Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adana'da TOKİ engellilere ev yapacak

KaRe

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar başlıkta da anladığınız gibi Toki dar gelirli engellilerin sesini duydu en sonunda ve dar gelirli engelliler için yapılacak evler için arazi aramaya başladı tabi bu proje nezaman hayata geçer bu yönde bilgim yok tabi araştırmaya devam etmekteyim çekişsiz kurasız ve ön ödemesiz sadece kira öder gibi taksitlerini ödeyerek ev sahibi olacak inş bu güzelim projeyide bazı kendini bilmezler sulandırmaz malum TÜRKİYE de bir işe önce hile girmez ise ayıp olur düşüncesi var :D neyse konuyu paylaşıp konuyu bilmeyen arkadaşlarında araştırıp takipte olmalar diye paylaştım adana valiliğine gitmenize gerek yok olurda bir gideyim bilgi alayım derseniz boşuna yorulmayın sosyal yardımlaşma vakfı valilik binasından taşınarak galiba MAS taksiydi taksi durağının adı çifte minarenin otarafa gelmiş orayada gitmenize gerek yok ben gittim konu daha çok yeni olduğu için geniş bilgiye sahip olan yok ama yinede bir elin nesi var iki elin sesi var düşüncesi ile bu konu hakkında aldığımız tüm bilgileri bu başlık altında paylaşır isek herkeze faydalı olur diye düşünüyorum bende bu konuyun yakın takipçisiyim bakalım hayırlı uğurlu olması ve hak yolunda bu projenin tamamlanması dileklerimiz ile

Adana'da engellilere yönelik 3000 konutlu toki yapılacaktır..

Adanada engellilere yönelik 3000 konutlu toki yapılacaktır..Limit 3000 kişilikmiş çekiliş yok kura yokmuş.daha önce 3 pilot ilde bu uygulama yapılmış şimdide adanada yapılacakmış.yapılması gereken şeyleri 322 3590136 nolu telden bilgi alabilirsiniz.ön ödeme falan yokmuş arkadaşlar.alınan maaşa göre aylık belirlenecekmiş.hedef 3000 kişinin dolması 1.5 ayda 2000 kişi başvurada bulunmuş.bu bilgiyi bugün ilk ağızdan öğrendim.daha ayrıntılı bilgi için dediğim gibi verdiğim numaradan öğrenin arkadaşlar.

paylaşım için tşk verdiğiniz numara hangi kuruma aittir acaba ? bende arradım verdiğiniz numarayı teli açan olmadı başvuruların nereye yapıldığı hakkında bir bilginiz varmı sizin acaba ?

bu numara adana engelliler ÇÖZ-DER (çukurova derneği) adliyenin karşısında ben dün konuştum o numarayla şimdi aradım bişey sormak için cvp veren olmadı evet.ama tel çalışıyor.gün içinde arayın.

size oradan dilekçe örnegi ve neler gerekiyor evrak olarak onu veriyolar zor degil istenilenler onları tamamlayıp oraya teslim ediyosunuz sizin kaydınızı yapıyolar.

istenen evraklar;
1-nüfüs cüzdanı fotokopisi 2 adet
2-% 40 ve üzeri raporunuzun fotokopisi 2 adet
3-üzerinize ev olmadıgına dair tapudan belge kopyası 2 adet
4-özürlü kimlik kartınızın fotokopisi 2 adet
5-2022 maaşı alıyosanız bağkurdan maaş dökümanı 2 adet fotokopi.yok evde bakım alıyosanız yalnızca onuda hangi bankaya kayıtlıysanız o bankadan aylık maaş dökümanı (ben netde çıkartım internet bankacılıgı olanlar çıkartabilir bunu)diğer türlü o döküman için banka 10 tl istiyor.
6-ikametgahlı nüfus kayıt örneği 2 adet
7-18 yaş üstü zihinsel engellise mahkeme vasi kararı istenmektedir 2 adet
8-aile reisinin çalışıp çalışmadıgına dair belge ssk dan alınacak.çalışıyorsa işyerinden maaş bordosu alınacak 2 adet
bu kadar arkadaşlar
9-HAZIRLANAN BU EVRAKLAR 2 MAVİ DOSYAYA KONACAK.
not hepsinden 2 adet istemelerinin sebebi 2 dosya yapıyolar biri ankaraya gönderilecekmiş dosyanın.......

Derneklerin ne zamandan beri toki kayıt yada müracaatında yetkili oldular, toki kayıt yada müracaatları banka yada belediyeler aracılığı ile yapılır, ne oldugu belli olmayan kişilere belge verip zorda kalmayın, dosya iki adet miş biri ankaraya, digeri kimde kalacak hangi amaçla ? pek mantıklı gelmedi

dernek aracı toplanan evrakları dernek belediyeye teslimini yapıyormuş.ben bugün evrak teslimini yaptım.

