Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Adıyaman Menzil'e gitmek isteyen var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Başka sorunuz yoksa lütfen öle krem peynirler mrem peynirler gibi tabirlerle forumumu kirletmemenizi rica edicem. ok.

EN’AM 108.Onların Allah dışında dua ettiklerine/çağrıda bulunduklarına sövmeyin! Yoksa onlar da düşmanlıkla ve bilgisizce Allah’a söverler. Biz her ümmete yaptığı işi bu şekilde süslü gösterdik. Sonra hepsinin dönüşü Rablerinedir. O, onlara, yapmakta olduklarını haber verecektir.

Size mübarek olsun. İnşallah en kısa zamanda gidersiniz, güzel bir gezi olacağı şüphesiz. Sabah ayarlarsanız nemrutta güneşin doğuşunuda izlersiniz:) artık hangi güneş doğar onu ben bilmem :) Allah yol açılğı versin.

heh! bide imansız ilan edildik :D onada eyw.:D

şu an sayımız 3 oldu arabası olan bir arkadaş daha arıyoruz 2 kişi kaldı:)

Benim burdaki amacım gezidir forumun başında yazdıklarımı okursanız daha iyi anlarsınız. Neyse isteyen gelir istemeyen gelmez zorla değilki.... İsteyende bodrum a gitsin ne diyim.

----------

Selamlar... şuanda 3 kişi olmuş durumdayız.... duruma göre 2 kişi daha arıyoruz özellikle arabası olan biri:).....:p

Serkan,senin durum ''bir nal tamam,geriye kaldı 3 nal ve bir at'' deyimine benzemiş.
3 kişi olmuş ya da 5 kişi,ne fayda araba yok ortada :D

olmazsa kiralarız abim nolcak 4 günlük 200 tl :) veririz 50 şer:D

Menzilden bir tanıdık şeker getirmişti o şekerin tadını hala unutamıyorum çok güzeldi.Bizdende dua götrün inşallah...

imkan olsa gitmek isterdim...
inşallah siz gidersiniz arkadaşlar..

ben yenı gıttım faydası gordum.ne zaman bu gezi

benim arabam varda eski model 2002 :( güvenemiyom pek. o yüzden. yoksa şöförlük çok iyidir eskiden bi engelliler federasyonunda görevliydim tüm türkiyeyi dolaştım kendi aracımla. ama işte o kadar engelli kardeş olunca güvenilir bişi olması lazım. neyse ben elimden geleni yapıyorum gerisi Mevlaya kaldı artık.

Adıyaman'a gidipte unutabilene rastlamadım..:) Bende çok isterdim doğrusu..Merak ediyorum çünkü anlata anlata bitiremiyorlar..

Gidecek olan olursa aranızda duaların arasına benide katın Lütfen..:)
Uyansın gafletten havva..:eek:

Bacım önce gidebilmemiz için sen bi burdan dua gönder bize, oraya gidince bizde iade eyleriz :p

İnşallah gidebilirsiniz. Güzel bir yola niyetlenmişsiniz Allah niyetinize göre yolunuzu açık edecektir inanıyorum ben buna:) serkan senin o düldül araban kanatlanıp uçacaktır bak teklemeden sağ salim varacaksınızdır bunada inanıyorum.:) Allah yardımcınız olsun.

İnşallah gidebilirsiniz. Güzel bir yola niyetlenmişsiniz Allah niyetinize göre yolunuzu açık edecektir inanıyorum ben buna:) serkan senin o düldül araban kanatlanıp uçacaktır bak teklemeden sağ salim varacaksınızdır bunada inanıyorum.:) Allah yardımcınız olsun.

Tşk.ler serap..

Araba konusunu hallettim gibi. günlüğü 50 tl den 2010 model sıfır km Hyundai Getz marka aracı kiralama imkanımız bulunmaktadır. 4 gün kiralansa 200 tl tutar. Gelen arkadaşlardan 1 inin hastalığı ağırlaşmış o yüzden 2 ye indi sayımız. 3 KİŞİ ARANIYORRRR :d İSTEYEN REFAKAT EDECEK BAŞKA BİR YAKININI GETİREBİLİR. MASRAFLAR BÖLÜŞÜLECEKTİR.
ARAÇ KİRA + BENZİN DAHİL KİŞİ BAŞI ÜCRETİ 125 TL CİVARINDA OLACAKTIR (KALKIŞ YERİ İSTANBUL VE ADIYAMANA DOĞRU YOL İSTİKAMETİNDEN KATILMAK İSTEYENLER ALINIR). :cool:

aslında ben şunu anlamam neden cenabu rabin alemine dua ederek yardım ve bağışlanmamızı istemeyizde bi takım allah (cc) yarattığı insanlardan medet umarız.
bence oralara gitmek o eziyeti çekmek yerine herkes oturduğu yerden rabbine dua etse ve isteklerini iletse allah (cc) eğer o istekler kalben ve mantıklı isteklerse yerine getirecektir.
yani kısaca allah (cc) ulaşmak için bence aracı kullanmamak lazım direk allah (cc) dua ederek ulaşmayı deneyelim

polemik yaratacak şeyler yazmamak lazım Havva..:):) Sakin ol bence..:)

