Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adana halk otobüslerine getirilen % 50 engelli olma zorunluluğu

cevdet bey desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum siz de bir diyarbakır'lı olarak yapılan bu yanlış uygulamayla ilgili bir kınama yazısı yazabilirsiniz...

ayşegül hanım merhaba dün paylaşmış oldugunuz örnek dilekçeyi yolladım artık vallahi belediye yinemi bu kişiden mesaj diyecekler ha bu arada sabah otobüse bindim şoförün arkasındaki camda örnek özürlü pasosu vardı %50 ve üzeri pasolar geçerlidir harici olanlar geçersizdir diye büyük harflerle yazdırmışlar yeni gördüm böyle bi sticker...ayrıca %40 ve üzeri raporu olanlar özürlü sayılması kadar saçma bir uygulama %50 ve üzerisinin paso geçerlidir VAHH ZAVALLI YÖNETİCİLER VAHHHH...

Ilker abi çok teşekkür ederim desteğinizden dolayı ama bu sorumlu insanlar çok duyarsız ne yazıkki umarım olumlu bir sonuca ulaşabilirizi...

evet arkadaşlar haklısınız.lütfen bu yanlışın düzeltilmesi için dava açın. mutlaka kazanırsınız.neden dava açmıyorsunuzki.bakınız izmirde oya isimli arkadaşımız belediyeye karşı dava açtı ve kazandı, neden minnet ediyorsunuz, neden yalvarıyorsunuz, T.C devleti %40 ve üzeri özürlüdür demiş, adana belediyesi T.C devletinden üstünmü.keşke adanada olsaydım tazminat davası açardım belediyeye,
belediyeye mail göndermekle, telefon açmakla, fax çekmekle olmaz bu iş.sizi sadece yalvartırlar.hukuki zeminde hakkınızı arayın.adanada hiç özürlü derneği yokmu bu işe önderlik edecek.
aynı olayı gezmeye gittiğim KUŞADASINDA gördüm.belediye aynı hatayı oradada yapmış.aynen şöyle yazıyor minübüslerdeki fiat tarifesinde.
% 40- %49 arası engelliler öğrenci tarifesinden yararlanır
%50 ve üzerindekiler ücretsizdir yazıyor.
bu nasıl tarife şimdi.
kuşadasında yaşayan arkadaşlarımız bu durumu kabul ediyorlarmı acaba.

Merhaba KAZAZEDE çok doğru yazmışsın ben bu konuyla ilgili Adana da bir çok dernekle görüştüm geri dönüşleri; konuyla ilgili bilgimiz var gerekli birimlerle görüşeceğiz' şeklinde oldu şimdi ben bu derneklerde görev yapan büyüklerimi suçlamak istemiyorum ama belediyenin de bizi dönüşü ne yazıki; 'biz bu konuyla ilgili 16 sivil toplum örgütü ve deneklerinizden zaten onay alarak bu kararı verdik deniyor.'En büyük desteği Adana sakatlar derneğinden aldım.Bir müddet daha beklicez eğer bir sonuç alamazsak Adana sakatlar derneği olarak Adana Büyük Şehir Belediyesini protesto amaçlı bir eylem düzenlemeyi düşünüyoruz.
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum Adana da çevremde tanıdığım bir kaç engelli arkadaşımdan konuyla ilgili desteklerini rica ettim ama yazıklar olsun ki bu arkadaşlarda benim engelim zaten %50 in üstünde yada uğraşmaya değmez niteliğinde dönüşleri oldu.Ama şunu kesinlikle üstüne basa basa söylüyorum ben tek başıma da olsam bu işin peşini bırakmıcammm....

arkadaşım yalnız değilsin bunu unutma elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum sana... şimdi benim Pden fazla deyipte sana destek olmayanlar yarın onlarda sıkıntıya düşünce etme bulma dünyası diyerek teselli ederiz merak etme bu tip insanlar kendilerine müsliman olanlardır bizden olanlar bize bunu yapıyosa yazıklar olsun başkası bizi asla anlamaz!!!:mad:

Teşekkür ederim yamaner1989 ama gerçekten bizi en iyi anlayacak olan bizden birinin konuya böyle yaklaşması çok çirkin yazıklar olsun:mad:

biz eşitlik istiyoruz bu anlayışsız insanlar karşısında yoruluyorum anlayışsızlara anlatmaya çalışıyoruz bazı şeyleri ama nafileeeeee...:(

ugrasiniz için teskkler arkadslarr birlik olmak sart!!

hiç bir gelişme hiç bir iyileşme yok... bu ülkede hiç bir şey dogru yapılmıyorki buna çözüm bulunsun!!!!

