Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adana halk otobüslerine getirilen % 50 engelli olma zorunluluğu

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar Adana'da son iki aydır geçerli olan bir uygulamayla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum.Aynı zamanda bu uygulamda yapılan yanlışlığın düzenlenmesiyle ilgili desteğinizi rica ediyorum.

Arkadaşlar son iki aydan bu yana Adana'da turuncu mavi ve yeşil büyükşehir belediyesine bağlı halk otobüslerini %50 ve üzeri engelli arkadaşlarımız ücretsiz olarak kullanabiliyorlar ve kullanabileceklerdir.Yalnız bu uygulamayla birlikte yanlış yapılan bir düzenleme var. Devletimizin bizler için uygun görmüş olduğu oran % 40 ve üzeri vücut fonksiyon kaybı olan bir birey engelli sayılmaktadır.Devletimizin uygun gördüğü oran suistimal edilmektedir.Kİ bu otobüsler tertibat bakımından % 50 ve üzeri engelli arkadaşlarımızın kullanabileceği durumda değildir(rampa sistemi Kapı genişliği vs.)büyükşehir belediyesi sözümona bizde engelliyi destekliyoruz diyebilmek adına böyle bir uygulama yapmaktadır.

Arkadaşlar bu oranı % 40 a indirebilmek adına ben Adana da bir çok engelli dernekleriyle görüştüm ve destek istedim aynı zamanda Adana Engelliler Kent Konseyi ile iletişime geçtim ve birtakım yazışmalar yaptım ve Bimer'ede bir dilekçe yazdım.Dilekçe örneği elimde mevcut değil ama bu konuyla ilgili Bimer'e ve destek alabileceğimiz diğer kurumlara birer dilekçe yazmanızı rica ediyorum.

Unutmayalım birlikten kuvvet doğar

:)AYŞEGÜL_01:)

Merhabalar Ayşegül Hanım,

Öncelikle duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederiz. Şikayetiniz dikkate alınıp, gerekli mercilere iletilecektir.
Sonuç size en kısa zamanda iletilecektir.

Saygılarımızla.

15 Haziran 2011 09:41 tarihinde <ayseguluyur@mynet.com> yazdı:
Contact Us Form submitted at 15.06.2011 09:41:00

From http://www.adanakentkonseyi.org.tr
IP 212.156.37.18
Name : Ayşegül UYUR
Email : ayseguluyur@mynet.com
Subject : Tutuncu Halk Otobüsleri Engelli Kartı Geçerlilik Oranı

Adana Kent kOnseyi Engelliler Meclisi Müdürlüğüne
Merhaba ben ayşegül Adana da seyhan da ikamet ediyorum % 42 Görme engelliyim Turuncu belediye otobüslerinde uygulanmakta olan engelli kart geçerlilik oranı ile ilgli sizden destek rica ediyorum bu otobüslerde geçerlilik oranı olarak % 50 ve üzeri engelli kartı sahibi olma zorunluluğu getirilmiş çok yanlış bir uygulama Devletimizin bize uygun gördüğü oran % 40 ve üzeri iken Böyle bir şartname koymaları çok yanlış Zaten %50 ve üzeri engelli arkadaşların bir çoğunun bu hizmetten faydalanması imkansız bu konuyla ilgili yapılan uygulama çok yanlış başlı başına bir işgüzarlıktır İşte bizde engelliye destek veriyoruz gibi Eğer destek vereceklerse tüm engellilere devletimizin uygun gördüğü oranda eşit uygulama yapılması gerekmektdir. KOnuyla ilgili desteğini rica eder, gereğinin yapılmasnı bilgilerinize arz ederim.Saygılar iyi çalışmalar.
Ayşegül UYUR

ADANA KENT KONSEYİ​

Ellerinize yüreğinize sağlık Ayşegül Hnm...
Evet böyle bir uygulama başladı başlamasına ama bazı arkadaşlarım pasolarını gösterdiklerinde muavinlerle türlü laf dalaşı yaşadıklarını, hatta diğer yolcular önünde rencide edildiklerini söylediler...
Ben de konunun takipçilerinden Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanlığına şayet yaptırım güçleri varsa otobüslere geçerli paso örneği astırmasını rica etmiştim... Bunun bir nebze olsun problemi çözeceğini düşünüyorum. Yeni yeni bazı araçlarda gördüm paso örneğini ama hala asmamakta inat edenler var sanırım :)

Her neyse bir dilekçe de benden emin olabilirsiniz...

