Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurların adaylığı nasıl kalkacak?

adaylık

8 eylülde atandım araya bayram girdi 13 eylülde işe başladık 13 eylül gelmedenmi başvuruyum yoksa 13 eylüldemi. asıl kadrom ilçe milli eğitimde okula görevlendirme verildim okul müdürümü adaylığımı kaldıracak iilçe milli eğitim müdürümü tem ve haz eğitimlerden 88-90 aldım. okul müdürü bana daha not verecekmi yoksa direk adaylığım KALKACAKMI. adaylık hangi hallerde uzar..

Arkadaşım sen hazırlayıcı eğitim ve temel eğitim sınavlarını geçtiysen neden uzasın kı adaylığın bende istanbulda mebteyım ilköğretımde senın gıbı görevlendırmedeyım benım bildiğim şu 24 kasım öğretmenler gununde toplu yemın edilecek ve adaylığın kalkacak asıl olacaksın....

uygulamalı eğitim notundan kalırım diye tereddüt ediyorum. gece uyuyamıyorum

sen zaten okulda çalışırken amırın sana notu veriyordur mufettişin gelmesı de formalıte diye bılıyorum çok kafayı takma asil olacaksın...

13 Eylül işe başlama günüm benimde. Bayramdan önce uygulamalı eğitim notum verilip gönderilecektir. Fakat benim müdürüm Ağustos ortası gibi rotasyon (Zorunlu görev değişikliği) sebebiyle notumu verip gidecektir. Buradan uyuyaman arkadaşlara söyleyeceklerim nasihat olsun. Yukarıda yazdığım gibi bir suç işlememişseniz (Yani yazılı şekilde uyarı ve kınama almamışsanız) kafaya takılacak bir durum yok...

arkadaşlar ben bir okulda memurum adaylığım kalkacak müdürüm uygulamalı eğitim formu gönderiyo fakat ilçe öğretmenlerin ki bu diye onaylamıyo nerden bulabiliriz memur ve hizmetli için uygulamalı eğitim formunu?

Öğretmenler için olan formdan doldurmuş iseniz doğru söylüyorlar. Öğretmenlerinki tek sayfa ile sınırlı. Memurlarınki ise 2 sayfaya taşıyor :)

ADAY MEMURLAR STAJ DEĞERLENDİRME BELGESİ
Başlığına göz atmanı tavsiye ederim.

adaylığın kaldırılması

adaylık süresi içinde hiç bir disiplin cezası almayan (Uyarı vs)eğitimleride geçen birde iş görme gayreti olan aday memurun adaylığı kalkarmı..

Temel eğitim notu:88
hazırlayıcı eğitim notu:90

Hiç bir kusurun yoksa 100 alırsın kardeşim. Niye bu kadar kafana taktın ki bu konuyu...
Ben sana kendimden örnek vereyim. Ben bir dönem ambar memuruyla bile sürtüşme yaşadım ama buna rağmen müdürümün bana dediği laf, göktürk senin ufkun açık sen memurluğu aştın diyor. Ayrıca müdürüm rotasyona girdi ve şu sıralar tercih yapıyor. daha doğrusu tercihlerini ve sırasını bana yaptırıyor ve benden başka kimseninde nereyi tercih ettiğinden bilgisi yok (müdür yardımcılarıda dahil buna) ve müdürle sadece benim aramda. Ve bugün o adam bana dediki göktürk gittiğim yere belki senide aldırabilirim. Çünkü iş çözme ve iş yapma tekniğini, kafandaki düşünce yapınla gerçekleştirdiğin görevler çok hoşuma gidiyor. Sen yinede hazırlıkta ol dedi.