Merhaba arkadaşlar yapmış olduğum tüm yazışmalar, göndermiş olduğumuz dilekçeler ve Adana Sakatlar Derneğinin de Adana Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde yeni bir karara varılıncaya kadar;Adana Halk otobüslerinde geçerli olan % 50 ve üzeri engellilerinin ulaşımdan ücretsitsiz faydalanması, yeni bir karar alınıncaya kadar kaldırılmıştır.Umarım yeni verilecek olan karar daha adilane olur ve eşit bir şekilde %40 ve üzeri engelli tüm arkadaşlarım bu hizmetten faydalanır.Bu konuda beni destekleyen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum...

aysegul hanım merhaba yani %50 zorunluluğu kaldırıldı diyosunuz dogrumu eee o zaman %40 ve üzeride pasosunu kullanabilirmi yoksa ukome kararınımı bekliyelim???

karar bekliyoruz şimdilik hiç bir oaranın Adana halk otobü-slerinde bir geçerliliği yok yamaner..

peki elektirikte indirim warmi acaba 100 de 40 rapora??

aysegul hanım herhangi bir gelişme oldumu ben ukome ye tlf açtım özürlü pasoları geçerli dediler otobüslerde %50 ve üzeri geçerli gardaş diyolar bu nasıl bi iş ya¿¿¿

çok güzel sindirildik arkadaşlar artık sesimiz çıkmıyor halk otobüsünde %50 ve üzeri ücretsiz diger özürlüler uzaylı adana belediyesi zaten karma karışık beyfendilerin ne vakti nede görevlerini yapmaya hevesleri var.

degerli arkadaslarım artık adanada %50 ve üzeri raporu olanlar özürlülük haklarından faydalanacak çok çok çok komik ama bu böyleee sessiz kaldık sindirdiler yakında %50 ve üzeri raporlar özürlü raporu olacak bakında görün özürlü dernekleri uyusun daha ondan sonra kendi menfaatleri söz konusu oldugunda arkadaşlar birlik olalım. oldu canım... ya varya bu dernekler yetersiz ve yetkisiz kim ne derse desin GEÇMİŞ OLAAA.... :))

Bu site ne işe yarıyor, Adanada varsa engelli kuruluşları ne işe yarıyor.
Sakatların hakları bir kere İzmir de yenmeğe kalkındı ağzının payını aldılar Oya hn. tek başına yetti onlara, Adana veya bir başka yer sakatların hakkı yenmeğe başladımı bunun arkası gelir.
Kanun %40 ve üzerini sakat saymıştır. Haktan hukukta o kadar uzaklaştık ki açıkça yenilen haklara veya çiğnene kanunlara kimse kılını kıpırdatmıyor.
Çoğu zaman kısıtlı işlere öncülük eden site böyle hak kayıplarında neden önayak olmuyor.
Adana daki arkadaşlar lütfen boş durmayın ve yılmayın.
Oradaki yetkililerin posta adreslerini yayınlayın burdan destek olalım hiç değilse ferdi olarak.
Saygılarımla;

Insan başına gelmeyince bilmez derdi büyüklerimiz.

Evet arkadaşlar bende Adana'da ikamet eden %40 ortapedik bir engelliyim. Artık yaş ilerledikçe çok fazla yol yürüyemiyorum. Bu arada yaşım 42. Şimdi merak ediyorum Belediyede bu karar alınırken neyi kıstas koydular acaba. Bizim Büyükşehir Belediyemiz, Devletimizin verdiği karardan daha iyi bir karar mı aldığını sanıyorda Adana'da yaşayan %40 ile %49 arası engellileri hiçe sayar gibi bir karar alabiliyor. Gerçekten onlara sadece bir soru sormak isterdim. Biz engellilerin ne durumda ve ne duygularda olduğunu anlamaları için bir kaç günlüğüne engelli gibi davranmalarını isterdim. Yanlış anlaşılmasın amacım burda engellilere acımaları değil. Bizlerin nelerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını anlamalarını isterdim. Ben derim ki..
İNSAN İNSANA HER DURUMDA SAYGI VE DESTEK GÖSTERMELİ İnsan olmanın gereği budur.

arkadaşlar adanada şuanda %v40 ve üzeri engellilere kent kart veriliyo % 50 ve üzeri olan engellilerede refakatçisi nede kent kart veriliyo seyhan beledyesi yanından bu kartı rapor 1 adte resim ve 5 TL karşılığında alabilirsiniz süper bi uygulama artık mavin karın ağrıları ses edemezler :D bas kartı geç :D

bende adanadayım bugün başvurdum kartım çıktığında tlf ile bilgi vereceklerini söylediler. fotokobi makinası koymamışlar gelen herkezi kimlik kartı ve nufus cizdanı fotokobisi için mesafasi baya uzak olan yere gönderiyolar insanlar çok zor durumda kalıyor neden bir işi tam yapmıyor bunlar

Arkadaşlar 2 gün önce haberlerde; Ulaştırma bakanlığının tüm Türkiye'de halk otobüslerine binişte tek kart uygulamasına hazırlık yaptığı duyuruldu. Biz de bu uygulamada bizlere ayrı bir kart verilmesi için BİMER'e yazalım. Herkes bir kez dilekçe yazsa BİMER'e isteğimizi dikkate alırlar diye düşünüyorum.

arkadaşlar fotokopilerinizi giderken çektirip gidin sorun yaşamazsınız sadece sıra oluyo galiba sıra yoğunluğuda kalmadı bence valla varya neyapsa adamlar mutlaka takacak bi kulpumuz var :D giderken evraklarını tam hazırla git sorun olmuyo bende çıkarttım hatta otobüs kullanmamama rağmen yinede çıkartım sorunda yaşamadım gittimmmm aslan gibi kent kartımı aldım cebime kattım dolmuş hariş diğer bütün hepsindede geçerli özel halk olsun beledye olsun meyro olsun bas bas geç tık diyen olmuyo :) lazım olanlar 1 adet aslı gibidir kaşeli rapor fotokopisi 1 adet resim varsa engelli kimlik kartı aslı birde kimlik fotokopisi hı birde 5 TL bitti gitti kartını al kat cebine

Adanada sorun çözüldümü net anlatırmısınız.
% 40 ve üzeri engelliler de dahil edildi mi? halk otobüslerinde ücretsiz taşımaya.
Bu konuda net bir açıklama yaparsanız iyi olur.

eğer %40 ve üzeri özürlü iseniz özürlü kimlik kartı fotokobisi ve aslı ,kimlik fotokobisi ve aslı ve 1 adet resim ile gidiyorsunuz 5 tl ödeyerek tlf numaranızı adresinizi veriyorsunuz sizi arayacaklarını söyleyerek gönderiyorlar sanırım 15 gün kadar sürüyormuş görevli ile konuşmam sonucu sınırsız kent kart veriyorlarmış %50 ise ve agır özürlü ibaresi olan arkadaşların 1 derece yakınınada veriyorlar

c) Ücretsiz Seyahat Kartlarından Yararlanacaklar Tarafından İbraz Edilmesi Gereken Belgeler [FONT= ]1) Özürlüler Kartı.[/FONT][FONT= ] İstenen Belgeler:[/FONT][FONT= ]— [/FONT][FONT= ]Özürlüye ait en az % 40 Oranında Özürlü Olduğuna Dair Sağlık Kurulu Raporunun, T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığınca Verilen Özürlüler Kimlik Kartının veya Yaşı 20’ yi Geçmeyen ve Özür Oranı % 20 ile % 40 Arasında Olup Eğitim ve Öğrenimine Devam Eden Engellilerin Tek Başlarına Seyahat Edemeyeceklerine Dair Tam Teşekküllü Sağlık Kuruluşlarından Aldıkları Sağlık Raporları ile Öğrenci Belgelerinin Aslı veya Onaylı Fotokopileri.[/FONT][FONT= ]— [/FONT][FONT= ]Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi.[/FONT][FONT= ]— [/FONT][FONT= ]1 adet vesikalık fotoğraf.[/FONT][FONT= ]2) Özürlü Refakatçi Kartı.[/FONT][FONT= ] İstenen Belgeler:[/FONT][FONT= ]— [/FONT][FONT= ]Özürlüye ait en az % 50 Oranında Ağır Özürlü Olduğuna Dair Sağlık Kurulu Raporunun, T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığınca Verilen Özürlüler Kimlik Kartının veya Yaşı 20’ yi Geçmeyen ve Özür Oranı % 20 ile % 40 Arasında Olup Eğitim ve Öğrenimine Devam Eden Engellilerin Tek Başlarına Seyahat Edemeyeceklerine Dair Tam Teşekküllü Sağlık Kuruluşlarından Aldıkları Sağlık Raporlarının Aslı veya Onaylı Fotokopileri.[/FONT][FONT= ]— [/FONT][FONT= ]Özürlüye ait Nüfus Cüzdan Aslı ve Fotokopisi. [/FONT][FONT= ] [/FONT][FONT= ]Bu kartların refakate ihtiyaç duyan özürlü vatandaşlarımız adlarına kişiselleştirilmiş olarak kullanımı sağlanacaktır.[/FONT]

merhaba arkadaşlar bugün ücretsiz seyehat kartımı sonunda teslim aldım benim özür oranım %57 agır özürlü değilim bu nedenle benim sadece metroya ve kırmızı otobüslere binebileceğilimi balcalı ve mavi otobüslere ücretli binebileceğimi söylediler belediye neden ayrım yapıyor yada kısıtlıyor anlamak mümkün değil bunun için sanırım çok yapacak birşey yok?

Arkadaşlar aslında konuyla ilgili tam olarak yapılmış bir değişiklik yok.Halen sadece kırmızı belediye otobüslerinde %40 ve üzeri engelli pasosu geçerli durumda. Turuncu Mavi Yeşil ve diğer otobüsler için %50 ve üzeri geçerli.Evet yaptıkları çalışma iyi kimseye ben engelliyim vb açıklama yapma zorunluluğu yok.Ama bu başlıkta amaç bu değil.Amacım halk ve belediye otobüslerinde eşitlik sağlamak.Ne yazıkki yaptığımız tüm başvurulara rağmen Adana Büyük Şehir Belediyesi konuyu kapattı.Ve bu başlıkta beklediğim desteği göremedimm..

turuncu ,mavi ve yeşil otobüslere ücretsiz binebilmek için %50 ve üzeri ayrıca agır engelli olman gerekiyor diyorlar sadece %50 yetmiyor pasolar ise 01/04/2012 ye kadar geçerli imiş.

Üst Alt