Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurların adaylığı nasıl kalkacak?

Konular
62
Reaksiyonlar
0
aday memurların sicil notu kalktığına göre nasıl adaylıkları kalkacakm temel ve hazırlayıc eğitimleri vermişlerse

Temel ve hazırlayıcı eğitimden aldığın not ortalaması alınacak. Akabinde Amirinin vereceği Uygulamalu Eğitim notu bir üst kuruma (Örneğin okulda görevliysen; Milli eğitime, Milli eğitimde görevliysen Valiliğe) OLUR görüşü alınmak kaydıyla işlem tamamlanacaktır.
Sicil notu ayrı bir durum. Adaylık kalktıktan sonra 15 gün içinde verilecekti. Fakat kalktığına göre verilmesi mümkün değil...

Aday memurluk zamanı ne zaman dolar?

1 yılımın dolmasına 2 ayım kaldı adaylık nasıl kalkacak temel ve hazırlayıcı eğitimleri 88-90 ile geçtim geriye ne kaldı..suç felanda işlemedim..

tebrik ederim. adaylığın kalkmaması gibi bi durum yok. yazmışsınız zaten. adaylığın kalkması ile insan kaynakları-personel işleri ilgilenir, bişiy yapmanıza gerek yok. kadroyu da hemen yılınız dolunca vermeyebilirler, bi ay falan fazla değil o da yoğunluktan gecikebilir, sizle ya da size verilmeyeceğinden değil.. rahat olun benim yılım dolduydu anca yazışmalar filan.. 3 ayı bulmuştu. o da il müdürlüğünde çalıştığımdan, bölge müdürlüğü, genel müdürlük arasında trafik yoğunluğundan ötürü olmuştu. gelince size de bi kağıt imzalatıyorlar, iş bitiyor.. yani kağıttada maddeler işte çalışkan dürüst memur olacağıma, vatanım milletim uğruna çalışcağıma vs.. genel yazılardan oluşan bi kağıt imzalamıştım. iş bitmişti. ben 11. yılımdayım. böyle verilmişti kadromuz.. hayrlı olsun :)

Fotoğraf

EK-1
ADAY MEMURLAR
STAJ DEĞERLENDİRME BELGESİ
1. ADAY MEMURUN KİMLİĞİ
a) Adı ve Soyadı
:

b) Kurumu
:

c) Birimi
:

d) Kadro-Unvanı ve Görevi
:

e) Doğum Yılı ve Yeri
:

f) Baba Adı
:

g) Sicil No
:

2. ADAYLIK SÜRESİ İÇİNDE DİĞER EĞİTİMLER
EĞİTİM
ALDIĞI PUAN
TEMEL
: 70
HAZIRLAYICI
:

3. MERKEZİ SINAVDA ALDIĞI PUAN
a) Yazıyla
: ……………………………………
b) Rakamla
: ………………

4. DOLDURMA TALİMATI
a) Bu belge 2 nüsha tanzim edilir. Bir nüsha memurun özlük dosyasına konur, diğer nüsha ise aday memura verilir.
b) Nitelikler kısmı, adayın staj yaptığı birimdeki ilk amiri ve ikinci amiri tarafından doldurulur. Eğer aday memur başka bir kurumda staj yapıyorsa bu takdirde staj belgesinin doldurulmasına esas olarak bilgiler aday memurun görevli olduğu kurum ve kuruluşa gönderilecek belge bu bilgilere dayanarak aday memurun 1 ve 2 nci amiri tarafından tanzim edilecektir.
c) Her niteliğin toplam puanı karşısına yazılmıştır. Niteliği verilecek puan amirlerce o niteliğin kriterlerine göre takdir edilerek kendilerine ait sütuna yazılmak suretiyle nitelik puanı bulunacaktır.
d) Mesleki bilgiye ait niteliklerin hangi kriterlerden oluşacağı ilgili kurum ve kuruluşça belirlenecektir.

NİTELİKLER
Puan ağırlığı ve dağılımı
1. Amir
2. Amir
1. GENEL NİTELİKLER
10
......................​
......................​
a) Kılık kıyafetine özen
2
......................​
......................​
b) Terbiyesi, nezaketi ve tevazu sahibi olması
2
......................​
......................​
c) Ağır başlılığı ve vakarı
1
......................​
......................​
d) Ciddiyeti
1
......................​
......................​
e) Kişisel çıkarlarına düşkünlüğü
2
......................​
......................​
f) Uygulamadaki tarafsızlığı ve hakkaniyeti
1
......................​
......................​
g) Malzeme ve zamanı yerinde kullanımı
1
......................​
......................​
2. DİSİPLİN KURALLARINA UYARLILIĞI
15

a) Kanun, yönetmelik ve emirlere uyması
4
......................​
......................​
b) Görevlerini tam ve zamanında yapması
5
......................​
......................​
c) Üstlerine karşı tavır ve hareketi
3
......................​
......................​
d) Masa arkadaşlarına karşı tavır ve hareketi
1
......................​
......................​
e) İtaati
2
......................​
......................​
3. ÇALIŞKANLIĞI
15

a) Görev yapmada heves ve gayreti
5
......................​
......................​
b) Araştırma ve inceleme kabiliyeti
5
......................​
......................​
c) Fiziki yorgunluğa dayanıklılığı
2
......................​
......................​
d) Fikri yorgunluğa dayanaklılığı
3
......................​
......................​
4. İŞBİRLİĞİNE UYUMU
5

a) Grup çalışmasına yatkınlığı
3
......................​
......................​
b) Geçimliliği
2
......................​
......................​
5. GÜVENİRLİĞİ VE SADAKATİ
5

a) Dürüstlüğü
2
......................​
......................​
b) Dedikodu yapma alışkanlığı
1
......................​
......................​
c) Gizliliğe riayeti ve sır saklaması
1
......................​
......................​
d) Güveni kötüye kullanması
1
......................​
......................​
6. MESLEKİ BİLGİSİ
50
......................​
......................​
(Bu niteliğin kriterleri ilgili kurum ve kuruluşlarca belirlenir.)

TOPLAM PUAN :
100
......................​
......................​

AMİRLERİN KİMLİĞİ
1. Amir
2. Amir
ADI VE SOYADI
: ……………………….…………………..
.………………………………………..
UNVANI
: ……………………………….…………..
.………………………………………..
KURUMU
: …………………………….……………..
.………………………………………..
DOLDURULUŞ TARİHİ
: …………………………….……………..
.………………………………………..

İMZA VE MÜHÜR

1. Amirin Toplam Notu
.………………………………………..
2. Amirin Toplam Notu
.………………………………………..
(1. ve 2. Amir Toplam Notlarının)
Aritmetik ortalaması :

……………………………….……….

.………………………………………..
STAJ NOTU
: …………………………………..…..……
.………………………………………..

TASDİK OLUNUR​
Tasdik Eden Yetkili Amirin Kimliği​

1 yılın dolduktan sonra asalet tasdik olunacak tabi olumlu sicil alman şartıyla

suç işlemedim hırsızlık yapmadım ama işlemi yanlış felan yapmak adaylığı etkilermi

sicil notu kalktı diyolar

sevginur hanım 6111 sayılı yasa ile sicil notu kaldırıldı aday memurların durumu ne oldu bilginiz varmı

işlemi yanlış yapmak adaylığınızı etkilemez... sonuçta hepimiz insanız ve hata yapabiliriz, kaldı ki siz adaysınız hatalarınız tabiki olacak..

asıl memurluğa geçebilmeniz için 1. sicil amirinizin dolduracağı staj değerlendirmesinden en az 70 puan almanız gerekir... eğer suç işlemediyseniz ve genel olarak uyumlu birisiyseniz 1. sicil amiriniz tarafından olumlu puan alır ve asıl memur olursunuz, merak etmeyin...

bu arada aday memurluktan asıl memurluğa geçiş süresi kanunda belirtildiği üzere 1 yıldan az, 2 yıldan fazla olamaz... benim işyerimde geçen yıl çalışmaya başlayan aday memur 1 yıl 3 ay sonra asıl memur oldu....

yazışmalar uzun sürebilir, acele etmeyin..

mesajımda kastettiğim sicil notu değil, asıl memur olabilmeniz için yeterli olan puandır...

memurun eğitim notunumu kastediyosunuz(temel ve hazırlayıcı eğitim)

Aday memurum, asil memur olmak için ne yapmam gerekli..?

1 yılımın dolmasına 2 ay kaldı nasıl kalkacak stajyerlik detaylı bilgi verirseniz teşekkür ederim.

temel ve haz eğitimleri geçtim sicil notuda kalktığına göre..88-90 aldım eğitimlerden

Uygulamalı eğitim var 230 saat zannedersem çalışılan kurumda ondan sonra

ikitisatcı aday memurun hatası olsa ne olur? Aday memursunuz adı üstünde hiç bişiy olmaz korkmayın. hiçbi konudan da ya da hatadan da sorumlu tutulmazsınız notlarınız :) da güzel. bu kadar çekinceli davranmayın. relax lütfeen. ben müdürümün kendi ile ilgili olmayan bi lafına kızmıştım, benle ilgili bir konu idi. bi sürü işçi personel arasında bu beni ilgilendirir demiştim. aday memurdum 2 aylık bile değildim. senin sicilini bozuk verecem demişti. sicil notu vardı o zamanlar. hatasını anladı. konuşmadım cvp bile vermedim mecbur kalmadıkça. adam ne odamıza girebilmişti, ne de masama yanaşabilmişti :D ayy ne güzel anlarmış anımsamış oldum. öyle böyle 11. yılıma girdim daha çook yıllar görürsünüz memurlukta Allah ömür verirse.. :D

ya ben tedirgin oluyorum. işte yeterli değil felan derler adaylığı kaldırmazlar felan böle şeyler aklıma geliyo benim görevim gelen evrak--giden evrak kayıt vb işler