Bu sayfaya daha önceden yazmış olduğum yazıyı, açmış olduğum bu konuyu başka bir yere çevirmeye başladığını görerek silmeye karar verdim. Yazan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

Gezi için özel mesajlarınızı bekliyorum.. 2010 model yeni bir araçla gidilecektir kişi başı 125-150 tl olacaktır. Kalkış yeri istanbul olup yol istikametinden de binmek isteyenler alınabilecektir. Usta bir şöför de mevcuttur. Saygılar.

gıdersenı yolunuz acık olsun ben bır kere gıttım manevı bır huzur buluyor ınsan gıdersenız benden slm olsun oralara

bülent yalçın ne istiyorsak RAbbimden istemeliyiz.kuldan medet unmak dilemek dinde yoktur lakin ehli alimlerin dualarini almak onlarin sohbetinde bulunmak onlarla birlikte dilemek daha güzeldir kendin oturdugun yerde dua edersin ama bir alimin tabi gercek ehli alimin yaninda sohbetini dinleyip faydalanmak onların dualarinda olmak cemaatle dua,cemaatle namazin sevabı daha çoktur kimin duası kabul olunur bilinmez sen dua edersin kabul olunur veya olunmaz bilemezsin ama cemaatle ettigin dua daha makbuldur.kabuldur.

..meşhur alim lakabı hiç hoş degil geçen sene menzilde seyyid abdulbaki üzgün bir şekilde sohbetinin bir bölümünde bana meshur alim diyorlar ben meshur degilim ALLah icin hizmet eden biriyim dedi Meşhurluk artistlere yakışan bir lakabdır lütfen büyük alimlere meshur diye seslenmeyin hem gerikalı tarikatçılar demişssin tüm tarikatcilara laf etmiş oluyorsun televizyonda izlediginiz bas sallayan uydurma tarikata biz tarikat demiyoruz gercek ALLah icin hizmet eden bir şeyler yapan tarikatlarda var onlarin amaci allah için bir şeyler yapıp üretmektir lütfen bilmediginiz konulari konuşmayin inanmayabilirsiniz iSlam dini yüce bir dindir herkesin kafasinda üretip öyle yorum yapilacak bir din degildir allahin hükümleri emirleri bellidir degistiremezsiniz aynıdır her yerde

engelsiz toplum Allah razı olsun çok güzel açıklamışsın onları inciltecek kelimelerden uzak duralım

Serkan,
Son yazdıklarını hiç yakıştıramadım sana.
Ben hiçbir tarikata mensup olmamakla beraber ''geri kafalı tarikatçılar'' sözünü oldukça yadırgadım.

Tarikat Herşeyini Kur'an'dan almıştır,İslam'ın kendisidir.
Tarikat tasavvuftur.
İslâmiyet, ana hatlarıyla iman, ibadet ve ahlaktan ibarettir. Kelâm ilmi imanı, fıkıh ilmi ibadeti, tasavvuf ilmi de ahlakı ele alır. Tasavvuf, İslâmı derûnî bir şekilde yaşamaktır. Ruhî ve vicdanî bir duyuşun mahsulüdür. Şekilden mânâya geçmek, kabuktan öze ulaşmaktır.
[SIZE=4][FONT=Times New Roman,Times,Verdana] [/FONT][/SIZE]İslam Fıkhının dört asıl kaynağına (kitap, sünnet, icmâ, kıyâs) sımsıkı sarılmaktan, farz, vacip ve sünnetleri eksiksiz îfâ ve icrâdan, kötü ahlâk ve alışkanlıklardan kaçınıp, güzel ahlaklarla donanmaktan, zikrullah, fikrullah, nafile ibadet ve tâ'at ile meşgul olmaktan ibarettir tarikat.
Bunu biri, başka amaçlarla yazsa idi, bu şekilde yazmaya gerek bile duymazdım.
''düşmanın attığı taş incitmez de,dostun attığı gül yaralar''mış kardeşim.
Ben tarikat/tasavvuf mensubu değilim,mürid değilim,ama onlar hakkında düşüncelerim çok içten ve sevgi saygıyla dopdolu.
Tasavvuf imanımızı her daim capcanlı tutabilmek, ibadetlerinde Rabbiyle başbaşaymışcasına huşu içerisinde olabilmek,Yüce Mevla'ya korkunun ötesinde içten bir aşk ile bağlanabilmek için gereklidir de...
Tasavvuf,namazın ortasında ağlayabilmek,tasavvuf,Kur'an'ın sayfalarını gözyaşlarıyla ıslatabilmektir.
Lütfen o kelimeleri yazından çıkar Serkan kardeşim.

Bu sayfaya daha önceden yazmış olduğum yazıyı, açmış olduğum bu konuyu başka bir yere çevirmeye başladığını görerek silmeye karar verdim. Yazan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

Gezi için özel mesajlarınızı bekliyorum.. 2010 model yeni bir araçla gidilecektir kişi başı 125-150 tl olacaktır. Kalkış yeri istanbul olup yol istikametinden de binmek isteyenler alınabilecektir. Usta bir şöför de mevcuttur. Saygılar.

O bahsettiklerine tarikat mensubu demek,tarikatı bilmemektir.
O örnek verdiğin ve benzerleri sadece şarlatandırlar.
Tarikata Kur'an'da rastlamadım derken bid'at demek istiyorsun sanırım.
Şöyle sorayım; Senin mezhebin var mı?
''Evet,hanefi mezhebine / İmam-ı Azam Ebu Hanife hz.ne tabiyim'' dediğini duyar gibiyim.
Peki Kur'an'da mezhep var mı?
Sonradan çıkan herşey kötü anlamda bid'at değildir.
Hz Ömer topluca ve düzenli olarak teravih namazını kılanları görünce ''bu ne güzel bid'attır'' buyurmuşlardır.
Sonradan oluşmuş güzel uygulamalara bidat-ı hasene denmektedir.
Tarîkatın bütün esasları, zaten Resulullah’ın tatbikatına dayanmaktadır. Yani, uygulama vardır, fakat adı tarikat değildir. Tarikatın belli bir sistem içinde ortaya çıkması , hicri 3. asra dayanır. Cüneyd-i Bağdadî, Bayezid-i Bistami gibi zatlar, tarîkatın ilk önderlerindendir. Daha sonraki dönemlerde gelen Şah-ı Nakşibend, Abdülkadir-i Geylanî, Mevlâna Celaleddin-i Rûmi, İmam-ı Rabbani gibi zatlar ise, tarîkatın en büyük kahramanlarıdırlar.

Ufuk abicim şimdi ben yazsam sen yine yazacam başkaları yazacak konu uzucak ve amacından çıkmış olacak. bu konu sonlanır sonlanmaz istersen bu konudan alıntı yaparak başka bir konu açar orada devam ederiz :) ama kısaca diyeyimki ; burada sana haksızsın da demiyorum yanlış anlama ama bazı konularda kati düşüncelerine katılmıyorum, islam dini kolaylıklar dinidir, ayetler ve hadisler dışında zorlama yoktur, kur'an da kesinlikle mantıki bir uygulama söz konusu olamaz çünkü emirler net'tir. Burada senin sözünü ettiğin eski dönem tasavvufçuları da tamamiyle bambaşka bir dünyadır. Abicim Allah bize akıl, rehber ve kitap verdi bize düşen doğruyu ve yanlışı ayırt ederek doğru yolu bulabilmek. şimdi ben sana dicemki Erzurumlu İbrahim Hakkı efendinin birkaç ciltlik bir kitabı var bende ,kendisi tasavvuf üstüne yazmış, kitabının birkaç sayfasında diyorki ; eşinizle şu gün cima ederseniz çocuğunuz kör doğar, şu saatten sonra ederseniz topal doğar, bu gün cima ederseniz zeka engelli doğar .......vs. uzayabilir. Şimdi sen buna doğru diyebilirmisin (isteyen nette bulabilirse veya birçok kütüphanede mevcut oradan bakabilirler)... Ama şimdi böyle bir yazı olması İbrahim Hakkı'nın kitabına okunmaz bir kitap dedirtmez, Tasavvuf da doğruyu ve yanlışı ayırt edebilmek için en büyük etken şudur eğer anlatılan Kur'an ve Hadis'lere uygunluğudur, ve eğer uymuyorsa elimizin tersiyle o bilgiyi iteriz ve aynı kitaptaki diğer fayideli bilgilerden istifade etmeye çalışırız. Neyse yazdıkça uzucak konu :) ikimizinde msn si var istersen ordan konuşalım : ) sevgilerimle abi.

Birde site yöneticisi veya mod arkadaştan rica ediyorum dini konudaki görüşlerimizi başka bir başlığın altına koplayabilirlermi, çünkü açtığım başka bir tarafa sapmaya başladı :) ilgilenen arkadaşa sevgilerimle.

AYRICA BU KONULARDA YAZMIŞ OLDUĞUM YAZILARI BİRAZ SONRA BEN YÖNETİCİLERDEN ÖNCE DAVRANIP SİLECEĞİM ÇÜNKÜ KONUM TAMAMİYLE AMACINDAN ÇIKMIŞ DURUMDA, VE YAZAN DİĞER ARKADAŞLARDAN DA RİCA EDİYORUM ONLARDA SİLSİNLER. VE İSTEYEN ARKADAŞDA BAŞKA BİR BAŞLIK AÇABİLİR ORADAN DEVAM EDEBİLİRİZ.

Serkan tamam artık yazmayacağım,ama sadece şunu söylemek zorundayım.
Evet İslam kolaylık dinidir ve zorlama yoktur,ama tarikat/tasavvuf da olmazsa olmazı değildir İslam'ın.
Sanırım sana takva nın ne olduğunu anlatmama gerek yoktur.
Allah'a emanet ol.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt