Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday Memurken Engelli Tayini Aldım :)

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Nisanda yapılan ekpss ile eylülde İstanbul Bakırköy TKHK'ya atandım. bağcılar eğitim ve araştırma hastanesinde önlisans tıbbi sekreter olarak görev yapıyordum. 13 Kasım'da engelli tayini için başvuru yaptım ve 2 Aralıkta tayin başvurum onaylanıp ismim çkys'ye düştü. Kendi memleketime ailemin yanına tayin başvurusu yapmıştım.

Kime sorduysam aday memur olduğum için ve sağlık bakanlığının engelliler için yönetmeliği olmadığından dolayı çok büyük ihtimalle tayin başvurumun red edileceğini duydum. Ümidi kesmedim işin peşinden koşup birkaç sağlık uzmanı arkadaşla görüştüm. belgelerimi takip etmelerini rica ettim. Bimere, cumhurbaşkanlığına ve sağlık bakanlığına sağlık durumumu ve tayin gerekçemi belirten dilekçeler yolladım ve sonunda ismim sisteme düştü

Bu ayın 12 sinde hastanede çıkışımı yapıp 15 inde maaşımı aldıktan sonra memleketime gidip girişimi yapacağım. Allah tayin bekleyen herkesin yardımcısı olsun.

Dilekçemi Mdr. yrd ve personel birimiyle beraber oturup yazdık. Şöyle ki;

Hastane yönetimine

Ekpss ile hastaneniz bünyesine sağlık teknikeri tıbbi sekreter olarak atandım. 16 ağustos 2014 tarihli resmi gazetede yayınlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 11. maddesine (engelli memur tayini ek madde 3) istinaden Bitlis iline tayinimin yapılmasını talep ediyorum. Gereğinin yapılması hususunu saygılarımla arz ederim.

Ek: Sağlık raporu

Çok sevindim sizin adınıza. Ben üniversiteye atandım üniversite eleman kaybetmemek için 22 ay gibi sürede onaylıyormuş. Bende sağlıktan dolayı izmire geçmek istiyorum. 17 aralıkta hazırlayıcı eğitim sınavı var ondan sonra yazsammı bende bir dilekçe acaba diye düşünüyorum.

Siz kendiniz kurum belirliyormusunuz yoksa nereye çıkarsa mı diye ?
Ben kendim yer ayarlayıp sonra bu dilekçeyi verebilir myiim sizce ?

kendi memleketimi istediğimi kuruma dilekçe olarak sundum. bizim bakanlığın engelliler için yönetmeliği yoktu bende bu boşluktan faydalanıp tayin istedim. aynı şekilde MEB'in yönetmeliği var ve aday memurlar tayin isteyemiyorlar.
bence şansınızı deneyin. dilekçeye sağlam bir gerekçe koyduktan sonra bence kabul edilebilir. Allah yardımcınız olsun.

Hayırlı olsun arkadaşım. Kurumunuz zorluk çıkarmadan yönetmelik bile çıkmadan size kolaylık sağlamış ve engelinizden dolayı tayin isteğinize olumlu yanıt vermiş olması gereken de buydu zaten.

Şu hazırlayıcı eğitim sınavı bitsin doktorumla görüşçem bakalım o güzel bir yazı yazıp yüksek mercilerde onaylatıp ona göre dilekçe yazcam. Acaba ilk önce izmirde kurum bulmam mı gerek acaba ? Bilgisi olan varmı üniversiteler için herkes kendi kurum buluyor çünkü.

kurum belirleyemiyorsunuz,il için sadece tayin isteyebiliyorsunuz.

Üniversitelerde istediğimiz kurumla iletişimi biz sağlıyormuşuz onlar uygun yazısını üniversiteye yazıyormmmuş. Ben öyle biliyorum.

üniversite kadrosunda iseniz evet doğru gitmek istediğiniz kurumu siz belirliyorsunuz.engelliler için de aynı mı bilmiyorum ama üniversitede tayin biraz sıkıntılı çünkü yerine yeni bir eleman verilinceye kadar bekletme yapıyor.bence şimdiden çalıştığınız kurumda hatrı sayılır ahbaplar edinin işiniz görünsün:)

ayyüzlü;

Doğru diyorsunuzda hemende olmuyor birde torpil üniversitede yemicek gibi duruyor anca tepelerden bulmak gerek oda yok artık sağlıktan olması için dua etçez :D

Life;

aynen öyle. şüphesiz ki ordakilerin insaniyetliği sayesinde tayinim oldu. teşekkür ederim.

