Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Öğretim Fakültesi Harç Paralarının geri ödemesi

ben geçen yıl aöf 3.sınıftaydım ve engelli olduğumu beyan etmedim bu yıl beyan ettim.. bu durumda geçen yıl ödediğim harcı geri alabilir miyim ?
Evet aynı durumdaydım bende. dilekçe ile başvuru yaptım geçen seneki 2 dönemlik geri ödemem gerçekleşti. Bilginize

srhtslymn;

Dekont asılları bulmak mecburimi .. Ben dekont saklamam hocam...
Birde beb 2004den beri para ödüyorun..
Raporun aslı gibidirini nereden yaptıracagız (Bürodan mı yaptiracağız)

konuyu tesadüfen gördüm harç ödediğinizde engelli belgeniz varmıydı? birde engelliler başka nelerden muaf yıllarca harç verdi kredi aldık bunlardan kurtuluş varmı

şimdi ben açık öğretim 2.üniversite okusam harç ödemeyecekmiyim ?

ben geçen yılki ikinci dönemin iadesini aldım ama dekontlar olmadan ödeme yapılmıyor bilgin olsun dilekçe yeterli değil bu konuda dekontu eğer vakıfbank hesabınızı açtırdıysanız ( öğrenci kimliğiyle entegre olan ) daha kolay alıyosunuz yoksa kartsız işlemde işkence başka bişey değil vakıfbankta http://www.vakifbank.com.tr/Sorun-Cozelim.aspx?pageID=546 sorun çözelim linki var oradan bilgileri yazıp talep edebilirsiniz uzun sürsede bulurlar yeterki aöf zamanaşımı demesin

ben 2012 yılından 2014 yılına kadar harc odedim... 2014 yılında ise raporumu aldım.. odediklerim geri alabilirmiyim ?

GÜNCELLLL...
Makbuzun aslı istenmektedir. Fotokopisini kurum kabul etmemektedir.
Yeni rapor alanların durumu hakkında bir bilgim yok. Ancak muhtemelen rapor tarihi okuduğunuz dönemin tarihinden yeni olduğu için geri ödeme talebiniz kabul edilmeyecektir.

2009 - 2010 -2011 -2012 yılları arasında bende tam 4 sene birinci ve ikinci dönem olmak üzere 8defa para yatırdım ve 2000 tl gibi bir para ödedim.
ama bu ödemiş olduğum tutarlara ilişkin elimde banka dekontu yok.(bildiğiniz üzere çok eski tarihler)

arkadaşlar var mı bu işin bir çözümü ? eğer böyle bir yasa var ise bizimde almamız gerekmez mi ?

nasıl ki bankalardan kredi kullanıp dosya masraflarını 10 sene geriye dönüp alınabiliyorsa ..bizimde almamız gerekiyor.

arkadaşlar bende aöf ' ye yeni kayıt yapacam. rapor ile kayıt yaptırdığımızda bizden harç parası talep etmiyecekler mi ? Yoksa Bu yasa 2012 - 2013 tarihleri arası mı geçerli ? tam anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Yeni kayıt yaptıracaksanız açıköğretim birosuna engelli raporunuzun fotokobisini verin. Onlar faks çekip ilgili yere iletiyorlar. Kısaca doğruluğu onaylandığında harc parası ödenmiyor. Sadece 25 tl gibi cüzi bir miktar ödeyebilirsin.

Not : Yasa geçerliliği süresiz. 2012 den beri . Tabi yeni bir yasa çıkarıp tekrar alıyoruz denmediği sürece : )

Merhaba,konuyla alakalı aof bürosuna mail attım. Fakat bana geçmişe dönük iade yapmadıklarını bundan sonraki süreçte kimlik ibrazı yapılırsa ödeme almayacaklarini söyledi.

Ben bugün itibariyle aof bürosundan gelen cevabı paylaşıyorum.Gecmise dönük ödeme yapmadıklarını soylediler

2016 dan beri aöf de okuyorum. Başından olayı bildiğim için 4 senedir harç, ücret vs ödemiyorum. Zaten paralı olsa tercih etmezdim. Hobi amaçlı okuyorum. Düzenli işim var zaten. Fotoğrafçılık ve ingilizce derslerini kitap yüzü açmadan rahatlıkla geçtim fakat bir kaç tane edebiyat, tarih, sosyoloji gibi dersler yüzünden 2 yıllık üni. kaç senede bitecek bakalım ya da bitecek mi? :)

Üst Alt