gelen-giden evrak hiç problemli bi bölüm değildir. aynı zamanda zevklidir de.. günlü evrakları vaktinde vermek önemlidir, onlar da sık gelmez kurumunuzu bilmiyorum tabii ama. tedirginliği bırakın ki herşey kolay su gibi gitsin.. ben de aday memurken çekinirdim bazı evraklarda tecrübeli arkadaşlar sen işten değill iş senden korksun derlerdi. iş benden korkuyor artık :D..o zamanki tedirgin hallerimi şimdi manasız buluyorum. tecrübe hatalar sonrası oluşur zaten. kaldı ki sizin anladığım kadarıyla hiç bi hatalı işiniz yok..rahat olun çok sorumluluk isteyen bi bölümde değilsiniz zaten..

benim asıl kadrom ilçe milli eğitimde lisede görevlendirmeyim sicil notu kalktığına göre okul müdürü bana sicil notu vermeyecekmi..direk adaylığımmı kalkacak

sicil notu kalktı. temel ve hazırlayıcı eğitimleri de başarı ile yaptınız. sizin adaylığınızın kalkıp asil memurluğa geçmeniz için müdürünüz ilçe milli eğitim müdürlüğüne yazı yazar ( yada direk il milli eğitim müdürlüğüne) adaylığı kalksın diye..il milli eğitim müdürlüğü de bakanlığa yazar.bakanlıktan il milli eğitim müdürlüğüne adaylığı kalkmıştır yazısı gelince..rahat olun iş tamamlanmıştır demektir. belki de sizin kurumunuzda direk bakanlık ve il milli eğitim müdürlüğü yazışmaları yeterli olacaktır, ilçe mili eğitim müdürlüğü karışmayacaktır tahminim. bisüre sonrada yazı elinize gelecektir imzalarsınız hayrlı olsun :) sabr da lazım :)
bizim dönemimizde sicil notu vardı.beni de korkuttu müdürüm sicilini bozuk verecem diye. oysa sonra öğrendim ki sicilimi bozuk değil düşük not bile verse kendisi neden böyle oldu diye soruşturma geçirecekmiş. memur özellikle de aday memur korunmadaydı yani..:) o zaman da 2 yıla kadar sicilimi kaldırmama durumu olabilirdi buna bile yanaşamıyorlardı :) erken ama şimdiden memurluğunuz hayrlı olsun..

bişey kalmamış yıl dolunca kalkacak merak etmeyin sicil amirniz bugünlerde staj dosyanızı teslim eder hayırlı olsun

Yüz kızartıcı suç işlemezsen her halikârda 60 üzeri verilip adaylık kaldırılması zorunludur. Ki şimdiye kadar adaylıktan atılanda görülmemiştir...

Göktürk kardeşim Meydan Larousse gibisin anında cevap...

adaylık kaldırma prosedürü

adaylık kaldırma prosedürü nasıl işliyor. temel ve haz eğitimleri 88-90 ile geçtim.

1 yılımın dolmasına 2 ayım kaldı adaylık neye göre kalkıyo sicil notu kalktığına göre..

uygulamalı eğitim öğretmenlere ben memurum nasıl kalkacak adaylığım bizde saat felan demediler..

Enaz 1 yıl en fazla 2 yıl içerisinde birim amirin onayı ile yemin edeceksin ve asaletini alacaksın .

sizin birşey yapmanıza gerek yok... bütün işlemleri birinci sicil amiriniz yapacak... adaylığınız bittiğinde yemin etmeye çağrılacaksınız, birinci sicil amirinizin yanında yemininiz bittiği an asıl memursunuz....

hangi hallerde kalkmaz adaylık suç felan işlemedim 10 ay boyunca

bilfiil çalışmaya başladığım 13 eylül atanma tarihim 8 eylül hangisi geçerli yıl hesabında

Efsane Yıldızımısın nesin. Abuk subuk yorum yapıp duracağına bilmeyen arkdşlara birazda sen bilgi verde hayır duanı alsınlar yada biraz susta laubali sanmasınlar..
Bir de şu verdiğim http://www.engelliler.biz/forum/kur...-engelli-memurlarin-tayin-atama-durumu-2.html linkte bizden kıdemli olarak çalışan BaY CiN'in yorumunu okuda ondan sonra yüzünü görüyüm ve gülüşünüde :D

ikitisatcı;

Sicil notu ile Asaletin bir alakası yok ki zaten kardeşim. Asalet Tasdik Notu (Uygulama Notu): Yıl bitimine 15 gün kala Kurum amirin bir not verip çizelgeyi doldurur. Doldurulan çizelge Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilir ve Valilik Olur'u alınıp "Şu şu kişinin Adaylığı kaldırılmıştır ve Valilik Olur'u ekte sunulmuştur" diye yazı gelir...

Sicil Notu: Asli Devlet memuru olduktan 1 ay içinde verilen nottur. Fakat yürürlükten kaldırıldığı için hükmü yoktur ve verilmeyecektir...

Üst Alt