Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday öğretmenlik kaldırma sınavı..?

mehker

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2016 ekpss ile atanmış aday öğretmenim, Meb de adaylık kaldırma sınavı yapılacağı açıklanmış, kılavuz yayınlamışlar. Ama ne yazık ki bizi muaf tutmamışlar! Yani yazılı sınava gireceğiz ve yazılı sınav geçen senelerde 4 seçenekli ve yanlış doğruyu götürmezken bu sene hem sorular 5 seçenekli hem de yanlış doğruyu götürüyor. Hem de son sınav geçen senelere göre çok zormuş.

Biz engelli aday öğretmenlere neden bir ayrıcalık yapmıyorlar. Bizi muaf tutmaları lazım ya da en azından sınavı kolaylaştırmaları ve geçme puanını azaltmaları gerekiyor, çünkü ekpss'de bu kolaylıklar vardı, 1. Atama olmazsa 2. Atama 3. Atama.. bir şekilde atamamız oluyordu engelli öğretmen olarak. Adaylığı kaldırmak için bu sene kılavuza göre mülakat gözükmüyor.

Yani bir tek yazılı sınav var ve 60 alamazsak adaylığımız kalkmayacak ve yine ne olacağı mechul olacak,1sene daha beklediğimizi sonra da memuriyetten atılma ihtimalini düşününce bir de, ben engelli aday öğretmen olduğum süredir çok büyük stres altındayım. Acaba aranızda aday öğretmenler varsa bizim için kolaylık sağlanmasını, adaylık kaldırma sınavından muaf tutulmamızı ya da en azından sınavın bizim için kolaylaştırılmasını Meb den, bimer den vb. yazarak isteyebilir misiniz?

Ben istedim şahsen ama tek başına hiçbir etki edeceğini zannetmiyorum

Valla kardeş bende yolladım Cimer ve bimere inşallah ciddiye alıp bizi bu aday Öğretmen sınavından muaf veya farklı bir işlem tahsis ederlerde bizde bu stresten kurtuluruz ne kadar çok kişi yollasa o kadar iyi olur

Demişsiniz bende yolladım size cevap geldi mi yada ne gibi bir cevap geldi

Ben yolladım. Aynen bu durumları belirttim. Ama cevap gelmedi henüz, Hocam ne kadar çok kişi yazarsa o kadar çok önemserler diye düşünüyorum. Tanıdığınız başka arkadaşlar varsa onlara da söyleyin . 1 seneyi geçti, stres bitmedi

Valla hocam iki tane yazdım umarım ciddiye alırlar aslında MEB'in bizi gormemezlikten gelmesi çok tuhaf çünkü bizi sağlıklı insanlarla bir tutup aynı sınava koymalari çok saçma sapan aslında onlarla iletisime geçmek lazım

Hocam siz bimere cimere yazdınız cevap geldi mi peki? Ben de -Meb tarafına yönlendirildi- yazıyor. meb ile nasıl iletişime geçeceğiz başka türlü ki Hem onlar zaten durumumuzu biliyorlardır neden birşey yapmadıklarını ben de anlamıyorum

Arkadaşlar bu adil olmıyan sınavdan MEB'in derhal vazgeçmesi lazım

Örneğin; mevzuatta bir soru yapamayıp 59 puan alan bu öğretmene "sen öğretmen olamazsın " diyip hem yerini hem okulunu değiştir bidaha aynı şey tekrarlar da memuriyetten at bunun adı adalet mi ?

Öğretmen, performansı geçsin adaylık eğitimi alsın, 1 yıl okullarda insanları eğitsin sonrada saçma bir sınavla sen öğretmen olamadın mükâfatını alsın helede bu atanmış engelli bir öğretmene yapılan büyük bir zulümdür meb'deki yetkililerin bu keyfi tutumlardan derhal vazgeçmesi temennisiyle saygılar...

Bu yıl ki sözlü sınavıda yapmıyacakları için yazılı sınavı zorlaştırıp (4 yanlışta bir doğruyu götürüyor) bir çok öğretmeni başarısız duruma düşüreceklerini sanıyorum...Başarısız olanlar ,yeni atanıp sınava girecekler ,işleri yargıya taşıyanlar ,ve sendikaların öğretmene taraf olmaları vs.. bunca karmaşıklaşan düzen içerisinde bu sınavında kalldırılacağını düşünüyorum..inşAllah bu sınav birdaha olmamak üzere tarihe gömülür..

Meb'e bimer üzerinden birkaç kez yazdım, hiçbirine cevap gelmedi , yine engelli öğretmenlerle ilgili yazdım, bu süreçte işlerimizi kolaylaştıracak bir mevzuata ihtiyacımız var dedim, ama meb bizimle ilgili herhangi birşey yapmadı şimdiye kadar. Acaba aile ve sosyal politikalar bakanlığı'na mı iletsek? sanki onlar bu konuyla daha çok ilgilenebilirler gibi geliyor.
Bir sınavla adaylığın kalkmaması, memuriyetten çıkarılma riski.. bunların engellilere yapılmaması gerekiyor, çünkü sağlığıyla uğraşması gerekirken stresten engellinin engeli daha da artıyor. Bu da yasaya aykırı

Valla arkadaşlar bir şey yapmalıyız yoksa bu vijdansizlar bizim engelli olduğumuzu unutup kapının önüne koyacaklar lütfen fikri olan buraya yazsın gerekirse ankaraya gidelim bu bu şekilde olmaz

Arkadaşlar bu yıl sözlü sınav yapılmıyor ve bilgi edindiğim sendikalara göre birkaç yıla yazılı sınavıda kaldıracaklar diye düşünüyorum inşAllah bu rezalet uygulama kalkar ve bizde elimizden geleni yapalım BİMER Cimer vs... ama BİMER e Cimere yazan arkadaşlar etkileyici bir üslupla (mağdur olabileceğimizi)yazsınlar olurmu tşkler...

Hocam demişsiniz bir kaç yıla kalkar diye bu sizin fikriniz mi yoksa herhangi bir yerden duyum mu aldınız. Benimde fikrim Meb merkezine dilekçe yazalım faks çekelim ve posta yoluyla gönderelim

Serhat hocam , sözüne güvendiğim engelli olmayan bir öğretmen arkadaşın fikri ,oda bu fikri hükümet yanlısı sendikadan arkadaşları varmış ordan öğrenmiş ama biz yinede heryere yazalım vede seçim yakın bu zulüm bitsin diyiyorum seçim yakın diye taşerona kadro muhabbeti varken kadrolu öğretmenede sizi işten atarız tehdidi mi olacak...

Hayirlisi ile adaylik kalkar insallah hocam

Hocam görünen o ki çok mağdur olacak, bu sınavdan muaf tutulmamız için nereye gitmemiz ne yapmamız lazım

Ankara'ya yakın olan arkadaşlar meb'e uğrayıp yetkililerle direk görüşebilme çok güzel olur bizide bilgilendirme olurmu

Bu iş çok ciddi . düşünsenize adaylıkta 2 yılı geçirince memurluktan atıyorlar. ve 3 sene boyunca tekrar memurluğa giremiyorsun, bu engelli öğretmene yapılacak büyük haksızlık olur bence. Bir de tek sınavı geçemedik diye bunu yapmaları..

Arkadaşlar bimer'den cevap geldi. Meb cevap yazmış,cevap şöyle:

"Aday öğretmenlerin iş ve işlemleri Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ve Bakanlığımız web sitesinde yayınlanan kılavuz doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Muafiyet ile ilgili talebiniz ile ilgili yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır.

Bakanlığımız web sitesinde yayınlanan Adaylık kaldırma sınavı kılavuzunda 3.2 Sınav giriş belgesi başlığı altındaki ç maddesinde sınava girecek engelli adaylar ile ilgili açıklamalar yer almıştır. Kılavuzu incelemeniz hususunda bilgilerinizi rica ederiz"

Ne yapalım! İstediğimiz muafiyet olmadı ama ben yine de istemiş oldum

Kısacası -yönetmelik böyle, bizim yapabileceğimiz birşey yok" diyor

Sayın hocam ,banada aynı cvp gelmişti sanki biz mevzuatı bilmiyoruzda bize öğretiyorlar , öygm'nin ilgili mevzuatını olduğu gibi yazıp ,bunun ya iptal olmasını yada değişmesini istediğimizi yazalım ve bunun için hukuken olsun başka şekilde olsun ne yapmamız gerektiğini soralım buna papağan gibi cvp yazamazlar .

@Acizga bir iki kişi istedi diye Meb'in mevzuatı değiştireceğini hiç zannetmiyorum,eğer topluca istersek o zaman yapabilirler, ayrıca o zaman kendilerinin de engellileri mağdur eden, lafın gelişi -vicdansız kurum- oldukları imajını oluşturmamak adına bu muafiyeti ve mevzuat değişikliğini yapabilirler.

Peki hukuken ne yapabiliriz sence? Bence eğer anayasa veya engelli haklarına bağlı olarak bu sınavdan muaf tutulmamız gerektiğini hukuken kanıtlayabilirsek o zaman meb in mevzuat değişikliği yapmasını beklemek zorunda kalmadan bu sıkıntılı sınav sürecinden kurtulabiliriz. Ama bunun için de avukat veya hukuk işlerinden anlayan birilerine ihtiyaç olabilir

Sayın hocam, Anayasa mahkemesine bu belalı sınav ilk çıktığında 2015 yılında iptal davası açıldı AYM bunu reddetti ama engelliler için değil tüm adaylar içindi... başka bir öğretmen arkadaşın 18 puan aldığı mülakat sınavını üyesi olduğu sendika Danıştay'da iptal ettirdi sanırım bu yüzden mülakatı bu yıl kaldırdılar çünkü bu kazanılan dava emsal gösterilebilir

şimdi biz (Ankara'ya yakın olan) arkadaşlar mecliste milletvekilleriyle ,bakanlıkla görüşme imkanı olanlar bunları dilegetirebilseler sonuç getireceğini düşünüyorum..

Hocam bu sınav tam bir stres. Geçen sınavda da çok kalan olmuş Facebook aday öğretmen sayfasından yorumları okuduğum kadarıyla. Çünkü çok zor sormuşlar,daha önceki sınavlara göre. Tabi birde 4 yanlış 1 doğru götürme ve 5 şık sorunu da var. Neden böyle sınavı zorlaştırıyorlar bilemiyorum, son sınava fazla engelli girmedi galiba ama bu ve bundan sonraki sınavlara daha çok girecek, ekpss öğretmen atama tarihlerini gözönüne aldığımızda.

Eğer sınav yine bu kadar zor olursa bizden de bu sefer çok mağdur çıkar, gerçekten de birşeyler yapmak lazım ama bu iş bimerle falan olacak iş değil, Meb den üst düzey birilerinin bu sorunu görmesi lazım, hatta bakanlar ve dediğiniz gibi meclisten birileri. Hukuki yollar daha önceden denenmiş dediğiniz gibi ama engellilerin mağdur olabileceklerini pek hesaba katmamış olabilirler, tekrar bu sefer bizim durumumuzu da hesaba katarak yeniden dava açılabilir

Son düzenleme:
Arkadaşlar ankarada çalışan yok mu gidip birileriyle görüşmesi için yoksa bunların bizden haberi olmaz gerçektende bir şeyler yapmak lazım birde aramızda şehit gazi yakınları var umarım birileri sesimiz olur.

Daha önce belirttigim gibi MEB'e dilekçe yazalım aynı gün ve hepbirlikte belirtigimiz bir gün faks cekelim benim ilk edaptaki fikrim bu ve sonuç alacagimizi umuyorum. (Bir arkadaşımız bize örnek bir dilekçe hazirlasa durumumuzu anlatacak şekilde)

Ben de öyle düşünüyorum. Valla hocam bimer cevabından sonra iyicene umudum kırıldı. Kanuna geçmiş bir sınav. Çok sıkıntılı bir süreç. Ama 2-3 kişi,yani biz hariç hiç kimse bu konuya yorum bile yazmıyor, halbuki birçok engelli aday öğretmeni mağdur edebilecek,hatta bu şekilde devam ettiği sürece bir süre sonra işinden ve memuriyetten bile edebilecek 3 sene boyunca bir daha memuriyete sokmayabilecek kadar ciddi! Sevgili engelliler . biz admini, bu konunun daha çok kişi tarafından görülmesini sağlayamaz mısınız?

Son düzenleme:
Arkadaşlar hiçbir gelişme yok mu bu sınav hakkında? Galiba insanlar mağdur olayım ondan sonra birşeyler yaparım diyor
serhat47 size bir cevap geldi mi bimer veya cimer' den?

Sınava az kaldı, sorular zor mu olacak acaba?

Acizga hocam gruplardan gördüğüm kadarıyla birkaç kişi daha bimere bu sınavla ilgili istekte bulunmuş. Bimer den onlara da bana gelen cevabın aynısı gelmiş. Galiba herkese aynı cevabı yazıyorlar.
Bimere yazmak harici başka bir yol var mı?

Mehker hocam öygmnin web sitesinde yayınlanan kılavuzdaki yönetmeliğinin performans değerlendirmesinden başarılı olan öğretmenler yazılı veya yazılı ve sözlü sınava girer ibaresini olduğu gibi yazıp bunun engelli istihdamı ile atanan öğretmenler için mufiyetini istersek anayasanın engelli haklarını da düşünürsek bir sonuç doğuracağına inanıyorum

Mehker hocam bide ben tayin almak istiyorum nasıl bi yol izlemem gerekli 2018 Mayıs'ta 1 yılım doluyor sağlık özründen istediğimiz zaman istediğimiz yere 1 kereye mahsus tayin alabiliriz diye biliyorum sizin bu konuda bilginiz varmı

Acizga Anayasadaki engelli hakları ile bu sınavdan engelli öğretmenlerin muaf tutulması gerektiğini nasıl bağlayabiliriz hocam?

Hocam tayin istemek için şubat(yarıyıl tatilinde) ve ağustos aylarında meb özür grubu atamaları yapıyor. 1 senenin dolmasını beklemeden onlara başvurabilirsiniz. Ama tayinin çıkacağının garantisi yok. Eğer tayin istediğiniz yerde kadro yoksa veya yetersizse hizmet puanına bakıyorlar. yeni öğretmenlerde hiç hizmet puanı olmadığından size tayin çıkmayabilir. şubat tayin başvurusunda değil de ağustos tayin başvurusunda istediğiniz okula atanamasanız bile İl-ilçe emrine atama yapıyorlar. (Yani istediğiniz il veya ilçeye tayini yapıyorlar, beklemeye alıp istediğiniz il ilçede bir okul boşaldığında oraya gönderiyorlar) Şimdi ilk olarak 1. dönem bittiğinde (şubat ayı civarında) meb özür grubu atamaları başladı diye duyuru yapar. O zaman Mebbis üzerinden başvurular bölümüne girip özür grubu atamaları kısmında eş durumu/sağlık/engelli olarak tayin başvuru kısmından "engelli başvurusu" kısmını seçerek il-ilçe-okul tercihi yapacaksınız.
Eğer tayin çıkmazsa dediğiniz kanun maddesini(engelli memura verilen 1 kere istediği yere tayin hakkı) gerekçe göstererek dava açabilirsiniz. Öyle birşey olursa büyük ihtimalle de kazanırsınız bence

Hocam bir de söylemiştiniz ya bu sınavdan geçemeyenler, dava açanlar, sendikalar falan devreye girip meb de bu karışıklık içinde bu sınavı kaldırır diye bu tahmininizce bu sınavdan sonra da olabilir mi yoksa daha ileriki sınavlara mı sarkar ?

Mehker hocam, bu sınav çok iyi mevzuat bilen ve çok iyi bir öğretmen olan kişi yetiştirmek için değil sana bana gözdağı ve korku vermek için getirildi.2015 başlangıç ve binlerce mülakatta kalan kişinin 2016 değil bu yıl yani 2017 memuriyetten atılma senesi son şans olduğu için sadece yazılı yapacaklar ve sorularda kolay olacak diye düşünüyorum öyleyse olursa hukukta kazanacağına inanıyorum sen idare mahkemesinde bir hakim olsan 2 yıl öğretmenlik yapan birini MEB'in kanununda var diye sınavda kaldığı için memuriyetten atılmasına taraf olurmusun ben olmam şimdi önümüzdeki süreçte (2018 )de seçimde yakın bu sınavı tarihe gömerler diye düşünüyorum

Anayasa engelli istihdamını zorunlu kılmıştır engelli personeli işten atmak akılla bağdaşmıyor

Mehker hocam bu tayin için hangi evraklar isteniyor birde ben teknik öğretmenim puanım 13 ağustosa kadar 27 olur tayin isteyeceğim ilde branşimla alakalı 2 tane okul var biri merkezde biri ilçesinde...

Mehker hocam bu sınava kendinizi hazır hissetmiyosanız sınavın olacağı gün için rapor alınız ve sınava gitmeyin ki geçerli sebepten bu sınav hakkınız yanmasın bidahaki sınava kadar bı baktın sistem değişti ....

Acizga hocam sınav zor olmazsa yapabileceğimi düşünüyorum. Ama en son sınavda sınavı zorlaştırmak için hem 5 seçenek getirmişler hem yanlışlar doğruyu götürme, hem de soruları çok zorlaştırmışlar. Neden böyle yaptılar? Şimdi bu sınava büyük çoğunluk sözleşmeli öğretmenler katılacak, sözleşmeli öğretmenler zaten mülakatla geldikleri için bu adaylık sınavında mülakat yapmaktan vazgeçtiler sanırım. Bu durumda bu yazılı sınav kolay mı olur yoksa zor mu? Aday öğretmen olarak devam etmek hep sıkıntı. Okul yöneticileri,müdürler,amirler vb. hep bu adaylığı kullanıyorlar

Arkadaşlar bu kadar korkmayın.Sendikaların verdiği aday öğretmenlik kitabındaki soruları sınava kadar okuyun,hepsi aynı sorular.Yani o kitaplardaki sorular dışında bir soru sormuyorlar.Biraz dişinizi sıkın sınava kadar iyice çalışın mutlaka iyi not alırsınız.Zaten eğitim soruları kolay oluyor.Onları yorum yaparak çözersiniz.Mevzuat kısmı da akılda kalıcı çok soru var onları yaparsınız.

Üst Alt