Öncelikle Cengiz bey kutlarım Allah her şeyi gönlünüze göre verir inşallah.. Bende nisandaki sınavla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlıgı'na atandım. Aynı gerekçeyle memleketime tayinimi isteyebilir miyim bilgilendiren olursa sevinirim...

Hayırlı olsun darısı diğer atanmak isteyenlerin ve tabi ki öncelikle kazanamayanların başına:eek:

Ben burada aday memurken de tayin olabilirsiniz derken bazıları insanları yanlış yönlendirmeyin diyordu. Onlar burada mı? :)

Öncelikle Cengiz bey kutlarım Allah her şeyi gönlünüze göre verir inşallah.. Bende nisandaki sınavla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlıgı'na atandım. Aynı gerekçeyle memleketime tayinimi isteyebilir miyim bilgilendiren olursa sevinirim...

Kardeşim bahsettiğin bakanlığın hangi biriminde (Tarım İl mi, Toprak Mahsulleri mi) çalışıyorsun? Sen bana hele söyle sana bilgi veririm bu kurumla alakalı...

Payitaht;

Tarım bakanlığınında engelliler için yönetmeliği yok. Yine bakanlık personel biriminin insafına kalmış bir durum. Daha yönetmelik çıkmadı deyip geride gönderebilir, 16 ağustosta çıkan yönetmeliği baz alıp tayinini de yapabilir. ama şansını dene eminim ki tayinin yapılacaktır. ama gitmek istediğin şehirde boş kadro olup olmadığını sor.

toprak1453;

bakanlığa göre değişse de haklısın kardeşim. beni de bu yoldan döndürmeye çalışanlar oldu. hatta aynı kurumda olup cesaret edip dilekçe vermeyenler bile oldu. fakat bugüne kadar yaptığım gibi yine kendi dediğimi yaptım çok şükür karlı çıktım yine karlı çıktım :)

sanırım ülke genelinde bir ilkim :D

Bugün dilekçeyi yazıp göndermeyi düşünüyorum inşallah olur.
Toprak1453;
ilçe gıda tarım ve hayvancılıkta calışıyorum unvan memur.

Payitaht;
Kardeşim dilekçe vermeden önce amirlerinle görüş, sonra dilekçeni ver.Olmazsa Personel Daire Başkanı ile bizzat görüş.Durumunu doğru bir şekilde anlatırsan sıkıntı çıkarmazlar.

CengizYurek;
Hayır ilk değilsin.Benim çalıştığım kurumda bu gibi şeyler oldu.

İstanbul'da ilçe belediyede görev yapıyorum.farklı bir kurumda görev yapmak istiyorum.Düşünceniz benim için önemli yön verecek arkadaşlardan yorum bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

toprak1453;

Cevaplarınız için teşekkürler. Amirimle görüşmeden dilekçe vermeyi düşünmüyorum. Önce iyice araştırmak lazım inşallah olur da hem ben hem de ailem cok sevinir...

çelebi;

Belediyeler bildiğiniz gibi 657'ye tabi oldu. Dolayısıyla Devlet memurlarının naklen atanmaları 657sayılı Devlet Memurları Kanununun 74 ve 76. maddelerinde düzenlenmiştir.657 sayılı kanunun 74. maddesinde memurların bir kurumdan diğerine nakilleri düzenlenmiştir. Buna göre; Memurların 657'ye tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatıyla başka bir kuruma geçiş hakkınız bulunmaktadır.ÇOk önemli gerekçeler veya torpil olmadıkça bu nakil işlemleri çok kolay olmamaktadır ama imkansız da değildir.Siz engelli bir vatandaş olarak bunu belgeler ve zaruri durumunuzun olduğunu ileri sürerek dilekçe verirseniz işinizin olma durumu kolaylaşacaktır.Ben olacağını düşünüyorum,denemekten zarar çıkmaz.

toprak1453;

eyvallah :)
kardeşim konudakilere yetişemiyorum. Cevap yazıp herkesi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

Hayırlı olsun Cengiz Yurek Bey. Size bir soru sormak istiyorum. Tayin için. Sadece mesajınızdaki dilekçe örneğini ve engelli raporunuzun fotokopisini mi verdiniz ? Ek olarak başka bir lşeyler verdiniz mi ? Örneğin mazaret nedenleri veya başka bir şey verdiniz mi ? Ben de tayin istemek istiyorum ama ilk önce sizden tam olarak vermiş olduğunuz dilekçeleri öğrenmek istedim. Mesela doktoronuzun görüşleri vb. gibi bir şeyler var mı ek lerde ?

