Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday memurum. Durum bildirir raporu almak asaletimin onaylanmasını zorlaştırır mı?

berke26

Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
389
Bir kamu üniversitesinde 9 aylık engelli kadrosunda aday memurum. Çalıştığım yerde klima ve pencere yok, kalorifer bozuk ve kışın sadece elektrikli soba ile ısınıyorum. Yani çalıştığım yer havasız olduğu ve elektrikli soba ile ısındığım için 2 aydır öksürük var. 2 aydır göğüs doktoruna gidiyorum ve geçen hafta bana astım ilacı yazdı. Çalıştığım ortamın havalandırılması ya da hava alabileceğim bir birime gönderilmek için durum bildirir raporu almak istiyorum. Durum bildirim raporu alamasam bile her ay 5 gün istirahat raporu alacağım. Durum bildirir raporu ya da devamlı istirahat raporu almak asaletimin onaylanmasını zorlaştırır mı? Bu tamamen idari amirin kafasına göre yapabileceği bir şey mi, yoksa geçerli bir sebep (işini yapmamak, işe geç gelmek vb.) sunmak zorunda mı?

@Emrekvk, Düz memur statüsünde fakültedeki hasta biriminde çalışıyorum. Gerçekten çalıştığım ortam sağlığım açısından çok sıkıntı.

dmk madde 56 da gayet açık bir şekilde belirtmiş
Adaylık devresi içinde göreve son verme:

Madde 56 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/21 md.)

Adaylık süresi içinde temel ve hazırlayıcı eğitim ve staj devrelerinin her birinde başarısız olanlarla adaylık süresi içinde hal ve hareketlerinde memuriyetle bağdaşmıyacak durumları, göreve devamsızlıkları tespit edilenlerin disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir.[117][118]

İlişikleri kesilenler ilgili kurumlarca derhal Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

@alitzelll🌈, Şu anda çalıştığım birimde geçebileceğim başka bir oda yok. Kaç senedir bu havasızlık sorununa da bir çözüm bulmadılar (bulmak istemediler.). Bu yüzden sağlığımı etkilemeyecek başka bir birime geçmek istiyorum.

Durum bildirir raporu ve dilekçe versem bile amirin benim yerimi değiştirmeme imkanı var mı?

@sadece63,

👍🏻iş birazda amirde anlayacağın

İsterse halleder,halledemesse idare edip adaylığının bitmesini bekleyceksin

Detaylı araştır yinede 🙏🏻

Üst Alt