Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Öğretim Fakültesi Harç Paralarının geri ödemesi

srhtslymn

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
2 yıl önce kazanmış olduğum Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin 2 yıldır harç paralarını ödemekteydim. Engellilerin harç paralarını ödemekten muaf olduklarını yeni öğrendim. AÖF bürosuna gidip konu hakkında yardım istedim ve ödemiş olduğum ücretlerin geri iadesinin mümkün olup olmadığını sordum. Hanımefendi bana; "konu hakkında bir dilekçe yazıp birde dilekçeye banka hesap numaramı yazarsam hesabıma harç ödemelerimin iade edileceğini" söyledi... Tabi ki hiç durmadan dilekçemi yazdım ve sonucunu beklemekteyim. Bu aralar malum aöf sınavları olduğu için yoğun olduklarını dilekçeye cevabın ve dönüşün biraz gecikebileceğini söylediler. Sonucu beklemekteyim.
Benim gibi hakkını bilmeyen engelli kardeşlerimin dikkatine. :)

Ne yani ben üç senedir ödemiştim.Geri iade alabiliyoruz mu o zmn hemen dilekçe yazıp açıköğretim bürosuna vereceğim. Dilekçenin içeriği hakkında bilgi verebilir misin ?

Size yakın AÖF bürosuna gidip bilgi alabilirsiniz. Bana verilen bilgi de geçmiş yıllara dair ödediğim ücretinde iade edileceği yönünde. Dilekçe yazdım ve sonucunu beklemekteyim.
Dilekçe için
Örnektir:
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yunus Emre Kampüsü'ne;
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim. 2011-2012 1 tam dönem harcı, 2012-2013 1 yarım dönem harcımı yatırmış bulunmaktayım. %60 engelli raporum bulunmakta. Ve yürütme gereğince engellilerden üniversite dönem harcı alınmamaktadır. 2011-2012 1 tam yıl harcımın ve 2012-2013 1 yarım dönem harcımın ek-2 sayfasında sunmuş olduğum banka hesap bilgilerine iade edilmesini arz ederim. İyi çalışmalar dilerim.

Adres ve iletişim bilgileri​
Tarih- İsim Soyisim ve altına imza​

Dilekçe Ek-1 sayfasında raporun 1 ek nüshası mevcuttur.
Dilekçe Ek-2 sayfasında banka bilgileri mevcuttur​

ben geçen yıl aöf 3.sınıftaydım ve engelli olduğumu beyan etmedim bu yıl beyan ettim.. bu durumda geçen yıl ödediğim harcı geri alabilir miyim ?

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YUNUSEMRE KAMPÜSÜNE
ESKİŞEHİR

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, 147 ***** no’lu 4.sınıf öğrencisiyim.2008-2009 dönemi 1 tam harcı, 2009-2010 dönemi 1 tam harcı, 2010-2011 dönemi 1 tam harcı, 2011-2012 dönemi 1 tam harcımı tahsil etmiş bulunmaktayım. Anadolu Üniversitesi Senatosu kararı gereğince özürlülük oranı % 40 ve daha fazla olan öğrencilerden “Sağlık Kurulu Raporunu” AÖF bürolarına verenler “Öğretim Gideri”ni ödemeyeceklerdir. %41 engelli raporum olduğu için (Ek-1), 2008-2009 dönemi 1 tam harcı, 2009-2010 dönemi 1 tam harcı, 2010-2011 dönemi 1 tam harcı, 2011-2012 dönemi 1 tam harç tutarının banka hesabıma yatırılması (Ek-2) hususunu saygılarımla arz ederim.

Adres:
Tel. :

EK:
Ek-1:Sağlık Raporu
Ek-2:Banka Bilgileri

Bnde böyle bir dilekçe hazırladım.P.tesi veririm artık.

ben geçen yıl aöf 3.sınıftaydım ve engelli olduğumu beyan etmedim bu yıl beyan ettim.. bu durumda geçen yıl ödediğim harcı geri alabilir miyim ?
Beyan etmek gerekiyor mu?

nasıl yani ben de 3. sınıftayım 2010-2011 ve 2011-2012 öğretim yılları harçlarını alma durumum var mı iyi de bu yönetmelik 2012 de çıktı nasıl alacağız

Yönetmelik bu yıl çıktıysa ödediğimiz harcı geri alamayız

ben geçen sene kayıt oldu 2.dönemin harcını yatırmamıştım aöf deki bayana dedim benim raporum war yatırcam mı bu parayı diye yönetmelik daha bu yıl çıktı bundan öncekileri yatırcaksınız dedi. bundan sonraki dönemlerde raporu beyan etmeniz de yatırmazsınız dedi.. iade alma gibi bi şans olduğunu sanmıyom daha 1 hafta önce yatırdım parayı ben.

slimer;

Dilekçelerinizi ve belgelerinizi aöf bürolarına iletin. Bu konuda net bilgi sahibi değilim. Benim dilekçeme de cevap henüz gelmedi. Ancak böyle bir uygulama varsa ve geriye dönük uygulanabilirse harçlarınızı geri alabileceksiniz. Veya yasa bu yıl çıktıysa en azından bu yılki harçlarınızı geriye alabileceksiniz. Ülkede ekmek parası kolay kazanılmıyor... :)

aynısını örgün öğretim için yaptım ikinci öğretimim %56 raporum var idi 3 dönemdir harc ödüyordum(ikinci öğretimim) örgün eğitime engelli raporu oranında harc indirimi oldugunu öğrendim dilekçe verdim okula 2 ay oldu 4 kez gittim ilk 980 lira falan bekliyordum öylede olacaktı ancak son çağırdıklarında 108 yatırcaklarını öğrendim.
Kanun bu sene cıkmıs,bu dönemde %10a girmişim diye 190 yatırmısım(764 normalde) onun 108 ini geri alcakmısım, 3 hafta oldu daha yatmadı :D
Allah bilir 764 ün %56 sı suydu onu yatırmanız lazımdı ama %10 a girdiniz diye 194 yatırdınız zaten biz zarardayız demeseler iyi :D

Konuyla ilgili bir gelişme var mı arkadaşlar?

Bir dönüş olmadı henüz. Olduğunda dönüş yapacağım. Bende merak içinde haber bekliyorum sizler gibi.

Arkadaşlar ben dilekçe yazdım ödemiş olduğum tutarı hesabıma aktardılar yalnız geçen yıla ilgili bir ödeme yapılmadı ancak ben dilekçemde ondan bahsetmedim. Yalnız geçen yılı ödeyeceklerini düşünmüyorum. çünki bu karar bu yıl 2012-2013 öğretim dönemi için alınmış geçen yıl böyle bir uygulama yoktu

Biz de kanunlar geriye dönük işlemez. Bundan sonra ödemeyeceksiniz. Kanunu dikkatli okursanız geriye dönük ödeme ile ilgili hiç bir bilgi yok. 2012-2013 dönemi için geçerli.

bu kanun yenimi şimdi üniversiteyi kazandığımızda hiçbir harç ödemiyormuyuz

ÖZÜRLÜ OLDUĞUNA DAİR SAĞLIK KURULU RAPORU SUNAN ÖĞRENCİLER

29 Ağustos 2012 tarih ve 28396 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları Ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair" Bakanlar Kurulu Kararında "Yükseköğretim programlarına kayıt veya kayıt yenileme sırasında 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik uyarınca özürlü olduğuna dair raporu ilgili yükseköğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarından, özürlülük oranı kadar indirim yapılır." denilmektedir.

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıran öğrencilerden Öğrenim Ücreti alınmamakta, kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve miktarı Anadolu Üniversitesince belirlenen Öğretim Gideri alınmaktadır. Anadolu Üniversitesi kararı gereğince özürlülük oranı % 40 ve daha fazla olan öğrencilerden Öğretim Giderinin de alınmamasına karar verilmiştir.

Anadolu Üniversitesi Senatosu kararı gereğince özürlülük oranı % 40 ve daha fazla olan öğrenciler bu durumlarını özürlü olduğuna dair "Sağlık Kurulu Raporu" ile belgelendirmek kaydıyla "Öğretim Gideri"ni ödemeyeceklerdir.