Bir parantez açıyım (((((Sen iş görüp tertemiz çalışıyorsan örneğin çalışma hayatında belli bi müddet 5-10 yıl gibi bir süre emek sarf etmişsen ve başta amirin olmak üzere herkesle iyi geçinip kendini sevdirmişsen örneğin başındaki amir başka bir yere tayin olsa bile yani bi il M.E.M. e şube müdürü felan olsa seni oraya alıp açıktan şef bile yapar... Tek yapman gereken her ortamda kendini sevdirmen. Tabi seveni ezmeye çalışırlar ama sen onu yaptırtmayacaksın. her işi (pardon ismin neydi bilmiyorum ama) İKİTİSATCI yapar diyecekler ama sende kafanı kullanıp yapmayacaksın ama yapar sözünü edecekler. Ben hep ortada olmayı bildim ve 11 ayda uzman kişilik lakabı hak kazandım. Been bu bilgileride Bakanlıktaki bir tanıdığımdan alıyorum. ve o söylediklerinide şu an itibariyle başarmış durumdayım. Hayatınızı şekillendirmeniz hususundaki önem arz eden kavram yani "YÜKSELEBİLMEK" "GÜVENİLİR İNSAN OLABİLMEK" gerisi size kalmış )))))

Bak ben bir ve bir kaç kişiyle sürtüşme yaşasam bile bu durumdayım. Sen niye bu kadar korkuyorsun ki bu durumdan anlamış değilim. Ayrıca şu ana kadar adaylıktan atılan hiç kimse olmamış sen bu kadar her şeyi kafana takarsan zaman geçmez ve kafan rahat olmaz... Bu kadar takılı kalma be kardeşim. İş görme ve becerine göre ben sana 90-100 alırsın diyorum. Sen adaylık tastik olurmunun hesabındasın. Bir şeyi 40 kez dile getirmeyelim lütfen

ellerimdeki fiziksel bozukluk nedeniyle ince beceri gerektiren işleri yapamıyorum bazen o yüzden amirin gözünde zayıf not alırım diye korkuyorum.dilekçeyi yanlış felan yazıncada sanıyomki kötü not verir. şimdiye kadar hiç bir suç felan işlemedim ne uyarı aldım ne kınama..iktisat mezunuym ondan iktisatcı nikini kullandım.. adım yavuz

Yavuz kardeşim hiç korkma bea . Benimde ellerimde problem var ama 10 parmak gibi klavyeye hakimim. Fakat ben bile bazen hata yapıyorum. Ama göz hatası olabiliyor. Örneğin tarihi yanlış yazabiliyorum :) Bunlar olağan şeyler. Ve bir yerde yanlışlık yapmışsam ve müdür o yanlışlığı görmeden ben farkediyorum + onu bide müdüre söylüyorum . müdürüm ben burada, şurada yanlış yapmışı m diyorum. Müdüründe dediği laf aynen şu: Yanlışlık olabilir, gözden kaçabilir, farketmenden dolayı aferin, hadi git düzelt gel diyor. :) Benden sana bir öneri Aday Memurların Adaylık Kaldırılması Formunu bir incele. Müdür notları nerelerden veriyor :) Ayrıca iş yapmandan ziyade mesleki bilgiye yani yönetmelik kanunlara aşina olman daha önemli. Çünkü nede olsa MESLEKİ BİLGİ 50 PUAN değerinde... Ben zaten yarın diyeceğim müdürüme Şu bizim adaylık formunu dolduralım mı diye.. Bak al hatta ben atıveriyim sana incele...

EK – I

ADAY MEMURLAR
STAJ DEĞERLENDİRME BELGESİ

FOTOĞRAF
1.ADAY MEMURUN KİMLİĞİ
a. Adı ve Soyadı :
b. Kurumu :
c. Birimi :
d. Kadro - Ünvan ve Görevi :
e. Doğum Yılı ve Yeri :
f. Baba Adı :
g. Sicil No :

2. ADAYLIK SÜRESİ İÇİNDE DİĞER EĞİTİMLER

EĞİTİM ALDIĞI PUAN
TEMEL
HAZIRLAYICI

3. MERKEZİ SINAVDA ALDIĞI PUAN
a. Yazıyla :
b. Rakkamla :

4. DOLDURMA TALİMATI
a. Bu belge 2 nüsha tanzim edilir. Bir nüsha memurun özlük dosyasına konur.
Diğer nüsha ise aday memura verilir.
b. Nitelikler kısmı,adayın staj yaptığı birimdeki ilk amiri ve ikinci amiri tarafından doldurulur.Eğer aday memur başka bir kurumda staj yapıyorsa bu takdirde staj belgesinin doldurulmasına esas olarak bilgiler aday memurun görevli olduğu kurum ve kuruluşa gönderilecek bölge bu bilgilere dayanılarak aday memurun I ve II nci amiri tarafından tanzim edilecektir.
c. Her niteliğin toplam puanı karşısında yazılmıştır.Niteliği verilecek puan amirlerce o niteliğin kriterlerine göre takdir edilerek kendilerine ait sutuna yazılmak suretiyle Nitelik puanı bulunacaktır.
d. Mesleki bilgiye ait niteliklerin hangi kriterlerden oluşacağı ilgili
kurum veya kuruluşca belirlenecektir.

Puan ağırlığı

NİTELİKLER ve dağılımı 1 Amir 2 Amir
----------------------------------------------- --------------- ------ -----
1. GENEL NİTELİKLER 10
a - Kılık - Kıyafetine özeni 2
b - Terbiyesi,nezaketi ve tevazu sahibi olması 2
c - Ağır başlılığı ve vakarı 1
d - Ciddiyeti 1
e - Kişisel çıkarlarına düşkünlüğü 2
f - Uygulamadaki tarafsızlığı ve hakkaniyeti 1
g - Malzeme ve zamanı yerinde kullanımı 1
2. DİSİPLİN KURALLARINA UYARLIĞI 15
a - Kanun, yönetmelik ve emirlere uyması 4
b - Görevlerini tam ve zamanında yapması 5
c - üstlerine karşı tavır ve hareketi 3
d - Masa arkadaşlarına karşı tavır ve hareketi 1
e - İtaati 2
3. ÇALIŞKANLIĞI 15
a - Görev yapmada heves ve gayreti 5
b - Araştırma ve inceleme kabiliyeti 5
c - Fiziki yorgunluğa dayanıklılığı 2
d - Fikri yorgunluğa dayanıklılığı 3
4. İŞBİRLİĞİNE UYUMU 5
a - Grup çalışmasına yatkınlığı 3
b - Geçimliliği 2
5. GÜVENİLİRLİĞİ VE SADAKATI 5
a. Dürüstlüğü 2
b. Dedi - kodu yapma alışkanlığı 1
c. Gizliliğe riayeti ve sır saklaması 1
d. Güveni kötüye kullanması 1
6. MESLEKİ BİLGİSİ 50
(Bu niteliğin kriterleri ilgili kurum ve kuruluşlarca
belirlenir.)
TOPLAM PUAN

AMİRLERİN KİMLİĞİ
ADI VE SOYADI : ...........................................
UNVANI : ...........................................
KURUMU : ...........................................
DOLDURULUŞ TARİHİ : ...........................................
İMZA VE MÜHÜR : ...........................................
I. Amirin Toplam Notu ...............................
II. Amirin Toplam Notu ..............................
(I ve II Amir Toplam Notlarının)
Aritmetik ortalaması
STAJ NOTU

TASDİK OLUNUR
Tasdik Eden Yetkili Amirin
KİMLİĞİ

ya bana gelen-giden evrak görevi verdiler gelen evrak kayıt ilçeye git gel raporları işle vs ben sanıyomki mutemetin işlerini öğrenmedin diye uzatır sanıyorum adaylığımı maaş işleri vs felan..

