Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aday öğretmenlik kaldırma sınavı..?

yakups hocam, bu son (mart 2017) adaylık yazılı sınavında sendikaların kitapları,denemeler vb. hepsi yetersiz kalmış. Çok zor sormuşlar o yüzden kalanlar da baya olmuş, şimdi mülakat da olmadığı için böyle zor bir yazılı sınavda sadece biz değil bir çok kişi mağdur olur. Ama acizga hocanın dediği gibi sınav bu sefer kolay olursa o zaman tabii daha az sıkıntı olur. Bizi muaf tutsunlar veya sınavı,geçme barajını vb düşürsünler yada değişik bir uygulama yapsınlar diye bimere yazdık ama hiç bir sonuç çıkmadı.

mehker Hocam şimdi baktım marttaki sınavın sorularına.Benim 2 sene önceki çalıştığım konuların,kitapta gördüğüm soruların aynısı.Çalışmayan için zor ama çalışan için de çok kolay sorular.Örneğin bir günde en fazla kaç yazılı yapılabilir,mecburi öğrenim hangi yaşlar arasındadır gibi kitaplarda gördüğüm bir sürü soru var.Bu sınavdan muaf olmanızı çok isterim ama malesef mümkün görünmüyor.Sınava kadar çalışın son iki gün sadece sorulara ve cevaplara bakın rahat geçersiniz emin olun.Marttaki sorulara bakın kitaplarda tıpatıp aynı sorular var.

Mehker hocam evham yapmayınız olurmu ,herşey iyi olacak inşallah.. hocam bı soru sormuştum tayinle alakalı buradaki konuyla alakalı değil ama tecrübelerinize danışmak istedim şimdi Şubat ve ağustos aylarında MEBBİS yazmışsınız mebbise müracaatta evrak falan istemiyorlarmı bide müracaattan sonra tayininin çıktığını veya iller nasıl açılıyor bunu nasıl anlıyoruz bilgisi olan arkadaşlar yazabilirimi lütfen

Bide bizim istediğimiz ili açmıyorlar mı yoksa kendilerine göremiyorum açıyorlar

@Acizga hocam, mebbis den tayin başvurusu yapmak için hiçbir evraka gerek yok. engelli raporunuzun örneği okulda vardır muhtemelen. Siz şubat,ağustos tayin döneminde mebbis üzerinden tercih yaptıktan sonra bunu(tercih) yaptığınıza dair okulunuzda size imza attıracaklar. Sonradan sırayla okul müdürlüğü, ilçe,il meb onay verecek,bu bilgilerin hepsini( yani işlemlerin hangi safhada olduğunu, tayin isteyebileceğiniz il,ilçe, okulların hepsini vb.) mebbis üzerinden takip edebileceksiniz, tayin çıkıp çıkmadığını öğrenmek için de meb gov tr adresini takip edeceksiniz,tayin kararnamesi okulunuza geldiğinde de ilişki kesip yeni görev yerinize gideceksiniz.

Bu arada sınavla ilgili, hiçkimse korkmuyor sanki birtek ben korkuyormuşum gibi sözler yazmışsınız. Yakups hocanın dediği zamanlarda sınav çok kolaydı, hem 4 seçenek hem yanlışlar doğruyu götürmüyordu,sorular da çok daha kolaydı. Son sınav öyle değil.

Bunu geçen sınava girip geçemeyenlerden de görebiliyoruz. Düşünsenize önceden 100 üzerinden 60 doğru yapınca gerisi istersen hepsi yanlış olsun yine 60 alıyordunuz şimdi ise diğer sorular yanlış olursa minimum 68 doğru yapmak gerekiyor, yakups hoca da zor soruların arasına serpiştirilen, bu sınav kolay havası veren birkaç göstermelik soruya denk gelmiş muhtemelen.

Gruplardan gördüğüm herkesin dileği sorular böyle zor olmasın, yoksa yine dediğiniz gibi her taraf karmaşıklaşır. Mağdurlar ve Herkes meb'e yüklenir

Mehker hocam ,size hak veriyorum bu sınav herkesi endişelendiriyo birkaç kişinin canı yansın bakalım görelim ne olacak...hocam tayin hakkında vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum

Mehker hocam, sınava girebildinizmi nasıl geçti?

merhaba,
sınav nasıl bişey ya kaç soru çıkıyor en az 60 mı almak lazım? umarım iyi geçmiştir sınavınız.

Benim sınavım iyi geçti. Çünkü kolay sordular. Belki de bizim bimere yazmamızdan sonra soruları biraz kolaylaştırmaya karar verdiler. yine de hiç çalışmayan mevzuat kısmını yapamazdı. Ama ben burada sadece kendimi düşünerek kamuoyu oluşturmaya çalışmıyorum ki, buradaki sorun bu sınavın engelliler için yapılmaması gerektiği çünkü bu sınava girecek insanlar aylar öncesinden strese giriyor. Bu stres bir de engelli öğretmen se ona çok daha zarar veriyor.

mehker

Geçmş olsun uzun zamnadır yazılarınızı okuyordum bu baaşlıktan gerçekten engellilern muaf tutulması gerekiyor.

Hocam ,size bu sınav bu kez kolay olur demiştim kümede sorduğum çok kolaydı dediler ve bazı illerde yardımcı olanlarda olmuş ve öyle sanıyorum ki bu sınav tarihe gömülecek...

@Acizga Hocam sınavın zor veya kolay olacağı tamamıyla sürpriz. Meb bir zor yapıyor bir kolay. Ama sonuç değişmiyor. Sınav gelinceye kadar tam bir stres. Bu stresle aday öğretmenler nasıl ders işleyecek? Hocam sınavımın iyi geçtiğini düşünüyorum. Zaten kontrol de ettim. Puanım iyi çıkıyor. Ama yine de stres bitmedi.

2015'den bu yana hep bu sınav için bu sefer yapılmayacak,sınav kaldırılacak söylentileri çıkıyor. Ama sınav ilk çıktığından bu yana her seferinde de yapılmış. Değiştirmek için milli eğitim kanununun değiştirilmesi gerekiyor. Bu da mecliste olur.ama olsaydı şimdiye kadar olur muydu ?bilmiyorum. En azından engelliler bu durumdan muaftır" ekleseler engelli kontenjanından almak zorunlu olan öğretmenlere bir de memuriyetten atılma korkusu yaşatmazlar. Hocam söylediğiniz gibi Bimer herkese aynı cevabı veriyor ama en azından bu durumun bir kritiğini yapıyorlardır.

Mehker hocam,bu konuyla alakalı değilde yine size tayinle alakalı bir soru sormak istedim;Şubat özür atamasında 1 yılım dolmuyor vede adaylığında kalkmıyor bu şekilde tayin istiyebiliyormuyum?

Hocam ,Bu benim sınav kalkacak diyen kişi dedikodu değil işi membasından söylüyor ,hatta söyleyen kişi bu yıl mulakatın olmıyacağını açıklamıştı ve bu yazılı sınava bu kez girilip bidahakini kaldıracaklarını söylediler ...

Acizga hocam özür grubu engel durumuna bağlı 1 yıl geçmeden ve adaylık kalkmadan da tayin isteyebiliyorsunuz.

Teşekkür ederim mehker hocam Cenabı hak hakkımızda hayırlısını versin

Bu arada acizga hocam, engellilerin 1 kereye mahsus istedikleri yere tayin hakkı var ya? O "1 kere" kısmını danıştay 2015'de iptal etmiş. Yani bu durumda tayin istemek için önceden tayin hakkını kullanmış da olsak yine tayin isteyebiliyoruz ve tayin de olabiliyoruz. Acaba doğru mu anlıyorum?

Aynen hocam ,anladığımız şekilde doğru anlıyorsunuz..

Acizga hocam, şu yüzden sordum: il içi engel durumumdan tayin istedikten sonra, il dışı tayin de isteyebilir miyiz?

Hocam onu bilmiyorum ama dediğiniz gibi Danıştay'ın böyle bir kararı var

Ben bugün ekpss kaydını yaptırdım ancak öğretmenlik için nereye başvuracağım bilmiyorum.kontenjanlardan taban puanlardan haberim yok.bransim inşaat teknolojisi.cevap yazan olursa çok sevinirim.

kardeşim sınava kaydını yaptıysan başka birşeye gerek yok sınavdan aldığın puanla öğretmen atamaları olduğunda başvuracaksın branşınızla ilgili bilgim yok

Üst Alt