Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adıyaman Menzil'e gitmek isteyen var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

serkanabi

Yasaklı Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Adıyaman ın kahta ilçesinin menzil köyünde bir hocaefendi var, oraya gitmeyi düşünüyorum, eşlik etmek isteyen arkadaşlar varmı, bu forumu esas açma sebebim eğer arabası olan varsa (ki benim de var ama biraz eski güvenemiyorum) benzinini ortaklaşa alıp, hem oradaki zat'ı ziyaret hemde yol üstündeki turistik yerleri gezmek. Isteyen varsa engelli arkadaşlarımızdan onlara her türlü desteğide verebilirim (işitme engelli olduum için hareket kısıtlamam yok).

Lütfen konuyu hacılık hocalıkla çarpıtmayalım benim amacım oraları gezmek ve ziyaret ok.

----------

güncel

babamla gitmiştim keşke bi daha gidebilsem seydamın yanina. giden olursa benden selam söyleyin sofilere...

Aile bireylerinizden birisini alırsınız yanınıza neden olmasınki. Bende 2 kez gittim. Oranın atmosferini hala unutamıyorum.

nasip tekrar gidebilirmiyim bilmiyorum sizin gidebilme imkanınız varsa gidin menzil corbası çayı bir başkadır..

evet en son 10 ay kadar önce gitmiştim. 2. gidişimdi. 2 gece kaldım. gercekten tüm dünyayı unuttum orda:) dertleri tasaları:) hele hele gittiğimde kış idi her taraf kar... ama yinede 5000 kişi vardı, onlarla birlikte çay içmek yatıp kalkmak çok güzel tarifsiz bir duyguydu, bakalım nasipse buradan birkaç arkadaşla gitmek istiyorum.

neden zor olsun... engeliniz neydi kardeş. birşeyi gönülden istedikten sonra pratiğe dökmeye hicbirşey engel olamaz bence.;)

Anlıyorum... bende son gidişimde birçok işin içinde idim ama bazı sebeplerden sıkıntı ve moral bozukluğu icindeydim ve okadar ani olduki 1 günde gitmeye karar verdim ve ertesi gün cep tel imi kapatıp yola çıkmıştım bile :)) Hayırlısıyla gidersiniz inşallah birgün.

Adıyaman Kahta Menzil köyü özelligi ney buranın..

Googlede buraya yazdığınızın aynısını yazarsanız bolca bilgi çıkar. Bir hocaefendi var başkaca bir özelliği yok. Esas amaç oraya giderken hem sıkılmamak için bir arkadaş grubu kurarak gitmek hemde yol üstündeki tarihi yerleri ziyaret etmek..:cool:...

----------

Ayrıca menzilde kalacak yer ve yemekte veriliyor, yani sırf yol parasına geliyo :) ben özellikle gititğimde günde 20-30 bardak çay iciyorum oranın kahvesinde, halis iran çayı tavşan kanı :) birçok engelli arkadaşta geliyo oraya çok kişiyle tanıştık, 2 tane sandalyeli arkadaşım oldu orada, kör bi abimizde vardı ama ben işitme eng. o görme engelli anlaşamadık bir türlü;)

Yemek derken bir tas çorba, kalacak yer derken oradaki bir caminin içi kullanılıyor yani pek bir masrafı yok, köy karşılıyor sanırım o cüzi miktarı.

Serkanabi ' m süpersinde keşkee imkan ve koşullar olsada bende gelsem katılsam size ama nerdeeeee.

Valla gelmek isterdim şölee 1 günde olsa kafa dinlemek şu ANKARA' nın havasından uzaklaşmak :(

İnşallah olur nasipse....Alırız seni de ordan:p

----------

Benim biraz işim var cıkıyorum şimdilik. hoşsohbetler

bende isterim gitmek nasipse...
şuan YAR İLE ŞİMDİ adlı kitabı okuyorum ve sadatlara büyük hayranlık duydum

atoksal kardeşim nasipse gideriz elbette katılım durumuna göre bakarsın minibüs tutarız... esas amacımız gezi olacak ama oradada neler yapılıyor neler oluyormuş kendi gözümüzle görelim değilmi ya:)

oraya gitmek her insana nasip olmuyor elimden gelse hayatımın sonuna kadar orada yaşamak isterdim

Evet gerçekten orada geçen birkaç günümde sanki hayat duruyordu, insanı mayhoş bir rahatlık huzur kaplıyor :eek:

İnsanlar güya rahatlamak için kalkıp tatillere gezilere dünyanın çeşitli yerlerine gidiyorlar.Ama çoğu geri döndüğünde herşeyin bıraktıkları yerde aynı kaldığını görüyorlar.
Menzil fikri süper.Anadolunun sıcak şirin bir köyü.Kendi vatanımız kendi kültürümüzün bir parçası.Mevlana'yı Yunus'u Edebali'yi hatırlıyorsunuz orada.Orada tüm dünya kaygılarını streslerini geride bırakıyorsunuz.
Sırf gezmek,görmek için,tecrübe için,bile gidilir.Keşke benim izin dönemim olsaydı katılırdım abi.İmkanı olan kaçırmasın.

teşekkürler şakird, inşallah gideriz. bakalım..:p

şu an 2 katılımcı var ve katılmak isteyen 2 kişi daha arıyoruz. ama sorun arabası olan birini bulmakta:)

Bende gitmek istiyorum oraya burda sürekli gidip gelen arkadaşlarım var, işten bi izin ayarlayabilirsem binip otobüse gidecem inşaallah. İnsana deger veriyorlarmış görmek isterim oraları Ben Allah için niyet ettim İnşaallah gidecegim.

