Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memur nedir?

Konular
49
Reaksiyonlar
228
Aday memur nedir? Aday memur sınavına giren kişi var mı?

ilk atamadan sonra göreve başladığında en az 1 yıl en çok 2 yıl aday memur olarak çalışırsınız. maddi olarak bir kaybınız olmaz. genelde prosedürdür. ancak aday memurken disiplin cezası almamanız gerekir.yani ilk yıllarda biraz fazla iş yükü verilse bile pek çıkıntılık yapmayın gününüzü bekleyin. adaylık sınavı da tamamen formalite. 657 sayılı kanundan sorular soruluyor. benim eski kurumdaki müdür adaylıgımız kalkınca tayin istemeyelim diye ben ve arkadaşlarımı 22 ay sonra adaylıgımızı kaldırmıştı.normalde 1 yuılın sonunda kalkar ama yasa amire yetki vermiş istersen 2 yıla kadar uzatabilirsin diye. tamamen amirin insifiyatifinde

@Şamil676767,

memur memurdur hocam hepsi 657 ye tabidir. ekpss den girdiğinizde sadece bazı ufak haklarınız oluyor tayinde kolaylık gibi. onuda her kurum yapmayabiliyor.
adaylık gözünüzü korkutmasın size verilen görevleri yapın . sıkıntı yaşadığınız yerlerde amirinize gidin ve dürüstçe anlatın yardımcı olmalarını isteyin.
bende adayken çok sıkıntı yapmıştım. psikolojimde iyi değildi zaten ama il müdürüm çok sert bir adam olmasına karşın rahatsızlığımdan dolayı yardımcı oluyordu. ben ilk normal kpss ile atandım. daha sonra rapor alınca ekpss ile tekrar öğretmen olarak atandım

Üst Alt