Özürlü öğrencilerimiz, özürlü olduğuna dair "Sağlık Kurulu Raporu" ile İnternet başvuru işlemini yapıp diğer kayıt belgelerini tamamladıktan sonra banka ödemesini yapmadan AÖF bürosuna başvuracaklardır.
AÖF büro görevlileri öğrencilerin "Sağlık Kurulu Rapor"larına göre "Öğretim Gideri" ödettirmeden kayıtlarını gerçekleştireceklerdir.

Normal üniversitelerde de yani, örgün, ikinci, uzaktan eğitimlerde harçlardan engelin orannında indirim uygulanıyor. Öğrenim gideri ücretinde indirim yok

teşekkurler açıklama için açıktan anadolu üniversitesi üzerinden okumak istiyordum ücretsiz olmasına sevindim :) çünkü baya uzun sürecek bitirmem :=)

arkadaşlar kanun yeni yürürlüğe girdi kapsama ise bu yıl başladı geriye dönük ödeme yapılmaz

bu başlık bence silinmeli çok saçma çünkü .

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YUNUSEMRE KAMPÜSÜNE
ESKİŞEHİR

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, 147 ***** no’lu 4.sınıf öğrencisiyim.2008-2009 dönemi 1 tam harcı, 2009-2010 dönemi 1 tam harcı, 2010-2011 dönemi 1 tam harcı, 2011-2012 dönemi 1 tam harcımı tahsil etmiş bulunmaktayım. Anadolu Üniversitesi Senatosu kararı gereğince özürlülük oranı % 40 ve daha fazla olan öğrencilerden “Sağlık Kurulu Raporunu” AÖF bürolarına verenler “Öğretim Gideri”ni ödemeyeceklerdir. %41 engelli raporum olduğu için (Ek-1), 2008-2009 dönemi 1 tam harcı, 2009-2010 dönemi 1 tam harcı, 2010-2011 dönemi 1 tam harcı, 2011-2012 dönemi 1 tam harç tutarının banka hesabıma yatırılması (Ek-2) hususunu saygılarımla arz ederim.

Adres:
Tel. :

EK:
Ek-1:Sağlık Raporu
Ek-2:Banka Bilgileri

Bnde böyle bir dilekçe hazırladım.P.tesi veririm artık.

DİLEKÇEYİ ESKİSEHİRE Mİ GÖNDERİYORUZ YOKSA İLDEKİ AÇIKÖĞRETİM BÜROSUNA MI

Büroya gidip verebilirsin onlar Eskişehir'e fakslarlar.

gönderdik bakalım dilekçemizi pek birşey olacağını sanmıyorum ama, başka gönderen varmı

Bende dilekçemi gönderdim. Bakalım hayırlısı sonuç ne olacak bir gelişme olduğu takdirde siz değerli arkadaşlarımla paylaşacağım.

geriye dönük herhangi bir ödeme alabılen yada bılgı alan varmı

Meraba arkadaşlar, ben üniversitede harçlar servisinde çalışıyorum. Bu yasa yeni bir yasa ve geçmiş yılları kapsamıyor onun için malesef ki ödediğiniz harç ücretlerini geçmişe yönelik iade alamıyorsunuz ..

Geriye dönük 2 dönemlik ücret yani 410 küsür lira para hesabıma cuma itibariyle AÜ tarafından yatırılmıştır. Arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebi haklarımızı bilmemiz.
Geçmişe yönelik elinizde dekont varsa ( dekontların sadece asıl suretlerini kabul ediyorlar ) dekontu, raporunuzun aslı gibidir belgesini, öğrenci kimlik kartınızın önlü arkalı fotokopisi, kimlğinizin önlü arkalı fotokopisini ve IBAN - Hesap numarasıyla beraber banka çıktısını bir dosyaya hazırlayıp yunus emre kampüsüne gönderiyorsunuz. Süreç bu şekilde işliyor. Size bilgi dönüşü olmadan belgeleriniz eksiksiz ise ücretler hesaba yatırılıyor.
Eğitim dönemine gireceğimiz bu günlerde Konuyu güncel tutalım, bilgilenelim. Halka hizmet hakka hizmet :)

Üst Alt