Bundan yillar evvel ALLAH dostlarinin,evliyalarin fazla oldugu,her üc kisinin irsâdina bir ALLAH dostunun bulundugu zamanlar...
Evliyalik mertebesine gelmis,ALLAH ile naz makaminda konusan, iki kardes...
Hac zamani geldiginde kutsal beldelere hac vazifesini yapmak icin niyetlenirler.Ve vakit gelince Kabe'ye giderler.Hac görevlerini yerine getirdikten sonra Mekke'den Medine'ye Peygamber sehrine dogru yola cikarlar...Ikindi vakti gelirler ve karsilarinda Ravza-i Mutahhara...Efendimiz sallALLAHualeyhi vesellem ile naz makâmminda konunsmaya baslarlar...Aglayarak hickiriklara bogulurlar...Efendimize S.A.V. yalvaris yakaris.....
"Ya RasulALLAH uzativer de elini öpelim,Senin o mübarek elini öpmeden buradan ayrilmayacagiz...Ne olur Ya RasulALLAH..."zaman icinde zamanlarin yasandigi Pygamber sehrinde Efendimiz sallALLAHualeyhivesellemin kabr-i serifleri acilir ve o mübarek ellerini ziyaret ederler...
Bu olayi sohbette dinleyen Seyyidimizin yüreginde firtinalar kopar ve yüregin e ates düser.Hacca gitmeye niyetlenir...
Vee...
Hac zamani geldiginde gider mübarek beldelere...Hac vazifesini yerine getirir...Ama o ates hala yanip kavurmaktadir Seyyidimizi...
Ve Medine-Münevvere...O mübarek yer...Anlatmak ne mümkün...
Ravza-i Mutahhara'ya girer ve Efendimz S.A.V. ayak ucuna oturarak rabitaya koyulur...Aradan zaman gecmistir.......Etrafindaki sofiler derler ki;
"Biz onu nerdeyse öldü sanmistik."Rabita hala devam etmektedir.Bir süre sonra Seyyidimiz cirpinmaya baslar ve kendinden gecer...O sira kalp gözü acik olan Seyyidimizin yanindaki kisiler olaya vakif olurlar ve durumu söyle anlatirlar;...
"Seyyidimiz naz makaminda Efendimze S.A.V yalvarmaktadir....
Ne olur Ya RasulALLAH bende o iki kardes gibi elinizi ziyaret etmek isterim.
Bir süre sonra Ravza(Kabr-i serifleri) ikiye ayrilir ve Efendimiz S.A.V. sol elini uzatir...Seyyidimiz "Ya RasulALLAH sol elinizi Siz baska seyler icin kullanirsiniz,a lâyik görmediniz mi sag elinizi uzatin da sag elinizi öpeyim"der...
O anda Efendimiz (S.A.V.)in Kabr-i seriflerinden gelen sesle Seyyidimiz cirpinmaya baslamistir...
"BENIM SAG ELIM ADIYAMAN MENZILDEDIR BUYUR SOL ELIMI ÖP" der.
sadaka Rasulullah

Menzil'in Kapıları herkese açıktır kim olursa gel der süreklü seyyid Abdulbaki herkese aynı tebessümlü bakışı ile bakar Menzil Bir camidir istiyen istedigi gibi kalabilir bayanlarin ayrı kalma yerleri vardır erkeklerin ise ayrı kimi gezmek için gider menzile kimi ise Seyyid abdulbakinin sohbetlerini dinlemeye menzil insanları sıcakkanlidir sormazlar sana kimsin diye bereketli sofralarında agırlar seni çayı ve çorbası bereketlidir kimi sifa niyetiine otururlar sofralarına ezan sesleri bile farklı gelir menzilden kendini sanki medinede gibi hissedersin.......menzil bir vuslattır.

Abilerim ablalarim Cehaletimi mazur görün ama bu hoca efendinin ne özelliği var :D:D

Hz. Peygamber'in soyundan dir bu menzildeki seyyid abdulbaki mübarek bi zattır. kimi ondan faydalanmak icin menzile sohbetlerini dinlemeye gider.

ehl-i tasavvuf yane hmmm eyw. ozaman lafimiz yok :D

istiyen inanir bu ehli tasavvuf ehlilerine istiyen inanmaz Allah dostları. Aşıkların özüdür İslam'ın bülbülüdür sakın dil uzatma Efendimiz sav bi hadiisinde derki benim Dostlarıma bugz edenlerede ben buguz ederim...

kim ne dedi yav:D ne uzatacam ona dil ister ona inanin ister krem peynire inanin banane alla alla :D sizin inanciniz sizi bağlar benim sorunum değil sadece bilmediğmiden sormuştum bu adamin özelliğini okadar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt