Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday Memurken Engelli Tayini Aldım :)

aile ve sosyal politikalar personel atama yönetmeliğindeki %50 engel oranı ve ağır engelli olmak şartı..
Engellilerin muhatabı olan bakanlık engelliye zorluk çıkartıyor yazık

furkan916;

Sizin engellilik oranınız nedir Furkan bey?

aile ve sosyal politikalar personel atama yönetmeliğindeki %50 engel oranı ve ağır engelli olmak şartı..
Engellilerin muhatabı olan bakanlık engelliye zorluk çıkartıyor yazık

Furkan bey, nasıl bir dilekçe yazdınız,içeriği nedir bilemiyorum.Ancak Sosyal Politikalar Bakanlığının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğindeki Değişiklik adı altında yaptığı yeni yönetmeliği incelediğimizde MADDE-12'nin 2.Fıkrasında Aday memurların adaylık süresi içerisinde atamalarının yapılamayacağını söylüyor.Bu ilk atamalar için geçerli.MADDE-13'e geldiğimizde ise Engellilik Raporuyla alakalı Bakanlık, yine aynı benzer düzenlemeyle alakalı Bakanlar Kurulu Kararının 11.MADDESİ'ni hiçe sayarak tamamen keyfi bir uygulamaya geçiyor ve en az %50 (%40 ve üzerini kabul etmiyor) raporu şart koşarken bunun yanında da ağır engelliliği aynı şarta bağlıyor.Yetmiyor, atama talep eden kişinin engellilik raporunun içeriği ile alakalı "istersem ilgili kuruluşlardan görüş talep ederim ve atamasına gerek teşkil eden bir durumun yoksa başvuruyu iptal ederim" diyor. Bunu yapan da Engellilerin ihtiyaçlarıyla ilgilenen bir bakanlık.Yazıklar olsun Ayşenur İslam'a... Tamamen ve baştan aşağı bir hukuksuzluk söz konusu.Bence siz yine bir dilekçe yazarak MADDE-11'e atıf yapın ve itiraz edin.

[SIZE=1]- - - Mesajlar Birleştirildi - - -[/SIZE]

Arkadaşlar Nisanda yapılan ekpss ile eylülde İstanbul Bakırköy TKHK'ya atandım. bağcılar eğitim ve araştırma hastanesinde önlisans tıbbi sekreter olarak görev yapıyordum. 13 Kasım'da engelli tayini için başvuru yaptım ve 2 Aralıkta tayin başvurum onaylanıp ismim çkys'ye düştü. Kendi memleketime ailemin yanına tayin başvurusu yapmıştım.

Kime sorduysam aday memur olduğum için ve sağlık bakanlığının engelliler için yönetmeliği olmadığından dolayı çok büyük ihtimalle tayin başvurumun red edileceğini duydum. Ümidi kesmedim işin peşinden koşup birkaç sağlık uzmanı arkadaşla görüştüm. belgelerimi takip etmelerini rica ettim. Bimere, cumhurbaşkanlığına ve sağlık bakanlığına sağlık durumumu ve tayin gerekçemi belirten dilekçeler yolladım ve sonunda ismim sisteme düştü

Bu ayın 12 sinde hastanede çıkışımı yapıp 15 inde maaşımı aldıktan sonra memleketime gidip girişimi yapacağım. Allah tayin bekleyen herkesin yardımcısı olsun.

Dilekçemi Mdr. yrd ve personel birimiyle beraber oturup yazdık. Şöyle ki;

Hastane yönetimine

Ekpss ile hastaneniz bünyesine sağlık teknikeri tıbbi sekreter olarak atandım. 16 ağustos 2014 tarihli resmi gazetede yayınlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 11. maddesine (engelli memur tayini ek madde 3) istinaden Bitlis iline tayinimin yapılmasını talep ediyorum. Gereğinin yapılması hususunu saygılarımla arz ederim.

Ek: Sağlık raporu

Buraya bakın Furkan bey,

Bu arkadaşımız benim işaret ettiğim maddeye atıfta bulunarak aday memur olduğu halde tayini yapılmış. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan engelli bir memur tayin olabiliyor ama Sosyal Politikalar'da çalışan engelli memur olamıyor...Hakkınızı göz göre göre çalıyorlar.İtiraz edin.

yada boş kadro olmadığı için red ediliyor olabilir mi? KAdro inanılmaz şişirilmiş ise?
Farklı yoldan bir görüş atayım dedim belki dediğim yanlış olabilirdir.

KARTANESİ06;

Arkadaşım bende o maddeye atıfta bulunarak istedim tayinimi oranımda 49 ama yapmadılar bu ülkede her şey formalite icabı kağıt üzerinde engellilerin yanında ama iş uygulamaya gelince ...

Böyle bir durum söz konusu değil. İl Müdürlüğüne atanmasan farklı bir şekilde atarlar.

Bunası bi saçmalık raporda ağır engelı olan nası çalışşın zaten ınanılır gıbı degılll

Her hastalık farklı belirlenir ağır engellilik oranı. Benim ağır engelli raporum var. Devlet memuru olarakta çalışıyorum inanmak zor değil.

Demek ağır engelli koşulu belki biraz daha şansı yükselityor. Neyse şimdilik kalsında ilerde çok zorlanırsam bu şansımı deniyeceğim.

Farklı bir kurumda personel müdüryle görüştük aday memurken tayin almamamı, aksi halde memurluktan atabilecekleri söylediler. Bunun doğruluk payı nedir arkadaşlar ? Sırf tayin istiyorum diye olurmu öyle bir şey ?

HayrettinGuler

Bu doğru değil. Tayin isterseniz böyle şey olmaz. Aday memurken şartlarınız uyuyorsa tayin istemek yasal bir haktır. Cahillerle konuşma.

Arkadaşlar tayin istemede belli bir sure varmı bir ay falan çalışsak tayin istiyebiliyormuyuz.ben engelliyim cocugumda %80 agir engelli tayin istersem olurmu bize taninan bu bir kereye mahsus tayin de nokta atışı istiyebiliyomuyuz mesala ankara ili keçiören ilçesi diye yoksa ankara ili diye yazıp onlarmi belirliyor ilçeyi her ilçede birimi var sonuçta atandigim yerin ve nasıl bir dilekçe yazmaliyim.

arkadaşlar asalet onaylandıktan sonra tayin istesem kadro yok deyip almak istememe gibi bir durum olabilir mi 1 yıl kalıp tayin olan t.sandalyeli hizmetli var mı

arkadaşlar benim de 1 sene dolmasına 1 ayım kaldı bursa halk sağlığı müdürlüğünde çalışıyorum memleketim afyona tayin istemeyi düşünüyorum oranım %59 ama ağır engelli değilim dilekçe versem geçebilir miyim henüz her hangi bi eğitim falan da göstermediler asaletle alakalı yani 1 seneyi aşabilir asaletimin tastiklenmesi sordum atamadan bi arkadaşa su an kapalı tayinler falan dedi? sizce nası bi yol izlemem lazım yardımcı olursanız cok sevinirim gitmem gerek afyona

okidokiaga

Kurum üniversitede öğrenci işlerindeyim.
İzmirde kurum buldum sayılır şimdi yazı için uğraşçam tüm yaşadıklarımı, prosedürleri vs buraya yazıcam.

HayrettinGuler kardeşim kurum üniversite olunca biraz zorlanırsın üniversitede başka kuruma geçmekk zor ama şansını dene raporunla hiç oynama kardeşim dilekçende güzel bi şekilde belirt engelini inş istediğin yere gidebilirsin kardeşim

ayyüzlü

ben iki yıldır üniversitedeyim başta asalet tasdik onaylanmadan müraccat edilemez. Asalet tasdik oldu ama hala gidemiyorum gitmek istediğim kurumdan yer bul dediler kurum kalmadı memlekette kimse yer açmıyor üniversite kötü

Üst Alt