyorum cocuklarım okula gıttıgı icin servis ve yemek masraflarını karşılıyamıyorum

ablacım hanede kaç kişisiniz? tüm gelirleriniz ne kadar? sadece 2022 aylığı mı alıyorsunuz? evde bakım aylığı da alıyor musunuz? başka gelir var mı? sen bunları cevapla yarın ben sana dönerim. geç oldu yarın sabah erken işe gideceğim.
iyi geceler ablası.

melek ablaM sana tşk ederım ev tapusu değeri 50.000 tl benım adıma ben 70eşimde %40 engelli aylıgı alıyoruz
oğlum 3 ayda burs parası alıyor anadolu lisesi 11 sınıf 430 tl şartlı egitimden de 3 cocuk dan da 2 ayda 250 tl
kız bu sene lise 1 gecti daha yansımadı ona elbise bile alamadım okul ünıforması
11 sınıfa gıden yerı cok uzak servıs ve yemek parası verıyoruz vede sureklı yardımcı kıtap ıstıyor digerlerınede harclık verıyoruz
evde 6 kişi yiz bide ablam ve 2 cocugu adresı bizdedir
1270+850=2120 .3 ayda aylık olarak:706+
430 , burs parası aylık olarak 143+
250 şartlı eğitim aylık 125+=974 /6=162tl aylık olarak gelıyor
servis 150 tl yemek 130 tl yardımcı kıtap ve harclıklarını saymıyorum ablam ve 2 yegenımı saymadım
kaymakam bey le 2 sefer görüştügüm halde durumu ızah ettım mudure ilgilen dedi ama hala yardım etmedıler 1 sene önce her üc ayda nakdı yardım yapıyorlardı ne zamankı vakıf müdürü ve kaymakam değişti yardım kesıldı
bayramda cok kişiye yardım ettıler hatta benım arkadaşımn abisine 900 tl yardım yaptılar kendı agzıyla söyledi o da engelli aylıgı alıyor şimdi ablam sen hesapla bana yol göster
her seferınde mutevvelı heyetı uygun degil sin diyorlar vakıftan şimdi ben nasıl yapım amacım cocuklar okusun okula yollamasam onları bir işe yerleştırsem fazla sıkıntı cekmem ama onlarıda okulsuz kalmalarınıda ıstemem
her hangi bir gelirim yok vede bakımaylıgınıda almıyoruz evde calışan da yok

ablacım aylık hanenize 974 TL civarı para giriyor (2022 aylıkları, burs ve Şartlı eğitim yardımı).
4 çocuğun var ve okula gidiyorlar. bu şartlarda hakikaten zor bir durum. ben ŞEY'in ( şartlı eğitim yardımı) kesildiğini sandım ama ŞEY ödemeleri devam ediyormuş. sen ŞEY dışında bir nakdi yardım alıyormuşsun o da kesilmiş.
nakdi yardım yapılabilir sana bu şartlarda. sen burada yazdığın gibi derdini anlatamadın mı acaba?
başvurunu yaptın mı? yani nakdi yardım için dilekçe verdin mi? yazılı muracaat her zaman daha dikkate alınmanızı sağlar.
özellikle servis vs ihtiyaçlardan bahsedip nakdi yardım konusunda diretmelisin.
11. sınıfa giden oğlun bursu nereden alıyor?

bir de 11. sınıfa giden oğlunun yardımcı kitaplara ihtiyacı oldugunu söylemişsin.
ben lisede öğretmenim.
çocuklarının ihtiyacı olduğu yardımcı kitapları onlarla birlikte belirleyip listele ve bana özel mesajla ilet ablası. ben onları temin ettikten sonra adresini ister kargoyla sana gönderirim.
Biliyorsun yayıncılar okula gelip bizlere kitap tanıtım için örnek veriyorlar hep. ayrıca yayıncılar okula da kitap gönderiyor. arkadaşlardan ve okuldan bakar, yardımcı kitaplarınızı ayarlarım. bana külfeti olmaz yani.
ilk ve orta okul da varsa aynı şekilde yazabilirsin.

