Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açıklanamayan olaylara sebep bulmak hezeyan mı?

Pickle

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
245
Açıklanamayan olaylar yaşayınca bunları tanrının ya da evrenin bizimle iletişim kurmasına bağlamak hezeyan mıdır?

Bugün otobüsteydim. Tam önümdeki kızın çantası benimkiyle aynıydı, süsüne kadar. Onun önündekinin kulaklığı benimkiyle rengine kadar aynıydı.

Dün uzun bir aradan sonra ilk defa biber yedim. Aklıma Justin Bieber geldi. Biber diyorlardı hehe dedim. Bugün arkadaşım sohbet sırasında beybi dedi. Ben de Justin Biber diyince gülüştük.

Kendi kendime hayal kurarken bir söz öbeği aklıma geldi. Ertesi gün internete bakınca aynı söz öbeğini bir haberde gördüm. Hem de yaşamayı düşündüğümüz şehirde.

Hadi bakalım. Ben de bir örnek yazayım, aklıselim sahibi bir ablamız/abimiz cevaplasın. :)

Telefonda bir arkadaşımla konuşurken ilişkiler mevzusu açıldı ve "Allah bir kapıyı kapatır, öbürünü açar, sonucunda sen mutlu olursun" benzeri bir cümle kurdu. O cümleye aynı gün Ekşi Sözlük'te gezinirken rastladım.

Olasılıklar nedir?
Tesadüf mü? Tanrı mı bana göz kırptı? Kısmetim gerçekten kapıda mı? Değilse evde mi kalacağım?

Not: Ciddiyim.

@Pickle,

Bunların pek bir anlamı yok gibi geldi bana ama bazen ben de açıklayamadığım olaylar yaşıyorum o da ayrı mesele.

@Samarra,
Yaratıcının umurunda bile değilsiniz. Ekşi sözlükte aynı kelime milyonlarca kez yazılmış denk gelmesi normal. 20-25 yıllık kelime birikimi var.

@Polmiks, 1-2 kez olsa tamam. Kendimi ruhani olarak geliştirmeye odaklandığım dönemlerde bu tarz olaylar yaşıyorum.

Bende geleceği gördüğüm e inandığım anlar oluyor. Bir an kilitlenip kalıyorum. Ben bu an ı yaşamıştım diyorum. Ama biliyorum ki gayb'ı ancak Alah bilir. Sonra bu bir ilizyon diyorum ve o an ı ciddiye almiyorum. Ama o an ki duygularım o kadar şiddetli oluyor ki. Aksine hareket etmek çok güç oluyor.

beybi ile Justin Biber in ne kadar alakası varsa yazdıklarının tanrının ya da evrenin bizimle iletişim kurmasıyla o kadar alakası var . 🤣

Biber değil zaten Bieber ve Baby adında dünyaca ünlü şarkısı var.

Bunlar çok mühim şeyler değil belki ama gerçekten "bu kadarına pes" dediğimiz olayları da yaşayabiliyoruz, bunları tümüyle reddetmek de bana yanlış geliyor.

@Elijah, bana diyorsan Pickle, Biber ve beybi yazmış onun yazdığının aynını yazıyorum ha Biber olmuş ha Bieber yani ! 🤣

@Pickle, beybi ya da baby Justin Biber mi Bieber mi onun şarkısıymış yani alakası varmış bilmiyordum bende bunu öğrenmiş oldum .

@sokr@t, aslında alakası bana göre yok @Pickle için var diyelim :) böyle şeyleri ne kadar önemsersen karşına daha sıklıkla çıkmaya başlar. @Polmiks adlı kullanıcının dediğine katılıyorum, kesinlikle algıda seçicilik vakası.

Hayat irili ufaklı tesadüflerle dolu sağlıklı insanlar bunların üzerinde durmuyor

@Elijah,
Neden bana göre alakası yok diyorsun yazılanların içinde birbiriyle alakası olan tek şey baby şarkısının Justin Bieber e ait olması zaten 😊

@sokr@t, öyle bakınca tamam ama işin içinde gizemli veya ilahi bir mesaj yok onu demek istedim, böyle şeyleri kafaya takmamak lazım yani, yoksa hezeyan olmuş oluyor.

Üst Alt