Bende o görevleri yapıyorum. Onları öğrenmen bu durumlara nazaran erken daha.. Ama ben öğrendim tabi o ayrı bir boyut. Asla bir sıkıntı olmaz

peki adaylık hangi hallerde kalkmaz. sınavlardan kalmaktan başka

Disiplin suçlarından dolayı kalkmayabilir. (Yazılı olmayan uyarma hariç şeklinde düşünürsek; kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması gibi)

şimdiye kadar hiçbir ceza almadım işte tedirgin oluyorum bazen duygulanıyorum kalkmaz diye.ağlayasım geliyo.

kendini bu kadar kasmaya gerek yoktur arkadasım.
bu arada rotasyon işi kesinleşti mdr rotasyon yapacak arkadaslar agustos 15 önce mdr sicil notu için uyarsın..

-Ne oluyor ya , bi adaylık kalkacak duygu masalına dönmüş burası :)
-Kalk diyecekler kalkacak işte...

ikitisatcı;

Kardeşim sen şimdiden böyle yaparsan hayat senin için hiç kolay olmayabilir benden söylemesi..

bimere soru

ben bimere (başbakanlık iletişim merkezi)adaylık kaldırma prosedürü ile ilgili müracaatım oldu acaba disiplin cezası alırmıyım amirlerimi atladım diye

adaylık kaldırma prosedürü

merhabalar 1 yılımı doldurmak üzereyim kadrom ilçe milli eğitimde ama bir okulda görevlendirmeyim benim ilk sicil amirim okul müdürümü oluyor yani asalet onayımı omu yapacak.

siz en iyisi çalıştığınız yerdeki personel işlerine bakan birine sorun. ilk aday memur siz olmamışsınızdır eminim. her yerde de sizin bu adaylık kalkması ile ilgili sorularınızı okuyoruz heralde tam bi cvp alamadınız ki bi başlık daha açtınız. inşallah asil memur olursunuz da sormaktan kurtulursunuz :D

kurbanın olayım artık asil memur ol lütfen...
yoksa siteden bir kaç kişi intihara teşebbüs edecek..
:D

Bencede :)

Arkadaşım; en az 6 ay kimin yanında çalışmışsan 1. sicil notunu o kişi verecek. ister kadrolu çalış ister geçici görevli, ama mümkünse soru sorma artık.. Duygusallığı geçtik şimdi olayın boyutu sanki dalga şeklini alıyor gibi..

adaylık kaldırma teklifi

yılım 13 eylülde dolyor mevzuata göre adaylığın kalkmasını gerektiren tarihten bir ay önce teklif yapılır diyo buna göre 13 ağustostamı teklif yapılacak

13 ağustosta cumartesine denk geldiğine göre 12 yada 15 ağustos oabilirmi 12si cuma 15i p.tesi

kurbanın olayım artık asil memur ol lütfen...
yoksa siteden bir kaç kişi intihara teşebbüs edecek..
:D

ha ha ha koptum yaaa yorumunuza...
iktisatcı merak etme eğer eğitimleri geçti isen ve herhangi bi ceza almadıysan kesin kalkar. biz geçenlerde mdr yardımcıları ile otururken bahsi geçti bende espiri olsun die dedim mdr.bey adaylığımı kaldırmazsa falan die sordum bana dedi kaldırmama gibi bir lüksü yok hiç bir müdür memuru yazılı bir suç işlememişseniz kaldırmak zorunda sen çok takıyorsun rahat ol bizde adaylık kalksın kurtulak die bakıyoz ama canını bu kadar sıkmaya değen bir şey değil inanki... eğitimleri geçti isen kalkacak o kadar...

adaylık kaldırma teklifi

benim ilk atamam 8 eylül 2010 adaylık kaldırma teklifi ne zaman yapılacak

1 yılımı doldurmama 2 ay kaldı ama evraklarım diğer aday memurunkiyle karışıp ilçeye gitti bundan dolayı müdür uyarı alırsam sanada veririm diyo ne yapmalıyım?

arkadaşlar, MEBte memurum. staj dosyası örneği, yada staj dosyası içeriği hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. mayıs 10 da 1 yılım doluyor.

Üst Alt