melek ablam sana cok tşkler
bundan daha fazlasını hem vakıf müdür hemde 2 sefer kaymakam beyle görüştüm hususi cocuklarım okul okusun lar
dedım bak üniforma alamıyorum başka bir ilçede 11 sınıf taki oğlum okula gidiyor sabah 7.30,dan akşam 17.00 de eve gelıyor yolu cok uzak servisle gitmesi gerek yemek te her gün döner simit cocuk bıktı exstra kıtap almam lazım aldığım engelli aylığ kıtaplara yetmıyor gücüm yettiği kadar aldım her bir kıtap-20,30 tl arası 11 sınıfa giden 450 puan üstü pybs parası alıyor
4 cocuk var ama 3 tanesı gıdıyor en büyüğünü yollayamadım yazılı olarak ta dilekceyı almıyorlar ınternet üzeri yapın dediler
ne zaman vakıf müdürü ve kaymakam değişti nakdi yardım da kesıldı dedım bana bişey vermeyın sız cocuklara verın okuma yıpta serserı mı olsunlarutançımdan yerın dıbıne gırıyorum ama onlar ıcın sanki hayırlarına verıyorlar:hanımı gıttı dedı belkı ben bayanım bana yardım ederler ama nafile en son yanılmıyorsam başbakanlık tan ramazan bayramında hanıma 200 tl bayram harclıgı verdıler vakıf vermedi o da elbıselere de yetmedı kıtap ıcın saolasın cogunu aldım bazı eksıkler var od a10 dk önce yattılar
,,,,,,,,,,,,,,
bu benım vakıfa başvurdugum

Nakdi Yardım18.09.2014 09:57Başvuru geçersiz olarak işlem görmüştür. Sebebi:AYNI HANEDEN BAŞKA BİRİ ADINA AKTİF BAŞVURU BULUNDUĞUNDAN YARDIM BAŞVURUNUZ İPTAL EDİLMİŞTİR.
12.11.2014
2Nakdi Yardım29.05.2014Dosya sonuçlandırılmıştır.Uygun değil
03.06.2014
3Nakdi Yardım28.04.2014Dosya sonuçlandırılmıştır.Uygun değil
13.05.2014

..................
bu da eşim başvurdu
Nakdi Yardım15.09.2014 13:29Mütevelli Heyeti toplantı kararları sisteme işleniyor olup dosyanın gerekli kontrollerinin yapılarak sonuçlandırılması beklemektedir.İşlem aşamasında
2Kömür Yardımı15.09.2014 13:29Başvuru geçersiz olarak işlem görmüştür. Sebebi:Talebiniz uygun bulunmuştur. 2014 yılı ASİL KÖMÜR listesine eklenmiştir. Kömür dağıtımları güncel adresinize teslim edilecektir.
10.10.2014
3Şartlı Eğitim31.03.2014 11:27Başvuru geçersiz olarak işlem görmüştür. Sebebi:Üç çocuğunuz için Şartlı eğitim yardımından faydalanmaktasınız
04.04.2014
4Nakdi Yardım15.01.2014 14:18Başvuru geçersiz olarak işlem görmüştür. Sebebi:VAKFIMIZDAN BELLİ ARALIKLARLA YARDIM ALMAKTASINIZ. YARDIM YAPILDIĞINDA CEP TELEFONUNUZA MESAJLA BİLDİRİLECEKTİR.
30.01.2014

oda gecen hafta tlf açtım dedım okudan 2 ay geçtı hala sonuç cıkmadı görevli dedi red karar vermişler
ne yapaçagımı şaşırdım belki kız coçuğunu okulda alırım

bu sorgulamayı şimdi mi yaptın? senin başvurun daha önce eşin de başvurdugundan dolayı iptal edilmiş. ama eşinin başvurusu için halen işlem aşamasında diyor. yani eşinin başvurusu halen sonuçlanmamış.
olumlu bir sonuç alırsın diye düşünüyorum. bir ara vakıftan da ögrenmeye çalışın sonucu.
sakın çocuklardan birini bile okuldan almaya kalkma. ayrıca çocukların kitap ihtiyacı oldugunda çekinmeden mesaj at ben ayarlarım.

ablam geçen hafta sordum od a red olmuş eşinde başvurduğu için birleştırdık mutevveli heyetı red karar vermiş onada
bilgisyara işlenmemiş dedi e vet yeni sorguladım adamlar 2.3,milyar alıyor acız diyor bımere de başvurmaya cekınıyoruz bir ara başvurdugum ıcın aylıgım lada oynadılar yok sıstem yok rapor deyıp 9 ay benı sıkıntı ıcınde bıtırdıler eve gelen görevli hanıma dedım bak kıtap lar ve ilaçlara evde koltuk takımı bile yok ev bomboş eskı tüplü televızyon var
ablam ne yapim 3 sine yetiştıremıyorum
her salı: mutevelli heyeti toplanıyor karar dan sonra bilgisayara giriliyor

sorgulama menusunde birleştirmeden bahsetmiyor ama. memurun dediği gibi belki heyet kararı sisteme girilmemiştir.
eger olumsuz sonuçlanmışsa bunda yine kaymakamlığa gidip kaymakamla konuşmaya çalışın. ısrarcı olmaktan başka çare yok. sonuçta buna hakkınız var. telaşlanmadan sakin bir şekilde derdini anlatmaya çalış.
ayrıca vakıf müdürüyle de konuşmaya çalışın.

melek ablam
hatta 11 sınıfa giden ,mudür yardımcısı dedi bak bize genelge geldi git vakıfa söyle sana yardımcı olurlar müdüre söyledim haberımız yok dedi md yrd bana genelgeyi bile gösterdi çünkü durumumzu bılıyor kendısı
4 sefer vakıf müdürüne derdımı söyledim ded salı günü 9 da gel kaymakam beyle görüş gittim derdımı anlattım daha fazlasında soyledım mudure ılgılen dedi 1 ay sonra uygun değilsin dediler tekrar gittim kaymakam bey le göüştüm o da dedi kendısı ve eşi engelli aylığı alıyo tekrar ısmımı aldı 1 aysonra uygun degılsın dedı en son okul acıldıgı zaman gittim eşim de kız coçugu okusun diye o da gitmiş muhtar git dediler eşime gitti kayıt ettıler ama ıkımze de uygun degılsınler dedi çünkü tlf açtım ablam bunlar bilerek bilgisayara işlemiyorlar 12.nci ay da aylığımzı aldıgımız zaman diyecekler siz zaten yardım alıyorsunuz o para da borca zaten gidecek

2022 aylığı alıyorsunuz ama 3 de çocuk okutuyorsunuz. 2022 aylığı bu yardımı almanıza engel değil. kömür yardımı, bayramda da bir nakdi yardım almışsınız. bunlar ardı ardına olunca olumsuz düşünebilirler ama siz yine de ısrarcı olun:)
vakfa gidin "başvurum sistemde halen işlemde görünüyor ne zaman sonuçlanacak?" diye sorarak güncel tutun konuyu:)

melek ablam tlf actım or dakı gorevlı benı tanıyor gıdıp gelegele saolsun ısmı bıle ezberledı sadece o ılgılenıyor red olmuş dedı ıyıde ablam eve gıren para bellı az cok gıder de bellı ayda su,elektrık 100 tl okul mudurune söyledım kız coçuğunu yollamıyacam dedi cezası var pekı dedım ıhtıyacını neyle karşılıyım sustu abla okul ılk yarısı bıtecek biri 8 sınıf kız 9 sınıf digerıde 11 sınıf hatta kız cocuğu uzak yer kaydı cıktı puanına göre ama malum nedende eve yakın yere nakıl yaptım düşük puanlı okula
eve gıren para 974 tl
100 elk-su
150 servıs
130 yemek=674 /6=112
bide 3 sıne harclık
bide okula yardım cı kıtap defter elbise gerısını sen tahmın et

ablam sanada çok tşkler başını ağrıttım

genel müdürlük iletişim bilgilerini vereyim:SYGM İletişim
başka seçenek gelmiyor aklıma.

ama kaymakamla konuşarak bu sorunu daha rahat çözersin. kaymakam, mütevelli heyete başkanlık ediyor çünkü.

ayrıca İlçe milli eğitim müdürü ile de konuşabilirsin. heyetde etkili olması açısından. hem okuyan çocuklar açısından daha konuya vakıf olur.

melek ablam sana çok tşk edrım ama 20 gün sonra kısmet olursa bir aksilik olmazsa engelli aylıgı alacagız o da anında bıtecek
o yuzden başvursam bile netice cıkacagını zannet mıyorum benden başka kımse 2 sefer kaymakam beyle görüşmedi
kaymakam la vakıf müdürünü değişecegini beklyicegiz bunlar kafayı takmışlar bana yardım yapmamak ıcın oraya başvursam bu sefeer aylığım la oynacaklar gerçı sen benden daha ıyı bılırsın bır kılıfını bulur lar adamım olsaydı belkı bu kadar sıkın tı cekmezdım
yada bır tanesını okul dan almaktan başka carem şu an yok artık hangisi

1. 2022 aylığını kesmek için kılıf bulacak ortada bir şey yok. muhtaçlık şartlarına uyuyorsunuz.
2. çocukları okuldan almayı unut. bir daha böyle şeyi aklından bile geçirme.
3. yukarıda çözüm için seçenekler sundum. olmadı 2022 aylıkları çekip biraz rahatla sonra tekrardan başvurursun. 2022 aylıkları da yaklaşıor diye sıcak bakmayabilirler dediğin gibi.

bu arada madem vakfa çok gidip geldin ve bıktıklarını düşünüyorsun, o halde bir de ilçe milli eğitim müdürüne anlat bu sorunlarını.

hiç kimse hak sahipliğine engel bir durum olmadıkça 2022 aylıklarını o bu bahaneyle kesemez.

melek ablam sana tşkler ilçe milli eğitim müdürüne gittim dedi biz şehır dışındaki köy yani servisine yardım oluyoruz vakıfa git dediler
il vakıfa da gittim o da dedi ilce vakıf bakıyor ne yaptıysam olmadı dedim ya ablam kaymakam la vakıf müdürünün değişmesını beklıyeceğiz vakıfta 2 bayan memur benı tanıyorlar abi elimizden bi şey gelmez heyet karar verıyor dedıler biri nakdi yardıma bakıyor digerıde 2022

ben seçenekleri yazdım ablası. yakında 2022 ödemeleri yapılacak. o, bu sürede seni rahatlatır. sen sorgulamada işlem sonuçlanınca yeniden başvuru yap. fakat ayrı ayrı başvuru yapmayın. ya sen ya da eşin yapsın.
bana müsade, yarın iş var. iyi geceler ablası.

allah senden razı olsun eşim kız coçuğu ıcın başvurmuştu bende okula gıtmıştım md yrd genel ge var deyıp banada gösterdi git başvur dedi bende gittim daha önce hanıma demiştim kızı yolluyamacagımız durum muasıt değil ama o okusun dedi bakalım nereye kadar
bana demedıler kı senın eşın başvurmuş

Kalem;

melek ablam benım tahmınım gibi cıktı şey zamanı gelince hemen uygun değil dedi

Nakdi Yardım15.09.2014 13:29Dosya sonuçlandırılmıştır.
Uygun değil
11.11.2014

eşim nakdi yardım icin ve ş.e,y yardımı 1 aylık yattıgı icin bimer başbakanlık ve cumhurbaşkanına mesaj attı inşallah aylığımız ile oynamazlar

Son düzenleme:
hayır bundan dolayı maaşınızla oynayamazlar rahat ol ablam.

www.turkiye.gov.trBİMER
BİMER
KAYMAKAMLIĞIİLÇE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI
A VALİLİĞİ KAYMAKAMLIĞI

valla ablam ne yalan söylüm 2 sefer başıma geldigi icin ödüm patlıyor
bide ablam,ş,e,y, 2 ay değilmi eylülde sadece 1ay almaştık kasım ayında 1 aylık yattı[FONT=Tahoma]
vakıfa gıttim 144 ara aradım o da ankara yatıryor dedi hiç bir işlem yapmadı
eşim de nakdı yardım icin ve ş,e,y, yardımı icin bimer yazdı

peki ablam bu ne oluyor 05.05.2014 de kızım icin vakfa başvurmuştuk G0 (Asgari ücretin 1/3'ne kadar)

tamam ablam kusura bakma cevap gelmeyınce yazdım

[/FONT]

kızın kaç yaşında ablam?

ŞEY yardımları için bak ayrıca:
ŞEY programı kapsamında şartlar sağlandığı durumda her takip ayı için; ilköğretim erkek çocuklarına aylık 35 TL, ilköğretim kız çocuklarına aylık 40 TL, ortaöğretim erkek çocuklarına aylık 50 TL, ortaöğretim kız çocuklarına aylık 60 TL ödeme yapılır. Ödemeler, sadece okulun açık olduğu aylar için toplamda en fazla yıllık 10 ay üzerinden yapılır.

ablam 18 yaşına bastı hastaneye gıttı dedı seglık tan çıkmışsın bende vakfa gittim muhtarlığa git dediler yeşil kart icin di her halde
ablam 8 s,giden erkek 35 tl 11s giden 50 tl 9 sınıfa giden kız icin 60 tl yatırdılar sadece 1 aylık yatırmışlar 144 2 gün aradım zor cıktı oda bilgi vermedi
ablam bide her zaman nakdı yardım icin vakfa başvuruyoruz 2015 te tekrar ıncelerlermi

evde sgk'lı olan yok. inceleseler bile devam eder ŞEY yardımlarınız ablam çocuklar okula devam ettiği sürece.

kızın 18 yaşını doldurdugundan gelir testi yapılmış. sonuç G0 çıkmış. sizin hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 378 lira altında. dolayısıyla kızın 60/c 1 kapsamında GSS'lı olacak. primini devlet ödeyecek.

bir de şurayı oku ablam:

"ŞEY yardımında hak sahibi olabilmek için, fayda sahibi (çocuk) adına yardım başvurusu yapan kişinin kendisinin ya da yaşadığı hanedeki herhangi bir bireyin sosyal güvenceli olmaması ve ilgili hanenin muhtaç durumda olduğunun Mütevelli Heyeti kararıyla tespit edilmesi gerekmektedir. Ayrıca fayda sahibi çocuğun örgün eğitimde okuyor olması ve yatılı okula devam etmiyor olması gerekmektedir.

ŞEY yardımı kapsamında, haksahibi kişilerin ödemelerini düzenli alabilmeleri için, fayda sahibi çocuğun okulun açık olduğu aylarda, resmi olarak sebebi ispat edilmeksizin, bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmaması gerekmektedir. 4 günden fazla devamsızlık yapılması halinde, devamsızlık yapılan aya ilişkin ödeme gönderilmeyecektir. "

bu durumda gelir şartlarınızda sorun yok. 2022 ve evde bakım aylıgı olmsı da sorun değil. muhtaçlıgınızı etkilemior bu aylıkları almanız. sgk çalışanı yoksa bunlar sorun olmaz ŞEY yardımı için.

fakat şu yukarıdaki devamsızlık şartıyla ilgili kısmı oku. böyle bir şey oldu mu?

Üst Alt