Teşekkür ederim bende o otobüste rendice edilenlerden biriyim ama bu olayın peşini bırakmıcam sizde bırakmayın.
Büyükşehir belediyesinde Haşim Barut adında bir müdür bey var bu bey belediye ve halk otobüsleriyle ilgili konularla ilgileniyor.
ben bu kişiyle görüşmeye çalıştım ama ulaşamadım bu kişiyle görüşmeye çalışım etkisi olacağıma inanıyorum.

merhaba arkadaşlar bende adanalıyım ayşegül hanım ilginizden dolayı teşekurler adanalı arkadaşlarla tanışmak isterım tşk.

Rica ederim Mete Bey bu sorun hepimizin sorunu ilgisiz kalmayalım lütfen arkadaşlar Bilhassa Adanalı arkadaşlarım lütfen desteğinizi bekliyorum...

Ben şimdi TSD Başkanı Halis Kasap'ile görüştüm,tekrardan %40 indirilmesi için uğraştığını söyledi,Bilginize...

Emrullah abi çok teşekkür ederim umarım sonuç sevindirici olur.

Arkadaşlar Biz Bir Bütünüz Bir Zincirin Halkalarını Oluşturuyoruz En Zayıf Halkamız Bile Bizim En Sağlam Noktamız Benim Oranım Zaten % 50 Deyip Lütfen Kulak Tıkamayalım

Desteğiniz İçin Çok Teşekkür Ederim:)

Bizde ADANA lıyık...Engelim %70 tekerlekli sandalye ve Özel tertibatlı aracım olmasından dolayı belediye otobüslerine de pek ihtiyacım olmamasına rağmen, gerçekten ihtiyacı olupta faydalanamayan arkadaşlar adına bende girişiminizi destekliyorum.Yeni Hizmete giren sarı belediye otobüsleri bize uygun yapıldığını biliyordum.Bu otobüslerde engelli indirimi yokmu acaba.Hiç kullanan varmı aramızda arkadaşlar.Ayrıca Metro da bize ücretsiz diye biliyorum doğrumu arkadaşlar...

Merhaba Öncelikle desteğiniz için çok teşekkür ederim Cumali bey size ADANA da yararlanabiceğiniz haklarınız hakkında şöyle bilgi vereyim
Engelli Kimlik Kartınızla
Şehir içi kırmızı ve sarı belediye otobüsleri
Metro kullanımı
Turuncu, yeşil ve mavi halk otobüsleri %50 ve üzeri engelli arkadaşlar için geçerli (ki konumuız bu)
Devlet tiyatrosu giriş ÜCRETSİZ

TCDD yolları %20 indirim
Şehirler arası ulaşımda %30 indirim
THY %30 indirim
Tüm Özel sinemalarda %10 İNDİRİM alma hakkımız bulunuyor
Ayrıca yine bilgi amaçlı tüm devlet kurumlarında yaptıracağınız işlemlerde öncelik hakkımız var(bunu birçok arkadaş biliyordur diye düşünüyorum)
Bildiklerim bu kadar arkadaşlar umarım bu bilgilerin sizlere yardımı dokunur...:)

Teşekkür ederim Ayşegül hanım.Bu bilgiler bir çok arkadaşa yardımcı olacağına eminim.İnşallah %50 olan oran da %40 çekilir yararlanamayan arkadaşların tümüde bu hizmetlerden mahrum olmazlar...

çok güzel bir konuya deginmişsiniz tebrikler oncelıkle bu durumla ılgılı ozel halk otobusune bende bindim ve gördum o engelli kart ibaresini ve muavini çagırdım sordum bu niye %50 diye bana bilmiş gibi konsey %90 demiştide biz itiraz ettik ve %50 düşürtük diye bende %90 olan bi arkadaşımız nasıl binecek bu otobüse diye hemen arkamda otoran bir polis memuruna yöneldi ne alakaysa abim daha iyi bilir diye bende dedim ki bunu %40 diye devlet kabul etmiş siz kimsiniz ki dedim abi konsey dedi bi %48 engelli kartımı kabul etmedi tabi ben paramı onceden hazırlamıstım hemen parayı aldı uzaklastı zannedıyorlar kı bızım derdimiz para ama anlamak istemiyorlar bazı şeyleri...:mad:

bu ücretsiz uygulamanın belli bir limiti var mı.yoksa sürekli mi.senede 500 biniş gibi sınırlı mı.

adana da böyle bir uygulama yok sadece gösteriyorsunuz kimliginizi...

Kaleleler tek tek yıkılırken bizler ve en önemlisi sivil toplum kuruluşları ile sakat dernekleri
koltuklarında kurum kurum kuruluyorlar.

ayşegül hanım teşekkürler bende bu konuda bişiyler yapılabilirmi diye düşünüyordum bugünlerde.bu konuyla ilgili bildiğiniz isimleri banada bildirirmisiniz o isimlere ulaşayım belediyede bi bayan var onu arıyacağım pazartesi günü.mutlaka bişiyler yapalım tüm adanadaki arkdaşlar seslerini duyursun lütfen.olmadı herberaber bişiyler yapalım.bu işin peşini bırakmayalım.hak verilmez alınır.

Başbakanlık beyaz kart yeterli oluyormu yoksa ankara daki gibi ayrı bi kart çıkartmak mı gerekiyor yakında adana ziyarteim olcakta teşekkürlr

Başbakanlık beyaz kart yeterli oluyormu yoksa ankara daki gibi ayrı bi kart çıkartmak mı gerekiyor yakında adana ziyarteim olcakta teşekkürlr

Turbay merhaba Başbakanlık kartın yeterli ayrı kart çıkarmaya gerek yok iyi günler...

ayşegül hanım teşekkürler bende bu konuda bişiyler yapılabilirmi diye düşünüyordum bugünlerde.bu konuyla ilgili bildiğiniz isimleri banada bildirirmisiniz o isimlere ulaşayım belediyede bi bayan var onu arıyacağım pazartesi günü.mutlaka bişiyler yapalım tüm adanadaki arkdaşlar seslerini duyursun lütfen.olmadı herberaber bişiyler yapalım.bu işin peşini bırakmayalım.hak verilmez alınır.

Esra hanım desteğinizden dolayı çok teşekkür ederim Büyük şehir belediyesinde Kaşif Barut adında bir bey var o ilginiyor diye biliyorum Ayrıca otobüsçüler ve şöförler odası başkanlığı ilgileniyor benim tüm aramalarıma rağmen kimse zahmet edip telefonuma çıkmadı umarım siz olumlu bir sonuç alırsınız.Teşekkürler...

Teşekkür ederim Ayşegül hanım.Bu bilgiler bir çok arkadaşa yardımcı olacağına eminim.İnşallah %50 olan oran da %40 çekilir yararlanamayan arkadaşların tümüde bu hizmetlerden mahrum olmazlar...

Cumali bey merhaba rica ederim ayrıca unuttuklarımıda ileteyimm

Aski den %50 su fatura indirimi
Engelli üzerindeki tapulu evde emlak vergisi muafiyeti
Devlet müzelerine ücretsiz giriş
Stadyumlara indirimli giriş % 50
SGK lı Çalışan engelliler için geçerli olarak diş tedavisi tamamen ücretsiz
Dijitürk %50 indirim

Arkadaşlar yeni edindiğim bilgiler Adana için şimdilik bu kadar yeni edindiğim bilgiler olursa paylaşmaya devam edicem...

Arkadaşlar ayrıca ilerleyen tarihlerde Adana da Tüm Engelli arkadaşlar toplanıp Büyük Şehir Belediyesine gitmeyi planlıyoruz konuyla ilgili Program netleşince sizlere bilgi vericem Bu Konuyla ilgili olarak Adanalı Tüm Engelli Arkadaşların şimdiden katılımını rica ediyorum....

Merhaba arkadaşlar bu konuyla ilgili daha fazla görüş ve düşüncelerinizi rica ediyorum.....

adana otobüsleri ve özürlü vatandaslar arasında yapılan ayrımcılık

değerli arakadaslar ben 10 dk önce adana b.ş.belediyesi sitesinden istek şikayet bölümünden bir yazı yazdım ve çok enteresan bir durum daha sonra engelliler.biz e girdim forumda dikkatimi çekti şikayet bazında yazı yazdım bence herkez biraz daha bastırırsa durum hakkında düzeltmeye giderler saygılar tüm arkadaslara

Merhaba arkadaşlar bu konuyla ilgili daha fazla görüş ve düşüncelerinizi rica ediyorum.....

rica ederim aykut bey o duyarlılığı herkesin göstermesi gerekiyor yapılacak tek şey Bim' ere v.b.diğer kurumlara bir dilekçe yazmak bu bizim ortak sorunumuz bu sorunu çözmek içinde birlikte olmalıyız...

bizde bişiyler yaptık başarılı da olduk.kızım 4 yaşında engelli %82 ,kırmızı belediye otobüslrine refakatçisi dahil artık ücretsiz biniyoruz.örneğin biryere mesela hastaneye gidiyoruz kızım kucağımdaysa kimliğini gösteriyorum geçiyorum.gittim büyükşehir belediyesine necmiye hanımla çözdüm .
ayrıca ankarada eve haftada temizlik geliyormuş belediye yolluyormuş

Merhaba Arkadaşlar az önce Adana Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Bölüm sorumlusunun Sekreteri ile görüştüm.Arkadaşlar bu konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.Yalnız bu konuyla ilgili olarak alınan %50 engelli geçerlilik sınırını değiştirmeyi hızlandırmak amacıyla Bilhassa Adana da yaşayan engelli arkadaşalrımın ve engelli yakınlarının birer şikayet dilekçesi yazıp Adana Büyükşehir Belediyesine iletmelerini rica ediyorum.Bu konuyla ilgili ne kadar destekçimiz olursa yanıtta istediğimiz doğrultuda vve bir o kadar çabuk olacaktır....Ayşegül_01

degerli arkadaslar bir kac gun önce bana ulaşan bir postayı sizlerle paylaşmak istedim.ben bu konuyla ilgili adana büyükşehir bel. yazı yazmıştım özürlü vatandaşlar arasında ayrım oldugunun ayrıca %50 ve üzeri özürlülerin kullanmasına otobüslerin uygun olmadığını fakat bana gelen cevapta altı çizilerek ve kalın karakter harflerle 19 kurum temsilcisinin kararıdır bu.diye üzerine basa basa yani bana sen ne diyosun be bu 19 kurum temsilcisi asla yanlış karar vermez gibi bir yazı yazmışlar ne yazıkki bizim gördüğümüzü o 19 kurum temsilcisi nasıl görmez %50 ve üzeri özürü olan arkadaşlarım nasıl kullanacak o otobüsleri normal insan binmekte zorlanıyor yazıklar olsun bu kararı verenlere...ben yine bir yazı yazacam fakat bu seferki yanlışı düzeltmeleri için rica değil tepki niteliğinde olacak saygılarımla herkese...

Yamaner1989 arkadaşım ilginden dolayı teşekkür ederim.Arkadaşım her ne olursa tepki veya rica gerekirse anlayacakları dilden biz oranın değiştirilmesi için ne gerikorsa yapıcaz.Gerekirse bir protesto düzenlicez gerekirse siyah bir çelenk bırakıcaz olmandı belediyenin önünde eylem yapıcaz basına açıklama yapıcaz ama bunun için birlik olamamız gerekiyor.Tekrar teşekkür ederim..

değerli arkadaşım ben teşekkür ederim... haberleşelim elimden ne geliyorsa seve seve yaparım...

Arkadaşlar aşığıya bir dilekçe yazıyorum bu dilekçeyi Adana' lı engelli arkadaşlarımın Adana Büyükşehir Belediyesine İletmelerini rica ediyorumm.

Adana Büyükşehir Belediyesi İşletme İştirakler Daire Başkanlığı Otobüs Şube Müdürlüğüne

Yaklaşık 3 aydan bu yana Adana'da halk otobüslerinde uygulanmakta olan % 50 ve üzeri engellinin şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmansı ile ilgili almış olduğunuz karar faydalı olduğu kadar rahatsız edici bulunmaktadır. T.C Devletimizin bir insanın engelli sayılabilmesi için
uygun gördüğü oran % 40 ve üzeri iken, siz sorumlularımızın bu uygulamada getirmiş olduğu % 50 sınırı sıkıntı yaratmaktadır.Ayrıca bu konuyla ilgili olarak halk otobüslerinde çalışan şöför ve muavinlerde bizi rencide edecek şekilde tavır ve davranış sergilemektedirler.Bizler için kullandılları terimler ne yazık ki ' BEDAVACI, % 49.5 OLSA YİNE KABUL ETMEM, BENDE KOLUMU BACAĞIMI KESİCEM' şeklindedir.Engelli kapsamında eğer bir hizmet veriliyorsa; eşit ve duyarlı bir hizmet verilmelidir.Halk otobüslerinde de engelli kart geçerlilik oranının % 40'a düşürülmesi ve halk otobüslerinde çalışan arkadaşlarımızın daha duyarlı olması için gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.Saygılar, iyi çalışmalar...

Arkadaşlar ayrıca konuyla ilgili olarak 0322 455 38 72 bu numardan da şikayet dileklerinizi iletebilirsiniz...İyi günler...

değerli arkadaşım ben teşekkür ederim... haberleşelim elimden ne geliyorsa seve seve yaparım...

Rica ederim yazdığım dilekçeyi sizde iletebilirseniz bu bile büyük bir katkı olacaktır...

slm öcelikle ayşegul hanım ben diyarbakırdan yazıyorum adana böyle bi şeyin oldugunu hiç tahmin etmezdim ordaki yetkilileri sert bir şekilde kınıyorum elimizden gelen desteki yapmaya hazırız diyarbakır bedensel engelli dernegi olarak elimizden gelen ne tür destegi istiyorsanız seve seve yaparız bizim burda öyle bi sorun yok ... iyi çalışmalar

Üst Alt