Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık lise okuyorum. EKPSS kuraya girebilir miyim?

umutaltan24

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba açık lise okuyorum kuraya katılabilirmiyim ilk okul diplomamı 6 yıl önce halk eğitime vermiştim nasıl bulabilirim bilgisi olan var mı

Diploma gerek degil ogrenci belgesi alabilirsin e devletten o kabul oluyor

Ekpss lise mezunu olmayanlara kura hakkı veriyorlar hızmetlı olarak ben de tam bilmiyorum ama

engelli olarak ilkokul ortaokul yada ilköğretim mezunları (lise önlisans lisans diploması olmayan yada lisede öğrenci olup daha bitirmeyenler) ekpss kura ya katılırlar sadece ösym den başvuru yapar sınava girmezler kura tercihleri açıldığında tercih yaparlar sadece ve kuradan çıkarlarsa hizmetli memur olarak kamuya atanırlar ekpss kura budur lise önlisans lisans mezunlarıysa ekpss sınavına girip tercih yapar puan sıralaması ve tercihe göre kadrolara memur olarak atanırlar

Ekpss sınavına girmek için lise mezunu olmak şart mı?

Merhabalar arkadaşlar, ekpss sınavına açık lise okuyan biri girebilir mi? Bu şartların esnetilmesi gerekmiyor? Misal Ortaöğretim kpss sınavına engelli olanlar girebiliyor hemde ister Lise mezunu olsun veya lise okuyor olsun Ortaöğretim kpss sınavına girebilir yazıyor ama neden aynı şartlar ekpss için geçerli olmuyor? Ösym iletişim merkezini aradım bana hayır ekpss sınavına lise mezunu olanlar girebilir dedi beni hayal kırıklığına uğrattı neden yani sebep nedir insanları çıkmayan kuraya mahkum etmek neyin nesidir bunlar istiyor ki insanlar çalışıp sınavda hakkını alıp bir yere atanmasın ben bu bugüne kadar kuraya girip de atanan birini zor gördüm çünkü kurada torpil dönüyor işte ben bu yüzden kuraya girmek istemiyorum sınava girip puan alıp o şekilde atanmak istiyorum ama bunu da lise mezunu değilsen giremezsin engeli ile karşı karşıya kalıyorum akıl var mantık var normal Ortaöğretim kpss sınavına ister Lise okuyor olun veya olmayın ösym diyor ki girebilir ama ekpss sınavına durumu engelli olan bir birey neden illa da Lise mezunu şartı isteniyor amaç nedir sebep nedir!?

Mezun ya da mezun olmaya az bir yakın varsa diye biliyorum. Klavuzu iyice inceleyin. Lise mezunu olma şartı var ama lisese okurken sınava girilebilir mi ondan emin değilim.

Evet ama koca ösym iletişim hattı yok diye giremezsiniz ortaokul düzeyinden kuraya gireceksiniz dedi. Artık hesap edin

Ekpss sınavına girmek için lise, önlisans ve lisans mezunu olmak gerekiyor. Bir bölümde okurken o bölümden mezun olma durumu varsa o bölümün düzeyinden sınava girilebilir. Kura ve sınavda yaş şartı yoktur.

Üst Alt