Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adhear kulak iletimli işitme cihazı kullanan var mı? Tecrübelerinizi yazar mısınız?

sami16

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Türkiye'de maxtone firması tarafından satılan ADHEAR iletim tipi işitme kayıpları için ameliyatsız çözüm kaynaklı işitme cihazını kullanan var mı acaba ?

Tesadüf eseri bugün gördüm bende fakat ne kullanıcılar tarafından ne de sitesinde çok fazla bir bilgi yok maalesef. Deneyen kullanan oldu mu acaba ? Başlık yanlış olmuş bu arada kulak değil kemik olması gerekir. Yöneticiler tarafından düzeltilirse ilerisi için daha uygun olabilir. Tabi yine bir 5 yıl hiç kimse yazmayabilir de :)

Bulduğum bilgileri paylaşmaya çalışayım belki başkalarının işine yarar. Yapıştırıcı kısımları sitesinde 3-7 gün arasında değişmesi gerekiyor yazılmış. Youtube de geçen bir videoda ise 1 hafta ila 1 ay arasında kullanılabildiği söyleniyor. Fitting aralığı kemik iletiminde 0-25 desibel arası görünüyor ancak bunu normal hava yolu ile karıştırmayın mesela bende hava yolu geçen sene 60-65 olmasına karşın karşın kemik 20-22 lerdeydi tabi yine bu hesaplamada ortalama kullanıldığı için ve daha net bilgilere ulaşamadığım için farklı frekanslarda geçen eşikler olursa cihaz yine de kullanılabilir mi, nasıl bir verim sağlar bilmiyorum. Fitting programını bulabilsem belki biraz daha yorum yapılabilirdi ama bununla ilgili hiçbir indirme linki bulamadım. Yapıştırıcı kısımlarının içinde 15 tane var ve yurtdışı fiyatı 55 euro gibi. Tabi yurtdışı fiyatları işitme cihazı konusunda bizden pahalıda olabiliyor artık o yüzden tam bir kıyaslama yapmak zor. Çok da fiyat arayışına girmedim açıkcası. Genel bilgi olması adına bakınırken gördüm.

Kendi adıma gözlük tipi (sesi kemikten ileten) işitme cihazlarını geçmişte uzun süre kullandım ve kimseye tavsiye etmem açıkcası. Zaten kolay kolayda bulunmuyor galiba artık. İşitme firmaları da ellerinde olmayan herşeyi kötüledikleri için bir dünya yalan dolan dinleyip dönersiniz en fazla. Fakat bu cihazda farklı olarak onlardaki gibi baskı yapması gerekmediği için kulak içi terleme vb sorunlardan kurtulmak adına kemik iletimi daha iyi olanlar adına kullanışlı olabilir belki. Yada dönüşümlü takılabilirdi ancak bulduğum sonuçlara göre bu sene aniden artan işitme kaybım nedeni ile benim sınırlarımı karşılamıyor maalesef.

Üst Alt