Kutup yıldızı,toplanan belgeler hangi belediyeye yapıyormuş? Bende yüreğir belediyesinde ziraat muhendisiyim. Hangi belediye olsa bir araştırırıım.

arkadaşlar derneklerin bu tarz başvurular için evrak alma yetkisi yoktur.Lütfen bizzat gidip Banka yada Belediye ile görüşün.Bizde Denizli'de böyle bişey yaptık engellilere Toki hatta böyle bi başlığımızda var sitede onada bakabilirsiniz.Ben belediyede çalıştığım halde almadım evrakları bizzat bankaya başvurmalarını söyledim.Bazı dernekler engellilerin raporlarını ve evraklarını kullanıyorlar.Bununla ilgili bi çok haber geldi daha öncesinden kulağımıza...Lütfen evraklarınızı gidip bizzat toki müracaatı alan bankaya teslim edin

TOKİ internet sitesi; http://www.toki.gov.tr/

iletişim adresleri;
rg.ashx
[FONT=Trebuchet MS]T.C. BAŞBAKANLIK
TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ)
Bilkent Plaza B1 Blok 06800 Bilkent / ANKARA
Tel:(0312) 266 76 80
Faks:(0312) 266 77 48[/FONT]

rg.ashx
İSTANBUL UYGULAMA DAİRE BAŞKANLIĞI
Halkalı Atakent Mahallesi II
Kültür Merkezi Karşısı
34303 Halkalı / İSTANBUL
Tel: (0212) 495 40 40
Faks: (0212) 470 03 16
[/FONT]

rg.ashx
İZMİR BİRİMİ
İZMİR GRUP SORUMLULUĞU
2040 Sokak No:19 Mavişehir-İZMİR
Tel: (0232) 324 55 72
Faks: (0232) 3245276
[/FONT]

TOKİ, Adana’da engelliler için konut yapacak!
bos.gif

Proje yürütücüsü Çukurova Özürlüler Derneği (ÇÖZ-DER) Başkanı Ahmet Ataş, kurasız, peşinatsız; kira öder gibi öngörülen konutlar için il genellinde yaklaşık 3 bin müracaat beklediklerini söyledi. Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında Ataş, engellilerin gelir durumuna göre dosyaların hazırlandıktan sonra Adana Valiliği'ne sunulacağını kaydetti. TOKİ'nin engellilerin kullanımına uygun bir projeyi inşa edeceğini belirten Ataş, özürlülerin yüzde 70'nin konut ihtiyacı olduğunu belirtti. Ödeme hususunda bir sıkıntı yaşanmayacağını, geliri olmayan engellinin aylık ödemelerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacağını anlatan Ataş, AK Parti hükümeti döneminde engellilere yönelik ciddi iyileşmelerin yapıldığını vurguladı.
ENGELLİLER BU DÖNEMDE FARK EDİLDİ
Adeta 'yeni fark edildiklerini' ifade eden Ataş, "Sorun ve ihtiyaçlarımız fark edildi. Daha önce böyle bir şey yoktu."dedi. Engelli kişilerin anne veya bakıcı niteliğindeki yakınlarına aylık 650 bin lira, özürlünün kendisine ise üç ayda bir rapor durumuna göre 650 ila bin lira maaş verildiğini hatırlatan ÇÖZ-DER Başkanı Ahmet Ataş, daha onurlu bir yaşam kalitesine kavuştuklarına işaret etti. 2005'ten bugüne hazırladıkları projelerle bir çok engelliye meslek sahibi yaptıklarına dikkat çeken Ataş, 4'ü İş-Kur'la ortaklaşa olmak üzere 6 proje ile bilgisayar, muhasebe, hazır giyim, kuaförlük, tasarım, santral operatörlüğü dallarında eğitimler verdiklerini açıkladı. Ataş, kursa yarım gün devam eden kursiyerlere aylık 400 lira ödeme yaptıklarını bildirdi. Yerel yönetimlerin yasa gereği engellilere dönük gerekli altyapıları hazırlaması gerektiğine dikkat çeken Ataş, önümüzdeki dönemde belediyelerden birçok iyileşme beklediklerini sözlerine ekledi.
Anahtar Kelimeler: toki, toki adana engelli konutları, toki adana engelli konut projesi, adana engelliler konut projesi toki

arkadaşlar şimdi adanada evrakları nereye teslim edeceğimizi bir bilen arkadaımız yokmu bende dernekler ile beraber çalışma taraftarı değilim kutup yıldızı evraklar valiliğe mi nereye teslim ediliyor senin bir bilgin varmı teli arıyorum çalıyor çalıyor açan yok telefonu ya yokmu şimdi evrakları teslim edeceğimiz yer hakkında bilgisi olan ?

neyse bilgi için tşk ederim arkadaşlar ben aldım bilgileri de derneğe evrak teslim etmekte yeni modomıdır bilinmez :) neyse ben derneğe teslim etmem herşeyin yolu var yordamı vardır elbet :)

arkadaşlar belediye diye yazdım ben ama teslimatlar; engellilerin gelir durumuna göre dosyaların hazırlandıktan sonra Adana Valiliği'ne sunulacakmış.daha ayrıntılı bilgiyi googladanda bulabilirsiniz adana engelliler toki diye girin.

sonuçda arz talep meselesi önden bir ödeme falan alınmıyıor.ben bu zamana kadar derneklerle hiçbir diyalogum olmadı ama ne çıkarları olacakki anlamadım.ön ödeme yok dediğim gibi başka ücret talepleri yok artı netde kesinleşmiş bir durum daha ne aranıyor anlamadım.

ha dahada kafanıza takılan bişey varsa valilik ile ortak çalışılan bir proje valilikdende bilgi alınabilir.ben bu bilgiyi aldım paylaşmak istedim.yoksa cebime bişey girip çıktıgı yok.

pilot illerdeki uygulamadaki tokiler 1.5 yılda teslim edilmiş.

elbette derneklerin bir çıkarları yoktur ama nebilim insan biraz geniş düşününce herşey aklına geliyo insanın mesela oraya raporda verecez o raporlarımızı derneğe üyü olarak gösterilip adımıza yardım alabilirler e ikamet de isteniyo ordada tüm ailenin bilgileri yazıyo e türkiyedede herşey olabiliyo :) ben bimere yazdım bakalım cevap daha geledi adana valiliğindende araştıracam bakalım midyata pirince giderken evdeki bulgurdanda olmayalım hı birde kimsenin aklını karıştırmış gibi olmayim arkadaşlar sadece kendi fikrim e düşüncemdir ALLAH herşeyin hayırlısını versin

sanirim olay şu şekikde;dernek, başvuranlarin belgesini valilik'e verecek ve diyecekki 3000 kişi ev istiyor.bu engelli vatandaşların başvuruları,valilikde bu projeye onay verebilmek için ankara ya başvuracak.ankara olur derse işe başlayacak toki kurumu.belediyede yada valilikde boyle bir plan proje yok sanirim.
yani ortada dernegin projesi var

1.5 yıl sürüyor yani. Peki başladılar mı?

KaRe;

araştırın arkadaşlar tabikide gelen cvbı buraya yazarak bildirirseniz hem aydınlatılmış olunur hemde akıldaki soru işaretleri kalkar.bazılarının aklında soru işareti var.sonuçları paylaşırsak iyi olur teşekkürler.

ben yazdığım yerlerden bir cevap gelince buradan paylaşırım arkadaşlar

Bilgilendirme gayretinde bulunan kutup yıldızına teşekür ediyorum ,fırsatları kaçırmamak lazım bende başvurmayı düşünüyorum,mevki olarak KIYI BOYU Real yolunda giderken kanalın altında kalan mevkide çok büyük TOKİ çalışması var, iki blok kaba inşatı bitmişti mevki olarak çok güzel bir yer ,bakalım sonuç iyi olur .sağlcakla

Tabiki de araştırıyorum ama hiç yeni haber yok eski yani. O yüzden sordum..

arkadaşım adanadasınız gördüğüm kadarıyla adliyenin karşısında ÇÖZ-DER(ÇUKUROVA ENGELLİLER DERNEĞİ)var.kime sorsanız gösterir.oraya gidin size form verecekler hemde detaylı bilgiyi alın.sonuçda orası aracı asıl mercii valilik.ama siz oradan istediğiniz bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Biliyorum orayı kayıtımı orda yaptırdım zaten. Sadece haber bekliyorum. Ordan bilgi istiyorum hiç bilgimiz yok diyorlar.

arkadaşlar içişleri bakanlığına konu hakkında bilgilenmek için yazdığım mesaja bugün bu şekilde cevap geldi biraz aklım karıştı :confused:

Adana Bilgiedinme;Adana.Bilgiedinme@aile.gov.tr

Merhabalar,
25/11/2012 tarihli bilgiedinme başvurunuz incelenmiş olup, Bakanlığımızın yürüttüğü engellilere yönelik TOKİ çalışması bulunmamaktadır. İyi günler dileriz!

her yerde farklı bi haber var abi. hangisine inanalım bilmiyorum.

en saglıklısı adana valiliğine gidip dernekle böyle bir dayanışmalı bir proje içinde olup olmadıklarını sormak olacak sanırım.valilikden en doğru bilginin alınacagını düşünüyorum.

benim üzerime ev yok fakat eşimin evi var babasının nasıl olur ginede baş vurabilirmiyim

Üst Alt