Önce amirimden sonra da mudur yardimcisundan izin istedim tayin dilekcemi vermek icin. Bu edeptendir. Sonra personel birimiyle beraber dilekce hazirladik örnekte verdigim dilekcnin aynisini. Ve saglik raporumu ek olarak verdim. 1 yili dolmamis surekli engelli raporumdan bahsediyorum. Ek olaeak herhangi bir mazeret rapor vs. Birsey alip sunmadim

Aday memurken tayin ve/veya atama işleri vermiş olduğum linkteki maddelerde düzenlenmiştir.Buna göre aday memur olsanız bile işaret edilen maddelere göre bir mazeret sahibi iseniz tayin ve/veya atama işlemleriniz yapılabilecektir. Ayrıca Madde-11'de de engellilerin tayin ve/veya atama hakları bahsi geçen aynı yönetmeliğe göre düzenlenmiştir.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/08/20140816-5-1.pdf

Bende annemin heyet raporunu sunarak tayin isteyeceğim.aday memur sürem dolmak üzre sizce mümkün mü:(

Yardımcı olursanız cok sevinirim

Annem baltazara göre yüzde 87 hasta .araştırma hastanesi heyet raporu da var.ben hakkaride çalışıorum.bu durumdan dolayı tayin istemek istiorum.sizce olurmu

Lütfen cvp yazın

Sevgili kardeşim biraz geç oldu kusura bakmayınız.Size bu konu başlığı altında açılan/paylaşılan linki tekrar dikkatle incelemenizi tavsiye ediyorum. İstediğiniz tayin mümkündür,olur ancak annenizin tam teşekküllü alınmış heyet raporunu (engelli raporu) ibraz etmek durumunda olduğunuzu zaten biliyorsunuz.Unutmamak lazım ki, valideniz mutlaka bakıma muhtaç olmak zorundadır.

Son düzenleme:
Haftaya bir dilekçede ben yazacaktım ama asaletim tasdik olmadığı için çekiniyordum bir umut oldu bu haber :)

Cevap verdiğiniz için teşekkürler toprak 1453...evet heyet raporunu aldık.onkoloji bölümü olan bir merkezde tedavisi uygundur diyor ama doktoru ön raporda bir yakınının desteğine ihtiyaç duymaktadır diye bir ibare kullanmıştı.bu ibare sağlık kurulu raporunda yazılmadı raporu dün aldık itiraz edebilir miyiz yada bu raporla tayine başvursam bişey cıkar mı ?

bende 2012 yılında ekpss ile atandım sgkya.asaletim tasdik olundu.durum bildirir heyet raporu aldım atipik psikoz ve osteomyelit diye belirtmişler ibarede sizce işgörürmü.Tayin isteyeceğim Kocaliye.Sizce basvurayımmı?

2012 yılında ekpss sınavı ile sgkya atandım.Şimdi sağlık sebeplerinden tayin isteyeceğim.Aralığın 12sinde durum bildirir heyet raporu aldım.Raporda atik psikoz ve osteomyelit yazıyor.Tayin olmak için bu ibare yeterli midir?

Cevap verdiğiniz için teşekkürler toprak 1453...evet heyet raporunu aldık.onkoloji bölümü olan bir merkezde tedavisi uygundur diyor ama doktoru ön raporda bir yakınının desteğine ihtiyaç duymaktadır diye bir ibare kullanmıştı.bu ibare sağlık kurulu raporunda yazılmadı raporu dün aldık itiraz edebilir miyiz yada bu raporla tayine başvursam bişey cıkar mı ?
Tayininizi isteyebilirsiniz kardeşim.

bende 2012 yılında ekpss ile atandım sgkya.asaletim tasdik olundu.durum bildirir heyet raporu aldım atipik psikoz ve osteomyelit diye belirtmişler ibarede sizce işgörürmü.Tayin isteyeceğim Kocaliye.Sizce basvurayımmı?

2012 yılında ekpss sınavı ile sgkya atandım.Şimdi sağlık sebeplerinden tayin isteyeceğim.Aralığın 12sinde durum bildirir heyet raporu aldım.Raporda atik psikoz ve osteomyelit yazıyor.Tayin olmak için bu ibare yeterli midir?
Tayin isterken hastalığınızın nevisine ve/veya şiddetine,hasarına değil engelli raporunuzun oranına bakarlar kardeşim. Rapor oranınız en az %40 ve üzeri ise tayin imkanından bir kereye mahsus istifade edebilirsiniz. Ha, başvurayım mı diye soruyorsanız o sizin bileceğiniz bir iş.

Üst Alt